Som otcom ja?
Prosim o radu mam v tom zmätok na obrazku je napisene 8w0d to znamena ze plod je stary 8tyzdnov cize 56dni alebo to znamena ze ma ukončených 7tyzdnou 49dni a v stupil do 8meho pitam Sa z dovodu urcenia ocovstva....😕 Neviem ci som to ja.. a prosim keby podla Vaz mohlo byt pocate dieťa Fotka je z 19.4.2017.. Jednen potencionalny otec bol so slečnou 28.2 a ja 18.2...
@lumi46 nemas pravdu ona mohla mat ovu posunutu.Ja som nevedela 3 r otehotniet mala som ukazkovy cyklus 28-28 dni a otehotnela som tesne pred menzesom.viem to, lebo sex sme mali v ten mesiac len 2 x muz bol odcestovany.A mozno to bol dovod preco sa nam tak dlho nedarilo snazili sme sa vzdy na 12-16 den, a potom uz nie, takze nikto s istotou nepovie, ze to nie je Matusove
na testy chod a pevne nervy si riadne rozruseny🙂
dievcata ano zena moze mat posunu ovulaciu, moze mat kratky cyklus nemusi ukazkovo otehotniet v strede cyklu ale hocikedy lebo ma nepravidelnu.... Preto sme to ratali na zaklade velkosti plodu v maternici lebo to neosalia ani datumy ani zmetene dievca ani chlapec co si chcel uzit! To je skratka fakt ze plod ma urcitu velkost a od urciteho dátumu cize ovulacie plodneho dna je pocate a rastie... Podla velkosti plodu a jeho vyvinu bolo pocate prvy marcovy tyzden 😉
@amyamyamy ty si to velmi jednoducho predstavujes kde zijes? ... to dievca si navarilo same neviem ja som este zo staroveku lebo som spala len s mojim muzom s ktorym mam 3 deti.... a zamerne sa nepytam na ich vek ci uz chlapca co si teraz bucha hlavu do steny alebo dievcata co sa vyspi v priebehu 3 tyzdnov s 3 chlapcami... nepytam sa lebo by som len bola viac sklamana co je toto za dobu... same sa tie deti trestaju ze robia taketo nerozvazne kroky kvôli chvilke rozkose ci zabavy alebo radosti?
Nie je to len cierno biele ako to ty opisujes "tes sa s babatka, nikto dievca nepolutuje" ... ja by som tiez nechcela byt oznacena za otca ked nim nie som na 100% potom co dievca uplne v pohode prizna ze su tam dalsi dvaja adepti.... Uprimne mi je tejto situacie luto a najviac to babatko malo byt ocakavane v radosti a v laske nie vo vypoctoch datumov a zistovani otca ....
@aspinka Napísala som, ze aj jeden , aj druhy je hovado a ty čítaš, že chcem, aby dievča poľutovali...
Ak dieťa nie je jeho, má lekciu na celý život. Ak jeho je, vyzývam ho k tomu, aby prijal zodpovednosť a nedíval sa na to ako na tragédiu. Nie je to tragédia. Je to dar. Hoci sa nenarodí do ideálneho prostredia. Bola by však škoda, keby to dopadlo tak, že otec bude len platiť a ukráti sám seba o vzťah s dieťaťom a naopak. A nerozvážne dievča dostane tiež šancu prehodnotiť život, urýchlene dospieť a stavim sa, ze o pár mesiacov bude mať pocit, že napriek všetkému je to to najlepšie, čo sa jej stalo, pretože byť matkou je taktiež DAR.
Máš tri deti. Vieš to lepšie ako väčšina ľudí 🙂
@zibi
@chelly No ani podľa veľkosti z UTZ to nie je spoľahlivé vobec. Napr. mne pri poslednom tehu bol rozdiel vo veľkosti podľa sona a podľa poslednej MS až 2 týždne. Doktorka mi určila porod podľa sona, lebo podľa poslednej MS to vobec nevychádzalo a stále mi vravela, že by už mal byť vačší o 2 týždne. Pritom som mala cyklus pravidelný.
@amyamyamy uplne suhlasim. Tiez som z tej sms nemala pocit,ze ma dieta ako zivobytie,ale ze sa nan tesi. A ak uz o jedno prisla (ak v 4.mesiaci,tak ho evidentne chcela),tak mozno toto je vytuzene a chlap mozno len "do poctu". Lebo vlastne co vieme? Ze chalan je vydeseny,aby nebolo jeho a dievca malo "party hard" mesiac 😜 Ale nikde sa nepise,okrem tej sms,o nej a jej pocitoch. Ako som uz pisala dakde vpredu,blba situacia,ale treba mysliet na babatko.
@janickacrazy no ja som strasne zvedava ako toto cele dopadne 🙈🙊
no kazdopadne poucenie aspon chalan teda 🙄
@zibi No dúfam, že sa aspon ozve, ako to dopadlo, nech tu nehádame potom. Zvedavé sme baby, čo s nami. 😇
@janickacrazy ved presne si to napisala aj u teba to bol rozdiel medzi MS a SONO a Dr to nakoniec urcil podla sona a prave preto ja povazujem velkost plodu a sono za dostatocnu informaciu na urcenie splodenia a neskor porodu 😉 Lebo Sono cize velkost je jednoznacne a tie prve tyzdne vyvinu su uplne najpresnejsie preto sa viacmenej vsetko urcuje podla utz do 12tt lebo potom uz babatko rastie rozne a mozu byt odchylky.
@janickacrazy no ja tiez som zvedava ... hadam to bude ok, ona vyzera , ze babo chce..nech uz je to akokolvek
@amyamyamy Nemam pocit, ze by tu z tejto diskusie vychadzala ako zla len ta baba. Tam jednali nezodpovedne uplne vsetci a nesu na tom rovnaky podiel viny, ale predsalen je medzi nimi rozdiel. Baba je radodajka a davala ich ako to prislo, ona vedela koho vsetko dava, ale vedel to aj on? Chalanisko zmočil ked bol v liehu, zlomene srdiecko, vyskytla sa prilezitost, bla bla...neospravedlnuje ho to, ale dostal svoju lekciu a stavia sa k tomu dospelo.
A z toho, co o dotycnej povedal, nevyzera to, ze by ho ona chcela v zivote dietata na nieco ine nez len na platenie (pokial je otcom).
@janickacrazy praveze je to spolahlive podla UTZ a nie podla PM (vidis ze aj tebe urcili TP podla sona - len nemusela stresovat s tym, ze je babo mensie). termin podla PM predpoklada ovulaciu na 14dc, co je v niektorych pripadoch uplne zle. a cyklus mohol byt dovtedy kludne pravidelny, nahoda sa vzdy moze prihodit a ovulacia sa moze posunut.
my tu vobec neriesime, kedy mala dievcina PM, vobec nas to nezaujima, lebo ovulaciu mohla mat uplne hociktory dc. a je to uplne jedno.
@aspinka mne sono u gynekologicky a ms sedeli a skutocny "vek" babatka som zistila az z morfologickeho. Ten mi potvrdil v 12 aj 22 tyzdni rovnaky termin a v 36 tyzdni mi gynekologicka podla neho a aktualneho vysetrenia potvrdila termin porodu o viac nez tyzden skor.
@ivankapetka ale to ti urcil podla toho ako babatko narastlo cize ako bolo vyzivovane ako prospievalo... v neskorsom stadiu tehotenstva utz hadze terminy podla predpokladanej vahy babatka ... to uz nie je smerodajne ale moze sa kludne trafit... Moje mali ku koncu tehotenstva skoro 4 kila tiez mi zrazu ukazovalo ze sa narodia aj o dva tyzdne skor ale mojim sa napríklad nechcelo museli sme ich prosit aby vyliezli von 😀
@aspinka
@chelly No lenže ja som vedela kedy som otehu a vobec mi to nevychádzalo podľa sona. TP bol nakoniec ten, ktorý vychádzal podľa poslednej MS, nie podľa sona a dieťa podľa lekárky malo byť menšie, vravela, že ani 3kg nebude mať a narodilo sa 3,6kg, čiže pekne veľké a podľa povodného termínu podľa MS. Proste u mna to nesedelo vobec podľa sona.
@janickacrazy aha, no ony tie merania v neskorsich stadiach su skor odhady. v 1. trimestri nevies ako ti to vychadzalo? najpresnejsie je meranie okolo 12tt.
@chelly Ved práve podľa toho 12tt mi to nevychádazlo vobec. No asi som netabuľková alebo čo.
@aspinka mne paradoxne urcil prave morfologicky ten spravny termin (v 12tt). Miesto 24.1 bolo16.1 (a nielen kvoli cisarskemu).
@janickacrazy hmmm no to uz asi nevyriesime. i ked ja si osobne myslim, ze ti to sedelo a babo sa proste narodilo skor. ale to uz je jedno.
@janickacrazy niekto pisal, ze prve sono je najspolahlivejsie ja si pamatam sono tu krizik tam krizik vase babo ma asi 6 tt nikdy to lekar poriadne nezisti.Ved kolko tu je takych prispevkov som v 6,7,8 t babu nebije srdce blabla....vzdy je to len tip preto sa neskor stale podla velkosti upravuje TP.Matus mas to na 33% neboj sa pevne verim podla toho co si pisal, ze chces mat dieta z lasky, rodinu ako ma byt, ze nebude tvoje, lebo by to bola teda nepekna hra od toho hore.A teraz taka otazka ta dotycna si chce dieta nechat? keby nahodou bolo tvoje je tam sanca na vztah ty si ju vobec nepoznas okrem toho sexu?
Neviem prečo, ale čakala som, že máte viac rokov.
Snáď sa z toho obaja poučíte a bábo sa narodí zdravé a bude v živote šťastné.
@eliska13 Ja som po jednom 4rocnom a davsom 3 ročnom vstahu s obidvoma som zdielal aj ako taku domácnosť v podnajme a okusoml rodiny život žiaľ asi ved a skúsenosti neboli dostačujúce pretoze sme sa rozišli.. a toto dievca podla charakteru vid co sme si tu písali a po debatach snou ani pri pohľade do očí a po vážnych temach mi nepride ako matka mojich budúcich vysnívaných deti... znie to hlupo po tychto debatach ale ak to bude moje tk dieta budem vychovávať s inou ženou a budem sa snažiť mu dat všetko o co ho teraz svojou chybou ukracam... 😕

@amyamyamy Som rad ze som pobavil.