icon

Som v 24. týždni a musím sa vzdať bábätka

silvia002
8. feb 2014

Ahojte vsetci. Potrebujem sa vyrozpravat zo svojho zialu. Mojmu malickemu zistili vrodenu srdcovu vadu a tiez z vysetreni na genetike mentalne postihnutie na 98%. S partneron sme sa rozhodli pre potrat som v 24 tyzdni a velmi sa bojim a som nestastna. Je tu nejaka zena co mala taky podobny pripad ako ja?

momamo
8. feb 2014

V prvom rade posielam autorke, vela sil pri rozhodovani a tak ako sa rozhodnes, tak bude, je to len na tebe a partnerovi, vy sami dvaja viete co je najlepsie, ale ja osobne pri tychto zavaznych poruchach tvojho dietata, tiez volila druhu cestu a to, pustit ho do neba .. PLne SUHLASIM s prispevkom od
@kofoluska !!!!Tu nejde o Downov sydrom ci autizmus, ide o vrodene chyby, pri ktorych najviac trpi to dieta !!!
A este jedno, tie ktore vravite, ze ste mali potvrdene, ze budete mat chore deticky a narodili sa vam zdrave, boli ste na amnio, na genetike? Pretoze pri odbere je vzdy stanovenie lekara 100 percentne !!!!! Jedine zeby zlyhal ludsky faktor, ale to je tiez zriedka!!!! Tak sa tu niektore nehrajte na Bohov, niesme v jej situacii, zaco by sme mali byt Bohu vdacne, ze my mame zdrave deti .. Ani jedna z vas nebude s nou to chore dieta vychovavat, starat sa onho, fukat mu ubolene telicko a pozerat sa nanho ako sa trapi ...Naozaj sa niektore spamätajte !!!!!!!!!!!!!!

luk25
8. feb 2014

viete čo nechapem?je tu kopec žien ktorým vysli zle vysledky testov a napriek tomu sa deti narodili zdrave, mna by toto brzilo, že viem že je kopec pripadov kde sa tie stroje pomylili a aj keby som sla na potrat tak neviem do konca zivota ma trapila otazka: co ak by sa narodilo zdrave a ja som ho zabila. Ja nechapem ženy ktore veria jednemu testu ci lekarovi čo su všemocný?tak ako žene ktora ma všetky vysledky ok sa niekedy narodi chore babetko, tak je možne že sa aj napriek zlym vysledkom narodi zdrave dieťa. Ja neviem ja by som verila že babetko bude zdrave a modlila sa zanho (to je jedno ci ku Bohu, ci k nejakej "sile")a ak by už prislo na svet a bolo chore a ta žena to nezvladla, tak je tu možnosť dat dieta do opatery, a argument že sa to dietatko bude trapit cely život, kto sa v dnesnej dobe netrapi?kto nema bolestive zdravotne problemy?Ja mam otca ktorý už 30rokov žije v bolesti lebo doktori a tabletky mu nepomahuju, tak čo mame ho "usmrtit" lebo je nam tažko ked ho vidime trapit sa?

ynett
8. feb 2014

@katy2 nie nebola si v jej situácii, pretože ako všetci vieme tripple test je len čistý odhad s presnosťou tak 60%, t.j. veľká šanca na zdravé dieťa. ak by si išla na amnio a vtedy ti povedali, že bude postihnuté a ty by si sa rozhodla si to nechať tak potom môžeš písať že si bola v jej situácií. súhlasím s @afrika že si nebola v jej situácií.

@silvia002 držím palce, aby ste to spolu s manželom zvládli akokoľvek sa rozhodnote. prajem Vám veľa síl.

nie len dieťa ma nárok na dôstojný život ale aj jeho rodičia. je to na každom ako sa rozhodne, nie je našou mocou ani úlohou súdiť. nesúdte aby ste neboli súdené.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
katy2
8. feb 2014

@sorciera24
@anatalia77 odkial viete, ze nie som s utrpenim druheho konfrontovana? kto nezazil, nepochopi....
len na okraj, mam manzela po TAZKEJ mozgovej prihode... ked sa mu to stalo, ostal uplne nehybny, s plienkami, bez schopnosti rozpravat, s bolestami.... mala som ho dat do ustavu? alebo som mu mala dat odpojit hadicky, ked bol na ARO? Nie, ja som si ho leziaceho, plienkovaneho, nechdiaceho, nehybneho doniesla domov..... A s laskou som sa onho starala.....

buco15
8. feb 2014

@silvia002 až mi je do plaču s tych člankov. Ja som 4 krat tehotna, druhe dieta s druhym partnerom a mam cisarske, to znamena, že je to naša posledna šanca viac deti už nemožem mat!!!!!! A tiež sme mali zo začiatku zle vysledky, čo sa ale všetko časom otočilo na dobre a poviem ti posledne testy to potvrdili v 20 tyždni a keby boli zle vysledky určite by to išlo preč, ja by som to nezvladla. Držím ti palce a uvidíš ešte budeš mat zdrave babo a nečítaj negativne reakcie.!!!!!!!

ynett
8. feb 2014

@luk25 lenže tu sa už nebavíme o tripple testoch ktoré majú pravdivosť 60% ale o genetike, na ktorej autorka bola. Tripple testy a genetické vyšetrenie (amnio, odbery choriových klkov či z pupočnej šnúry) je totálny rozdiel.

anatalia77
8. feb 2014

@luk25 takze sa najprv modlit a ak to nevyjde,tak je tu moznost dat ho do opatery...Nooo,niektore si to predstavujete ako vyberanie plysaka z automatu v Tescu.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
momamo
8. feb 2014

Zeny ale tu nejde o OBYCAJNE TRIPPLE TESTY tu nejde o pochybenie pristrojov, ako tu uz nejake expertky pisali tu ide o GENETICKE testy ktore su 110% !!!Chapete?

momamo
8. feb 2014

@luk25 to ako mozes napisat, ze ak to potom matka toho dietata nebude zvladat, tak ho da do opatery? Prepac ale je mi z teba smutno 😢 😢

anatalia77
8. feb 2014

@momamo nechapu,skuste im to niekto nakreslit

teressa07
8. feb 2014

@silvia002 prosim tá neunahli sa, je to už maly človiečik, nikto na svete myslim lekar ti nezaruci či to dieta v tele matky bude zdrave alebo chore, kolko deti sa narodi zdravych a postupom vyvoja sa až ukazuju rozne anomalie, deformity, poznam par pripadov keď lekari povedali, že bude vážne postihnute a narodilo sa úplne zdravé ale aj pripad, keď povedali zdravej žene športovkyňi, že všetko v poriadku a dietá sa narodilo postihnute.... Dieta je dar Boží, ja som tiez počúvala rôzne veci, ale verila som a modlila a všetko dobre dopadlo, porozmyslaj este, je to clovek!

leporeloo
8. feb 2014

@fidka79
@momamo
No asi veru nechapeme.
Osobná skúsenosť strašne výsledky amniocentezy A narodilo sa zdravé dieta!

ynett
8. feb 2014

@fidka79 ja sa k takýmto témam veľmi málo vyjadrujem, lebo je to každého slobodné rozhodnutie ako si vyberie, ale keď už tu argumentujú že tripple sú naprd nech si ho nechá však určite bude zdravé, tak už ma to vytáča do nepríčetna.

však keď sú si také isté že to bude zdravé dieťa alebo že život s ním bude super tak nech si ho adoptujú.

janinna11
8. feb 2014

@luk25 pri amniocenteze ti vyjdu vysledky, ktore su smerodajne, ziadny typ a vypocet SW.... Ja som bola presne preto pri oboch detoch na amnio, aj ked som mala vsetko dobre

andrejka2424
8. feb 2014

@silvia002 obdivujem ťa ,že si tu takúto citlivú a bolestivú tému rozhodla riešiť tu.Musíš byť vnútorne silná,lebo mne by osobne v tvojej situácii,asi veľmi nepomohlo čítať názory a kritiku od ľudí,ktorý ťa odsúdia,nepochopia a ide im len o to,aby svoj názor presadili,prípadne tvoje rozhodnutie ovplivnili....a to patrím k ľuďom,ktorým sa nevýslovne hnusí,keď niektp len tak,za to že sa mu to nehodí ide na potrat.Prajem ti veľa síl,spravila by som to,čo ty.Aj s vedomím,že ma to možno poznačí na celý život.

mima4
8. feb 2014

@luk25
to do opatery si myslela do ustavu? kde budu mu zabezpecovat zakladne zivotne funkcie, prebalovat ho, prevraciat aby nemal prelezaniny...?

Skutocne hodnotny a kvalitny zivot! Za toto bodik v nebi 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
luk25
8. feb 2014

@ynett
@anatalia77
@fidka79
@momamo baby v mojom pripade neverim ani genetickom testom, tiež sme mali diagnozu v rodine že testy na 100% potvrdia niečo, no nepotvrdili každy sa tešil a ten človek bol do mesiaca mrtvy takže ja žiadnym testom neverim, a to že som napisala že ak to potom nezvladne tak ho môže dať do starostlivosti čo je natom zle?je to podla mna lepšia možnosť ako zabit dieťa, nakolko su ludia ktorí sa o dietatko postaraju s laskou a uctou, ved ja nehovorim že hned ako sa narodi dam ho preč, su matky ktore prijmu take dieta s laskou a staraju sa maju podporu rodiny a su matky ktore prijmu dietatko ale nemaju sil ani podporu vychovavat take dietatko, teraz čo ideme odsudit každu matku ktora toto spravi?

ynett
8. feb 2014

@evening_star prosím ťa neargumentuj tu celebritami, ktoré majú toľko peňazí a možností že naozaj môžu sa starať aj o celé oddelenie postihnutých detí. bežný človek nevie ťažko postihnutému dieťaťu zabezpečiť dôstojný život a tým pádom aj sebe dôstojný život. to je úplne mimo priklad čo si uviedla.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
luk25
8. feb 2014

@mima4 existuju aj centra kde sa o take deti staraju s laskou a nielen "udržuju pri živote" su to ludia pre ktorích je takato praca poslanim

momamo
8. feb 2014

@luk25 no coment ....

0silvia0
8. feb 2014

Vždy sa diskusie rozdelia na dve časti a vždy sa nájdu ženy, ktoré majú potrebu presviedčať tú druhú polovicu o svojej pravde. No vždy to je o naladení človeka, ktorý sa musí rozhodnúť. Jedna polovica vidí fyzično (utrpenie, bolesť, obmedzenie života, neplnohodnotný život), druhá polovica vidí duchovno (láska bez výhrad, prijatie situácie takej, aká je, branie života ako daru v akejkoľvek forme). Ani jedna časť nemá väščiu pravdu ako druhá časť žien, viete prečo? Pretože autorka témy sa aj tak musí prikloniť k tomu, čo jej je bližšie a rozhodnúť sa medzi fyzickou stránkou a duchovnou stránkou a rozhodne sa podľa toho, ktorá kategória je jej bližšia a ktorú kategóriu je schopná prijať svojim vnímaním a poznaním.
Táto situácia je veľmi ťažká a žiadna z nás by v tejto situácii nechcela byť, nech sa rozhodne akokoľvek, ľahké to nebude a bude sa s tým dlho vyrovnávať. Držím Ti Silvia palce.

zuzkat1
8. feb 2014

@luk25 a to aky zivot prezije to dieta to je jedno? Hlavne ze "zije" aj ked trpi?

svetllana
8. feb 2014

@0silvia0 Úžasné zhrnutie! Nedá sa nesúhlasiť 🙂

evening_star
8. feb 2014

@ynett Ahá, tak ide o peniaze, tak dobre, zabime to dieťa...

andrejka2424
8. feb 2014

@luk25 a čo takto neodsudzovať ani tých,čo sa s láskou celý život starajú o postihnuté dieťa,ani tých,čo sa rozhodnú ísť v takomto prípade na potrat?Ani pre jedné nich,to nie je ľahké rozhodnutie. Načo im vnucovať svoje presvedčenia?Veď sa to môže stať prakticky každej z nás,tak potom sa môžeme naplno realizovať a svoj názor potvrdiť činom.Vieš,lebo reči sa hovoria a chlieb sa je.Pochybujem,že zakladateľka témy tu napísala preto,aby ju tu začali odsudzovať a prehovárať.Asi je aj bez toho v ťažkej situácii a cíti bolesť v srdci ako ani jedna momentálne v tejto diskusii...