Fajčenie/vaperizovanie aj v tehotenstve

23. feb 2024

Zdravím. Pred som bola veľký fajciar, prestala som, ale teraz som na ihlách, strašne náladová a podráždená, a viem, že vsetko škodí, ale co ak mi viac skodi moje emocie ako keby som si raz denne potiahla? Sú aj tie váperizátory, daju sa jednorazove kupit v obchode, citala som ze si viem ohjendat aj bez nikotinu, je tu niekto kto take fajci ? Ja som nechcela preto som aj prestala, a teraz sa idem zblázniť.. nezvládam problémy z okolia ani tie vlastne som taky ciťák, vsetko si beriem k srdcu a uz ma chytaju depresie a ta chuť na to je cim dalej silnejšia.
Nechcem pocut ze je to nezdrave to viem, chcem len vediet ci niekto si sem tam dá aj pocas tehotenstva.

anjelicek26
23. feb 2024

A to ta "raz potiahnut" psychicky zachrani? Naladova, podrazdena, chytaju ta depresie, to ries s psychologom a uprimne, proste hormony ti otacaju svet hore nohami a fajcenie ti este len "nalozi" zle svedomie, ze skodis babatku... vykasli sa na to...

sheila121
23. feb 2024

Toto nikdy nepochopím.

natalia2007
23. feb 2024

A ked sa tu taka najde, tak co? Akoze sa ti ulavi ze ok tak to mozem aj ja? Prepleskni sa, studena sprcha, zuvacky a nefajci v tehotenstve. Babatko si nezasluzi trpiet za tvoju labilnu povahu.

pribinak
23. feb 2024

Mysli na dieťa a kašli na fajčenie.

natalia2007
23. feb 2024

Radsej nech trpi okolie tvojou podrazdenou naladou, ako nevinne dieta mat celozivotne nasledky.

bytc20
23. feb 2024

Ja poznam babu, co vapovala cele tehotenstvo a babo sa jej narodilo velmi malicke. Mozno to bola genetika, mozno nie. Ja fajciar nie som, cize toto osobne neriesim, ale! nemyslim si, ze ked si raz za mesiac parkrat potiahnes, tak sa babu nieco stane. Tot moj nazor, ale hovorim, ja som nefajciarka, cize toto sa ma netyka.

andrejkap123
23. feb 2024

Nefajcite a nepite v tehotenstve! Take lahke!!!

marianarem
23. feb 2024

Su take baby, ale neviem, kto sa tu prizna. Ja poznam jednu, ta otehotnela neplanovane mladucka a prve mesiace to akoby odmietala pripustit a zila skoro ako predtym. Cize aj si obcas zapalila aj vypila. Potom s tym.uz sekla. Jedmu.poznam, co cele tehotenstvo fajcila, ale tak ze ovela menej ako predtym a netahala do.pluc, len do ust. Kazdopadne ja si tiez myslim, ze to jedno potiahnutie denne ta nespasi, co tych zvysnych 24hodin, resp. 23h a 59 minut? Aby ti cigarety nejako viac pomahali so stavmi, ktore opisujes, tak by si musela normalne plnohodnotne fajcit.

muchacici
23. feb 2024

Moja sestra si počas tehotenstva dala párkrát cigu, narodil sa jej zdravý chlapček. Ja som bola silná fajčiarka, ale našťastie podarilo sa mi prestať ešte predtým ako som otehotnela, hoci bolo to veľmi ťažké. Poviem ti, že už je to osem rokov, čo nefajčím, ale hocikedy na to myslím, že mám chuť, alebo že by som si dala, keď mám stres. No nikdy nepodľahnem, mám za to inú náhradu, a to zajedanie 😃 čo tiež nie je bohviečo, proste som abstinujúci fajčiar. No mysli na to maličké, ty si už teraz mamka a väčšina z nás chce pre dieťatko to najlepšie, už teraz doňho nemusíš pchať cigy. Neťahajme si medové motúzy popod nos, je to škodlivé a môže to mať vplyv na bábätko. Ale chápem ťa, držím palce ❤️

krasolienka1
23. feb 2024

Poznám ženu čo v tehotenstve ťahala jednu za druhou a ma zdravé dieta
Ja to síce nepodporujem ale každý nech si robi ako uzná za vhoden

kacena4
23. feb 2024

ak to jedavas teraz tak po porode zacnes odusu? a nechas zit dieta v prefacenim prostredí?? ani nechcem vediet co dieta bude z teba citit 🤮 ak mas citove problemy ries ich cez psychologa nauc sa ich ovládať teraz ked si sama lebo ta to pri dieťati prevalcuje. potom bude neskoro nieco riesit. teraz je to len vyhovorka "len raz si potishnem..." drzim palceky

milanemila
23. feb 2024

Moja svokra si “dala” aj pocas tehptenstva, presne mala takuto debilnu teoriu ako ty, ze ved jej psychika a menej bude skodit ked si da, lebo jej telo je zvyknute (ano jej nie telo babatka v nej) a bla bla. Moj muz ma problemy so srdcom a mal uz ako dieta, nie je to nejake fatalne, ale ma. Vzdy ked dostanes chut na cigaretu si precitaj, co vsetko to moze plodu sposobit.
Popracuj na svojej psychike, lebo ked si z tohto na pokraji depresie, tak neviem co budes robit ak ti napriklad dieta nebude prvy rok spat (co ti samozrejme neprajem, len pridu napzaj aj horsie situacie na psychiku, ked uz male bude na svete)
K tvojej otazke, ano su zeny co fajcia aj tehotne a dokonca aj take, co tlacia kocik s babom a vypaluju nad nim zobak 🤮

dominikamacakova
23. feb 2024

Pár krát denne sú môžeš potiahnuť a každým dňom znižuj dávku. Ja som tak prestala fajčiť. Ale inak je to extrémne škodlivé, takže nie nahradiť, ale použiť na odvykanie od fajčenia. Ak si bola silný fajčiar, môžeš si v pohode potiahnuť. Nie je to horšie pre dieťa ako mať absťáky.

lavender94
23. feb 2024

Ako fajčiar ťa chápem. Ja som pred tehotenstvom už obmedzovala, takže keď som otehotnela, nebol to taky šok. Asi jedine čo ti poradím znížiť dávku postupne. Tie vapíky maju tiež svoje rizika, poriadne sa ani nevie čo všetko to môže spôsonovať. Radšej normálnu cigu raz za deň a po týždni skúsiš každý druhy deň.

dominikamacakova
23. feb 2024

@kacena4 pre boha toto čo je za komentár? Ľahko sa odsudzuje závislý človek že? Keby bolo také jednoduché prestať, tak by nefajčil nikto. Závislosť na cigaretách je horšia ako závislosť na tvrdých drogách tak sa ukľudnite.

svetlonos
23. feb 2024

Ahoj, moja teta fajcila cele tehototenstvo, bratranec bol mensi vychudnuty a hlavne uplakany, nervozny. Mal normalne absťák, povedal jej to doktor.
Takzel - cisto egoisticky - nefajci aby si nemala dieta s abstakom. Ty ho mas teraz a predstav si, ze to iste bude mat tvoje dieťa.
A ja ta chápem. Zboznovala som sladke, do 6 mesiaca som som mala 3 mesiace jedenia cokolady. Dve tie velke milky mesacne, plus ine prkotiny. A potom cukrovka. Takze viem co je to so zavislactvom seknut okamzite.
Ten "len cukor" je svina rovnako aj nikotin. Si s jeho absencie hnusna, protivna.
A co sa tyka nálad, tak tie som mala pri druhom tehu teda fajné aj bez sladkosti. Prestala som ich jest po kovide. To co mas su hlavne hormóny a tie vedia riadne zamavat, som rada, ze moj muz to predychal. Ked prestaval on fajcit, bol tak protivny ze az.
No co ti poviem, budes na zopar faciek, upozorni tych, s ktorymi zijes a ries s dr radsej nejake mozne nahrady ci ukludnovaky. A teda i ked som bola ozaj velmi nervna tak maly sa narodil zdravy, nie je uplakany, zlate dieťa. A teda tiez som mala obavy, kedze som bola velmi nervozna.
Tie beznikotinove srandy su obcas fajn ale je to chemia, na to kasli radsej. Skus najst dr, ktory ti fakt poradi nejaky ukludnovak a skus presunut pozornost na nieco, co ta bavi. Drzim palce 🙂

nikolia99
23. feb 2024

moja kamoska bola tuhy fajciar ako ty normalne cigarety, tak to riesila s lekarom a ze lekar jej poveeal ze iqos moze tak fajcievala iqos nie často ale zahnalo jej to depresie… tak mi vravela a maleho ma zdraveho jak buk tak nvm…. ja som stopla zo dna na deň jak sa objavil pozitivny test….

sovicka94
23. feb 2024

Ahoj, zakazat ti to nik nemoze ale neviem v ktorom si tt ale podla mna keby si aj zapalis ti to chutit nebude

kacena4
23. feb 2024

@dominikamacakova preco by som odsudzovala? nastavila som zrkadlo a ponukla moznost liecby. kde tam vidis odsúdenie? nikdy cloveka nesudim. je len na nej ci sa s tym popasuje a vyhlada pomoc nie len cez MK ale
aj osobne. a nesuhlasim, ze cigarety su tazsie ako drogy. vychovavala som viacero deti od narkomaniek, neda sa to vobec porovnat. najma tie zdravotne problemy co deti maju. ale aj toto je zavislost. a preto to treba riesit cez odbornika...

stanulienkat
23. feb 2024

@krasolienka1 tak toto je úplne top komentár, že nech si každý robí ako chce. To dieťa nemá na výber a to dieťa by si vybralo, keby mohlo. Skodlivé sú obidve. A to, že sa niekomu narodilo zdravé dieťa ešte neznamená, že ho to o pár rokov nedobehne, čo zvyčajne áno. Alergie, imunita, priedušky a iné ťažkosti ... Toto sú tak primitívne a krátkozraké výhovorky... jedna porodí zdravé dieťa, druhá nemusi.

queen_mary
23. feb 2024

Ja som si parkrat cigu dala, ked som bola tehotna. Vzdy po poradni a do nejakeho 24 tyzdna. Ale ten stres po tej cige bol horsi ako to, ze som chcela fajcit. Ze ci si neublizila. Cize uz by som to nerobila. Budes mat este horisu naladu ako predtym.

kat_
23. feb 2024

vydrz uz a nefajci, pre to dietatko... zle nalady sa neliecia cigaretami, malicke sa narodi,budes nevyspata, unavena, to budes furt mat cigu v ruke? chces fakt aby toto dychalo tvoje dieta? fuj
odid z ktrastsej cesty a ked si uz skoncila, nevracaj sa k tomu

candii
23. feb 2024

Pozri. Mám kamarátky, ktoré normálne fajčili aj v tehotenstve ... a majú dieťa zdravé - nemyslím že je to ale pravidlo. Je to nezodpovedne určite. Ja osobne si myslím, že vapovanie je ešte viac nezdravsie ako fajčenie klasických cigariet.

gabika0825
23. feb 2024

Keď si bola predtým silný fajčiar, tak to ti povie aj každý lekar, že nie je dobre robiť takúto nárazovú abstinenciu. Nie každý to zvláda takto utnúť zo dňa na deň keď bol zvyknutý dovtedy stiahnuť krabičku denne. Ak si zapáliš za deň 1-2 slabé cigarety, nič sa nestane. Samozrejme že nie je dobre fajčiť vôbec, nieto ešte v tehotenstve. Ale mám okolo seba kamošky čo majú viacero deti a v tehotenstve si zapálili, samozrejme to netreba hrotit a naozaj to utnúť ako sa najviac dá, no oveľa horšie bude keď máš abstinenčné priznaky ako keď si zapalis jednu slabú cigaretu.

mima1608
23. feb 2024

Toto je asi mimo moje chápanie 😓 bola som fajčiar, aj keď nie až taký tuhý, krabičku som mala na 2 dni. Od pozitívneho tehu testu som si už nikdy nezapalila. Mala som nutkanie, hlavne na začiatku, ale bábo je predsa len prednejšie ako cigareta!
Máme inak v rodine tuhú fajčiarku. Keď si dcérku teraz vezme na ruky, tá sa od nej odťahuje, nechce u nej byť, skrz toho, ako z nej cítiť cigarety. To si neviem predstaviť, že toto by cítila zo mňa.
Inak aj v pôrodnici boli ženy, čo si chodili zapáliť. By som minimálne nafackovala za to.

kiki68
23. feb 2024

Urcite nie, je to nebezpecne a ked vidim ako jeden z naj kamosov schytal, jeho mama fajcila max dve denne v tehu, lebo tiez nevydrzala a lekarka vtedy v 90tych, ze to je lepsie ako keby abstinuje. Kamos na poruchy potnych zliaz, klinicku depresiu a zial sklon k zavislostiam. Toto nechces

mima1608
23. feb 2024

A inak - k tým elektrickým cigaretám a podobne - môjho muža to dostalo na pľúcne, takže je to isto tiež riadne svinstvo.

ivik4
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
krasolienka1
23. feb 2024

@stanulienkat no hej ale aj keď jej všetci povieme že nemá fajčiť aj tak si dá keď bude chcieť

krasolienka1
23. feb 2024

@stanulienkat myslíš že mi netrhalo srdce keď Som ju nonstop videla fajčiť na balkóne ale tak to si musí sama uvedomiť že to je zle
Je smutne že ani vlastne dieta ju neobmekci

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre