icon

Mám 19 rokov a som tehotná

kukuckaa
27. sep 2013

Ahojte, chcela by som Vám priblížiť moju situáciu a tým vlastne počuž názor nezainteresovaných osob, možno mal niekto podobnu situáciu ..Mám 19rokov pred par mesiacmi som sknčila SŠ mala som ist na vysoku no len čo sa nestalo otehotnela som...(nebrala som antikoncepciu v podstate si za to možem sama, ale to nie je predmetom tohto príspevku) tehotná som s "priatelom" s ktorým som cca 3 roky tie uvodzovky preto lebo sa schadzame rozchadzame pomaly každy tyždden. keď som na to prišla mala som zmiešane pocity no nijako vážne som ani len nepomyslela na interupciu...no čim dlhšie to trva som len v 6 tt no čim dlhšie o tom viem tym viac pochybujem o tom že to skutočne chcem že to zvladnem.. kedže s "priatelom" sa veci nezmenili ani po tom čo som oznamila svoju graviditu aj ked tvrdi že to chce že sa postara.náš vztah je na rovnakej urovni=žiadnej...vlaastne nemam kde bývať, teda mám u mami tá mi povedala že tu možem ostat že mi so všetkym pomožem ale ked nad tym uvažujem možem tu byť alenie večne chcela by som si spraviť aspon Bc. externe kym budem na rod. dovolenke. no neviem či to zvladnem .. dalšia vecje neviem či sa da vyživiť s malym babetkom z rod. prispevku nemam šajnu kolko vydavkov bude potrebne na to dieťatko a mamu určite žmykať nemienim kedže si važim už velmi to že mi umožni byva u nej . a v neposlednom rade mam aj dospievajucu sestru ktora ma momentalne 15 rokov a viem že posledne po čom tuži je mať doma male uplakane babetko.. a uvedomujem si že ked to babo bude rasť bude potrebovať večši osobnypriestor a ja naozaj neviem kam s nim potom pojdem.. ja mam fakt pochybnosti či je toto ten spravny čas, či tomu malemu skor nepoškodim ked ho privediem na svet takto nepripravena, nemam mu čo ponuknuť. Vopred ďakujem za nazory

salamistka
27. sep 2013

žiadna kaša sa neje taká horúca ako a navarí...
gratulujem, si šťastná žena, že môžeš mať dieťa...niekto by povedal, že záleží na okolnostiach, prostredí, bývaní a financiách...je to pravda...ale je to tvoje prvé dieťa, svoju budúcnosť si môžeš realizovať aj spolu s ním...bude to ťažké, ale krásne zároveň...máš 19 rokov, si dospelá, budeš mať dieťa, je to skvelé, nič lepšie sa ti v živote nemohlo stať...možno sú na svete ženy, ktorým dieťa "pokazilo" život, ale tým väčšinou zhadzujú vinu na nesprávneho človeka

istria2000
27. sep 2013

....nesúhlasim s velkacica, pravdepodobne sama nevie prijať svoj osud a svoje dieťatko.....áno je náročné mať dieťaťko aj obmedzujúce, ale stojí to za ten krásny úsmev, slovo mama, nádherné spoločné chvíle ako aj prebdené noci.....dieťatko rýchlo rastie, vyvíja sa a chce byť nezávislé....mám dcérku, ktorá má 7 rokov a je užastná, snaží sa byť zodpovedná a nezávislá a pri nej som vyštudovala vysokú školu a zavŕšila som to druhým dieťatkom, ktoré má 1 rok.....všetko sa dá, len sa nesmieme ľutovať a musíme sa stále snažiť dosahovať naše sny a ciele....rozhoduj sa srdcom

annava25
27. sep 2013

Ja sa pripojim k podpore! ;) otehotnela som ako 18 rocna v 3.rocniku na strednej skole...s vtedajsim priatelom sme boli spolu len 2 mesiace...viete si predstavit ten skandal v rodine..no babo som si nechala, ma teraz 6 rokov a je prekrasna!!! Milacik celej rodiny...s jej otcom nezijeme od jej 2 rokov, ale sme velmi stastne a v mojom zivote su len situacie ked si uvedomim, ze bez mojej dcerky by moj zivot nemal zmysel..Zijeme v Nemecku, mam uzasneho priatela, ktory moju dcerku miluje ako svoju a tak isto aj jeho rodina...a co sa tyka zabavy? Ked mam chut ist troska von, vyvetrat si hlavu tak idem...a s kamoskami sme najväcsie vymetacky diskotek :D no ked sa vratim domov, som opät starostliva mama, ktora vstava o pol siedmej a robi cerstve ranajky a desiatu ;))
Mimochodom, skolu som si dokoncila, maturovala som ked mala moja dcera 4 mesiace...a na jednotky :P nebolo to lahke, ale ked sa chce tak sa da vsetko!!!
Takze ver tomu, ze ked sa male narodi bude cela tvoja rodina na mäkko :P nie je nic krajsie ako dieta v dome, vsetko ozije a naplni sa laskou!🙂
Zelam vela stastia...

nikolet_89
27. sep 2013

ahoj vsetko co ti popisali dievcata je pravda 🙂 pozri ked budes byvat u mamy ona ta buse urcite aj dalej stravovat ty budes malinke kojit ak nie tak budes potrebovat cca 50eur mesacne na mlieko...niako to oblecenie uvidis, ze podostavas ako kazda jedna z nas od znamych, kamaratiek, dalej je tu bazarik lacno kupis co potrebujes...kozmetiku tak male dietatko nepotrebuje a plienky nemusis zrovna pampers, ktore niesu najlacnejsie uvidis, ze to zvladnes a skolu spravis urcite...musis sice externe, ale urcite to dokazes ja sama som rodila v den, ked mi zacinal letny semester a dosla som len na skusky a zvladla som to a mam aj BC pri malom babatku nebude to lahke, to netvrdim, ale urcite nebudes lutovat a dalsia vec ak ten tvoj partner nebude riadny partner, budes dostavat aspon vyzivne ak aj nie od neho tak nahradne od statu...o peniazky by som sa az tak nebala... 😉

3lussik710
27. sep 2013

dieta, je ten najkrajší zmysel života,(to pocítiš hned, ked porodíš, také naplnenie Ti nikto v živote nedá) a pokiaľ ty sama budeš chcieť zvládneš úplne všetko, naozaj všetko sa dá, len treba chcieť 🙂 všetko sa časom vyrieši, uvidiš 🙂 , teraz si dávaš mnoho otázok, riešiš veci do buducnosti, ale po porode sa ti niektore veci, myslienky, uvahy zmenia, ale na začiatok si dostala pomocnú ruku, čo je absolútne skvelé. 🙂 Iné mamičky, sú v ťažkých naozaj ťažkých situáciach, a o detičky bojujú do poslednej chvíle...ťažko je niekomu radiť, ale ja si myslím, že všetko pochopíš, ked to malé porodíš a uvidíš, vo veľa veciach budeš mať úplne jasno 🙂 veľmi ti držím palce, a hlavne si doveruj, a naozaj pokial ty sama budes chciet vsetko zvladnes 🙂 a vobec nemusis príst ani o svoje ambície 🙂

lulu_lu
27. sep 2013

A ja si myslím,že to nie je tragedia, ale dar, ja ked som mala dvadsat som si nevedela predstavit ze budem mat babo a teraz mam 28 a cakam prve, co tym chcem povedat? Ze keby som uz vtedy mala- priatel chcel, tak by som mala uz 8 rocneho prcka a stale mlada, a teraz ked bude mat prcek 8budem mat na tridisat. Na zaciatku je to tazke , ked mlada baba ma babo, ale neskor si povies, ze ako dobre, som stale mlada a mam dieta velke. Ako ti tu niekto pisal, ze si uviazes na 20 rokov gulu, neviem preco ti to pisal, dieta nieje pritaz ale dar a ak to tak berie, tak ked zena porodi v tridsiatke, tak bude mat tu "gulu do 50. A to je uz jedno.
Moja kamaratka ma 26 a uz dlho chcu babatko a nedari sa, takze nie vzdy je to take lahke...
A to ze ta maminka podporuje, to je obrovske plus. keby ta ona posiela na prerusenie a nemas nikoho ineho a kde byvat atd... to by bolo horsie,myslim si ze vlatne si na tom este dobre 🙂 mas podporu najblizsej osoby, ja by som svoju dceru na potrat tiez neposlala!
Vies, casto sa stava, ze niektorezeny idu na prerusenie , len preto ze dieta nechcu a potom uz deti nikdy nemaju.
Ako koľvek sa rozhodneš držím ti paste. A ak budeš mať babatko, zelam ti nech sa narodi zdrave a ty budes za to stastna.
Moja kamaratka porodila v 20 a teraz ma skolaka a povedala, ze to vobec nelutuje, zostala u rodicov lebo s chalanom sa rozisli-bol nepouzitelny, Syn zacal chodit do skolky a ona si urobila vizazist. kurz a teraz pracuje v luxusnom salone a je z nej krasna stastna mamina, Ama uz aj noveho priatela.
P.S ja asi tusim ako sa rozhodnes 🙂 lebo sa mi zda ze hlboko vnutri uz rozhodnuta si, len mas obavy, co je uplne normalne 🙂

eli74
27. sep 2013

A co teba to tak trápi? Dobrych ludí sa vela zmestí. Neboj, vyriesia si to sami. A podla teba by hadam bolo ferove, aby sla pod most ona s babatkom. Vela mám sa teśi na svoje vnúča. A uziju si viac radosti spolu ako o 10 rokov neskor, ked aj tá babka uz bude menej vladat. Mozno by si mala napisat viac o sebe ako o vzore zodpovednej zeny. Ty co by si robila so svojou dcerou v podobnom prípade?

rusalinka
27. sep 2013

@kukuckaa To dáš, neboj 🙂
@nicky11 máš môj obdiv.

cerstvamamina
27. sep 2013

@kukuckaa pozri ja som ešte aj maturovala s bábätkom, a je to najkrajšia vec ktorá ma postretla, výšku si robím externe a momentálne s priateľom čakáme naše druhé bábo, ktoré príde na svet za tri týždne. Určite sa to dá všetko zvládnuť ale treba chcieť, a hlavne to bábo :D

lulu_lu
27. sep 2013

a ze sestre bude vadit male? Pockaj to bude jej najvacsi milacik a este ked ju nahodou pasujes za krstnu mamu, no konec. A Tvoja mamina budez maleho baba taka paf ze ani verit sati nebude chciet. Uvidis aki budu vsetci hotovi a ty taka hrda 🙂

fitonia
27. sep 2013

ja by som si to dieta nechala na tvojom mieste, ale len v pripade, ze by mal zaujem jeho otecko sa postarat tiez... preco by si mala ostat u mamy? ved ked ma on zaujem starat sa o dieta, tak nech on pohlada byt, kde sa o male bude moc starat... je to zlozite a tvoju situaciu ti nezavidim... ak male nema mat otca, tak by som sa na to radsej vykaslala... ale ak ho bude lubit tak ti stoji za to si dieta nechat... a peniaze na dieta budes mat, staci sa uskromnit... ja este dieta nemam, ale od kamaratiek mam slubene aj odlozene postielky kociariky aj vecicky, ze keby nahodou, a neboj kazdy v rodine nieco bude chciet malemu dietatku kupit 🙂

nicky11
27. sep 2013

@velkacica nehnevaj sa to čo su za nazory ?? ty si bola pre rodičov decko čo maju dvadsať rokov na krku a maš pocit že to bolo voči nim nefer ? uvedom sa že tu sa bavíme o malom človeku ktorý sa na svet nepýtal ,bude nadherný a každemu bude robiť radosť. podla mňa jej mamina bude mať z vnúčatka taku istú radosť. a hlavne by som rozmýšlala čo je fer pre dieťa .a ked je pre niekoho dieťa na obtiaž tak nech sa strčí do riti.nechapem kde sa beru takýto negatívny ludia tu fakt.

mimi109
27. sep 2013

@kukuckaa ja som tiež otehotnela v 19r , končila som školu, boli sme tiež v situácii , že sme nevedeli čo bude ďalej, ale keď sa chce dá sa všetko zvládnuť. začiatky neboli ružové ani u nás , tiež sme boli odkázaní na pomoc rodičov ( v 3 izbovom byte sme bývali 6 ľudia, s 9r bratom) , ale postupne sme sa dopracovali k vlastnému bývaniu a teraz sa tešíme z dvoch krásnych zdravích deti. nemenila by som ani za nič. dieťa je dar , preto si ho váž. koľko je takých žien , ktoré túžia po dieťati a nikdy ho mať nebudú...

zuzi0911
27. sep 2013

ja som otehotnela mesiac pred zaciatkom 4 rocnika na strednej...cize v 18...obidvaja sme chodili do skoly...cele tehu som sa vlacila 40 km kazde rano do skoly...uspesne som zmaturovala 5 dni pred terminom porodu....nebolo to jednoduche ale zvladli sme to...byvali sme u nasich do pol roka dcerky a potom u parynerovaj babky ale kedze sa obrovsky dom tak sme sami na poschodi....boli obdobia ked nebola praca a ja som druhy krat otehotnela o rok...vsetko sa da zvladnut...mat dieta to nie je samozrejmost...mozes byt statna ze tebe je dopriate...a co sa tyka mladosti...ved s dietatkom sa da robit vsetko okrem diskotek ale pochybujem ze sa ti bude chciet...mna to teda urcite netaha....drzim ti palce...vsetko bude dobre a ty to zvladnes

maryem
27. sep 2013

@kukuckaa Nezvyknem citat tieto diskusie, som, nie som tehotna..Ale nedalo mi.. Napisem rovno-babatko by som donosila. Vela vec, ze tvoja mama ta podpori a to je vyborny start. Kolko dievcat ma este aj tu prekazku, ze rodicia su vyhranene proti.. My si myslime, ze veci v zivote nezvladneme, samozrejme chapem tvoje obavy, ale ver, ze nikdy to nie je take zle, ako sa na zaciatku zda. Vsetko budes riesit pekne postupne. Ja verim, ze budes v buducnosti stastna mamicka. Nehovorim, ze bez problemov, Ved kto ich nema.. Drzim palce!

lesana88
27. sep 2013

ZVLÁDNEŠ TO! dá sa to 🙂 blahoželám!

lea231
27. sep 2013

Ja som v stadiu, ked by sme si velmi priali s manzelom dieta (obaja 34 r.) a nedari sa. Mala som obdobie v 23, ked som pocitovala, ze chcem byt mamou (cez stenu bolo pocut susedove dieta a to ma nastartovalo) ale s vtedajsim priatelom, aj ked sme boli zasnubeni to napokon nevyslo. Potom sice som mala dlhsie vztahy-niekolkorocne ale partneri sa asi na to este necitili hoci vek bol vyssi. S manzelom sme spolu chodili cez tri roky a potom bola svadba. Hovorime si, super teraz je vhodny cas. Ale tyzden po svadbe mi zacali problemy s vyskocenou platnickou. Potom 4 mesiace trapenia, bolesti a napokon operacia chrbtice, rekonvalescencia, liecenie, davanie si pozor, aby som aj rok po operacii neotehotnela. Cas utekal a sme 3,5 roka manzelia a stale nic. Sice VS mame (teda ja koncim o par mesiacov Mgr. stupen), sme ako tak zabezpeceni - novy dom bez hypoteky, kariera je tiez (veduce pozicie) ale trapi nas, ze bocian nechodi. Preto radim aj mladym babam, necakajte na "vhodnu" chvilu". Viem, ze zivot obcas rozda karty, ktore nam nesedia ale nevzdavajme sa hned a skusme hrat aj s nimi.

saurian
27. sep 2013

@kukuckaa
ahoj, moja uvaha a nazor....
situacia zlozita, ale urcite nie najhorsia.
velke plus ze mas kde byvat, ze ti pomoze mama. co je super. ci sa da vyzit z rodicovskeho s dietatkom - ked mate byvanie tak na naklady na teba a dietatko to postaci, samozrejme bude treba minat z rozumom. okrem RP dostanes pridavok na dieta, mozno vyzivne od otecka, pri narodeni dietatka prispevok. su veci ktore su drahe a zbytocne ich kupovat nove ako kocik, postielka a pod, takisto oblecenie sa da pouzit z "druhej ruky", do tych cca 2r. urcite. (my si tak posuvame v rodine, okrem topanok prakticky som nic nekupovala, mnohe hracky - hlavne tie nakladnejsie ako odrazatka a pod som kupovala cez bazar).
dalsia vec je skola - zvladnut sa da pri dietatku urcite, a posobi aj ako "psychohygiena" - trosku premostis od plienok a vyziv medzi ludi a na inu temu (ja som rodila v 1 a v 3 bakalarskom), tu je vsak uz aj dolezita podpora okolia - ci uz rodiny alebo partnera, bez toho to ide tazsie. a nic sa nestane ked sem tam nejaky predmet prenesies. a to ze ci studovat pri malom dietatku alebo neskor - v podstate aj pri malom sa da, castokrat lahsie ako ked uz "behaju" a vymyslaju. neviem aku skolu si si vybrala - ale pozor pri externom studiu sa plati, treba si zistit v studijnych poriadkoch ci znizuju pripadne odpustaju skolne ak si na RD (ja som mala bc este zadarmo, v ing som platila 1rok 50e a druhy 100e aj to na tri splatky). knihy a pod vydu pomerne malo, treba vyuzit bud kniznicu alebo od byvalych kupit pouzite, casto medzi studentami koluju knihy naskenovane.
co sa tyka sestry - myslim ze aj ked jej to sprvu povoli nebude, ako sestra ta podpori a videla som u brachoch - pubertakoch ze prave takyto si velmi oblubia drobcov. sice sa o nich moc nepostaraju v zmysle nakrmit a prebalit ale na zabavenie, hranie a prechadzky - to si uzivali.
a este partner - neviem ci som spravne pochopila ale sama mas velke pochybnosti ci dokaze byt dost zodpovedny a dobry partner. nie je jasne z tvojho prispevku ako ste si inak rozumeli, ci ste mali spolocne plany a pod. v kazdom pripade by som mu sancu byt otcom dala, sancu byt partnerom to neviem posudit ale asi by som mu ju nebrala. ono chlapom to (hlavne mladym) chvilu trva kym to stravia ze budu oteckom, ale to uvidis asi az ked sa narodi babetko a bude uz tu.
v kazdom pripade drzim palce akokolvek sa rozhodnes.

cookinka
27. sep 2013

Ako možte povedať že si pokazila mladosť? Ved dieťa je to najkrajšie čo môže byť.. Ja mam 18 rokov a mam ročného syna a nič mi nechýba žiadne diskotéky a neviem čo všetko práveže sa dívam aký sú niektorý ľudia že ich baví hentak žít... Dieťa je ta najkrajsia vec v živote a neboj sa všetko zvládneš máš kde bývať a ver my že budeš najštasnejšia ked ho porodíš a chytíš do na rúče neopísateľný pocit najkrajši. A k tomu nikdo nikdy nevie či s otcom dietata ostane až do smrti a ak by svami aj neostal po čase si niekoho kdo bude vhodný pre teba a tvoje dieťa najdeš toho sa neboj ale ak ty možem poradit nedavaj si ho preč budeš to neskor lutovať Vysokú školu si popri dietati možes robiť da sa to Držím palce 🙂

sisaha
27. sep 2013

@velkacica tebe musel niekto velmi ublizit, ked mas taketo reci. Uvedom si, ze nie v kazdej rodine je nevrazivost. su rodiny, kde sa navzajom podporuju. Ak zakladatelke mama ponukla pomoc, tak asi vie, ze to zvladnu. Ja som mala starsiu dceru ked som mala 22 rokov, teraz ma dcera 15..a poviem ti, ze nikdy som nelutovala, ze som ju mala tak skoro..Prave naopak, neskorsi vek prinasa so sebou vsetky rizika.. Ja mam teraz vek, kedy som pre zamestnavatela potencialne najvhodnejsi kandidat, mam prax, velke dieta (mam aj mladsie, to moj kredit znizuje 😀, ale bavime sa teraz o inom).
Obavy, co bude, ako bude su predcasne.. Zakladatelka bude dostavat aj vyzivne na dieta, rodicovsky.. pri troche stastia to moze byt aj 350-400 eur mesacne. VS by som urcite vyskusala pocas rodicovskej prave preto, ze ma okolo seba ludi, ktorí jej pomozu.. da sa to zvladnut.. A takisto nikde nie je napisane, ze sa casom nezmoze aj na vlastny byt, alebo podnajom..

henikav
27. sep 2013

@velkacica kazdy ma ine priority, ty chces slobodu a uzivat si, ina zena v tomto veku je uz zrela a chce zit normalny usporiadany zivot. Deti asi nemas, ak ich povazujes za pritaz, lebo keby si mala, mozno by si aspon tusila, ze deti su nase najvzacnejsie bohatstvo. A od deti sa da dalej normalne zit a uzivat si zivot, suhlasim trosku inac, ale s detmi je zivot ovela bohatsi. Keby kazdy uvazoval co ak, tak by sme vymreli 😀 Dalej, matka ponukla dcere pomoc, nie dcera ju o to ziadala, takze mozno to pre nu nebude taka zataz ale skor radost z vnucata. Mozno ta to prekvapi, nie kazdy to vnima tak, ze "teraz sa budem zatazovat jednym deckom 20 rokov" Iste by bolo urobit si dieta neskor lepsie, ale ked je uz dietatko tu, snad ho len tak neodpise len preto, ze teraz sa jej to nehodi, lebo by radsej sla na vecierok.
Sama @kukuckaa to nevnima tak ze to dieta nechce, len je asi vystrasena, nevie si to dobre predstavit, ale ak stoji pri nej mama, ktora asi vie co ich caka, tak sa nema coho bat, ked sa chce zvladne sa vsetko

sherynkamalinka
27. sep 2013

Draha zakladatelka prispevku, uloz si moj nick, ak budes mat chlapca a budes mat zaujem, poslem ti oblecko. Mam toho kopu a rada podarujem. Ak budes vediet co to bude a budes mat zaujem ozvi sa 🙂

aninocka4
27. sep 2013

@kukuckaa mam pocit,ze babatko uz teraz lubis 🙂 urcite si ho nechaj,aj ked zaciatok nebude lahky...ja som otehotnela sice vydata,mala som 23 a piaty rocnik vysky pred sebou a nebola to ziadna lahka skola...vsetko sme zvladli a svojho maleho by som sa nikdy nevzdala 🙂 nezabudni na vyzivne od otca dietata a do svadby sa radsej nehrn,uvidis,ako sa to vyvinie...drzim palce a prajem bezproblemove tehotenstvo 🙂

aplless
27. sep 2013

@kukuckaa ja som tiez v 19ke porodila a nelutujem taraz mam 30 dcera 11 a sme ako kamosky. ber to z tej lepsej stranky teraz budes mat babo hned po skole vychovas ho a potom sa mozes venovat kariere

lucinkab
27. sep 2013

môj názor je. Ak sa na bábo necitiš a bojis sa, že mu nedáš všetko čo by si chcela sú dve možnosti. Prvá je interupcia čo je podla mna blbost .... a druha vynosit dietatko a potom sa rozhodnut ci si ho nechas alebo "darujes" páru ktorý bohuzial nemoze mat dietatko 🙂 výhoda druhej moznosti je ze existuje otvorena adopcia a mozes dieta navstevovat a tak...a nie si vycitat ze si ho zabila ..... mám kamosku co dala na adopciu.... a je rada že nesla na potrat....ze dala sancu malinkej zit , hoci bez nej ☹

erique12
27. sep 2013

vsetko ma svoj vyznam v zivote.

kamaratka otehotnela,ked mala 20. teraz ma 15 rocnu dceru. byvali neviem ako dlho u rodicov, ona popri malej spravila vysku. mala brata tiez asi v tom veku.
ja mam len strednu skolu a som stastna aj tak. naco by mi bol papier o titule? papier nie je zivot, zivot mas teraz v sebe!
to co prezivas je strach a neistota z neznameho. Ale aku istotu by si potrebovala? jedina istota je zivot. raduj sa z neho.
nic ine nema zmysel, ako zit 🙂

kukuckaa
autor
27. sep 2013

@velkacica no takto moja 🙂 "priatel" mi ihneď navrhol aby som byvala s nim u nich on byva len smamou ta by bola srašne rada lebo obidvaja jej synovia su už dospely priatel25 a druhý 23 s nou býva len moj priatel a v podstate jej dní su už všedne ako samam povedala konečne by sa mala načo tešiť domov.. akonahle som to oznamila mame tá mi okamžite povedala, že mam ostať u nej že mi tu bude lepšie . nie je to moja jediná možnosť. Nikdy by som tu neostala popravde som na to ani nepomyslela kym mi onanepovedala že mi pomože že tu mam ostat.. lebo ver či never stale mi bude lepšie pri svojej mame ako pri cudzej ;) a neboj sa prijem matky nevypadne je podnikatelka(to nie je podstatné, lebo na jej prijem sa ja nehrabem ako som napisala som vďačná že možem pri nej ostať)

ppetinka
27. sep 2013

@kukuckaa máš 19r a si dospelá. Ak máš pri sebe takú skvelú mamu, ktorá ti chce byť oporou a pomáhať ti, nemáš sa čoho báť. Dieťa potrebuje predovšetkým tvoju lásku. Buď vďačná za dieťa, aj keď na neho nie si pripravená. Je toľko žien na svete, ktoré by dali neviem čo za to, aby mohli raz nosiť pod srdcom malý zázrak.
Mňa čaká čoskoro pôrod, ale poviem ti, tie krásne pocity, ktoré zažívam v brušku by som nemenila za nič na svete !! Aj keď ti bude neviem ako na "hovno", a zrazu ťa to malé "kopne", tak ťa to naštartuje,a dodá chuť žiť, žeby si ani neverila 🙂
A presne ako tu písala jedna holka, žiadna kaša sa neje za horúca. Verím, že v tvojom okolí sa nájde mnoho dobrých ľudí, či už z rodiny alebo nejakí priatelia, ktorí ti s malým pomôžu aj po finančnej stránke, teda že ti podarujú nejaké vecičky pre bábätko, ktoré oni sami už nepotrebujú atď. A škola ? Tá sa dá zvládnuť aj pri dieťati, ver mi 🙂
Držím ti prsty. 🙂

kveta
27. sep 2013

@lucinkab Existuje otvorena adopcia a biomatka moze dieta navstevovat? Odkedy? Este donedavna to tak nebolo..

kukuckaa
autor
27. sep 2013

@saurian s partnerom to bolo vždy take ako na hojdačke raz sme solu potom nesme spolu neviem prečo sme mali takyto vztah raz sme sa milovali potom nenavideli popravde kym som nevedela žesom tehotna chcela som s najst už niekoho noveho chcela som mat normalny vztah s normalnymi problemami nie toto šialenstvo. kedmam byt uprimna my sa smojim partnerom neviem pochopiť on niečo chce ja chcem ine on nerobi kompromisi a ja už vobec nie (pri nom) nemal ani pracu kym som neotehotnela teraz si našiel a rozprava otom akože čo on všetko robi (chodi do roboty) čo by mal už po skole dobre 4 roky ibaže panko bol 4 roky doma mamke na krku...no jednoducho preto mam obavy lebo je jaky je a podla neho je strašne obeta a strašne robenie pre rodinu že chodi do prace..no nerozumiem tomu .. raz mi povie že ma miluje aj dieťa že somnou chce byt potom mu niečo sadne na nos povie mi že nema byt namna prečo milý ... no ja na to nemam nervy ešte teraz som taka naladova vobec ho nemožem ani citit..