icon

Spontánny potrat v 9. týždni

zanetik_kitenaz
17. júl 2025

Ahojte, som v 9tt a lekár zistil, že srdiečko nebije..kontrolu mi dali o týždeň s tým, že sa mám rozhodnúť či pôjdem na čistenie alebo či počkám kým to "príde samo". Viac mi lekár na vyšetrení nepovedal, dosť ma rozhodila tá správa a asi ma viac nechcel zaťažovať. Keď som sa z toho trošku otriasla, začala som googliť spontánny potrat a čítam tieto diskusie a som teda RIADNE vystrašená pri tých príbehoch, čo čítam... silné bolesti, kontrakcie, litre krvi, nakoniec aj tak kyret, stresy, nemocnica...je tu PROSÍM aj niekto, kto to prežil bez vážnejších komplikácii alebo sa mám báť v najhoršieho? som vo veľkom strese...ďakujem,,,, 🙏 😢

Strana
z2
anjelicek26
17. júl 2025

Mrzi ma, cim prechadzas. Pre kyret sa mozes rozhodnut aj sama, nemusis to riesit doma aj keby to "mozno islo"... Uspia ta a uz len jemne spinenie po tom, vsetko vycistia a bez rizika, ze tam nieco ostane ako pri spontannom potrate. Cest zenam, co su take silne to zvladnut doma.

caramellka
17. júl 2025

@zanetik_kitenaz Ja som mala dvakrát MA, v 11.tt a v 8.tt a na odporúčanie lekára som sa rozhodla počkať na samočistenie (povedal, že rozhodnutie je samozrejme ale na mne a že hocikedy môžem prísť, že chcem kyret). Ja som ten prípad, že som nemala ani extrémne bolesti, ani litre krvi. Keď mi to začínalo, odidva razy mi podvečer začali kontrakcie, dala som si tabletku od bolesti a išla som spať, v noci som sa zobudila s pocitom na wc, tam zo mňa s krvou vyšlo nejaké tkanivo a ráno som išla do práce, už to viacmenej prebiehalo ako menzes, len dlhšie. Ešte dodám, že na kontrole po skončení krvácania bolo všetko o.k., maternica vyčistená.
Držím palce a je mi ľúto, čo sa Ti stalo...
A rozhodnutie je len a len na Tebe.

zanetik_kitenaz
autor
17. júl 2025
@caramellka

@zanetik_kitenaz Ja som mala dvakrát MA, v 11.tt a v 8.tt a na odporúčanie lekára som sa rozhodla počkať na samočistenie (povedal, že rozhodnutie je samozrejme ale na mne a že hocikedy môžem prísť, že chcem kyret). Ja som ten prípad, že som nemala ani extrémne bolesti, ani litre krvi. Keď mi to začínalo, odidva razy mi podvečer začali kontrakcie, dala som si tabletku od bolesti a išla som spať, v noci som sa zobudila s pocitom na wc, tam zo mňa s krvou vyšlo nejaké tkanivo a ráno som išla do práce, už to viacmenej prebiehalo ako menzes, len dlhšie. Ešte dodám, že na kontrole po skončení krvácania bolo všetko o.k., maternica vyčistená.

@anjelicek26
@caramellka
dievčatá ďakujem Vám, asi chápete, že som v strese a celkovo taká emočne rozladená, mám doma už synčeka a normálne som sa začala báť o svoj život :(

anjelicek26
17. júl 2025
@zanetik_kitenaz

@anjelicek26
@caramellka
dievčatá ďakujem Vám, asi chápete, že som v strese a celkovo taká emočne rozladená, mám doma už synčeka a normálne som sa začala báť o svoj život :(

@zanetik_kitenaz toto je vysostne tvoje rozhodnutie, ako to vnimas po psychickej stranke, tak sa rozhodni. A ano ked mas doma dalsie male dieta a ste sami cely den, tak asi aj rizikove.

krasneleto
17. júl 2025

@zanetik_kitenaz ahoj ... mrzi ma to.. v podobnej situacii som podstupila kyret v nemocnici v miernej analgosedacii... za mna urcite nepockat na vycistenie doma- presne ako pises, za mna privela rizik, nekomfort, bolest a riziko, ze kyret podstupis tak ci onak... viem ze sa tu najde vela fanusikov tabletky , ja k nim vsak nepatrim...

krasneleto
17. júl 2025
@caramellka

@caramellka toto som napriklad nehodlala zazit.. dost bolela strata ako taka a este tazsie by bolo pre mna ist touto cestou...

anonym_5f34ae
17. júl 2025

Ahoj, ja som si tým istým prešla v marci tohto roku. Na odporučenie lekárky som počkala na čistenie doma - čakala som asi cca 10-12 dní. Najprv to začalo ako menštruačné kŕče, potom som mala mierne kontrakcie a po asi pol hodinke silné krvácanie s tkanivom. Nehovorím že to bolo bezbolestné, cítila som sa akoby som prežila taký malý pôrod a vyšlo zo mňa aj veľmi veľké množstvo krvi, no neľutujem že som sa takto rozhodla. Prišlo mi to prirodzenejšie, bála som sa narkózy a že sa náhodou niečo stane pri kyrete. Na druhý deň som mala už iba miernejšie krvácanie a po pár dňoch žiadne. Na kontrole u lekárky bolo všetko OK, maternica úplne vyčistená a dokonca som otehotnela hneď pri prvej ovulácii, ešte bez menštruácie. To je moja skúsenosť - zvládla som to aj napriek tomu že mi býva veľmi zle z krvi. No ak sa rozhodneš pre túto možnosť, odporúčam určite nebyť sama, bez manžela by som to asi nezvládla.

caramellka
17. júl 2025
@zanetik_kitenaz

@anjelicek26
@caramellka

@zanetik_kitenaz Samozrejme, ja Ti úplne rozumiem, je úplne vporiadku ak sa rozhodneš pre kyret a budeš to mať rýchlo za sebou. Celá táto situácia je veľký nápor na psychiku. Mne toto povedal aj lekár, že ak sa rozhodnem najprv pre samočistenie, ale napr. o 2-3 dni zistím, že už len to čakanie je pre mňa veľmi psychicky náročné, hneď mi dá výmenný lístok do nemocnice.

biba_18
17. júl 2025

mne nedali na výber, v podstate mi zistili potrat keď sa mi spustilo samočistenie. stalo sa mi to na dovolenke s tým, že po dovolenke mám ísť k svojmu gynekologovi. mala som čas na prirodzený priebeh, trvalo to iba pár dní a potom som už ostala v nemocnici na atb so silným zápalom...
bola som už ale v 4-tom mesiaci ...

nairobi
17. júl 2025

@zanetik_kitenaz mam 2x kyret dobrovoľne,,,doma by som to nedala alebo nedajbože by ma to chytilo v práci,von niekde,,, radšej som sla dobrovoľne

jaskolka
17. júl 2025

Je mi to ľúto,ja som tiež zažila MA,no ja som hneď chcela kyretaz. Hlavne z dôvodu psychiky,lebo čakať a čakať s tým,že namiesto živého bábätka mám v sebe už len mŕtvolku,bolo oveľa náročnejšie,ako krátka narkóza a hotovo. Viem,že sa teraz núka aj tableta Misoprostol,ale to asi nie je v každej nemocnici,ja viem,že v starej Ľubovni ju určite pri MA ponúkajú. Ale to tiež je také ,že sú ženy,u akých to úplne nepomohlo a šli aj tak na kyret. Takže za mňa kyretazou určite

zanetik_kitenaz
autor
17. júl 2025

VELMI PEKNE DAKUJEM všetkým za postrehy...rozmýšlam, ako prežijem ešte to čakanie cez víkend, uvažujem, že kontaktujem lekára ešte dnes.. ktovie koľko ešte budem čakať na termín zákroku. Asi je to naozaj aktuálne v rukách prírody. Samozrejme, že by som to rada prekonala sama v pokoji doma, ale mám dojem že to sú také moje "naivné predstavy".

biba_18
17. júl 2025
@zanetik_kitenaz

VELMI PEKNE DAKUJEM všetkým za postrehy...rozmýšlam, ako prežijem ešte to čakanie cez víkend, uvažujem, že kontaktujem lekára ešte dnes.. ktovie koľko ešte budem čakať na termín zákroku. Asi je to naozaj aktuálne v rukách prírody. Samozrejme, že by som to rada prekonala sama v pokoji doma, ale mám dojem že to sú také moje "naivné predstavy".

@zanetik_kitenaz držím ti veľmi palce...

diewcatqoo
17. júl 2025

Ja som urcite za kyretaz. Mne dala tiez lekarka na vyber a isla som na kyret. Vsetko bolo v poriadku, bola som na klinike, kde mi to urobili ambulantne - prisla som o deviatej a o pol druhej som odchadzala domov. Nemala som ziadne problemy, do mesiaca som dostala normalne menzes, na treti cyklus som otehotnela znovu. Kyretaz mi robili v 12tt a viac ma to trapilo psychicky, nez fyzicky.
Zo skusenosti mojich kamosiek to nie je, ze "v pokoji doma". Kazda mala silne bolesti a dost krvacala. A ja si fakt neviem predstavit, ze by som videla na vlastne oci, ako zo mna ten maly cloviecik (dobre, v takom tyzdni to nema ludsku podobu, ale citovo to takto beriem) vypadol niekam do zachoda. Keby som toto videla, polozilo by ma to este viac. Kvoli tomu som jednoznacne za kyretaz.

cukroska
17. júl 2025

@zanetik_kitenaz Je mi to ľúto a viem presne ako sa cítiš. Zažila som to dávno síce, ale veľmi živo si to pamätám.
Po mojich skúsenostiach (12tt ) by som NIKDY nepristúpila nato čakať týždeň.Bolo to neskutočne stresujúce a skončilo dramaticky veľmi pre mňa. Všetko sa to spustilo doma takmer týždeň od zistenia (deň pred plánovaným zákrokom). Bolo to veľmi psychicky náročné a stresujúce.
Nakoľko sa vyjadrili lekári, že činnosť srdca sa môže obnoviť. Samozrejme, že som tomu neverila a to čakanie na kontrolné Sono bolo stresujúce a veľmi bolestivé.
Už pri kontrolnom Sone som začala krvácať a napriek tomu ma poslal lekár za svojim a robiť predoperačné vyšetrenie.
Nakoniec sa to rozbehlo doma. Naozaj bolo to dramatické. Nevedela som sa od bolestí pohnúť, ani umyť a musela dávať hrubé uteráky. Také obrovské zrazeniny ,kŕče,zaliala ma krv prúdom. A kým ma muž odviezol do nemocnice tak stratila veľa krvi a museli ma čistiť a bez narkózy,bez injekcie. Bolo to strašné. Ale najhoršie,že toto všetko musel vidieť môj 8 ročný syn. Za mňa horšie ako pôrod.
Držím palce nech ti to dobre dopadne.

zanetik_kitenaz
autor
17. júl 2025
@cukroska

@zanetik_kitenaz Je mi to ľúto a viem presne ako sa cítiš. Zažila som to dávno síce, ale veľmi živo si to pamätám.
Po mojich skúsenostiach (12tt ) by som NIKDY nepristúpila nato čakať týždeň.Bolo to neskutočne stresujúce a skončilo dramaticky veľmi pre mňa. Všetko sa to spustilo doma takmer týždeň od zistenia (deň pred plánovaným zákrokom). Bolo to veľmi psychicky náročné a stresujúce.
Nakoľko sa vyjadrili lekári, že činnosť srdca sa môže obnoviť. Samozrejme, že som tomu neverila a to čakanie na kontrolné Sono bolo stresujúce a veľmi bolestivé.
Už pri kontrolnom Sone som začala krvácať a napriek tomu ma poslal lekár za svojim a robiť predoperačné vyšetrenie.
Nakoniec sa to rozbehlo doma. Naozaj bolo to dramatické. Nevedela som sa od bolestí pohnúť, ani umyť a musela dávať hrubé uteráky. Také obrovské zrazeniny ,kŕče,zaliala ma krv prúdom. A kým ma muž odviezol do nemocnice tak stratila veľa krvi a museli ma čistiť a bez narkózy,bez injekcie. Bolo to strašné. Ale najhoršie,že toto všetko musel vidieť môj 8 ročný syn. Za mňa horšie ako pôrod.
Držím palce nech ti to dobre dopadne.

@cukroska ďakujem za zdieľanie tvojej skúsenosti, veľmi ťažko sa mi to číta, je mi ľúto, že si niečo takéto prežila a že to vôbec lekári v dnešnej dobe dopustia... ak čakám na toto, tak to ma rovno môže poraziť :(

anjelicek26
17. júl 2025
@zanetik_kitenaz

@cukroska ďakujem za zdieľanie tvojej skúsenosti, veľmi ťažko sa mi to číta, je mi ľúto, že si niečo takéto prežila a že to vôbec lekári v dnešnej dobe dopustia... ak čakám na toto, tak to ma rovno môže poraziť :(

@zanetik_kitenaz Ono bohuzial vo vela pribehov je zapal maternice, masivne krvacanie a cistenie za tym, takze si "uzijes" oboje a psychika niekde... ja som bola rada, ze mi kamoska gynekologicka ked zistila, ze srdiecko v 14.tyzdni nebije, vybavila zakrok hned druhe rano, ziadne cakanie.. ten pocit bol strasny mat v brusku mrtve babo.. musis byt silna, my za tym mame este maleho synceka, tehotenstvo bolo krasne, maly je uzasny...ale strach, ci je vsetko ok, ten bol cele tehotenstvo.

anonym_d19622
17. júl 2025

@zanetik_kitenaz ahoj, ja som si tým presla spontane..cca v tom 8-9tt sa to spustilo same .. najprv začalo spinenie a na taký 3 deň zo mna vysla veľká časť..asi 2-3 hod bolo take silne krvácanie, ale potom to preslo do klasického menstraucneho, len to trvalo asi dva týždne..mala som aj výmeny lístok od gynekológa aby som išla do nemocnice, ak by sa mi niečo nezdalo ale keďže ja som nemala nejaké velke bolesti a aj to krvácanie bolo najhoršie len pár hodín,tak som to poriesila doma..ja som nemavala bolestivú menstruaciu,tak možno preto ani toto nejak veľmi nebolelo🤷‍♀️

sisska96
17. júl 2025

Ja by som šla na čistenie. Je to jednoduchšie

zanetik_kitenaz
autor
17. júl 2025
@anonym_d19622

@zanetik_kitenaz ahoj, ja som si tým presla spontane..cca v tom 8-9tt sa to spustilo same .. najprv začalo spinenie a na taký 3 deň zo mna vysla veľká časť..asi 2-3 hod bolo take silne krvácanie, ale potom to preslo do klasického menstraucneho, len to trvalo asi dva týždne..mala som aj výmeny lístok od gynekológa aby som išla do nemocnice, ak by sa mi niečo nezdalo ale keďže ja som nemala nejaké velke bolesti a aj to krvácanie bolo najhoršie len pár hodín,tak som to poriesila doma..ja som nemavala bolestivú menstruaciu,tak možno preto ani toto nejak veľmi nebolelo🤷‍♀️

@anonym_d19622 konečne nejaké menej katastrofické scenáre, dakujem za to, tiež mávam počas menštruácie bolesti tak prvú hodinku dve a potom o nej ani neviem...

zanetik_kitenaz
autor
17. júl 2025

dievčatká a volala som lekárke, zajtra si idem po výmenný lístok, do pondelka čakať nevydržím...😔

kiki68
17. júl 2025

Ja som v 9tt mala normal menzes a bolo. Jedine som teda videla ten plod. Ako prijemne to nebolo, ale litre krvi sa nekonali

maminkadeticiek
17. júl 2025

Volila som vzdy kyret a inak by som ani neurobila.Bezny zakrok,za par hodin si doma,do tyzdna doliecis telo,mierne bolesti podbruska a potom budes liecit uz len dusu.Urcite lepsie takto,ako s mrtvym dietatkom prezit nielen dni ale neraz aj tyzdne,triznit sa tymto vedomim,cakat kym ho potratim,vidiet ho na vlastne oci,rozmyslat co s nim?Kde ako ho dat,kde to spravit...Viem bizar myslienky a otazky,ale tak to je.Pri tomto vsetkom mi ta krv a kontakcie pridu ako naozaj najmenej.

zuzi0911
17. júl 2025

Malá som MA v 11tt a teda hneď mi robili kyret .
O 4 h po kyrete som isla domov .
Za mňa kyret .

sima234
17. júl 2025

Na začiatku som bola rozhodnutá pre samočistenie, ale nakoniec som volila kyret. Presne ako ty som sa bála, ako bude prebiehať samočistenie. Bála som sa ísť aj do práce, stále som myslela na to, že sa to môže spustiť. To ma k tomu všetkému úplne desilo. Kyret prebehol bez problémov, nemala som žiadne bolesti, ani som dlho nekrvácala.

cukroska
17. júl 2025
@zanetik_kitenaz

@anjelicek26
@caramellka

@zanetik_kitenaz Neboj sa dobre to dopadne, ale úplne ťa chápem. Stres,smútok, hnev ,zúfalstvo,všetko sa to vo mne bilo.Najhorsie bolo to čakanie.A naozaj som si nevedela predstaviť ako to bude prebiehať. Teda ja som bola vždy taká , že
všetko vydržím, neozvem sa a k lekárovi nechodím s každou blbosťou.Ale na prvé veľké Sono keď sme išli ani vo sne by ma nenapadlo, že je všetko stratené.
Už by som nechcela čakať a išla na zákrok hneď a nechcela to zažiť doma. A neprajem to žiadnej žene.
Nebojte sa žiaľ veľmi často sa to vraj stáva, ale určite čoskoro sa podarí a budete sa tešiť s bábätka. Ja som mala potrat rovno na moje narodeniny a v auguste som zistila, že som tehotná. Dala som si dlhšiu pauzu, aby som sa zdravotne dala dokopy. A ďalšie tehotenstvo bezproblémové napriek tomu, že som brala počas tehu 3x antibiotiká. Ale strach tam bol vždy. Dokonca som nikdy už viac nechcela ,aby išiel manžel dnu so mnou a nemala ani foto zo Imi.Pretože som vždy isks3s malou dušičkou prvé mesiace.

zanzilady
18. júl 2025

Ahoj, ja som mala ma v 7tt (v 7 prestalo bit srdiečko a o dva týždne na to som sa sama vyčistila) presne som tu čítala príbehy ako ženy išli vykrvácať tak som sa naozaj veľmi bála ale mala som pocit že to je najlepšie pre telo. A nakoniec to bolo veľmi dobre rozhodnutie. U mna to vôbec nebolo nejaké silne. Väčšinou som bola na wc takze som krvácali tam, a presne som cítila keď to ide - ako take kontrakcie alebo ako pri ms. Trvalo to jeden deň. A na druhý to bolo už len ako slabá ms. Bolesti som mala take čo sa dali zvládnuť s jednou tabletku. Držím palce a mrzí ma čím prechádzať. Bude dobre akokoľvek sa rozhodneš. Ale za mna telo vie čo robí 🥹

nickneznamy
18. júl 2025

Mne zistili MA v 9. týždni. Po vyšetrení v nemocnici mi ponúkli čakať na samočistenie, že mi pichnú nejakú injekciu na spustenie, ak sa nič neudeje, kontrola o týždeň. Takto som tam celkovo bola tri krát, vždy som dostala injekciu, ale nič sa nedialo, takže naplánovali kyretáž. Bolo to pre mňa veľmi stresujúce, už by som nečakala, ale šla rovno na kyretáž- jednodňová chirurgia, večer ma pustili domov, doma už len nejaké mierne bolesti, nič čo by sa nedalo zvládnuť s jedným Ibalginom.

anonym_554164
18. júl 2025

Aj u môjho dieťatka sa zastavilo srdiečko v 8. týždni, po zistení som bola odoslaná do nemocnice na kyret, kam som s papierom išla hneď na ďalší deň. Tam mi povedali, že srdce možno ešte naskočí, tak som odišla s neurčitým pocitom, že keď sa mi niečo nebude zdať, tak prídem. Po pár dňoch som začala špiniť, tak sa reku idem naozaj obiednať na kyretáž. Dr. mi oznámil, že niečo majú s operačkou, že mám ísť inam. Išla som do inej nemocnice, kde mi bola ponúknutá tabletka, ktorú som prijala. Chcela som dieťatko nechať odísť čo najprirodzenejšie plus si ho pochovať, avšak celkom som sa bála po prečítaní rôznych príbehoch o samovoľných potratoch doma. Tabletka mi odchod dieťatka umenežovala časovo, "pôrod" sa mi spustil do pár hodín od podania. Naozaj som mala pocit, akoby som rodila. Inak sa žiadna dráma nekonala. Dieťatko som zachytila a neskôr pochovala do hrobčeka pre nenarodené detičky.

Strana
z2