icon

Som tehotná - neplánovane a bez radosti

rachelgreen
24. apr 2012

Ahoj,
Som v krachujucom vztahu, kde kriza trva uz rok. Nie je to stratene, ale vela citov z nas vyprchalo. Dozvedela, som sa, ze som tehotna, spavali sme spolu zriedkakedy, raz za 3 mesiace. A ono to najust vyslo. Len minuly rok som ukoncila studium, v praci som ani nie polrok. Je mi z toho na dusi, aj fyzicky velmi tazko. Neviem sa s tym vyrovat. Som zufala, smutna, bezradna. Neviem, ci doprava, alebo dolava, Nespim, rozmyslam, ako sa rozhodnut spravne. Je to pre mna neskutocny sok, vzala som si dovolenku a uvazujem, ze sa pojdem poradit s mojou maminou, ale zatial by ma mozno potesili reakcie vas, ci ste si niektora niecim podobnym presli a ako sa teraz mate.

amstelka
4. máj 2012

@irriss
myslis, ze uz je koniec ☹

eli74
4. máj 2012

@amstelka Napísala: kazdy si nesie svoj kriz sam. Kto chcel poradit,poradil, kto chce nech sa pomodlí. Kto si odloží svoj kríž dnes, nájde ho mozno zajtra inde. Len je omyl mysliet si, ze doktor, ktorý zenu za 15 min zbaví 1-2mesacného plodu, neskor ju tak rychlo zbaví aj dlhorocných vycitiek.
Mozno sa to uz vyriesilo inác, mozno len jej meskal menzes, mozno potratí samovolne...

rachelgreen
autor
4. máj 2012

Neodpisujem, ale citam Vas.

p3tra11
4. máj 2012

@rachelgreen ahoj a ako sa mas teraz?

rachelgreen
autor
4. máj 2012

Nerobte si ziadne zavery o tom ako to dopadlo. Ci som bola, nebola, alebo to odislo samo. Zbytocne 🙂
Chcela som Vam len povedat, ze aj ked dakujem za reakcie, mnohe ani len netusia, ako niektore slova zaboleli a mnohe sa aj mylili v ich domniekach, ale neudala som detaily takze beriem. Nikomu nic nezazlievam, necakala som utechu. Chcela som sa len vyrozpravat. Vyjadrit sa o tom, ze som si vyberala najjednoduchsiu cestu, je velky omyl. Nemam o sebe pochyby, ze by som to nezvladla. Sama, bez chlapa, bez penazi, ale aj tak by som to zvladla. Len ma boli predstava tehotenstva bez lasky od partnera, bez toho aby sme sa tesili, ze cakame, predstava, ze bude mat aspon minimalne zazemie, predstava zaviazat sa navzdy muzovi, voci ktoremu citim uz len chlad. Predstava zit v biede a s ovela mensou sancou stretnut v zivote este muza, aj ked mnohe by ma presviedcali, ze je to v pohode, realita je taka, ze slobodna mamina si nenajde tak lahko partnera a ak ano, kde mam istotu, ze bude moje dieta brat za svoje, ze ma prijme aj s dietatom. Co myslite, co je jednoduchsie riesenie, vybrat si medzi dietatom, ked viete, ze to zvladnete, s velmi velkou pravdepodobnostou to lutovat nebudete, ale vas sen o stastnej rodine, ku ktorej patri aj chlap sa vam rozplynie. Alebo podstupit to druhe, a pritom ist do toho s tym, ze riskujete zdravie, svedomie, a svoj zivot zmenite nie v dobrom, ale pravdepodobne v zlom a budete zit uz len v nadeji, ze snad stretnete toho pana praveho a ten vam zahoji to, co ste urobili v minulosti. Takze ak si myslite, ze vybrat si to druhe je JEDNODUCHSIA cesta ste na omyle. Vyberat si vedome vacsie zlo, len preto, ze si zena chce dat sancu priviest dieta do harmocickej rodiny s tym pravym. Sebecke to je,ze? Viem...Dakujem Vam mnohym za triezve nazory...

eli74
4. máj 2012

@rachelgreen Ja Ti verím, že si v ťažkej situácii, mne stačilo prečítať si Tvoj príbeh a nevedela som kvôli Tebe a vám spať a vidíš, že viacerých to nenechalo ľahostajných a myslíme na Teba a na vás. Nepoznám Ta, ale zdá sa mi, že si presvedčená o tom, že ak teraz pôjdeš na zákrok, všetko sa tým vyrieši, všetky problémy zmiznú. Urobíš hrubú čiaru a daľší deň začneš s čistou stranou. Nájdeš si super chlapa, založíte si rodinu a všetko bude fungovať tak, ako si to želáš a predstavuješ. Ako v rozprávke. Kde máš zaručené, že to tak bude? Viaceré Ti tu písali, že nežijú v ideálnych vztahoch, nikdy nič nie je ideálne. Bud si fakt príliš mladá, alebo naivná. Týmto Ta nechcem uraziť. Prečo si doteraz nekonala tak, aby Tvoje sny a túžby sa mohli uskutočniť, naplniť? Aby sa Ti život takto neskomplikoval? Myslim si, ze vieš, kde si urobila chybu. A teraz chces urobit dalsiu, vedome si vyberáš vacsie zlo. Preco? Prečo sa nepostavis k problému zodpovedne, preco nechces dorást k úlohe, co más pred sebou? Čakáš dieťa, tak ho aspon vynosíš, nemáš peniaze atd. Daj ho na adopciu. Vždy je aj lepšie riešenie ako to najhoršie. V živote sa dostaneš do rôznych situácií a musíš priniesť mnoho rozhodnutí, vyberať medzi dobrom a zlom. To správne rozhodnutie Ti prinesie pokoj na duši a pocit hrdosti, že konáš dobro.
Prosím Ta, nemaj ilúzie o budúcom pánovi pravom. V rozprávkach chodí princ na bielom koni, ale všimni si, že život po svadbe zhrnú velmi strucne: a žili štastne az kým nepomreli. No, co vsetko pre to stastie museli urobit a pre koho co vlastne to stastie znamenalo sa uz nikde nespomina. To zistime kazdá po svadbe, ako to vselijako môže byt. Ty sa bojis, ze sa nevydas, alebo nenájdes partnera. Strach je zlý radca. Poznám dievca, 16 ročná porodila, neskoncila skolu, zoznámila sa s dalsím, otehotnela, vzali sa a su spolu. Velmi sa spoliehas na to, ze vdaka partnerovi budes stastná. Sama musíš byt stastná, pozitivne naladená, zvladat zivot, aby si dokázala žit štastne aj s partnerom v harmonickom vztahu. Nemozes nárokovat od partnera, aby ta spravil stastnou. Neviem, ci mi rozumies. Z Teba má to štastie vyžarovať, či si sama alebo nie. Prajem Ti krásny a šťastný život.

somi8
5. máj 2012

Mile zeny a slecny , @ rachelgreen, nechajte ju uz tak a nehrajte sa na spasitelky nenarodenych deti. Mnohe z vas potrat nezazili a preto ani netusite o com pisete, respektive pisete, to co ste si o tom precitali na nete. Ja sama som si tym presla, mam dve krasne deti, lubim ich najviac na celom svete, mam skveleho manzela, lubime sa ako maloktore pary, aj po niekolkych rokoch manzelstva, klop, klop, klop, takze aj pre rachel sa ten pravy urcite najde. Ba dokonca nas tento neprijemny zazitok viac spojil. Mali sme nato svoje dovody a rachel ich ma mozno vacsie nez sme mali my, no napriek tomu, tu nie su ziadne vycitky a depresie ako pisete , ze budu nasledovat, ani ten cin nelutujem. Samozrejme si nato spomeniem, som len clovek a deti milujem. Aj rachel ich miluje a mozno prave preto sa rozhodla tak ako sa rozhodla. Ak sa rozhodla preto iste co ja. Je jasne, ze by to zvladla, aj sama aj bez penazi, aj ciganky to zvladaju. Znie to rasisticky, aj ked nie som, ale lepsi pripad ma nenapadol, alebo zeny v afrike...tiez to akoze zvladaju. Tych deti vam luto nie je? Ziju? Ano...teda, prezivaju... Chceli by ste byt tym dietatom?
Rizika s potratom spojene su, to je jasne, ale o nic vacsie ako jazda na motorke cez strecno.
Nie je to lahche rozhodnutie, ani najednoduchsie riesenie, preplakala som si dni aj noci kym som na zakrok isla, ale viem preco to bolo najlepsie a kym to nezazijete a nie ste presne v tej istej situacii nez je dany clovek, vobec sa k tomu radsej nevyjadrujte, alebo skor neodsudzujte, lebo nikdy nehovor nikdy!
A k tomu, ze je nezodpovedne , ze si nedavali pozor....stava sa to, kazdy robi chyby, a clovek za ne pyka, tak ci onak. Ci sa uz rozhodla pre zakrok alebo nie. Drzim jej palce nech to zvladne.

sissmiss
5. máj 2012

@rachelgreen ja ti nebudem pisat k potratu ano ci nie. Nezazila som, nemozem posudit. Len ti napisem k tomu co ma zaujalo. Pisala si ze ten zivot mas naplanovany troska inak. Ani nie ze naplanovany, ale ze toto rozhodne nezapada do tvojej predstavy o tvojom zivote. Ak som to spravne pochopila, taky pocit som mala aj ja ked som sa rozvadzala. Nezapadalo to do mojej predstavy o zivote, rozvod...sama s dietatom...a co dalej...tak som si to teda nepredstavovala. Status rozvedena, dieta bez otca....Ja z krestanskej rodiny, s tuzbou trvania manzelstva cely zivot...Bola som nahnevana. Na neho, ze bolo nemozne zostat s nim vo vztahu, bez psychickej ujmy, vo vztahu ktory nijako nesplnal ziadne atributy vztahu, partnerstva, otcovstva...a zase rozviest sa a zit s pocitom rozvedena, spackany zivot.... Chcelo to len cas. Znova ziskat aspon letmy pocit kontroly nad zivotom, aj ked poucena ze ten zivot sa moze zvrtnut a nie vzdy ta moja predstava bude naplnena. Niekedy prave to, comu som sa branila, ak som to prijala a snazila sa, ak som to zila najlepsie ako som vedela, tak prave to bolo to co ma uspokojilo, naplnilo moju predstavu a potrebu o stasti, spokojnosti. Takze nie zivot podobny tomu nalinkovanemu ale zivot moj.

meduela
5. máj 2012

Ak si ho teraz dáš vziať a váš vzťah sa o pol roka zlepší a znovu by si otehotnela, tak to dieťa by si si už nechala??
Len preto by to prvé nežilo, pre vašu partnerskú krízu?? A to ďalšie dieťa áno?

janinah
5. máj 2012

@somi8 pýtaš sa,či by sme chceli byť tým dieťaťom z Afriky...ak sa tak zamyslím,tak ja by som chcela,chcela by som byť v náručí svojej mamy,chcela by som vidieť slnko,hrať sa so súrodencami,pohladkať nejaké zvieratko....a ak by som mala šťastie,tak by som nezomrela v detstve a mala by som svoje deti...to všetko by som chcela,chcela by som mať šancu žiť,radšej to,ako nebyť vôbec,nikdy na svete....tvoj prípad je tvoj,ale každý tu má právo písať svoj názor a ja teda budem na podobné témy písať "za život",nie je vojna,nie je hlad,nie je 15storočie,dieťa sa dá zvládnuť,len to chce menej sebectva a viac lásky....

irriss
5. máj 2012

@janinah
krasne napsane 😉

meduela
5. máj 2012

@rachelgreen život alebo smrť???
Čo keby si boli tvoji rodičia pomysleli, že by si teba nechali vziať?
"Páčilo" by sa ti to ich rozhodnutie a cítila by si ako ťa lekár ide zabiť v maminom bruchu? Vži sa trochu do toho, čo sa pri takom zákroku s dieťaťom deje a že vníma všetko, aj bolesť aj strach a nakoniec umrie na želanie.....

sissy27
5. máj 2012

@amstelka že príbeh vymyslený nie je, cez IP som s kočkou popísala viac... a nick je tu snáď každý jeden vymyslený, či ty si normálne na matrike zapísaná ako amstelka? 😀

meduela
5. máj 2012

@rachelgreen myslím, že treba ti to napísať aj zo strany dieťaťa, lebo v každom príspevku riešiš len seba, len seba a zas len seba, niečo sa ti furt nepáči a zrazu to chceš vyriešiť na dieťati. Ono má byť obetný baránok?
Keď ste si ho počali, aj si to riešte obaja....

sissy27
5. máj 2012

@meduela nesúď nikoho, pokiaľ si neprešla aspoň určitú vzdialenosť v jeho topánkach.... a by ma velice zaujímalo, odkiaľ ty poznáš pocity plodu pri vykonaní zákroku?? stalo sa tebe toto, že si vnímala, ako lekár v čase, keď ty si niekoľkotýždňový plod, debatuje s tvojou mamou, vnímala si mamine lekárske prehliadky v tehotenstve? mohla by si nám o tom niečo viac porozprávať, aké to je byť sledovaný napr. UZV? lebo ja si nespomínam ani na to, ako som na svet prišla, nie ešte čo tomu predchádzalo, tak prosím ťa nepíš takéto bludy... akokoľvek sa rachelgreen rozhodla, nikto nemá právo ju súdiť, vyvolávať v nej výčitky svedomia len preto, že by to riešil inak...

irriss
5. máj 2012

@meduela

Kam si myslis, ze jsi ted zasahla)
Do srdce?
Do duse?
Do svedomi?
Do viry?

podle meho to byl zasah do ziveho a hlavne "nepoznaneho" ☹

eli74
5. máj 2012

@sissy27 A videla si uz niekedy film či video o potrate? O tom ako sa ten plod správa? Videla si svoj plod, keď ho rozsekali? Este si nepočula nikdy o tom, že v hypnóze sa ľudia dokážu spomienkami vrátiť do čias vnútromaternicového života? Takže, čo je podľa Teba blud? To, o čom Ty nevieš? To, že Ty si nemala traumu a depresie nezaručuje, že ju nemá a nebude mať nikto. Samozrejme, že sa rachel rozhodne sama. Nikto ju nemá právo súdiť, vyvolávať v nej výčitky, ale ani klamať ju a sľubovať jej "modré z neba". Nevieš, ako sa ona bude cítiť, ako to ona bude zvládať.

somi8
5. máj 2012

@janinah jedno velke klamstvo, bez debaty, silne reci, nic viac.

michele11
5. máj 2012

@rachelgreen Ahoj, tvoja situacia mi trochu pripomenula tu moju, otehotnela som sice planovane, mali sme dostatok financii a kde byvat, ale chvilu po tom, co sme to mali potvrdene, sa nasa situacia prudko zmenila, obrovske problemy vo firme, nas prijem zo dna na den klesol na nulu a ostali nam len dlhy, z domu sme sa tiez museli odstahovat a v tej chvili som zvazovala vsetko mozne. Stale som sa citila vinna za to, ze sa neviem z babatka v brusku tesit a ze by nam bolo lepsie, keby som sa mohla vratit do roboty a nie lezat doma na PN. Ale ked ma hospitalizovali a hrozilo, ze o babatko prideme, strasne som sa zlakla a az vtedy som si uvedomila, ze je uz sucastou mna. Dodnes je nasa financna situacia biedna, kedze nam nedavno vykradli firmu a pozicky a leasingy treba splacat. Kolkokrat som si povedala, ze som vdacna, ako sme sa vtedy rozhodli, lebo keby sme nemali babatko vtedy, doteraz by sme sa k nemu kvoli financiam nedostali. Museli sme sa velmi uskromnit, odopriet si vela veci a sustredit sa len na to, aby babatko malo, co potrebuje. Mozno to nie su prave znackove veci a najdrahsie plienky, ale o to viac lasky jej davame. Ak nemas financie a si slobodna matka, predpokladam, skus sa poinformovat na UP, na ake davky mas narok, mozno prispevok na byvanie, plus dostanes ten prispevok pri narodeni, alebo ako sa to presne vola. Ja som z BB, ak by si chcela, doniesla by som ti nejake vecicky pre babo, plienky sa tiez daju kupit latkove, vyjde to lacnejsie, ak sa ti podari od zaciatku kojit, tiez je to velka uspora... Dietatko je krasny dar, ako ti baby pisu, ked ho uvidis na UTZ, ten naval lasky k malej fazulke ta zlozi na zem 🙂. Ak sa naozaj citis tak, ze to s muzom nezvladnete, vzdy to mozete riesit po porode, a dovtedy sa moze vykrystalizovat vela veci... Drzim ti vsak palce, nech sa rozhodnes akokolvek.

liave
5. máj 2012

jaaaaj zienky 😒 tak toto je presne debata kde sa nikdy nenajde ta spravna odpoved 😒 zivot je dar a treba si ho vazit ,ale treba ho vediet aj prijat...tazko sa da rozsudit kto tu ma pravdu ci nie,no podstatne je ze @rachelgreen sa musi rozhodnut sama a podla svojho uvazenia.ci zachrani,aleboobetuje zivot nenarodeneho dietatka...tazko nam je na srdci ,a jej hadam este tazsie...mozno dnes je stastna ak sa tak rozhodne o par mesiacov byt nemusi...ja rozhodne nesuhlasim z interupciou,nie koli videam tak realnym,ci koli viere a presvedceniu...ale pre samotny dar zitia...
to ako bude rachelgreen zit po zakroku ci bez zakroku bude jej zivot a jej zpomienky....su zeny ktore dokazu zit bez toho aby mali vycitky a su zeny ktore by lutovali a zozierali sa vo vnburty a su zeny ktore by zakkrok nepodstupili a potom take ktore si to rozmyslia v poslednu chvilu...ani jedna vsak nevieme pokial nezazijeme to ci nase rozhodnutie bolo spravne...tazko sa hladaju slova v tejto teme pretoze ja sama nechapem ako moze niekto "chciet" interupciu...ale na druhej strane hniezdo zachrany..?nech su radsej prazdne ,ci kontajnery z babtkami v igelitkach ☹ ☹ ☹ ☹ myslim ze to je skutocna tragedia ...
no ja sama za seba hovorim!!!nikdy by som nedovolila nikomu a nicomu siahnut na moje dieta!!!v brusku ani mimo neho!a bola som i ja pred takym rozhodnutim ,lepsie povedane bola myslienka,lebo tazke casy za nami no este tazsie hadam pred nami...no pokial sme zdravi vsetci nieje nic nemozne....ja som stastna ze mam dve zdrave deti a jednu dceru v nebicku ☹ a jednu "fazulku" bohuzial tiez...a napriek tomu ze som si zivot vzdy vazila a nikdy by som nepomyslela v minulosti na "interupciu" zivot mi vzal co som milovala!

ps:@sissy27 nechcem ti brat iluziu a ani povedat ze rachelgreen je vymyslena!len chcem povedat ze zazila som si 3 mesacne pisanie z mamickou ktorej udajne zomreli deticky,posielala mi fotky hrobceku aj tehu fotiek,a vsetko co k tomu patrilo,a napokon som zistila ze som si pisala zo soplanou ktora si vsetko vymyslela!a ked som na to prisla tak sa mi zacala vyhrazat a pod,no nebudem to rozmazavat! ale aj take veci sa stavaju...

lauritka
5. máj 2012

ja len jedno.
akokolvek sa rozhodnes, je to tvoje rozhodnute a nikto nema pravo ta sudit. 🤐

p.s idealny muz neexistuje, akokolvek moze byt dobry atd, ale stale nas budu nasierat ako mali 😝 😉 😅
proste su z Marsu. zeny dozreju a stavaju sa matkami, muzi dospeju, ale stale maju v sebe toho maleho "zlobiveho"chlapca.

irriss
5. máj 2012

@lauritka
souhlasim, ale znam i "zlobive nedozrete matky"
napr. ta moje 😔

lauritka
5. máj 2012

@irriss jj to je jasne. len som to chcela odlahcit, ako sa tu niekto vyjadril o princovi na bielom koni .. 😅
princa si musime vychovat , ale nie stale sa to dari 😀

irriss
5. máj 2012

@lauritka
Vzdyt ja vim, jak jsi to myslela, vsak uz se tu nejaky patek potkavame 😉 🙂 😎

lauritka
5. máj 2012

to jo, zaujimave temy dnes.. 😅 a preco vlastne existuje modry konik?? ..... 😝

zeleny_cajik
5. máj 2012

@rachelgreen s rozhodnutim, ktore urobis, budes zit cely zivot. Su splachovacie povahy, ktore sa s tym vysporiadaju a nevracaju sa k tomu, ale to su zeny, ktore aj k tomu rozhodnutiu dospeju celkom lahko. Pokial to takto riesis, obavam sa, ze budes ten druhy typ zeny, ten, co to bude prezivat este dlho
V minulosti som mala tiez raz strach, ze som v tom a s nespravnym muzom (nastastie som nebola) a uvazovala som, co by bolo keby a bolo to vo mne tak 50:50. Lebo tiez som mala plany, zivot, ktoreho som sa nechcela vzdat...dnes viem, ze ak by som bola tehotna a rozhodla by som sa proti babatku, nepredychala by som to. Nie teraz, ked mam deti a viem, ze zivot s nimi je ovela krajsi a naplneny a nic z toho, o co som sa bala predtym, by som za materstvo a deti nevymenila.

A k tomu, ze nemas partnera. Kamaratka sa teraz rozviedla, muz ju nechal s malych chlapcom, ked nemal ani rok. A vies ako uvazuje? Ze chvalabohu ma aspon to dieta, lebo aj keby si uz nikdy partnera nenasla, ma dieta a to jej nikto nevezme. Ak si najde dalsieho partnera, bude to fajn, ale zmysel zivota uz ma.

@meduela Inak tieto militantne pro life prispevky maju podla mna uplne opacny efekt.

rybka3
5. máj 2012

Pripojím sa aj ja do tejto témy, mám 2 deti, 1 plánované, 2 nie-muž ho odmietal od začiatku, o to viac som ho bránila a ochraňovala som ho s vedomím, že možno ostanem s oboma deťmi sama ☹ . Stále pretriasal tému potrat, že by tam so mnou aj šiel a držal ma za ruku počas toho... no tak som sa s ním ešte nepohádala do krvi ako vtedy. Obaja sme boli pritom!! Môj názor bol nepodstatný, musela som bojovať a dupnúť si!! V 3 mes. som začala krvácať, ale bojovník malinký chcel u nás ostať, tak som mužovi zas zdôraznila, že keby chcel odísť, urobil by to! Teraz sú najlepší kamaráti a to má malý 2 mes. 🙂 Nie som schopná ísť na potrat, ťažko by som niesla aj keby som spontánne potratila, ale príroda je mocná. Deti si vyberajú svojich rodičov a prichádzajú väčšinou v tú správnu dobu. Život ničím nevyvážiš ,rachelgreen,ALE ROZHODNUTIE SI PONESIEŠ SAMA=ROZHODNI SA SPRÁVNE A MAJ 100% ISTOTU! Udivuje ma, že tvoj priateľ to malé chce, to je obrovské +. Aký má on na to názor ohľadne financií a tak...ostal by na MD?? Môj muž si teraz vzal do hlavy, že po roku by ma vymenil 😀 , ale to nedovolím, tie 3 roky ti nikto nevráti.

liave
5. máj 2012

Idem aj Ja este odlahcit ;) Ja som otehotnela s chlapom ked som mala iba 24 a boli sme spolu 3 mesiace aj z cestou ...dietatko sme sa rozhodli nechat si a velmi sme sa tesili napokon.bohuzial dcerka zomrela ked mala skoro 2 mesiace :( trapili sme sa a nicilo to nas aj nase zivoty a v konecnom dosledku nas vztah!mame dalsie dve deti medzi tym jeden nechceny MA :( a pred nami denno Denny boj o nas vztah,lebo nasa naruc je opet plna a nase srdcia stastne pri pohlade na dve zdrave a zive deti!no o partnerskom stasti sa hovorit neda...no viem jedno toto vsetko som prezila aj vdaka nemu,no ak by ma/nas opustil vtedy ked som otehu 1x alebo teraz,presne ako pise @zeleny_cajik moj zmysel zivota som uz nasla...;)
@rachelgreen zelam ti aby si naozaj nasla v zivota to po com tuzis a hlavne aby si bola stastna!v podstate kazderozhodnutie je to spravne v danej chvili a preto by sme ho nikdy nemali lutovat!

macamac
5. máj 2012

@somi8 za to,že má iný názor a je janinah v živote inak nastavená neznamená,že klame 😉
silné slová
načo dávaš otázku,ak na ňu čakáš len "svoju odpoveď", svoju pravdu a opak nazveš klamstvom?

nibiru
5. máj 2012

no baby tak ja som dieta s rodiny kde vladla urcitu dobu koli surodencom absolutna chudoba a teda znašala som to fakt velmi zle 2x som sa pokusila o sasmovraždu ked som mala 12r a 14r nenavidela som matku a davala jej to za vinu a urcitu dobu aj bratov prečo? matka si ich nechala napriek tomu že mala všetky cisarske rezy lekari jej aj vynadali že 3 je riziko 4 jej jeden povedal že nieje normalna vedela že sa mame zle a neraz je to na hrane no nešla na potrat a ja som niekedy tiež lutovala že su pretože pokial neboli žili sme v celku normalne sice v rodine rozvedenej ale mali sme vsetko tatko byval s nami mal svoju izbu nič nam nechybalo ...mama si našla priatela ten urobil jedno dieta neskor usiel za inou a vratil sa mama mu odpustila už v tedy ked bola na materskej to nebolo bohvie čo ale strasne nam pomahal tatko teda mamin ex manžel platil vsetky učty mama sa starala o stravu ani nie o rok sa vratil bratov otec s mamov sa udobrili a mama ostala tehotna zase teda 4 dieta ...tatko zomrel mama na materskej a 4deti. sama s prijmom 2700sk neprajem nikomu nikomu zažit take detstvo!tych par rokov hrozy zakrilo to pekne čo som si pametala a naoizaj si na nič pekne nepametam teda az na bratov ked som ich videla ked sa narodili inak nic!moje dieta nikdy nezazije take a popravde ak by malo dojst na to že nebudem mat čo dat dietatu ktore je na svete čo do ust a nemala by som chlapa v ktorom budem mat istotu asi by som šla na ak by som zistila že čakam druhe interupciu i ked by ma to ničilo (samozrejme uprednosnujem antikoncepciu ale ak by sa dakedy dačo take stalo) pretože v prvom rade je to aby dieta nemuselo živorit ako ja ked som bola vo veku 11r. jest chleba s olejom alebo suchy ,bit 2r. bez elektriny,plynu nemat čo na seba a čakat od koho dostanem niečo na oblečenie nemat pomocky do školy a chodit s papierikom do školy ak trebalo niečo platit momentalne nemam,ziadny tabor,vylety nič len posmešky spoluziakov neraz som nesla do školy lebo nebolo na desiatu ,nakoniec sme došli o byt lebo mama volila jedlo miesto najmu a kedze v tej dobe bytova mafia mala zoznami neplatičov hned sa na nas vrhli alimenty žiadne len tahanie sa po sudoch teraz sa uz alymenty daju dostavat aspon nahradne vtedy nedalo ... neraz som robila pestunku ked sla mama do roboty žiadne vychadzky ale pestovat 2 male detičky škola ,deti brigada ano ked som zacala robit bolo lepsie ale dlho som plnila funkciu manžela a starala sa milujem bratov no na druhej strane som tužila po svojom detsve,puberte,kamaratkach svojom živote a verim že ma to nijako poznačilo v 18 som v snahe uniknut tomuto zivotu utiekla a zacala zit nebolo to lahke moja naivita bola lakadlom pre dobrych ludi a tak to aj dopadlo nastastie sa vsetko na dobre obratilo dnes mam milujuceho partnera skvely život mame dieta na ktore sme čakali 2r chcely by sme druhe ale viem že toto je otec,muz na ktoreho sa mozem spolahnut,milujeme sa a prikladne sa stara nikdy na mna nevtiahol ruku nikdy mi škaredo nepovedal ani slovo niesme bohaty niekedy je lepsie inokedy horsie ale mame čo jest kde byvat a všetko čo potrebujeme sme zdravy a to mi stači ja som štastna a už len spominam no ked si predctavim niektore chvile je mi zle,smutno a normalne mi zviera hrud zaprisahala som sa že moje dieta toto nikdy nezažije !!!!!!!!preto neodcudzujem interupciu ak ma žena na to važny dovod ano je možna adopcia no ja som zbabelec a nedokazala by som zit s vedomim že niekde žije moje dieta a ja s nim nemožem bit ☹ obdivujem ženy ktore to dokazu.