icon

Som otcom ja?

matus4444
20. apr 2017

Prosim o radu mam v tom zmätok na obrazku je napisene 8w0d to znamena ze plod je stary 8tyzdnov cize 56dni alebo to znamena ze ma ukončených 7tyzdnou 49dni a v stupil do 8meho pitam Sa z dovodu urcenia ocovstva....😕 Neviem ci som to ja.. a prosim keby podla Vaz mohlo byt pocate dieťa Fotka je z 19.4.2017.. Jednen potencionalny otec bol so slečnou 28.2 a ja 18.2...

Som otcom ja?
janickacrazy
20. apr 2017

@terezka1947
@ema234 No baby, ale takéto veci sa stávali aj predtým, nielen teraz. Ja mám 40 a jedna baba u nás na škole (čiže v mojom veku) bola na chate so 4 chalanmi a opila sa tak, že si nič nepamatala, otehotnela a na súd prišli všetci 4 potenciálni "oteckovia" a ona vobec nevedela, s ktorým vlastne spala. No to bolo sústo pre miestne drbny, čo vám poviem. 😝

bona_dea
20. apr 2017

@chelly 5.3. mala mať menštruáciu. Nie ovuláciu.
Tak premýšľam ako si sa k tomu 8.3. dostala...

terezka1947
20. apr 2017

@janickacrazy ano...jase,ze stavalo.....ale teraz je to nejako beznejsie....alebo sa mi to iba zda
ale aj tak,kde je laska?
ci to sa milovanie nespaja uz s laskou?asi nie

matus4444
autor
20. apr 2017

@chelly tomu trosku nerozumiem.. k pocaziu mohlo dôjsť toho 28ale plod moze byt starsi?? ja som si myslel ze sa to logicky da vypočítat 18.2 sex, 2-3 dni k okplodneniu a od vtedy 56dni... ešte by som dodal ze jej jeden z partnerov sa do nej pravidelne robil a ja si z tej noci vela nepamätám... takze by zo bola roadna peck kebyze je to moje.... 😕

chelly
20. apr 2017

@bona_dea ano, 5.3. mala mat menstruaciu, ale mala ju az o 2 tyzdne 20.3. (12 dni po skutocnej ovulacii 8.3., co zodpoveda uplne normalnej dlzke lutealnej fazy).
k 8.3. som sa dostala z velkosti plodu podla ultrazvuku. v prvom trimestri sa to da spolahlivo vypocitat (s odchylkou par dni). ak dlzka tehotenstva zodpoveda podla sona 8tt+0, ovulacia nastala pred 6 tyzdnami, cize 8.3.

sadika
20. apr 2017

takze v tu noc si nebol jediny a ako to ze jeden z jej partnerov???? to ich bolo este viac ako ty a dotycny neznamy? kokos, nehbevaj sa ale strkat vtaka do niekoho, v kom uz bolo cele futbalove muzstvo? nevychadzam z udivu.

chelly
20. apr 2017

@matus4444 plod je vzdy o 2 tyzdne starsi oproti datumu, kedy doslo k pocatiu. v tomto pripade sa vek plodu pocita od 22.2., k pocatiu doslo cca 8.3. kedy doslo k ovulacii. kedze spermie preziju v tele zeny niekolko dni, oplodnujuci styk mohol byt niekolko dni pred ovulaciou. ale 28.2. sa mi zda prilis daleko, je to 8 dni, to uz je prilis vela (spermie preziju bezne 3-4 dni, vynimocne viac). takze ak si bol s nou len toho 28.2. a dotycny s nou bol aj neskor, je to skor jeho.

matus4444
autor
20. apr 2017

Jak pocitam akokolvek 18.2 mi pride najrealnejsi datum pocatia... ms mala mat 5.3 ale nedostalala rozdiel medzi tatumom je presne 14dni... ci mohla mat ovulaviu... a ak ma plod 56dni tk je to 3dni po sexe somnou... 😕

janickacrazy
20. apr 2017

@matus4444 No také jednoduché tie výpočty zase nie sú, matka príroda to občas skomplikuje, napr. mne pri poslednom tehu stále hovorili, že malý je o týžden menší ako má byť a vobec to nevychádzalo podľa poslednej MS a podľa sona bol rozdiel až 2 týždne. Presnú odpoved ti dajú až genetické testy.

juliet86
20. apr 2017

Nie je sanca odhadnut to presne... ono spermie mozu prezit az 5 dni v maternici. Ci uz tvoje alebo jeho. Drzim palce

matus4444
autor
20. apr 2017

@chelly Ja som snou bol 18.2 potom niekto iny 28.2 urobil sa do nej... (bol jej stali milenec a poto. este niekto okolo toho 8meho.... takze myslis ze 18.2 je blbost? to som ja

chelly
20. apr 2017

@matus4444 ano 18.2. je uplne nerealne, mozes byt kludny

gab1sol
20. apr 2017

@matus4444 začiatok tehotenstva sa počíta od prvého dňa menštruácie, ale reálne k oplodneniu dôjde až v čase ovulácie, čo je cca 14 dní od začiatku menštruácie, teda žena v čase počatia je už v 2-3 týždni tehotenstva. Proste tehotenstvo sa počíta už vtedy, kedy žena ešte nie je tehotná. 🙂

V tomto prípade, ak bola včera 8tt+0, tak tehotenstvo sa počíta od 22.2., kedy by jej v prípade ideálneho cyklu mala začať menštruácia, k oplodneniu mohlo dôjsť cca 2 týždne na to, teda okolo 8.3., preto je reálne, že otcom je muž, s ktorým mala styk 28.2., prípadne nejaký, s ktorým mala styk neskôr. 🙂

matus4444
autor
20. apr 2017

@chelly Si prvý človek co mi dal takuto informaciu. Idem na testy ocovstva do BA 12ty týždeň a idem to aj zaplatiť a asi pojdem z ďalšími dvoma stym fesakom 28.2 a 8.3.. 😕 Dufam ze je to tak ako vravis a ze sme sa dobre pochopili lebo ja uz som po dvoch mesiacoch pitia radsej presiel na tabletky hotový som z toho... 😕 dieta a stah je pre mna prijorita zivota a nerad by som to takto svojou chybou zmaril...

terezka1947
20. apr 2017

@matus4444 nerozumiem....dieta a vztah je priorita?ale ty lubis tu zenu?lebo ako mozes mat vztah,ked ju nelubis
a to je akoze ok,ze spala s tolkymi?
alkohol nie je ospravedlnenie,ked neviem pit,nepijem...a toboz zena

chelly
20. apr 2017

@matus4444 ja myslim ze mozes byt uplne kludny, je to urcite jeden z tych dvoch "neskorsich", co s nou boli v case ovulacie. drz sa.

matus4444
autor
20. apr 2017

@gab1sol Takze rovnaka otazka prosim napis to aj ty Datum 18.2 co som bol snou nemohla otehotnieť... a neskôr zmame a marec +? lebo okolo o tam bol este niekto davsi...

matus4444
autor
20. apr 2017

@chelly a ked mala mat ms 5.3 ovulaciu nemala 14dni predtým co znamena 19.2 ?

alchemilkazltozelena
20. apr 2017

aspon ze matka je istá 😂

cuculiatko88
20. apr 2017

@matus4444 to len ona vie ci mava pravidelny alebo nepravidelny cyklus,spytaj sa jej ,a zisti aj kedy mala vo februari ms

chelly
20. apr 2017

@matus4444 nie nie, to je uplne jedno, kedy tu ms mala mat, ked ju nemala. vlastne je to tvoje stastie, ze sa jej posunula ovulacia, lebo keby ju mala naozaj v tom povodnom termine 19.2. tak mas problem. ale posunula sa jej o 2 tyzdne.

mamina_25
20. apr 2017

@matus4444 človeče,nepi keď nevieš🙈 istotu budeš mať,až keď sa dieťa narodí a dáte urobiť test otcovstva,iné ti neostáva,iba čakať...

matus4444
autor
20. apr 2017

@chelly Dakujem ti veľmi pekne. 🙂

matus4444
autor
20. apr 2017

@gab1sol Dakujem z an odborne info 🙂

aspinka
20. apr 2017

@matus4444 a mozno sa toto vsetko malo stat aby sa sa poucil 😉 Urcenie otcovstva je najistejsie zbytocne ti tu davat rychlokurz pocatia, ovulacie, tehotenstva a porodu ved na týchto temach tu modry konik stoji a bezim uz roky jedna vypoctova diskusia ti nepomoze 😉 Uprimne lutujem to dieta chuda moje uz teraz ma troch adeptov na otca ... mama je veru riadne cislo 😀 Ono zapamataj si este jednu vec vsetko je zle nakoniec na nieco dobre. Verim ze sa to vysvetli a bude ti to len na poucenie... a vychutnas si rolu budúceho otecka s ocakavanim, steklenim v bruchu a slzami stastia v ociach.... raz ked na to dozries 😉

ivankapetka
20. apr 2017

@matus4444 Je to blba situacia a fakt by som sa nespoliehala na ubezpecovania,ze dieta nie je Tvoje,lebo to nevies do testov otcovstva. Ale skus mysliet na babatko. Lebo ak od matky budu vsetci odskakovat,ze ju mali iba na sex,ok,ale to male bude mat priserny zivot. Ak je Tvoje,tak mysli nan a jeho/jej dobro. Lebo ak je Tvoje,tak preto,lebo aj Ty si tam bol a teraz by si mal byt zodpovedny.

gab1sol
20. apr 2017

@matus4444 18.2. nemohlo dôjsť k oplodneniu, teda, žena otehotnela neskôr.

matus4444
autor
20. apr 2017

@chelly Stale nad tym rozmyslam takze ked je teraz v 8tyzdni tak 8-2 je 6 a vtedy bolo pocate dieta ano? 6tyzdnou dozadu od dneska?

gab1sol
20. apr 2017

@matus4444 áno, 6 týždňov dozadu, plus/mínus nejaký ten deň.