icon

Čakám bábo a mám zmiešané pocity

alice1995
19. apr 2016

Takto asi som zle začala nakoľko sa neda odpovedat na správy. Tak ešte raz ... ako vidim ste tu všetky chladné. Z časti to aj chapem. Ale skuste pochopiť aj vy mna. Ano čakam babo a mam zmiešane pocity nakolko som s tím priatelom 4 mesiace. Ale natom nezaleží je odost starší ma rozum a milujeme sa. Ale ja neviem či to vobec zvladnem. Všetky ste mali určite niejaku oporu rodiny pri sebe. Ja nemam nič. Najbližšie mam rodinu 700 km odomna a je to dost tažke. Tak prosím skuste ma pochopit a dat mi aspon už niejake tie rady do života

Strana
z2
radsej_knihu
20. apr 2016

@jana_eyre Keby to tak nebolo, tak nevyhnutny dosledok by bol, ze kazda zena, ktora samovolne potrati z akehokolvek dovodu by musela byt trestne stihana a musela by sa po takej traumatickej udalosti obhajovat pred sudom, ze to bola nehoda/zdravotny dovod. Trochu hodne na hlavu, nie? Stredovek.

jana_eyre
20. apr 2016

@radsej_knihu aha, to ma nenapadlo, to mas pravdu.. ja som rozmyslala len v rovine umyselneho prerusenia..

radsej_knihu
20. apr 2016

@jana_eyre Su skutky, kde sa dokazuje umysel (napriklad vrazda vs. zabitie), no vies si predstavit, ze by ta niekto po potrate udal, lebo si ho nasrala, lebo je to idiot s ktorym sa o nieco sporis a ma proti tebe vendettu, a ty po potrate pojdes na policiu alebo pred sudcu vysvetlovat, ze tvoje nenarodene dieta zabilo tvoje vlastne telo uplne same, a nebol to tvoj umysel? Tiez dost zvratene.

ivca88
20. apr 2016

neboj sa... hlavne sa netrap tymto co tu je popisane - stres a strach ti neprospieva ...

myslím že už to ze to tu píšeš značí ze dieťa chceš 🙂
keby si nechcela tak ideš na interupciu a hotovo
avšak vidno ze sa s bábätká tešís 🙂
a tak sa skús s prepáčením vysrat na všetky problémi a pohladkaj si brusko 🙂 🙂
je to krasne byt tehotná 🙂
nerieš komentare typu ocharana a kondomi - ved na to je trosku neskoro ...nie ??? 😀 🙂
pozri, je tu mnoho zien ktore ostali tehotne v 17-ke a bez školy....bez príjmu, bez bývania, dokonca bez muza ( resp. otca )
a zvládli to 🙂
moja mamina otehotnela v 19-ke na VŠ ...taktiež bez ničoho... a zvládla tri deti a teraz zaraba ozaj ťažké peniaze...
to ze mas dieta neznamená ze budeš žiť v biede cely zivot
to len teraz tak mlady robia ze skola, zamestnanie, byt, dieta ..
ale svet sa nezruti pokial to nepojde poporadi 🙂 🙂
ja mám tiez podobny vek a som stastne vydata a mám malú dcerku 🙂
síce s manželom sme spolu už siedmi rok, ale nikde sa nepíše ze vam dvom to nevydrzi lebo ste spolu len kratko 🙂
veď mňa môže zajtra kopnut môj muz do clenku a darmo ti tu mozem robit kazania o stabilnom vztahu ...no nie ??? 🙂 🙂

a pomoc rodiny ? 😀
moja mamina zije v zahraničí, takže mi pomáhala len prvy tyzden...
a zase svokra ... noo... je to svokra 😀 nebudem sa rozpisovat 😀
koniec koncov s malou mi nik iný nepomohol - iba môj muz... 🙂
a úprimne ja som aj človek čo je rad sam, resp. nezniesla by som keby sa niekto stara do toho ako vychovavam moju dcerku...
a v pohode to zvladam..
síce boli tuším tri či štyri dni kedy som si myslela že vyskočím z okna lebo malu bolelo brusko a plakala hodinu či dve vkuse a ja som ju celý čas mojkala a nepomahalo...
ale vzdy si poviem ze co tam po mne, veď to male par dňové dieťatko ma potrebuje ...
kde je vôľa, tam je cesta 🙂
verím v to ze vsetko zvládnes 🙂
hlavne nebuď smutná 🙂 toto bábätko je dôvod na radost 🙂

jana_eyre
20. apr 2016

@radsej_knihu tiez mas pravdu.. a pre toto nikdy nebudem pravnickou, pretoze asi nemam zmysel vidiet taketo sirsie suvislosti 😅

tak ci tak si myslim, ze po otazke, ktoru zakladatelka zalozila sa nema preco hnevat na ostatne zeny, ktore nechapali jej pohnutky ziadat ostatnych o radu ako prerusit tehotenstvo - bolo to uplne prirodzene.. len teda nebola by ona trestne zodpovedna, ale my vlastne ano..

niky21
20. apr 2016

@alice1995 Neblbni dievča... máš 21, ja som mala len o rok viac, ako ty, keď som ostala tehotná a bola som v šoku asi 10 minút, ale nikdy, ani len na stotinu sekundy som nemyslela na potrat pre boha ! Dieťa je dar, najkrajšia vec v živote je dieťa, som vďačná za to, že som žena a že môžem byť matka ♥ neexistuje väčšej lásky, ako budeš ľúbiť svoje dieťa, je to neopísateľný pocit šťastia, lásky a eufórie... kus neba 🙂 Keď ťa prvý krát chytí za prst, pozrie sa na teba tým pohľadom : mama tu som, potrebujem ťa ♥ nikdy nezabudnem na pohľad môjho syna na tom pôrodnom stole... ja som plakala, pretože to bol ťažký pôrom a bála som sa o neho a on na mňa celý čas pozeral, ako by mi chcel dať najavo, že je v poriadku... on mi zmenil život, pretože ON je môj život... 🙂 A teraz mám takmer 24, som vydatá, máme dom... ide to pomaly, ale tvoje dieťa potrebuje najmä teba... svoju maminku v ktorej rastie... cíti ťa, počúva tvoje srdiečko a cíti sa tak v bezpečí... lúbi ťa a ty ľúbiš jeho... ak ho teda ľúbiš, tak to zvládneš... bojuj za neho, nikdy to neoľutuješ a raz si na mňa spomenieš 😵

radsej_knihu
20. apr 2016

@jana_eyre Presne tak, kazdy, kto by autorke temy dal nejake dobre rady a navody na jej povodnu otazku by bol trestne stihatelny podla §152 Trestneho zakona.

marylynn
21. apr 2016

@alice1995 Ak máš chlapa, ktorého miluješ, tak na to predsa nie si sama 🙂 Porozprávaj sa hlavne s ním, ak máš dobrý vzťah s rodinou, skús aj s nimi. A ešte tu je http://www.alexisporadna.sk/ viem, že robia aj konzultácie cez skype, je dosť možné, že budú vedieť o takých tých praktických a sociálnych veciach viac než ženy tu.
Všetko sa vyrieši, ak chceš tak Ti napíšem do správy jeden príbeh z veľmi blízkeho okolia, ktorý začal podobne tragicky ako ten Tvoj a teraz je z toho krásna rodinka 🙂

maria200981
21. apr 2016

nie vzdy v zivote sa deje vsetko tak akoby so chcela a vela krat sa musis s vecami zmierit, prekonat strach...a vsak vzdy odstupom casu uvidis a zistis ze to tak malo byt.
ja ked som cakala 3 dieta som mala zmiesane pocity...otehotnela som neplanovane a v upne nevhodnu chvilu...dlho som zo sebou bojovala aby som to v sebe nejako spracovala..do 5 mesiaca som bola skor smutna ako vesela...teraz? mam uplne uzasne 3 mesacne dieta ktore je tak usmievave spinka mi celu noc a vsetky obavy ktore boli som dala lavou zadnou a yz si ani neviem predstavit ju nemat

alice1995
autor
21. apr 2016

viete mi prosim vas ešte poradit na temu porod v čr ???? s priatelom potrebujeme nejku radu ohladom toho

leellee
26. apr 2016

@alice1995 Ako si dopadla? Podarilo sa zistiť ako to funguje v ČR? A ako reagovala rodina?

alice1995
autor
27. apr 2016

Dopadli sme s malím/malou dobre nakoniec sa s priatelom vezmeme jedine tak možem rodiť v ČR nakolko som nezamestnana a v inej poistovni ma nepoista. Dalo by sa ešte rodit v ČR bez svadby ale to by som musela k tej mojej poistke doplatit tisicky korun a nato naozaj nemame 🙂 3.5 sa dozviem čo to bude tak uvidime 🙂 Som rada že to všetko dopadlo tak ako dopaldlo a som rada že táto stranka existuje otvorili ste mi všetky oči a ukazali že sa netreba ničoho báť. Doteraz si vyčitam ake veci ma napadli a čo som chcela spraviť. Male je naozaj krásne a ja sa každym dnom tešim viac a viac 🙂

tobnuf
27. apr 2016

@alice1995 gratulujem.. budes perfektna mama 🙂

alice1995
autor
27. apr 2016

Ďakujem budem sa snažiť byť tou najlepšiou pre svoje malé 🙂 🙂 Teraz si stále pozeram videa a učím sa ako sa správne take novorodeniatka držia kúpu a podobne 🙂

staramamasex
Odpoveď bola odstránená
tobnuf
27. apr 2016

@alice1995 ked sa narodi a prvy krat si ho privinies a ovonias to bude krasne 🙂 prajem bezproblemove tehulkovanie a uzi si to krasne obdobie ..

alice1995
autor
27. apr 2016

@tobnuf Ďakujem veľmi pekne 🙂 🙂 🙂

leellee
28. apr 2016

🙂 Teším sa a držím palce 🙂

Strana
z2