icon

Ako je to s interupciou?

lenkaabrano
30. sep 2018

Ahojte zienky bola som u doktora a doktor my povedal ze som tehotna ale povedal my ze moje dietatko sa moze narodit pistihnute tak chcem ust na potrat ako ta iterupcia prebieha a ci naozaj kusim byt zdrava ci mi to urobia ked mam trochu soplov ale hrdlo ani kasel nemam len tie sople. A ja som sa tak rozhodla tak prosim nie blbe komentare dakujem pekne.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
kikuska555
30. sep 2018

Ako v 9tt moze lekar povedat ze je nieco zle? :o

terezka1947
30. sep 2018

@kikuska555 tiez by ma to zaujimalo

anabella111
30. sep 2018

@kittykat22 ..moja odpoved je explicitna..ako priama bola otazka..Mne nepodsuvajte otazku svedomia a mentalneho zdravia..Vy mozete pripisat k mojmu prispevku akurat bukretu..ktoru jej partner prinesie..ak potrebujete fabulovat..alebo odlahcit..Ja som pre kvetnatost v slove uz pomerne dost atakovana..aby som ju aplikovala este aj do exaktov..ktoré metafory na pochopenie nepotrebuju.....alebo potrebuju?)...Ako som napisala a este ju sanujem..nepouzila som ni slovo ,,mord"...Ktore by vam uz oci v tom pravdivom prispevku vypalilo.

zuzanockamt
30. sep 2018

@anabella111 nemyslím si,že je to vhodný opis a UPT takto neprebieha

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
trojnasobnamama
30. sep 2018

Dievčatá,prečo by malo byť nevhodné keď
@anabella111 napísala ,ako prebieha interupcia?Prečo by to malo byť necitlivé?Je vari citlivé voči tomu dieťaťu čo mu chcú urobiť?Lebo nechápem,ako sa môžte rozčuľovať nad tým ,že sa to autorky dotkne,keď ona chce vykonať niečo oveľa krutejšie🤔

beky1813
30. sep 2018

@trojnasobnamama ty citas? Tato tema moze zaujimat aj zeny, ktore musia podstupit potrat a hladaju info a taketo veci fakt nemusia citat. Len preto, ze @anabella111 ma zase potrebu kazat. A bohvie, v akom rozpolozeni je autorka, podla pravopisu moze ist o cloveka, co slepo veri doktorom a ked jej ten povie, ze dieta je postihnute, tak mu veri a zvoli moznost, aka je pre nu najprijatelnejdia v jej situacii

matqa411211
30. sep 2018

@trojnasobnamama a je citlivé pre to dieťa keď z poza okna bude pozerať ako sa budú hrať iné deti zatiaľ čo ono bude pripútané na lôžko na nejakom prístroji? Je citlivé pre to dieťa že si kvôli svojmu ochoreniu nebude môcť zažit to čo by malo každé dieťa/človek, je citlivé pre to dieťa že si bude vyčítať že je iné že si bude vyčítať to že jeho mama sa všetkého vzdá kvôli nemu (on to tak môže brať že je to jeho vina),je citlivé že z toľkého smútku môže dostať depresie a bude sa cítiť ešte horšie...tak mi povedz je to citlivé?

zuzanockamt
30. sep 2018

@trojnasobnamama ja keby som bola rozhodnutá,že na zákrok idem,tak ma neodradí nič...ani tento opis...je to vôľa a rozhodnutie ženy a ostatných je po tom veľké ... A súhlasím aj s eutanáziou,je to na každom,ako sa rozhodne...ty sa jej o to dieťa starať nebudeš ... A ani žiadna z nás

anabella111
30. sep 2018

@beky1813 ..ze sa ho neopytala na tie sople..ked mu tak doveruje...dalsi infantilny pokus od teba..neotravuj

terezka1947
30. sep 2018

@matqa411211 a myslíš,ze ked sa bude z toho okna pozerat mama toho dietata,kt.mohlo byt,ale nie je....bude sa pozerat na tie deti s tym,ako je dobre,ze jej dieta sa nemusi trapit,ze ako.dobre uribila,ze ho na svet nepriviedla?
Su veci,kt.si kazdy musi vyriesut s vlastnym svedomim....lebo obkecat sa da vsetko-na cas,ale rozhodnutia nas vzdy dozenu

beky1813
30. sep 2018

@anabella111 ty tu otravujes a pchas sa do vsetkych citlivych tem a kazes a moralizujes

terezka1947
30. sep 2018

@beky1813 pise pravdu....ved je to tak,nemyslim,ze moralizuje

trojnasobnamama
30. sep 2018

@beky1813 A čo myslíš,že sú tie ženy také hlúpe ,že im nedôjde ,že to dieťa musí ísť nejakým spôsobom von?V akej dobe žijeme?Ja neviem,už v puberte mi došlo,že tomu dieťatku len tak neotvoria dvere ,aby vycupitalo von.O čom sa bavíme v prípade smrti?veď je toho celý internet.A všelijakých iných veci.Uz v puberte dievčatá vedia ako je to keď prebieha potrat,napríklad my v škole sme pozerali film nemý výkrik.Tak načo tie zásterky?Zaplietla som sa do diskusie,lebo všade pri takých témach sa berie ohľad na psychiku ženy a nik nerieši dieťa.Vsetko musí byť na svete dokonalé nik nechce chorého človeka a zabúdajú nato ,že ten človek tiež chce žiť.A ak niekto argumentuje stým,že aký bude mať to dieťa život,nik to nevie.

beky1813
30. sep 2018

@terezka1947 ale ano. Poznam jej prispevky, vzdy takto pise a kaze

beky1813
30. sep 2018

@trojnasobnamama ine je to ale citat. My sme to napr.v skole nepozerali. A nie kazda chce mat taketo detailne info.

terezka1947
30. sep 2018

@zuzanockamt asi si este nestala na prahu zivota a smrti,ani pri nikom,kt.zomieral....lebo take slova by si nepouzila
Mozme pomahat ludom zvladat vsetko tazke,ale nemozme rozhodovat o niecom.takom ako je zivot a smrt.....aspon ja by som si to nikdy nedokazala...aj ked si to clovek.praje ako ulahcenie trapenia toho ineho,aj tak to nie je take lahke rozhodnutie a napriek vsetkemu,kazdy sa zivota drzi,aj toho zijuceho....

matqa411211
30. sep 2018

Že nikto neberie ohľad na to dieťa,veď nech žije ale ako bude žiť a či sa bude trápiť to už nik nerieši hlavne že “žije” ...

trojnasobnamama
30. sep 2018

@matqa411211 poviem ti to takto.Nik nemôže vedieť ,ako to to dieťa bude vnímať.Je kopec postihnutých ľudí ktorí žijú bohatší život ,lebo vedia o čom je.Ale prečo si každý myslí,že choré deti len trpia?Aj zdraví ľudia trpia a majú depresie a prečo oni majú právo žiť?Nik nemôže vedieť či to dieťa nebude vďačné aj za taký život.A vidno,že Slováci sú poznačení komunizmom,keď deti zatvárali do ústavou a ja som nestretla jedine choré dieťa.Vtedy ich vraždili v ústavoch a teraz interupciou.

zuzanockamt
30. sep 2018

@terezka1947 prd o mne vieš ... Keby som musela,tak to urobím.

terezka1947
30. sep 2018

@zuzanockamt tak ok,pouzijem tvoj slovnik....prd o tom vies....keby si mala blizke,realne skusenosti....inak vravis
Pred smrtou a utrpenim sa kazdy skloni

matqa411211
30. sep 2018

@trojnasobnamama prepáč ja si proste neviem predstaviť dieťatko pripútané na vozík kt. sa nevie ani samo najesť žiť bohatší život....väčšinou maju rodičia problém uživiť takúto rodinu (hlavne na sk) nie to ešte chodiť kade tade aby mu nejako spríjemnili každodenny život na vozíku a každodenný stereotyp ak je na tom zdravotne tak že si to uvedomuje a ak nie je nechápem aký bohatší život má...

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
zuzanockamt
30. sep 2018

@terezka1947 Mám rôzne skúsenosti...aj som si zažila,aké to je mať strach,že stratím dieťa-už narodené. Ale aj tak by som to spravila.

loginexistuje
30. sep 2018

Otázka bola ako je to s interupciou t.j. UPT - umele ukončenie tehotentsva odpoved je takto realizacia v celkovej narkoze, plateny ukon

https://www.youtube.com/watch?v=kBDkF2JUllY
terezka1947
30. sep 2018

Zaujimava je jedna vec,kazdy clovek,kt.ochorie,co i len na banalnu chripku,ci zlomi.nieco...bojije,chce sa cim.skor vyliecit,clovek s rakovinou tiez chce ist.dalej....ale dieta v brusku,kde je casto len podozrenie na vazne zdr.problemy,kde casto aj diagnostika zlyha a narodi sa zdrave dieta....take dieta je pritaz,potencialny problem,zbavme da ho,vlastne mu.chceme dobre-nie sebe,jemu
A aky je rozdiel medzi tymto dietatom a dietatim,kt.je cely cas v brusku ok,ale pri.porode nastane nejaky problem a dieta je cely zivot postihnute..
Ved ked sa tak nad tym.zamyslime,mozme.si my este vraviet,ze o niecom CHCEMErozhodovat?tak akurat dakovat mozme....nie rozhodovat o zivote niekoho

zuzanockamt
30. sep 2018

@loginexistuje ak je UPT indikované,tak platené nie je

loginexistuje
30. sep 2018

@kittykat22 v 8 az 9 tt uz vie takéto prognózy? to hadam nie

trojnasobnamama
30. sep 2018

@matqa411211 ani ja som si to nevedela predstaviť,ver mi.No život mi dal do cesty skúsenosť ktorá ma naučila ,že postihnutí ľudia nie sú nešťastní a chcú len žiť.Su aj nešťastní postihnutí,ale su aj nešťastní zdraví.Samozrejme sú postihnutia pri ktorých mi srdce trhá,ale predsa nemôžeme zobrať dieťaťu život keď vôbec nevieme aký ho bude mať.Nemožeme tušiť nič čo nás čaká.