Vážim 100 g a som tehotná
Dobrý večer idem sa sem vyzalovat. Nikdy som veľmi nebola modelka, jeden čas som mala fakt dobrú postavu od tých cca 15 do 20 rokov...a po 20 nechápem... Nikdy menej ako 80 kg som nemala. Mám deti. Momentálne vážim 100 kg. Som tehotná. Mám depresiu z toho ako som to mohla nechať zájsť tak ďaleko. Ale k veci nikdy sa neprejedam štítnu žľazu mám v poriadku. Čaj pijem nesladeny, malinovky nepijem. Sladké áno, ale ozaj s mierou. Vyprážané nejem. Pohyb som mala tak akurát povedala moja doktorka tak nemôžme prísť na to zc oho tak priberám.na raňajky som stále jedla buď vločky s ovocím alebo celozrnné pečivo. Obed bol normálny závodný keďže sa stravujem v práci to je občas knedlík občas ryža, zemiaky ale šialené porcie určite nie. Dievčatá skratka neviem si vysvetliť prečo tak vyzerám. Kalorické tabuľky som vyskúšala nešiel dole ani gram! Bojím sa ako budem vyzerať do konca tehu, môj manžel na mňa kričí ja už fakt nič nejem a priberám
@katulastraka ja sa riadim podla Jozef toth kalkulacky. Vypocitam si prijem a nutrienty a tie hodnoty si dam do KT. Zohladnuje aj aktivitu.
V KT mam vypocitane 1190kcal - pri tom prijme by som mala chudnut. Avsak je to pod bazal. Cize uplna blbost.
Udrzujem vahu pri 1500/1600kcal.
@veronikaszabova tak mne akurat bazalny vysiel 1358kcal, takze si myslim ze tych necelych 1200kcal co mi hodili kaloricke tabulky na to, aby som schudla, je aj celkom realne cislo
@katulastraka nie, nehodilo ti to spravne. Pod bazal ist proste nemas - to je energia, ktoru tvoje telo potrebuje na fungovanie v pokojovom stave (keby si aj cely den len lezala, tuto energiu proste potrebujes na fungovanie).
@veronikaszabova
mne KT hodili na schudnutie 2 kg 1194 kcal a ten Tóth 1449 kcal,
dám z toho priemer a uvidím
@veronikaszabova ano ale ak chcem predsa schudnut tak musim mat nizsi prijem ako je ten co potrebujem na normalne fungovanie.
@katulastraka nastuduj si nieco o kalorickom deficite
@mondolina 1194kcal tusim kazdej dava 🙂
@veronikaszabova
len mi tam nejde nastaviť gramy, stále mi ukazuje len 100 g, alebo 1 g
@mondolina myslis pri zapisovani do jedalnicka?
Ja tam mam nastavene gramy a to mi vyhovuje
@veronikaszabova mne dalo v TK, že 1316 a u Tótha 1392 a práve som si spravila dnes, čo som pojedla, tak asi sa ani nečudujem už, sacharidy som prestrelila aj tuky, že 186%😨 a kcal o 700, no nič, zajtra idem prvý krát na ostro
@danielahamar lepsie je si chystat jedenie den dopredu. Lepsie si vychytas, kde mas ubrat, kde pridat...
Foto - moje jedlo na zajtra
@danielahamar zaplnenych mam uz 386 dni 🙂 tak uz to mam vychytane, co si mam nachystat. Chce to len prax.
Drzim palce, aby sa ti podarilo schudnut tolko, kolko chces ❤️
@veronikaszabova a vidím, že tam nemáš aktivitu, ako viem aká aktivita ma koľko? A ďalšia vec, čoho môžem mať viac, či radšej ničoho? Ako vidím tam tie tvoje bielkoviny, preto sa pýtam.
@danielahamar
pozri môj dnešný deň 😱😂😂
tak mám pms tak sa mi to vymklo( Milka caramel + chipsy)
ale od zajtra už idem na to
@danielahamar aktivity mam vypnute, nakolko v KT su nadhodnotene (udavaju vyssie spalene kcal, ako su skotocne spalene). Preto sa riadim J.T kalkulackou - zohladnuje uz aktivitu
@mondolina tiez mam hodinky, na nich sledujem kroky, zapinam aktivitu na nich (korcule, kolo, beh,...) --- aby som denne vydala aktivne aspon 400kcal. Ale do KT to nezapisujem.
@mondolina nezapisujem do KT, nakolko aktivitu uz mam zohladnenu v dennom prijme kalorii. Hodinky nie su tak presne, aby som zapisovala - potom sa moze stat, ze na hodinkach mam 600kcal, no realne som spalila cca 400kcal. A uz nebudem v kalorickom deficite.
@veronikaszabova
budem sa pýtať, lebo ma to zaujíma, zohľadnená aktivita v dennom príjme je nastavená automaticky, alebo sa to niekde nastavuje?
@mondolina
Bazalny metabolizmus mam 1180kcal.
Denne prijmem 1500/1600kcal. Ako kedy - ked viacej zaberiem pri aktivite, jem viacej.
Cca 400kcal denne spalim - neratam 1180kcal bazal.
---> toto mam pri udrzovacke
@mondolina ak si ratas napriklad podla jozef toth kalkulacky, tak tam uz zohladnujes aktivitu. Preto uz nic neodratavam
Teraz musíš rozmýšľať za 2, nielen za seba a snažiť sa chudnúť v tehotenstve. Teraz sa sustred na dostatočný príjem živín, pestrú stravu, kľudne nové zeleniny zarad a dostatočný príjem kalórií. Chces mať dieťa s deficitom? Však toxíny čo máš uložene v tukoch sa budú vyplavovať (keby si chudla) a to má mať dieťa v obehu? S tým sa majú programovať jeho orgány? Pre svoje dieťa by som to nechcela. Hovoríš , že je to dlhodobý problém. Prečo práve v tej najnevhodnej dobe to chces riesit?

@nedockavka372 dakujem už som stiahla, študujem čo to obnáša, zajtra začnem a zistím v čom je chyba, okrem vody, kt. vôbec nepijem🙄