icon

V 9. týždni + 1 deň nebije srdiečko. Je tam ešte šanca?

12. mar 2022

Ahojte,..ani neviem ako zacat. Včera som bola na prvom vysetreni v tehotenstve kde mi robili prvy krat sono. Zial ukazalo sa ze plod je o cca 2 tyzdne mensi ako by mal byt a nevideli ani akciu srdiečka.
Vôbec..ale vôbec som takuto situaciu necakala, aj ked ano viem stava sa to...ale ja som si to nechcela pripustit..a stale tomu nemôzem uverit...akokeby cely vcerajsi den je zly sen z ktoreho som sa dnes zobudila.
Malo to byt nase prve, vysnívané dieťatko. Podarilo sa nam hned na prvy krat, preto mi je velmi divné preco sa toto stalo. Nemam vôbec ziadne bolesti, ziadne krvacanie, spinenie..nic...
Od zaciatku tehotentstva som nebola chora, neuzila ani jeden liek, davala som si naozaj na vstetko pozor..a predsa sa nieco pokazilo 😢😢
Dr. mi odporucila ist na kyret v stredu, to je po 5.dnoch od tohto zistenia , nieje to skoro?
Co myslite, je tam este nejaka sanca?
citala som tu rôzne pribehy zien kde akcia srdiecka neskôr predsa nabehla..aj ked je to asi velmi malo pravdepodobne ale nadej umiera posledna😢
ja neviem co mam robit :( dala by som vsetko za to aby sa to srdiecko predsa ukazalo.

autor
14. mar 2022

@zojeva dakujeem🙏🙏 malicku nadej stale mam

derdia
14. mar 2022

Ahoj kludne pockaj, lebo ak si nemala pvulaciu podla pravidiel tak este mozes mat cas....pockaj

autor
14. mar 2022

@derdia ved to...len nerozumiem preco Dr. toto neberie do uvahy? ved tiez nemoze vediet kedy bola ovulacia :( a hned po 1.vysetreni ma posiela na cistenie

mer12
14. mar 2022

Veď si písala predtým v komentaroch,že si mala pozitívny test 5 dní pred očakávanou ms, logicky si potom nemohla mať ovulaciu omeškanu o 2 týždne, tehotenský test ti najskôr ukáže tehu po 8-10 dňoch od ovulácie čiže pokiaľ je to tak ako píšeš ovulaciu si mala okolo 14dc, ja ťa ozaj chápem,že je to hnusná a nepríjemná situácia, je to strašne, sama som si tým prešla, ale lekár asi vie čo hovorí, to nie je,že ťa strašil alebo nieco, podal info podľa toho čo zistil a podľa jeho vlastných skúseností...

kiki68
14. mar 2022

@pracujucazienka nie som, ale uz som to zazila a ten kyret ma svoje rizika. Tiez ma nechali dva tyzdne napr po nebiti srdiecka cakat. V zahranici to bezne nechavaju tak este 2 tyzdne. Predsalen pri kyrete mas riziko a to podpisujes na papieri, ze mozu prepichnut stenu maternice a poskodit krcok. Skoda ze na Slovensku nepouzivaju tabletku na vyvolanie a potom sa nemusi cistit kyretom. Naozaj mam skusenosti a prave vdaka kyretu som mala potom v tehu problemy s krckom.

autor
14. mar 2022

@mer12 ano bolo to tak, ale Dr. sa ma na to nepytala ani som jej to nepovedala, takze ona nemohla vediet kedy som ju mala

autor
14. mar 2022

myslite ze missed abortion moze sposobit napr. horuca vana, pohlavny styk, stres?

mer12
14. mar 2022

Ale určite sa ťa pýtala aké dlhé mavas cykly a podľa toho sa to dá určiť, vynimocne veľmi výnimočne pri pravidelnom cykle sa môže ovulácia nejakým podnetom omeskat, ale s tým nikto neráta a k tej ďalšej tvojej otázke, nie, nespôsobí to ani horúca vaňa ani sex ani stres, je to bezne, stáva sa to, takmer každá jedna žena tým prejde aspoň raz za život, tak to príroda zariadila,že tie embrya, ktoré su nejako poškodené sa prestanú vyvíjať, pozri, ozaj nechcem byť hnusná, ale čím skôr sa s tým zmieris a budeš trošku realisticky rozmýšľať tým skôr sa s tým vyrovnas a budeš sa vedieť pohnúť dalej

modro_zelena
14. mar 2022

ahoj, nečítala som všetky príspevky, ale lekár ti nebral hcg? nesledovali ste progres? to by mohlo vela napovedať, či to má nejaký potenciál vyvíjať sa ďalej alebo nie. Ak nie, choď sama na odber, hcg ti urobia v medirexe za nejakých 10 eur a potom o dva dni choď zase..uvidíš či sa ti zvyšuje, ak hej bude to dobrý signál... ak nie, tak žiaľ ale aspoň budeš vedieť, že si urobila všetko čo si mohla urobiť. Držím veľmi palce

autor
14. mar 2022

@mer12 len nerozumiem preco sa to stalo, otehotniet sa mi podarilo hned na 1x, obaja mame pod 30r, sme zdravi, neuzivame ziadne lieky, moja mama nikdy nemala taketo problemy v tehotenstve a to mala 3 deti hned na prvy krat...Proste s tymto som neratala ani v najhorsom sne a stale tomu nemozem uverit

autor
14. mar 2022

@modro_zelena brala mi krv len 1x v piatok, ale vysledky neviem este

modro_zelena
14. mar 2022

Tak nech ti vezme ešte raz a čím skôr 🙂 budete to už vedieť porovnat. Výsledky zvyknú byt inak do druhého dňa, skús si zajtra zavolať či už neprišli. Či sestrička ti bude volať?

mer12
14. mar 2022

Ja ti rozumiem, ja som otehotnela prvý x v 24 na prvý šup a skončilo to potratom, potom sa nám podarilo o 3 mesiace a máme 16 mesačného chlapca a teraz som tehotná znova, moja mama aj svokra majú obe po 3 deti a obe mali 1 potrat, proste sa to stáva, je to veľmi bežné, nie každá bunka musí byť tak kvalitne geneticky vybavená ako ina a bohužiaľ, keď sa spojí takáto nanič bunka s normálnou dopadne to takto, laicky povedané, je to strašne hlúpe a nespravodlivé,keď sa to stane hneď na prvý x, ale stáva sa to, dôležité je,že vieš normálne otehotnieť, keď teda náhodou toto nedopadne dobre tak sa budete potom znova snažiť, nasadis vitamíny a všetko bude ok...ozaj som nechcela byť necitliva, ale aj ja som bola natom rovnako,že som prepočítavala a hľadala a čítala podobné prípady, stále som verila, ale čím dlhšie som bola v tomto stave mysle tým horšie mi bolo lebo som aj tak v kútiku duše vedela,že to dobre nedopadne a všetko čo mi dodávalo falošnú nádej sa mi ptm 100x vrátilo, keď bolo po všetkom

autor
14. mar 2022

@mer12 praveze aj tie tehu vitaminy som uzivala 3.mesiace pred otehotnenim...

selena_luna
14. mar 2022

Pravdepobne MA sposobila geneticka alebo vyvojova vada. Urcite si to ty nesposobila sexom alebo horucou vanou prosim ta nic si nevycitaj. Nemohla si absolutne nic urobit. 40 % rannych stadii tehotenstva takto smutne skonci . Aj ked ste obaja zdravi zial. Dokonca aj zeny ktore potratili 2x po sebe tak stale to je len blba statisticka nahoda a nie ich nejaka geneticka predispozicia. Az po 3 strate sa robia vysetrenia ci v tom nie je iny zadrhel. Proste to je taky zazrak stane sa ze bunky sa zle spoja zle sa zacnu delit nejaky chromozon navyse a hotovo. Daj vediet ako si dopadla silno drzim palce a prosim ta este raz nic si nevycitaj. Je to loteria.

mer12
14. mar 2022

To je len moje odporúčanie, neznamená tiež, že keď berieš všetky možné vitamíny všetko bude v poriadku, neboj, dobre bude

autor
14. mar 2022

dakujem ste zlate ze ma podporujete 🙂 len ta nespravodlivost ma nici...su zeny ktore otehotneju neplanovane a idu dobrovolne na potrat...a su aj zeny ktore to dietatko velmi chcu, urobili by vsetko preto aby bolo bábo zdrave a predsa....

barus26
14. mar 2022

áno život je nespravodlivý. Vám sa to ale podarilo na úplne prvý krát.. Niektorým párom, napr. aj nám sa nedarilo 2,5 roka a áno aj to je nespravodlivé. Môžeš byt “šťastná”, že vám to vyšlo hneď aj keď to nedopadlo asi dobre, ale aspoň vieš, že nemáš problém otehotnieť a nabudúce sa to podari a dopadne to dobre. Predstav si ženu, ktorá sa snazi 2,5 roka a konečne sa to podari a potom potratí. Myslíš, že to je spravodlivé? nie je a ver, že jasne každý potrat je bolestivý ale podľa mna tento ešte oveľa viac, aj keď to vyznie možno hlupo.. snáď chápeš čo chcem povedať.. A inak ta dr. čo som dala kontakt odpísala ?

autor
14. mar 2022

@barus26 ano viem, muselo to byt strasne...v tvojom pripade ani si neviem predstavit ze by sme sa tak dlho snazili a potom toto.... :( je to smutne.. a ta Dr. no písala som jej zatial neodpísala, ale uz mam dohodnuteho ineho gyn. ktory mi dal hned prvy termin tak som vzala a idem skusit 🙂 ale aj tak dakujem 🙂

januelik
14. mar 2022

Mala som tiež podobnú situáciu a jedine kam ma kazda kamoška poslala je mudr Oros. Tiež ma strašili tak som šla k nemu a všetko bolo ok.
http://www.oros.sk/

autor
14. mar 2022

@januelik mozem ti napisat spravu? 🙂

derdia
14. mar 2022

Neriea preco sa to stalo.... Zivot je loteria... Niekto zazije umretie plodu, niekto nie... Pre zivot je jedno ci so to ty alebo suseda...musis to brat tak, ze niektovyhra chorobu a niekto 100000 eur... Zivotu je jedno kto covyhra... Bohuzial je to tak....
Tieto deticky ktore tak skoro umru, nieco mali poskodene...proste neboli by schopne zivota.. Tak odidu spat do nebicka.

pracujucazienka
14. mar 2022

@kiki68 prepáč ale niesi jedine ktorá kyret absolvovala..mala som tri týždne v sebe mŕtve dieťa a dali mi na vyber..buď ešte počkám alebo pôjdem na kyret..každá z nás je svojpravna dospela osoba..vie pre a proti..ja som problém s krčkom nemala takze by si aj ty nemala mat kedze to berieme že kedze tebe sa nič nestalo nestane sa inej,či ako?

januelik
Autor odpoveď zmazal
januelik
14. mar 2022

Jasne

netti87
15. mar 2022

Ahoj, ako sa mas ? ☺️

barus26
16. mar 2022

ahoj ako u dr?

autor
16. mar 2022

ahojte, idem az dnes poobede 🙂 s takou malickou nadejou...aj ked uz som viac menej zmierena

netti87
16. mar 2022

Drzime Ti palce ☺️

barus26
16. mar 2022

daj nám vedieť. Držím palce