icon

Mám 16 rokov, som tehotná a zvažujem interupciu

mimintonka
6. okt 2014

Ahoj dufam ze mi aspon tu niekto poradi ako postupovat. Zijem len s otcom z ruky do ust. Mama zomrela ked som bola mala. Mam 16 a som tehotna s muzom o ktorom nic neviem .. meno, priezvisko vek nic... Ano bolo to za peniaze ale nemala som na vyber ale to tu neriesime tak ma dufam nebudete odcudzovat. Vie o tom len moj bratranec a povedal ze v polsku robia potraty na cierno za male ceny.... Ja by som si ho nechala ale sama bez skoly a pomoci nezvládneme... Mate niekto nieco podobne zazite ?

petinka18
6. okt 2014

@kexik218 nielen tebe ...asi sa tu niekto nudi ... ale ak je to naozaj pravda mile 16r dievca a rozmyslas na nelegalnym potratom ,este k tomu v Polsku taku facku by som ti dala ze by si sa otocila 40krat ...prepac ale toto mi pride ako z nejakeho hororu ..to si ho radsej urob sama! preco by ta mal otec vyhodit za to ze si tehotna?tak sa s nim porozpravaj a das to dieta na adopciu alebo do hniezda,a tiez su vselijake mozne centra kde ti pomozu keby daco tak ked vies aj nozky roztahovat tak aj mysli trosku

monikahan77
6. okt 2014

@daniela1983 to je fakt pravda? Ach, moja sladká nevedomosť, toto akosi neviem predýchať :(

katkabg
6. okt 2014

Uprimne?Teda az mi je luto takych deti ze do akych rodin sa musia narodit :(((( ked si predstavim ze uvazujes o potrade na cierno do 30 tt.hotovy horor prebohaaaaaaaaa.A to co ty nechodis uz do skoly ze sexovat musis v 16 za peniaze???Chuda babo to radcej fakt priroda neech to zariadi oo svojoma nech to same odplavi,fakt si neviem predstavit aku buducnost bude mat u vas.Az mi zle zostalo :((((( prosim ta alebo to vynos a sup do hniezda zachrany,hlavne nie ze pojdes niekam na cierno kde ti vytrhnu a zabyju 30 tt.plod sak to uz je ujete kam speje tento svet :(

pribinak
6. okt 2014

Necitala som celu diskusiu, ale zvažuj adopciu

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
jahodnicka
6. okt 2014

Baby, já jsem samozřejmě proti potratům, ale neodsuzujte pořád všechny...pro mě je potrat také absolutní tabu, jsem katolík, ale prostě se mi nelíbí jak jsou všichni nad věcí, pokud má problémy někdo jiný než vy...ono se strašně fajně vykřikuje od počítače, když se vám nic neděje, že. Ale pak když je v té situaci člověk sám už to tak černobílé není, viďte. Možná je ta téma vymyšlená, jako zřejmě většina tady a možná ne...nicméně jsem si jistá, že takové příběhy se odehrávají denně. Né každý má za zadkem rodinu, která podrží, podpoří a pomůže. Já to znám moc dobře.
Co sem tím příspěvkem chtěla říct? Hm, sama ani nevím, jen zkrátka nebuďte některé takové chytračky!!!Někdy člověk potřebuje prostě jen podpořit, povzbudit, pomoc...i když jen na dálku, přes počítač.

mamulienka30
6. okt 2014

Ved v Holansku vykonavaju UPT bez udania dovodu do 26-ho tyzdna a v anglicku do 24-ho tyzdna... bohuzial kruta realita.

http://en.wikipedia.org/wiki/Late_termination_o...

laurika26
6. okt 2014

@mimintonka otec ťa vyhodí - možno, a možno nie, veď bude mať vnúčika ...
ale ver, že po potrate ťa čaká horšie - sama seba budeš odsudzovať za to, že si na potrat šla, a ber aj riziko, že po potrate už možno nebudeš môcť mať deti vôbec .... a čo potom ???

lucka1987
6. okt 2014

@tanapeta napriklad tato pani potratarka robi interupcie do vysokeho stadia tehotenstva ☹ http://www.lifenews.sk/content/výpoveď-potratár... ... a kedysi som narazila na clanok o inerupciach v rusku a na ukrajine.. kde nasli nalezisko telicok, ktore zodpovedali taktiez uz tyzdnu kedy by dieta samostatne prezilo 😔 takze zaver je.. ze nelegalne inerupcie sa robia.. do velmi neskoreho stadia tehotnosti 🤐 😔 comu ja taktiez nechapem ... 😔
a tiez tu je napr clanok. v spanielsku je legalne podstupit interupciu do 14 tt / tiez uz dost vysoky tyzden / http://najmama.aktuality.sk/clanok/230366/sla-n...

bandikovajana
6. okt 2014

juuuj no ked si v hmotnej nudzi uvazuj nad adopciou neviem ci za to platia ked vynosis dieta a das na adopciu ale skus sa na to popytat, zeny ktore nemozu mat deti sa onho pobiju doslova a ty ho chces zabit urob stastnu volaku rodinu a existuju aj domovy pre matky s detmi a tam mozes byt do 18 rokov ak by ta otec vyhodil, neuvazuj na takou drastickou vecou ako potrat :( lebo v buducnosti ked budes chciet dieta uz ti ho boh nedopraje a mozu ti tak spotvorit organizmus ze budes este aj po operaciach chodit

kadri
6. okt 2014

@mimintonka skus sa nakontaktovat na ludi, co tuzia po babetku, je ich tu na koniku dost a pomozu ti najst riesenie. je viacero moznosti

ukulela
6. okt 2014

@mimintonka bola si u doktora? mas potvrdeny tyzden tehotenstvsa? ak nie, zajtra pidli k lekarovi. ak sa uz neda absolvovat UPT u nas, nech ta ani nenapadne ist dakde do polska!!!!!! chces, aby ta daky sarlatan dovrzal, alebo aby si v nejakom pokutnom zariadeni vykrvacala? potrat do 30 tyzdna? to uz nie je potrat, ale normalny porod, to dieta by normalne prezilo.
uplne vazne zvazuj utajeny porod a adopciu, resp. minimalne hniezdo zachrany .... tym si najmenej ublizis. ser na otca. ked, tak odid do nejakeho krizoveho centra v polovici tehotenstva. hlavne neriskuj svoj zivot dakym nelegalnym potratom.

nela1916
6. okt 2014

Na margo úvahy o vymyslenej téme - možno, ale to by som najskôr sama nemohla zažiť situáciu, keď je jeden fakt strašne, ale naozaj chronicky zúfalý, to sa jeden aj slamky chytá a pritom z toho lezú strašné nezmysli. Niečo akože "som uprostred ohňa, polejte ma hen tamtou kalužou, ani mi neprekáža, že je to benzín". - Naozaj, ak baba už v šestnástich musí obchádzať nočné chodníky, otehotnie, je z toho na prášky, ako inteligentne by jej príspevok asi mal vyznieť?

No a pri čítaní tejto diskusie sa mi čím ďalej tým viac do mozgu tisne otázka - aký je, preboha, už len rozdiel medzi potratom v piatom týždni a v tridsiatom? Teda až na to, že v tridsiatom týždni je to už hotový človek, ale ak v tom piatom ide ešte o "neúplného človeka", tak je to už v úplnom poriadku?

maddalenka
7. okt 2014

ach ja sem asi prestanem chodit. Lahsie sa mi zilo ked som si o potratoch v 30tt myslela ze su nemozne, vlastne som sa nad tym ani nepozastavila. Co je to za cloveka / nemozem pridelit titul mama/ co sa rozhodne pre potrat v tak vysokom stadiu ? Vlastne v hociakom stadiu tehotenstva. Tolko bezdetnych parov by sa potesilo. Zabit dieta lebo "prislo nevhod" alebo "sa nanho necitim" ... V akom hnusnom svete to zijeme ? mama co zabije svoje dieta. Nenormalne

anna6
7. okt 2014

Ak by aj bola táto téma vymyslená, sú dievčatá, čo podobné situácie riešia, takže ak si dajú do vyhladavaca podobnú tému, vyskočí aj toto a bude vedieť aké má možnosti, aké majú ženy skúsenosti a pohľady na vec, so všetkým sa totiž stretne aj v reálnom živote.

nasta55
7. okt 2014

@petinka18 ak je to skutocnost, tak z toho pisania pochadza z velmi asocialnych podmienok, chuda dieta male, este sa nenarodilo a taku mater ma.

mirko2011
7. okt 2014

Je to podľa mňa výmysel aj keď v reale by sa to aj mohlo stať....., šestnástka, bez školy bez peňazí, tehotná, to nieje nič dobré pre budúcnosť a vôbec nie pre dieťa...

nasta55
7. okt 2014

@mimintonka tebe dal panbozko fakt rozumu. By ma zaujmalo z akych podmienok pochadzas, ked toto vystrajas. Otec alkoholik zeby. Ty prostitutka. Alebo?

petinka18
7. okt 2014

@nasta55 je to velmi smutne....ale prave pretoto si mala davat vacsi pozor,dnes su uz vselijake centra,myslim si ze by ho kludne mohla vynosit a dat ho na tu adopciu,ale nie preboha na cierno vyskrab si dat urobit ...moze ublizit aj sebe ,ved to nieje sranda

maaaaria
7. okt 2014

ak toto nie je len vtip, mozno by ti bolo aj lepsie ako slobodnej mamicke niekde bez otca za pomoci statu a organizacii na pomoc mamickam. ked si na to netrufas, skus mi napisat spravu a pomozem ti take organizacie vyhladat v tvojom okoli a kontaktovat ich

miculiatko
7. okt 2014

Prosim vas admini zmazte to lebo neverim ze nejaka truba ktora fakt moze mat 16 rokov (jedina pravdiva vec na tejto hatlanine) by sem pisala o tom ze niekde slapala a predavala sa a zrazu otehotnela. Je to blbost vymyslena zabavka nejakej kravy ktora nema co robit a zabava sa na normalnych zenach ktore mk navstivia lebo potrebuju pomoct a nie si robit srandu. Autorka temy je poriadna piiiiip. Raz sa ti tvoje nemiestne zarty vratia.

kikus391
7. okt 2014

ja vam poviem svoj nazor,podla mna si to slecna vymysla a ak nie je naozaj ubohe vyspat sa z niekym koho nepoznas za peniaze,nebudem hrat svatu ja som otehotnela v strnastich ale viem s kym a nebolo to za peniaze,bala som sa to mame povedat ale prisla nato aj sama a zobrala to tak ze ,,co uz s tym spravim ked uz sa to raz stalo" nebola tym nadsena ale povedala mi ze ma nebude nutit na potrat a ak si dieta chcem nechat bude to respektovat ale musim dokoncit strednu,teraz mam nadherneho synceka ktory ma 16 mesiacov a je tym najvzacnejsim co mam,mam pri sebe milujuceho partnera mimochodom otca maleho a skolu zvladam bravurne,cakam ze ma budete teraz odcudzovat zato ako skoro som zacala s niekym spavat ale kludne sa do mna navazajte ja uz som si zvykla na urazky inych,ale urcite by som v zivote nesla na potrat a este k tomu na cierno,tie zdravotne problemy co mozes mat potom ti zato nestoja!!!

darina42
Odpoveď bola odstránená
monaaa
26. okt 2014

@mimintonka nerozmyslaj uz nad potratom, uz je aj tak neskoro a vsetky okolnosti vedu k tomu ze to babo si si nevybrala, vybralo si ono teba..,.. zivot sa ti nezruti, zacni zhanat brigadu, pomoc pre mladistve matky, a zmen trosku svoj zivot.....teraz sa musis k tomu postavit ako zena nie ako decko, zivot nekonci ale novy zacina, bude uz len lepsie....ak budes potrebovat poradit, porozpravat sa rada ti pomozem.....ale.....mrzelo by ta to.....
😖

iva2221
31. okt 2014

Ani neviem preco som tuto temu otvorila, asi to bude tym, ze som na PN a dost sa doma nudim...a to ma caka este zopar mesiacov :D Asi ma teraz ukamenujete ale kazda zena ma pravo na vyber, cize by som mladu 16 rocnu buducu maminu neodsudzovala ak sa rozhodne tou matkou nebyt ( v zakonmi povolenej lehote pre ukoncenie)..... Hoci zo seba robi prostitku (nech ma dovody akekolvek, nikto nemame pravo sudit ju), chvalyhodne je uz len to, ze ma vsetkych 5 pokope a pouziva aspon prezervativ, ked nema peniaze na hormonalnu antikoncepciu. Myslim, ze je lepsie na svet nepriviest dieta ako naplnat detske domovi....viete akeho povodu je matka a akeho neznamy otec...ak su nahodou romskeho, tak adopcia nie je taka samozrejma, pretoze len velmi malo rodin chce dieta romskeho povodu. Cize sa natiska otazka aky uz len to dieta bude mat zivot v detskom domove ( a ano teraz vsetky moralistky mi sem hodia, ze aspon bude mat zivot) bez rodiny a bez niekoho kto ich ma rad.... Cize prerusenie tehotenstva v niektorych pripadoch je podla mna lepsie s ohladom na samotne dieta aj matku......Sama si neviem predstavit, ze by som to dokazala, no nestojim pred takym rozhodnutim a ani si nedovolim niekoho za to odsudzovat. Cize sa teraz prosim mnohe zamyslite a dvakrat sa nadychnite a vydychnite pred tym, nez na toto nieco napisete.....Verte ja som predychavala mnozstvo komentarov postovanych vyssie....pretoze ako pisete o pomoci statu, stat Vam pomoze len do urcitej miery a v dnesnej dobe by som sa teda na neho ani omylom nespoliehala......
A ak je tato cela temy vymyslena, aspon nas donutiala rozputat diskusiu a zamysliet sa nad mnohym :D

wew34225
31. okt 2014

Ak si fakt nerobíš z nás dobrý deň tak fakt nad tebou len krútim hlavou to ským si spala a za čo ma netrápi je to tvoj život a to že si nevážiš vlastné telo je len a len tvoja vec .. ale potrat na čierno v poľsku v 30tt počúvaš sa vôbec ? .. keby toto čítali ženy ktoré sa snažia o bábätko dlhé roky asi by ťa vyfackali .. je mi len ľúto toho že ti doma nemá kto pomôcť pretože takýto koniec si to bábätko nezaslúži ....

petinka18
31. okt 2014

@iva2221 niekde na zaciatku som ti pisala koment.... ano kazdej zeny je osobna vec ci predava svoje telo,ci si neha alebo neneha dieta....mna len zarazilo to ze si napisala ze ides na potrat na cierno do Polska... vo vysokom stadiu tehotenstva... lebo toto len cista krava moze napisat ... a ked soplandy idu otvarat nohy tak nech sa aspon nejako chrania lebo potom to takto skonci

eririka
31. okt 2014

toto aj vymyslieť je ťažké,o ocovi nič neviem ani meno ani prieizvisko len to že potrebujem peniaze a podla mńa ešte aj veľkú chuť!!!

whiterosses
31. okt 2014

Potrat snad nie, .. vieš čo tým potratom môžeš spôsobiť ? Porozmýšľaj radšej nad adopciou .. čo ked ťa pokazia a budeš mať zdravotné problémy .. ? ! Si mladá, raz budeš chcieť mať rodinu .. Nejdem ťa odcudzovať prečo si šla z apeniaze, alebo prečo si si lepšie nedala pozor proste nato si mala mať otca ktorý ti mal dať skôr než začneš sexuálne žitie niečo povedať .. vysvetliť a kadečo .. len prosím ťa nebud hlúpa a nesprav to nad čím rozmýšľaš

iva2221
31. okt 2014

@petinka18..................,, buducu maminu neodsudzovala ak sa rozhodne tou matkou nebyt ( v zakonmi povolenej lehote pre ukoncenie)"
haloooo ved ja nikde nepisem, ze ja idem na potrat, to po prve a ani, ze schvalujem potrat v 30 tt niekde u mäsiara v Polsku...preboha ved to uz je hotovy tvorcek schopny zivota!!!!
a teraz si ju nejdem zastavat, ale ona pisala, ze pouzila kondom.....cize aspon urcita stipka no ja neviem nazvime to snahy o zodpovednost tu naznacena bola 😒 a zrejme musi pochadzat z velmi zleho zazemia, ked robi slapku alebo prepadla drogam, lebo inak neviem co ine ju dokaze prinutit spat s hociakym smradlavym hnusakom......