Mám 17 rokov a som tehotná
Ahojte mam 17 a som tehotna co by ste robili na mojom mieste? Sli by ste na potrat alebo by ste si to nechali? Ja nechcem ist na potrat pretoze zobrat mu zivot nedokazem ale ani postarat a otec baba nechce ho dat prec ale vie ze niesme este pripraveny :(
@miska_veverkova na vašom by som v žiadnom prípade na potrat nešla, čo ak potom neotehotnenie vobec? budete lutovat a na priateľa by som sa vykašlala a radšej bola slobodná matka, ale zase mama nepodporuje vás a može vas vyhodit domu ked je prísna alebo si uvedomí?, no povedzte že to dieťa budete milovat aj sa chcete starať o ne a školu spravíte počas individuálneho plánu.Vaše je to dieťa a vy sa rozhodujete a nie mama.
@miska_veverkova Predpokladam, ze si svojpravna. Ty nie si nejaky domaci psicek, ani nejaka šlapka tvojho partnera, ze ked on zapiska pribehnes ho potesit a ked on sa rozhodne, tak pojdes na potrat.
On , ze je z tejto situacie pokakany, tak mlady pan sa neskoro zobudil. Mal rozmyslat troska skorej, ze co bude v takejto situacii robit. On ma pocit, ze to nezvladne, taky pocit maju aj mnohi manzelia a oteckovia, ale teba z toho nech vynecha, ty to kludne mozes zvladnuť. Nemusi ta negativne ovplyvnovat. 9 mesiacov urcite zvladnes. A budes na seba neskutocne hrda. Vies si predstavit, ze budete aj po potrate spolu " chodit" ? Akoze nic sa nestalo?
Ked chces pre svoje dieta nieco spravit, tak sprav.
Bojujem kazdy den,snazim sa uz sa ani neucim co len presviedcam,ale mate pravdu keby chce obetuje vsetko a postara sa o nas a @romisami ja uz nvm ako uz meliem z posledneho..Som znicena,uplakana a bojims a co bude po potrate..Este on zabojujem nejak a hadam sa to vydari
@miska_veverkova prosím Vás, nevzdávajte sa.Nechajte si to dieťaťko.
Neplač! Bábätko potrebuje kľudnú a silnú mamičku🙂 Mať dieťa je ten najväčší dar aký si mohla dostať. Byť matkou nie je ľahké pre nikoho,v hocakom veku, no určite to zvládneš;) Poznám mnoho mamičiek čo mali dieťa v tvojom veku. Dnes sú so svojimi deťmi najlepšími priateľmi🙂 Teš sa, užívaj si to čo máš a na reči chlapov nedávaj!
@miska_veverkova nechod na potrat.budes ho museit prezit TY.nie tvoja mama, ci srab priatel, ale TY.a ty sa budes musiet vyrovnat so vsetkym co pride po nom. nedovol aby rozhodovali za teba a babatko!! ak by si aj mala ostat slobodna mama!
@miska_veverkova ak som dobre pochopila, jeho rodicia Ti chcu pomoct, ano? Tak zajdi za nimi, ze to babatko velmi chces, ale bez nich to nezvladnes. Priatelovi povedz, ze ho prec nedas bez ohladu na jeho nazor a hotovo. Myslim, ze casom sa s tym on a aj Tvoji rodicia zmieria. A Ty si nebudes musiet do konca zivota vycitat, ze si isla na potrat. Ono sa to mozno teraz zda velka vec a raz sa na tom zasmejete a budete radi, ze mate toho drobca. Nedavaj ho prec.
@livia341 ja ho naozaj chcem nedokazem mu zobrat zivot :( poplacem si aj za sestrinim babom a ked pridem o moje tak to by uz bolo kruto musim nieco vymysliet este
@miska_veverkova ked uz teraz takto zle znasas predstavu, ze to malicke zabijes, co s tebou urobi, ked to naozaj urobis? ty to babo cakas, len ty rozhodujes o tom, ci si ho nechas...a pan otecko by si mohol najst gule a stat pri tebe...a fakt sa mi nechce verit, ze ta tvoja mama posiela na potrat...viem si predstavit, ze by som ja bola v jej situacii...zurila by som ako pes, ale potrat by som nikdy nedovolila
@miska_veverkova naozaj Ti drzim palce. Musi to byt tazke, ale hlavu hore, ved tehotenstvo nie je choroba alebo daka tragedia zeby trebalo plakat 🙂 Skus sa trochu upokojit, mozno sa ist zajtra niekam prejst a mozno sa budes citit trosku lepsie. Nahodou je velmi pekne vidiet mladu maminku s dietatom. Skola sa da robit aj popri tehu pripadne popri dietatku, iste by Ti aj trosku vysli v ustrety pri skuskach, chce to len naozaj podporu rodicov. Na to by som sa zamerala... ked na partnera sa asi nemozes spolahnut i ked aj jemu sa to mozno rozlezi v hlave a zmeni nazor 🙂 A po skole ked dietatko trosku povyrastie mozes rozbehnut aj karieru... hocico len treba chciet 🙂
Ahoj, ja mam 17 a otehotnela som v 16tich 🙂 rodičia boli najskor v šoku no hneď ich to prešlo a neskutočne sa tešili. Pomohli nám, podporovali nás ako ludsky tak i finančne. Dokonca sme sa ešte počas môjho tehu s mm vzali. 🙂 Dnes mam krasneho 7 mesačneho syna a nedala by som ho za nič na svete 🙂 verim, že aj ty najdeš podporu u najbližšich ....mať dieťa je niečo úžasné! 🙂 Držím palce!!!! 🙂
@miska_veverkova adopcia jednoznacne, neurob pod natlakom nieco, co si budes dalsich 100rokov vycitat 🤐
Ak si ho necham nedam ho na adopciu ja si chcem pekne zniest nasledky..Chcem to male,chcem mu dat moju lasku proste chcem mu dat vsetko co mam ale len to dobre..A baby ste uplne zlate budem verit ze ked pojdem na sono a pojde aj priatel so mnou a uvidi babo tak si to uvedomi a zmeni nazor
@sayurinka Krasne,ale nie kazdy ma na ruziach ustlane, nech Vam to vydrzi este ste velmi mladí.
Nedovol aby ti ktokolvek rozhodoval o zivote tvojho dietata! Ano je to len tvoje dieta 🙂 Nevravim,ze to bude lahke, ale bude to KRASNE starat sa on. Neboj sa nie si slaba, si silna a mas aj dost rokov. Materinsky cit ti presne napovie co mas robit a s mensou pomocou rodiny zo zaciatku to hravo zvladnes. Nic sa neboj, a nepocuvaj tie odstrasujuce reci o obrovskej zodpovednosti atd. Ano bude to zmena ale mas cas sa na nu postupne 8 mesiacov pripravit. A raz ti bude tvoje dietatko vdacne za to ze si si ho obhajila pred svetom. Tak ako som vdacna ja mojej mamke, ze si ma v 17-tich nedala vziat 🚸 🙂
A este jeden priklad z mojej rodiny, sesternica otehotnela v 14! Akurat prijata na gympel, mudra sikovna uplne ine plany a stalo sa. Tiez bolo z toho halooo 3 dni a potom ked sa emocie ukludnili tak sa to postupne riesilo. Dnes je druhaccka na vyske dialkovo a jej dcera zacina zs🙂
Prajem krasne tehulkovanie, nadherne usmievave a zdrave babatko. Uzivaj si tento cas nie nadarmo sa mu hovori pozehnany stav 👶
@miska_veverkova nech sa uz rozhodnes akokolvek malo by to byt tvoje rozhodnutie, nic v zlom ale vies ako je to s niektorymi "muzmi" nie kazdy unesie zodpovednost a nakoniec vezme roha, lebo najlahsie je povedat, neviem nechcem nemozem....ked citam ako mlade baby otehotneju vzdy napisem, nech si pozru ten cyklus tehotne v 16 teraz to chodi na doma....aj ked kazda prizna ze je to tazke, ale priatelia, kamaratky, muzi odchadzaju, ale ich dieta a rodina s nimi ostavaju....nebudes ani prva ani posledna mlada mamicka....
ked uvazujes o preruseni precitaj si nejake diskusie bab co sli na prerusenie, este len vtedy zacnu vycitky problemy atd..a je to taka loteria...moze dopadnut vsetko dobre a nemusi...
A moj osobny nazor...NIKDY by som v takej situacii neuprednostnila chlapa pred dietatom...este ste mladi a uz teraz by som povedala, ze sa v situacii zachoval ako ze sexovat by sexoval, ale starat sa nema kto, preto je podla mna naivne si mysliet, ze vam ten vztah vydrzi dlhodobo..pripadne ak sa rozhodnes pre zakrok, pridu vycitky obvinovanie atd...pojde to dolu vodou tak ci tak, lebo ty cches babo a jeho treba presviedcat pre jeho, vase dieta....
Ale aj tak rozhodnutie je na nete, lebo ty s tym budes zit a tak isto sa aj o svoje rozhodnutie budes starat....
Ver tomu ze mama sa len boji ako to zvladnes, ale ver wj tomu , ze ak jej das nejaky cas, tak sa bude na male strasne tesiit. Mam teraz 5 mesacneho syna, a je to ta najkrajsia vec na svete. A osrat cele diskoteky a ze si nic neuzijes atd, ved uzivat si budes mooct aj neskor. Urcite si ho nenechaj vziiat ked po nom tak tuzis, to by bola najvacsia chyba.
Porozprávaj sa ešte raz s jeho rodičmi!!!!
existujú aj krízové centrá, kde sa môžeš uchýliť aj s dieťaťom...prípadne zavolaj na linku dôvery, kde ti poskytnú pomoc a radu, čo robiť v tvojej situácii. Zavolaj tam ešte dnes.
Ahoj, ja som ostala tiež tehotná v 17-tich. Chcela som ísť v na potrat, ale chvala bohu som si to rozmyslela 🙂 Podporu som mala len u mamy a sestry a priateľ povedal že rozhodnutie nechá na mne. Bolo to veľmi ťažké kedže sme obaja chodili do školy. Dieťatko som si nechala teraz má Zuzanka 9 rokov a nedala by som ju za nič na svet veľmi ju Milujem a som rada že som sa rozhodla si ju nechať i ked to bolo veľmi ťažké a vela krát sme prežívali len tak tak! Rodina nám veľmi nepomohla takže sme na to boli prevažne sami. To že si mladá a niesi pripravená nerieš akonáhle príde na svet už budeš pripravená ver mi!!! 🙂
@miska_veverkova nehnevaj nas a hlavu hore. Nechod na potrat. Ak to mimco chces, tak mu fesakovi povedz, ze si ho nechavas a ked on ho nechce, tak nech ide do paze. Ty sa budes trapit pre nejakeho somara, ktory je slaboch aby si priznal zodpovednost ale geroj aby mal sex 😠
Potrat je to posledne riesenie, stalo sa, ja som tiez otehotnela v 19tich a dietatko sme si nechali. Teraz mam 27 rokov a beha mi tu druhe rocne dievcatko, podotykam, ze s tym istym chlapom🙂. Dost je podstatne aku mas rodinu, akeho mas partnera, mame spolu super vztah a aj vychadzame spolu. Skus sa porozpravat aj s maminou, aj s partnerom, ze co by robil keby si si to babatko nechala, ze ci by pri tebe stal. Maminy sa opytaj, ci je to naozaj to, co chce, aby si isla na potrat, povedz jej, ze potrebujes, aby v takej tazkej zivot. situacii stala pri tebe a nech ta skusi pochopit, ze je to pre teba tazke. Zivot si babatkom isto nepokazis, ale na druhej strane to bude aj tazke, kedze budete musiet obaja dospiet, prehodit si ine priority, prve bude babatko a potom vy, ale napriek tomu vsetkemu budes vdacna zato, ze budes mat zdrave babatko, ono sa vsetko da, ked sa chce....tak hlavu hore, hor sa do toho🙂....
@miska_veverkova , neboj zvladnes!!! Uz teraz ho milujes ;).. pozri babo potrebuje mamu a jej mliecko a maminu naruc🙂 kopu zien to zvladlo, ak este mas aj podporu aspon niakej rodiny, uvidis, ako sa budu tesit,,, od lasky tvoje dietatko bude chciet kazdy zjest🙂,,, kto tvrdi, ze nebudes moct dostudovat, ??? Vsetko sa da, na rok prerisis a po roku mozes aj kojit, aj sa starat aj studovat./... vsetko je to o tvojom nastaveni, ak ty chces, tak to pojde.... a uvidis , ze raz povies, ze by si to nemenila... takto sice si mlada, ale o 1o rokov, bude babo velke a ty na rozdiel od inych mamin 🙂,,, drzim palce... das to a budes skvela mama
@miska_veverkova ako starý je priateľ?????? Kto ťa donúti ísť na potrat ak nechceš ? Akceptovať názor partnera môžeš , ale nemusíš ho aj vyplniť . Ak nechce byť otec , tak nemusí byť ani na rodnom liste. Taký partner už by môj partner nebol.
@miska_veverkova Nechcem súdit, ale nedá sa... na sex pripravení, na život nie??? ako to vnímať? nechod proti životu, raz to možeš ľutovať, život všetko vracia, len v inom šate... a to tu ani nepíšem o tvojich nekonečných predstavách a myšlienkach do konca života - to dieta bude s tebou navždy, aj keby si ho teraz zabila... všetko ide a tu treba jednoznačne chcieť.... ŽIVOT
@miska_veverkova Ja by som si na tvojom mieste babatko urcite nechala. Nejako to uz zvladnete a ak tvoj priatel nechce to dieta, tak potom sa vykasli na priatela a zi pre svoje dietatko. Byt matkou nie je vzdy to najuzasnejsie na svete, ale nikdy, v zivote nikdy nebudes mat taky pocit vynimocnosti ako pri svojom dietati! Ak chces, vsetko sa da. Ano, bude to narocne, ale verim, ze ked sa spojite rodina, tak to zvladnete. Drzim palce. A pouc svoje kamosky o tom, ake je dolezite riesit antikoncepciu, ked nechcu dieta. Uz by si mohla vediet hovorit o dosledkoch...

@cervenaruza123 presne si to vystihla... len aby mal on pokoj 😠 keby za nieco stal tak by svoju partnerku podporil a hladal riesenie.
@miska_veverkova ty si mama a mala by si za to babatko zabojovat.