Placenta vzadu - praevia - béjím sa predčasného pôrodu
Skúsenosti? Mám šancu potiahnuť až do konca tehotenstvo ?, :( bojím sa predčasneho pôrodu.
@ada0207 ono pokiaľ ti nehovorili, že je centralis tak sa ti možno rastom maternice môže ešte vysunúť vyššie...u mňa to už nie je možné 5 lekári mi povedali, že sa to už neposunie....teraz je u mňa podstatné aby mi neprerástla do maternice pretože mne hrozí aj to, že pri sekcii prídem aj o maternicu 😔 ...v prípade, že by prerástla....teraz u mňa riešia magnetickú rezonanciu aby vedeli či prerastá alebo nie.... tak uvidíme- mňa len ukľudnuje, že už som 28tt začínam 29tt a zatiaľ vďaka Bohu 🙏 som nekrvacala aj keď viem, že v minúte sa to môže zmeniť....tebe sa snáď ešte aspoň trošku vysunie 😉🙏
@lejluska presne moj pripad..aj ja som bola na magnetickej no ziadne iste vysledky nedala..ja som prvy krat krvacala (zopar kvapiek hned z rana) V 31tt, potom az to finalne krvipreliatie z nicoho nic V noci som sa zobudila na mlaku pod sebou V 35tt..
Urcite Vam to ale Dobre dopadne..ja som bola kompikovany pripad,kedze to bolo 5te tehotenstvo (1.missed,2. Cisarsky po neuspesnom vyvolavani porodu V 42tt,3. Mola-problem s placentou a kyret, 4. Cisarsky)..
Urcite bude dobre..ak sa ti da (ak nemas dalsie male deti okolo ktorych musis behat ako som mala ja), tak oddychuj ako len mozes
Ďakujem žienky za rady a info 🙂 modlim sa a verím! :/
@pomarancu fu, tak to mi je velmi luto.
Ja som mala partialis a ked som zakrvacala v 33tt, tak mi povedali centralis. Nechali ma v nemicnici az do sekcie. Tiez ma strasili krvacanim a vybratim maternice, ale nastastie v mojom pripade to dopadlo dobre, len mozem povedat, ze sekcia v celkovej anesteze mi dala zabrat. Ja som mala placentu v predu, cize cez jazvu po predchadzajucej sekcii, ale u mna vobec neriesili magneticku, ci je prirastena.
@pomarancu juuuj veľmi ma mrzí ako to dopadlo 😢😢😢 ani neviem nájsť správne slová...😔 Ja som už počula a čítala hocičo, viem čo všetko môže nastať a niekedy ma prepadne strach, že čo ak, niečo nedajbože... oddychujem čo sa dá, aj keď som akčný typ, stále by som niečo robila...no teraz som úplne vypla .... vezmú ma aj do nemocnice skôr aby som bola pod kontrolou tak uvidíme 🙏 malý je vďaka Pánu Bohu v poriadku, ukážkovo sa vyvíja zatiaľ 🙏 len aby tá placenta....deti mám 2, najstarší má 10 rokov, mladší 5 takže už nemusím vyslovene behať okolo nich a starší už tiež pomôže čo môže 👍 tak len verím....
Ja som mala vcestnú placentu, praevia..v 33tt som masívne začala krvácať z ničoho nič..vedela som,že mám trochu nižšie placentu ale doktor nehovoril,že je to dáke vážne ale väčšinou som mala kludovy režim akurát v ten deň sme už dáke nákupy robili v kine sme boli, aktívny deň a večer krvácanie ,hneď nemocnica a sekcia v 35tt
Mala som praevia. Rodila som prirodzene den po termine.
@anthea6 dobry den, prosim Vas ja mam rovnaky problem, co ste robili ze sa Vam posunula hore?
@tina30121112 Aj ja ju mam posunutu hore nakoniec 🙂 mala som preavia 2.st. a okolo 32tt sa začala posúvať hore pekne. Lezim, setrim sa, beriem mg a bez sexu hlavne 🙂
@ada0207 dakujem pekne za odpoved 🙂 ja uz som v nemocnici, kedze som pred 5 dnami krvacala. Na zaciatku mi hovorili ze mam tu placentu nieco medzi 2. a 3. stupnom a zrazu pridem do nemocnice a uz je centralna a vzadu a vraj trochu presahuje aj dopredu. Samozrejme doktori davaju sancu na posunutie nulovu.
@tina30121112 Juj držím palce teda a kolky tt si? Ja som ju mala vpredu vcestnu ale našťastie som nikdy nezakrvacala teda som este 36tt ale snáď už je dobre... musíš si veľký pozor dávať fakt !
@ada0207 davam si velky, ved tu v tej nemocnici stale len lezim a sadnem si len pri papani alebo na wc, ale strasne sa bojim zakroku, hovoria ze to nie je lahky zakrok. :((( ja som prave dnes v 32 tyzdni
@tina30121112 Zákroku? Akého?
@ada0207 cisarskeho. Ale ked je ta placenta tak nizko tak je to vraj narocnejsi cisarsky, tam moze byt odobrata aj maternica ak bude placenta prirastena, tiez mozem vela vela krvacat a budu mi musiet davat transfuziu a tak podobne :((((
@tina30121112 Ale moja, to sa vôbec neboj určite ! Ja už mám jednu sekciu za sebou, a to je nič, ked uvidíš to šťastie v ruke , tak zabudneš aj na bolesť aj na všetko čo vytrpíš 🙂
Ver mi sekcia je to najmenej čo ťa čaká! Dôležité je vydržať čo najdlhšie! Vôôôôôbec sa neboj zákroku fakt! Mysli na to že bude klbko šťastia pri tebe ktoré ti bude vďačné za tvoju obetu ;) 😉❤
@ada0207 dakujem velmi pekne za podporu 🙂 bojim sa len preto lebo ma tu strasia s roznymi neprijemnymi scenarmi v ramci tej diagnozy centralna placenta preavia, ja chapem, ze informovat musia, ale ze mozem vykrvacat, dostat nejaky sok, hrozi odobratie maternice... To su take informavmcie.... No idem sa zblaznit :(
@tina30121112 Ale noooo a to ti prečo hovoria :( To už sú až hrozné scenáre ....a dnešná medicína to zvláda žiadný šok a vykrvácanie určite nie! Držím silno palce 🙏
@ada0207 Budeš mať menšie bruško, ako som mala aj ja ale malinka sa narodila presne na termin🙂 Držkaj sa...
@ada0207 neviem ale som uplne vystrasena a este aj v nemocnici, zakaz navstev, je to tazke takto :(( dakujem velmi pekne, dufam, ze to zvladneme🙏
@malinoismum ano mam take malinkate to brusko na to, ze som v 32 tyzdni 🙂
Jej tak vy ste to zvladli presne na termin? Tak to je radost, uvidim, dokedy to my potiahneme, ale uz si ma tu chcu pre istotu nechat az do porodu. Zatial sekciu planuju na taky 37 tyzden, ako ovsem dovtedy vydrzim nekrvacat, alebo nebudu ine komplikacie.

Previa centralis zakorenena do maternice,smerom k mocovemu mechuru- cisarsky naplanovany na 35tt, nakoniec pre velke krvacanie (uz som bola hospitalizovana kvoli predoperacnym vysetreniam) cisarsky V 34+2tt velka strata krvi,problem so zastavenim krvacania- obetovali Maternicu, vajickovody atd..
Inak ja som sa cele tehotenstvo citila dobre,o zakoreneni som vedela od 20tt aj o hrozbe isterectomie.
Mna zachranili (Zajtra tomu bude presne rok), za to im budem navzdy vdacna..
Dcerka bohuzial zomrela ako 2 mesacna na komplikacie spojene s vvch srdiecka. Cely zivot si budem vycitat,ze keby som to potiahla do konca tehotenstva,mozno vdaka vyssej porodnej vahe a dozretejsim plucam,by sme mohli Zajtra oslavovat narodeniny a nie ju oplakavat.