Streptokok a odmietnutie antibiotík
ahoj baby. mate niektora skusenost s odmietnutim antibiotik pri porode ked ste boli gbs pozitivne? ak ano, bol to pre lekarov velky problem, alebo to akceptovali? bolo treba podpisat reverz? diky
No a naco su ti skusenosti inych. Ty a tvoje dieta ste individuality, ktore mozte ale nemusite zareagovat rovnako ako tisicky inych individualit. Doktori su tiez individuality. Niektory taketo zelania kakceptuje, dalsi vobec. Takze pomozu ti nejake podobne pripady v rozhodnuti, ked v tvojom konkretnom pripade budu uplne ine okolnosti a zucasnene osoby ako v inych...
Moj osobny nazor: Vzhaldom na moju alergiu na 2 rady ATB vyhybam sa ich pouzitiu pokial sa len da. Ale toto je pripad, kde by som akurat ziadala urobit kultivaciu na citlivost aby mi z tych mala ATB co mozem brat nasadili to, na ktore je dany kmen bakterie citlivy. O vynechani ATB by som ani neuvazovala vzhladom na mozne rizika pre dieta.
@bebe1515 ak si rozhodnuta, ze je to pre Teba a Tvoje dieta to najlepsie, tak Ti predsa moze byt uplne jedno, co na to povedia lekari, resp. ako sa budu spravat ... osobne by som do takeho rizika nikdy nesla, ale je to Tvoj porod, Tvoje dieta. Myslim, ze riesit nepodstatnu vec a na to dolezite si asi zabudla.
@bebe1515 No ca sa asi dialo ked niekto odmietol?
Ked bol doktor unaveny a nervozny vynadal mamicke, strcil jej papier nech podpise reverz a hotovo. Ked bol doktor v dobrom rozpolozeni, pokusil as to vysvetlit, odargumenzoval a ked nepomohlo strcil mamicke papier nech podpise reverz a hotovo. Ci si cakala, ze o tom informovala nemocnica media aby si mamicku prisli natocit do hlavnych sprav?
A po porode bud dieta nedostalo infekciu alebo ju dostalo. Ak dostalo, tak ju mohlo prekonat v celku v pohode alebo aj nie. A ak dostalo vaznu infekciu tak ju mohlo prekonat bez nasledkov alebo ma vycsie ci mensie nasledky.
Toto vsetko by si si mohla poskladat v hlave aj sama. Ale fajn. Mas temu, co ma uz 5 stran. Ale na niekolko sto stran o (ne)ockovani mas este co dohanat, aj ked odmietnutie liecby ma na MK silny potencial.
@zuzkaanicka mas pravdu @bebe1515 riesi uplnu cipovinu. Co povedia doktori jej je moze byt uplne u prdele. Mala by sa tadsej starat co bude s dietatom, ked bude rodit bez ATB krytia. Ale jej je to asi jedno. Dolezite je aby na nu doki nepozeral krivo, nie to este nakrical. No co uz. Ona ma ine priority.
riesi sa tu aj vacsie blbosti pokial viem :D
@jabadaba jasne ani 69% nastrhov tam nemaju vylucne preto lebo im na matkach nezalezi a nechce sa im strihat a vlastne tak matku aj dieta ohrozuju ked maju pod 10%. je to vysledok ich rezervy a neodbornosti. zato my sa tu mozeme pochvalit nemocnicami kde su tak osvieteni ze nastrih robia v 95% pripadov 😠
@bebe1515 ok, nastrihy zrovna nie su dobrym prikladom, ano, nemaju ich v takej miere ako u nas. Ale to este nevypoveda o tom, ze uplne vsetko co sa praktizuje tam je nespochybnitelne. Pozri, zariad sa ako chces, antibiotika odmietni, moze Ti byt jedno co na to lekari. Pokial Ty si budes na stopercent ista, ze tvojmu dietatu nic nehrozi, smelo do toho.
Nechapem jedno, bola polozena otazka s jasnym znenim, ci s tym niekto ma skusenost a ako reagovali lekari...a uz sa tu strhne nechutne osocovanie, ze aka je to nezodpovedna osoba a lekari vedia lepsie a pod. Je to kazdeho osobna vec, kazdy ma pravo odmietnut akykolvek druh zdravotnej starostlivosti, nic nie je povinne.
@bebe1515 a neuvazovala si nad tym, ze odmietnes vyter? Ved ked nemas vyter nemas tym padom nic napisane v knizke, len to ze si odmietla a tym padom mozes lahsie odmietnut ATB.
Ja sa to tak chystam urobit, ze jednoducho odmietnem vyter...a tiez som sa o tom rozpravala s PA, ktora ma niekolko rocnu prax v nemocnici a je tiez toho nazoru, ze je to zbytocne, pretoze prevalencia ochorenia je miziva (ona myslim vravela okolo 0,02% ale nepamatam presne nechcem zavadzat, ale bolo to podobne nizke cislo) a kedze vacsina rodiciek do nemocnice pride uz s rozbehnutym porodom nestihne im stiect dostatocne mnozstvo ATB aby boli pod antibiotickou clonou, cize je to len zbytocne zatazenie rodicky.
No a to, ze tu niektore zeny hovoria, ze infuzne podane ATB neprechadzaju k dietatu, na to uz nemam co povedat...hlavna vec, ze cele tehotenstvo sa kazdy snazi zit zdravo nepchat do seba ziadne lieky ani chemiu, pretoze vsetko sa krvou dostava k dietatu, ale zrazu pri porode nie nic problem a k dietatu vlastne neprechadzaju ziadne latky 😠
A este ma napadlo ja mam v porodnom plane spomenute, ze si neprajem zavadzat ziadne infuzie, kanyly, tym padom nemaju ani ako podat ATB...
Ale mas moj obdiv, ze mas nervy sa tu hadat s ludmi, ktory maju zjavne opacny nazor a pre nich si len nezodpovedna matka, ktora si daco nastudovala z netu a hra sa na mudru, ved predsa pan doktor lepsie vedia, ved to studovali sest rokov no 😉
@nikusinka no diky konecne kontruktivny nazor 🙂 ano presne tak pravdepodobnost je 2-5 promile som citala 🙂 hej jasne ja som nezdopovedna. ale preco sa tu baby nejdu navazat do zien, ktore si nechaju zaviest oxitocin a tym sa zvysuje riziko cisarkeho rezu o 60% alebo tie co si daju epidural a zvysuje sa o 30% riziko kliesti... ale stavim sa ze baby co tu vyskakuju aka som nezodpovedna tak x z nich v slepej dover si oxitocin da hoci tam moze dost az k srdecnej zastave u dietata a rupture maternice...no holky...tak to nie je nezodpovedne nechat si podat take nieco??? preco si x z vas necha urychlovat porod napr pichnutim vody ked je tam riziko pre dieta? hmmm? kopec rutinnych zasahov co sa robi a zeny ich vobec neodmietaju maju daleko zavaznejsie nasledky na dieta ako odmietnutie atb
@bebe1515 inak nemyslim si ,ze by sa tu do teba niekto navazal, dostala si kopu objektivnych nazorov ,,preco,, nehazardovat, inak preco sa neporadis napriklad s dvoma ci troma lekarmi nezavislymi od seba, preco sa radis tu na MK kde niektore zienky vystupuju ako riaditelky zemegule ? To rozhodnutie sa tyka dietata nie kusa nabytku 😒
@bebe1515 je to tvoje telo tvoje dieta. Len ak odmietnes atb tak si potom zober aj na zodpovednost to ze mozu nastat komplikacie u dietatka a zbytocne neobvinovat lekarov.
Ja by som svoje deti nevystavila takemuto niecomu. Atb sa nedavaju len tak so srandy. Statistiky? Ty ako prvorodicka mas opat nacitane, ze. Na tvojom mieste by som sa informovala u tvojho dr. a porozpravala sa s nim, druha vec mala by si mu doverovat ked uz je to tvoj lekar. Ak mu nedoverujes tak potom ho radsej vymen
@nikusinka
@bebe1515
jednu takú chytrolínku ktorá odmietla ATB sme v nedelu rodili, nechcela nič, vraj za všetko prirodzené a podobne. Nakoniec po 2 dnoch vzdychania a fučania jej urobili sekciu. Prvý den dieťa všetko super, pohoda a druhý, problémy s dýchaním, skončilo na distenčnej podpore dýchania, dvojkombinácia ATB a CRP 186. Mamička nám povedala, že sme ju určite mi nakazili my.
Nie som proti prirodzenosti ale som proti vplyvu tehotenstva na mozog. Som proti tomu aby si ženy vyjačali svoje a keď sa niečo stane aby vinili, lekárov, sestry a všetok ostatný personál, proti tomuto som lebo Vy ste hrdinky len kým sa nič nedeje. Keď sa niečo poserie a nie je podľa Vás tak by ste žalovali od prednostu po upratovačku všetkých, buďte hrdinkami aj vtedy ak sa niečo zosype a lekár Vás vopred varoval nebežte na Úrad pre dohľad, nebežte do TV, povedzte ja som to tak chcela a lekár mi povedal riziká ale ja som to aj napriek tomu riskla a nevyšlo. To žiaľ povie máloktorá žena, lebo by prišla o status super matky a o ten Vám milé dámy poniektorým ide, o nič iné, dieťa máte ako objekt testovania, tabuľkovania a podobne
@ushuaia hmmm jasne ja som divozienka z lesa, ktora je len bylinky a korienky...nevravim, ze som apriori proti lekarom ako takym a medicine, ale snazim sa dopatrat aj k inym info, nie len tym co mi povie doktor na poradni a hlavne sa snazim si spravit vlastny nazor...ale nema zmysel tu daco riesit ja som tiez nezodpovedna buduca matka, co dokonca ma tu drzost mat nejake predstavy a priania pri porode a nechce sa nechat odrodit lekarom, lebo ved on ma uz nejako odrodi nie? Ved on vie najlepsie, nie ja ako matka a zena, ktora vie svoje dieta porodit bez akychkolvek medikacii a zasahov a asistencie... ja viem bez neho by som neporodila a dieta by na 100% zomrelo... (samozrejme sa tu bavime o porode bez komplikacii, ak je nejaky problem od toho tam ten lekar je, co mam samozrejme aj v plane uvedene, ze v pripade akehokolvek ohrozenia zivota dietata suhlasim s kazdym zakrokom na jeho zachranu)
a este jedna vec, poprosim ta aby si na moju adresu vyjadrenia typu "dievca prajem tvojmu dietatu aby bolo zdrave " nepisala...ja viem ze teraz sa budes ohradzovat, ze sak si to nemyslela v zlom, uz len skladba akou je to napisane, tym jasne davas najavo, ze moje dieta bude ohrozene a teda nic sa mu nestane len nejakym zazrakom...vyznieva to dost povysenecky, takze ja len tolko (a nemyslim to v zlom, len mi to takto pripada) 😉
@cacika tie atb sa davaju pre to, aby sa zlikvidoval streptokok v Tvojich porodnych cestach, a tym sa uchranilo dieta od moznej infekcie. a staci to aj 2h pred porodom.
@iwesska pri sekcii sa štandartne podáva dávka atb ..tak ako pri každej inej operácii ...je to prevencia infekcie operačnej rany ,neviem či by si si želala nejakú peritonitídu ,keďže sa otvára maternica a je tam plodová vody ,ktorá sa vylieva aj do tvojho brucha a do ktorej tvoje dieťa v brušku cikalo a aj napriek vyčisteniu rany ,čo sa robí sterilnou vodou a dezinfekciou ,hrozba infekcia je obrovská ...porovnávaš .dve neporovnateľné veci ..inak atb pri sekcii sa podáva po vybratí bábätka .....
a ešte niečo mala som komplikovaný pôrod a moje dieťa sa odo mˇa nakazilo a muselo brať atb a pokazilo ho to na pol roka tj. trávenie ,nechcel jesť ,plus zápal očka ,s ktorým sme tiež bojovali pol roka...inak bolo to pár rokov dozadu ,kedy sa kok netestoval...
@niki101988 inak to ,že si tam zakladateľka pchá balónik a hrozí zavedenia infekcie ku koncu tehu to nevadí ,tak isto ,že si môže podráždiť krčok maternice a rozkrváca sa a niekde som sa dočítala ,že si na epino dávajú aj frdzgumy ,ktoré obsahujú lubrigačný gél a alebo priamo potrú lub.gelom....akože mám dosť...
@bebe1515 http://www.pluska.sk/mamina/porod-sestonedelie/... a čo tak rodiť takto ,horské bystrinky máme aj na slovensku a nemusíš riešiť takéto hlúposti a ak sa niečo stane ,je pri bystrinke dosť stromov ,kde si môžeš otrieskať hlavu o strom ,ale aspoň nikto iný len ty za to preberieš zodpovednosť a môžeš si dieťa hneď aj otužiť odmala....len pozor zober si zo sebou aspoň manžela ,keďže aj v tomto príspevku ,žena na konci potrebovala pomoc...

@bebe1515 to je naozaj to co ta trapi? ze ako budu reagovat lekari? percenta mas nastudovane naozaj krasne len nezabudni, ze ziadna z tych statistik nie je 100%.. Nikdy nie je nic 100percentne.. Si prvorodicka, drzim ti velmi palce, aby ti vyslo vsetko tak ako si predstavujes...