Interupcia v Čechách
Ahojte, u nás je UPT povolené iba 1x za pol roka, absolvovala som ho v novembri - nezelane tehotenstvo.
Chranila som sa kondomom, ktory nam praskol, tak som preistotu zobrala escapelle. Ale mešká mi to, urobila som si test a je pozitivny :(.
Neodsudzujte ma, dieta si nemozem nechat.
Moja otazka, ked si zaplatim UPT v čechách, dozvie sa to niekto? Lebo by som porušila zákon. Na SVK to posielaju do nejakeho registra. Ale keby idem do čiech tak by to nikto nezistil?
dakujem.
@konikovie pozri k tebe ako silno zivot si hlada cestu, za kazdych okolnosti. je ti sudene byt mamkou, stan sa nou. ved mozes.. urcite mas vazne dovody ale vzi sa do situacie ze by si uz nikdy nemohla...a ty uz jedno mas na ceste... daj mu sancu. vsetko je docasne, aj tie tvoje problemy.. o 10 rokov budes mat skolaka doma a starosti radosti ineho druhu, hoci sa ti to nezda momentalne ale potom budes stastna... nerob to uz druhy krat... fakt nie prosim
@laskavamama k tomu som ja nič nehovorila, jediné, čo píšem je, že v ČR to nie je také jednoduché, ako si všetci predstavujú.
Ďalšia vec je, či jej niekto spraví ten potrat znovu, pretože aj lekár môže odmietnuť.
zakladateľke sa splnil zámer- rozvadila zopár žien a ona zmizla
@adeala to,ze ked toto cita a nema na vyber tak si moze nieco urobit,.....ona dopredu informovala,aby ste ju neodsudzovali,chcela pomoc,dala jasnu otazku a nie aky mate vsetky nazor,....mne sa to tiez nepaci,/nestotoznujem sa z jej rozhodnutim/j ze co chce urobit ,ale asi vie,preco to chce tak a nie ako vsetky na MK,....
Dakujem všetkým, ktoré sa mi snažili pomôcť, či už v diskusii alebo mi napísali IP.
Ako som spomínala, urobila som chybu, bola som na UPT, dieťa je v mojej situácii nepriateľné.
Bývam s otcom v malom 1 izb. byte, máme naň hypo, ktoré som si brala ja na podnikanie, bohužiaľ nevyšlo mi to, ale úver zostal. Mamka zomrela. Otec ledva vyžije, od neho nemôžem nič chcieť. A tiež si nemôžem zostať bez príjmu, moje splátky sú mesačne 430 Eur, z výplaty mi zostane ledva 110 EUR, už teraz prežívam, a otca nemôžem nechať v štychu. Ved nám predajú aj byt. On zaplatí všetky poplatky, už mi nemá ako pomôcť viac. Odklad splátky je dočasné riešenie, pýtala som sa v banke. Čo tomu dieťaťu pre boha dám? Ani financie, ked ho šupnem do jasiel, zasa budem iba makať nato aby som vládala platiť úvery. A potom ani čas. Pre dieťa nebudem mať ani čas ani peniaze, navyše robím aj 12 h. denne. Ak sa nestane zázrak, tak to bude takto. Bohužiaľ s mojou kvalifikáciou v najbližšej dobe nevidím nádej na zlepšenie fin.situácie.
Otec dietata o tom nechce ani pocut, povedal ze mi neda ani korunu a nemám s ním rátať. /je ženatý/ a so mnou nezostane. A keby sa pojdem aj sudit o otcovstvo lebo on ho poprie určite, bude sa to tahať 100 rokov a nakoniec po zohladneni jeho zivotnej situácie dostanem 30 EUR. No super.
Ako som písala, urobila som chybu. Tú už nezmením. Chránila som sa kondomom, doktor mi neodporucal hormonalnu antikoncepciu. Dovtedy, kým som prvýkrát otehotnela, som sexovala bez ochrany, prerušovane, 7 r. a nič sa nestalo, až jedenkrát.... Odvtedy som použila kondom zakazdym. Ked som prisla nato ze praskol, kúpila som si tú tabletku a myslela som ze to bude ok.
A keď som zistila že som tehotná, volala som do toho strediska kde mi robili UPT, sestrička mi povedala že na slovensku to nie je možné, nijako, až po 6 mesiacoch. Nikde a že to je tresné a táto informácia sa posiela do nejakého registra.
Preto som si myslela že možno v ČR. Viem, veľa z vás asi takéto veci nemusí riešiť. Neželám to ani jednej z Vás.
Už som zúfalá, našla som na nete jednu sukromnu nemocnicu v cr, skusim tam v pondelok zavolať a opytat sa. Už neviem ☹.
Dieta by som rada mala, uz mam na to vek, ani si neviete predstavit ako tym trpim, ale nemôžem v tejto situacii. Keby tie uvery boli aspon moje... byvat mam kde...nesplacam, kaslem nato. Exekutor by mi nic nezobral. Ale otcovi to nemozem urobit. Ani o tomto nevie, by zomrel.
A prosim neodporucajte mi donosit to dieta.Mám 9 mesiacov chodit s bruchom, a vzdat sa ho? Co poviem v praci? Dovoli mi to srdce? Nie :( keby ho raz drzim nemozem ho dat nikomu. To sa velmi lahko povie.
@konikovie ty máš kde bývať?
a nemôžete s otcom bývať spolu?
a inak, mala by si nárok na výživné na seba i na dieťa
súdy sú rýchle, aspoň teraz jeden môj známy mali okamžite a už aj platí výživné matke
on žije samozrejme s inou kočkou, toto mal takú jednorazovku
nemysli si, že súdy ohľadne výživného, sa tiahnu dlho
@konikovie a nebojíš sa, že to je možno tvoja posledná šanca na dieťa?
pozri, môže sa ti pokafrať maternica, treba rátať aj s tým
a možno už nebudeš môcť mať
ale samozrejme pánko ženatý si v pohodke bude žiť ďalej
a predpokladám, že on svoje deti má
aj to prvé bábo bolo jeho?
to sa ako správa? sex áno, následky nie?
si doňho zaľúbená? lebo loviť v obsadenom revíre...vidíš....ako to dopadne 😒
@macamac to neviem ako dlho o výživné, ale kamoska sa súdila o otcovstvo. On nikdy neprizná dobrovolne že to dieta je jeho. On mi už ani nezdvihne telefon, akoby som bola vzduch. Výživné na mna? Aj ked sme nikdy nebyvali spolu. On ma manželku a 2 deti 10 a 12 r. Nezarobi viac jak 400 EUR.
Ved som písala že bývam s otcom v byte, ten je jeho, ale je založený v banke, v 80% hodnote. Pomohol mi ked som začala podnikať. Ale všetko išlo do riti :(, čo zostalo som rozpredala... za par supov... nechcem o tom pisat už blizšie...proste to nevyšlo, ale úver zostal. a treba ho splacat, ked sa nebude, banke zoberie ten byt, lebo sa s nim ruci.
@macamac ja viem, máš uplnu pravdu. Ale neskoro je diskutovať o tom čo bolo.
Pokiaľ sa nestane zázrak, ja nerátam už do života vobec s ničím, jedine že stretnem nejakého milionara co by do mna kopol ... a ten by to potiahol.. rozumieš ako to myslím. Ja nemám čím prispieť do rozpočtu "mojej teoreticky buducej rodiny s priemerne zarabajucim chlapom", ani by ma ziadny taky nechcel. bola by som iba na pritaz..takze ja v najblizsich 20 rokoch uz s nicim neratam... a potom uz bude neskoro.
@konikovie Ono ten zákrok sa môže legálne vykonávať s takým odstupom práve kôli vysokému riziku neplodnosti. Nie je to finančný dôvod /poisťovňa prepláca len 2X/, ani morálny ani zbytočná buzerácia. Sú to čisto zdravotné dôvody. Napr. ženám, ktoré už 2x porodili je umožnená interupcia opakovane aj v kratšom odstupe ako tých 6 m.
Ak plánuješmať ešte deti, zváž aj toto riziko.
@konikovie ale písala si, že bývať máš kde
som myslela,že ešte máš niečo v zálohe
ale to si myslela asi že bývaš s otcom
je jasné, že je neskoro a zbytočné diskutovať o tom, čo bolo
len vidíš, ak je on otcom oboch...poučila si sa...a trpko 😒
a nielen že na chyby svojich rodičov doplatilo prvé dieťa, doplatí aj druhé...a možno aj ty 😔
nezdá sa ti to priveľa obety? kvôli jednému chlapovi? 😔
vy niektore asi fakt neviete citat suvislosti
@konikovie napis ip...odpovedz....dam ti kontakt
@konikovie mojej mame sa to iste stalo ked ma cakala. Na dalsiu interupciu sa nesmie, pretoze by si vazne ohrozila svoj zivot. Moja mama tiez nemohla ist, bola z toho riadne nestastna - mala nezodpovedneho manzela (mojho otca), uz jedno dieta a vazne ma nechcela. Dnes je cela stastna ze ma ma a nedala by ma za nic na svete. V tvojom pripade by som popremyslala nad hniezdom zachrany, ak to fakt nejde. Najdi zoznam na nete. Drzim palce pre spravne rozhodnutie.
Keby si si to náhodou rozmyslela, alebo by Ti to nevyšlo ani v tých Čechách, tak sa skús obrátiť sem. Pomáhajú aj finančne aj inak.
http://www.alexisporadna.sk/
A prečo nedáš bábo na adopciu?

@adeala vsak ked bude chciet ist pojde ...nie je pravda ze moze ist i a ras za pol roka....moze ist min.6tyzdnov po upt ale na vlastne riziko jej daju podpisat papier