icon

Tehotná po dvoch mesiacoch vzťahu

moeysa
4. okt 2014

ahojte... ja viem ze kazda jedna co tu ste by ste srsali stastim keby ste boli/alebo ste tehotne... len ja mam bohuzial opacny nazor... nehladam nejaku kritiku len mozno povzbudenie .. pre blizsie ozrejmenie: som vydata 4 roky a z toho vyse roka zijeme odelene .. on ma vztah odkedy sme sa rozisli ja dva mesiace a prave to je kamenom urazu.. ostala som tehotna a vobec na to nie som pripravena ... po dalsie este stale sme v rozvodovom konani s manzelom ... absolutne neviem co mam robit...

moeysa
autor
4. okt 2014

@mawka presne takto to citim

martina28p
4. okt 2014

@moeysa nejdem ti radiť,sama to máš ťažké vyznať sa v tom všetkom,ale skúsila si si dať otázku,že prečo sa to takto udialo,ked ste si aj dávali pozor??? možno to tak má byť,možno je to to najlepšie,čo ťa v tomto období stretlo,možno ťa to malo v smútku potešiť a dodať nádej,že teraz príde niečo krásne....ked sa tvoj priatel k tomu postavil zodpovedne,ked je nadšený,mala by si to prijať....neboj sa,nikde nemáš záruku,že tento alebo by prišiel iný,by bol ten pravý......nikto ti do srdca nevidí,nikto ti 100%tne neporadí,prečítaš si názory,utvoríš si svoj vlastný....možno pochopíš,že dvom sa zdoláva všetko lahšie a to maličké ti môže dodávať neskutočný optimizumus a radosť zo života,lebo z môjho pohladu,je láska dieťaťa je nikým nenahraditelná....vela šťastia 🙂

xevulax
4. okt 2014

@moeysa sumafuk mu to nebude ak bude musiet platit vyzivne potom mu bude zalezat na tom, aby sa vyjasnilo, ze on otec nie je. Kazdopadne som necitala vsetky komenty ale asi sa to takto malo stat. Ved dieta nie e konie sveta🙂 je to radost a ak mas aspon ajo take zazemie a financne prostriedky tak nie je o com. A ak mas aj podporu otca dietata tak to je hlavne. Ja ti poviem, ze som strane tuzila po dietati a ked aom otehu s prvou dcerkou vhytila ma panika a povedala som si ze ved ja asi ani tehu byt nechcem (nie nemyslela som na potrat), len mi to napadlo ze sme nali este pockt ale bol to prvotny sok aj ked nola planovana o to vacsi to musi byt pre teba ak je to neplanovane. Daj tomu cas aby si sa s tym mohla vyrovnat a stotoznit

adkat13
4. okt 2014

@mawka ja nikoho neodsudzujem za to, že sa rozhodne ísť na potrat. netuším, kde si niečo také vyčítala. ja sa len pozastavujem nad tým, že niekto nevidí rozdiel medzi tým, keď potratí samovoľne a keď si túto možnosť dobrovoľne vyberie! pretože podľa mňa je v tom OBROVSKÝ rozdiel. dokonca by som povedala, že sú to dve situácie, ktoré sa nedajú porovnávať. pretože jediné, čo majú spoločné, je, že, ako si napísala "o to dieťa prídem". lenže v prvom prípade o neho prídem nechcene a v druhom si ja túto voľba sama vyberiem...

adkat13
4. okt 2014

@kaktusik007 krásne príslovie. ale ak si si nevšimla, alebo zle prečítala, ja som nikoho nedsdúdila. len som napísala, že nechápem ako niekto môže porovnávať nedobrovoľný samovoľný potrat a dobrovoľné umelé prerušenie tehotenstva...

mawka
4. okt 2014

@adkat13 ...a kedze si tu volbu vyberiem sama, tak asi nemam na vyber nie? moje nervy.... uplne zbytocne to tu rozpitvavat, tieto veci idu mimo mna, aj keby sa tu cely kon staval na hlavu ake su potraty zle a ako potom bude clovek trpiet a bla bla bla, aj tak si rozhodujem o sebe tak ako kazda zena. a ako som pisala, aj tie najvacsie konikovske moralistky uz nejedna maju za sebou take rozhodnutie...
neznasam, ked sa v ludoch vyvolava pocit aki su priserni, ked dokazu ist na potrat. ake hovada to su, ked suhlasia s potratmi, ake stetky to su, ktore otehotneju z nevery, bla bla bla. je mi vracanie z tohto konikovskeho farizejskeho moralizovania... za posledny mesiac tu bolo nahucane do tolkych zien a pritom to mozu byt uplne uzasne stvorenia. a len preto, ze pochybyli alebo sa rozhodli nestandardne, tak v nich musi niekto vyvolavat pocit ako budu za to trpiet.
nie, nebudu. zena, ktora sa rozhodne pre potrat vobec nemusi trpiet. jej sa moze paradne ulavit.

adkat13
4. okt 2014

@mawka OK, skúsim to ešte raz. kde a kedy som napísala, že odsudzujem ženy, ktoré idú na potrat???

mawka
4. okt 2014

@xevulax a co ked sa vyrovnat a stotoznit nechce? tak necha si dieta nasilu, ked to tak neciti? len preto, ze ist na potrat je ble?

ako sila uz toto

sorciera24
4. okt 2014

@mawka uplne jednoducha otazka: co je na tom zle byt moralna?....(ja sa pytam, kam sme dospeli v tejto spol., ze moralnost je povazovana za smiesnu a hodna vysmechu?.....to co maju ludia potom za hodnoty)?.....len taka fil. uvaha......hmmm

mihula
4. okt 2014

@mawka Ty sa dievča nezdas,sa mi pačiš 🙂

mawka
4. okt 2014

@sorciera24 hmm, potom mozeme uvazovat aj v inej rovine... preco sa zda nemoralne nieco, co je podporovane ludmi a statom? kto je kompetentny rozhodovat o tom, co je moralne a co nie? preco sa nam zda nemoralne suhlasit s potratom a preco je moralna solidarita slovakov v odvodovom zatazeni, kedy slusny, pracujuci clovek odvadza dane prave na osoby, ktore s moralkou nemaju nic spolocne? /ludia, ktori nikdy nepracovali, pracovat nebudu a nechcu, neziju usporiadanym zivotom a nie su pre spolocnost prinosom/... a dalo by sa pokracovat.

😉

mawka
4. okt 2014

@mihula dik. aspon niekomu na konovi 😀 co uz, ale sa tu nebudem otrcat s nazormi, ktore nekoresponduju s mojimi nazormi v realnom svete. tu na koni je uplny standard byt virtualne niekym inym nez v skutocnosti som. a tie, ktore dokazu byt take aj vo virtualnom svete su tu nenavidene... ale pohoda 😉

sorciera24
4. okt 2014

@mawka ja som len reagovala na tvoje slova, kde sa vlastne vysmievad "moralistkam"...sama si ich tak nazvala.....ty tiez neurcujes hranicu moralnosti...myslim, ze kazdy ju ma v sebe zakorenenu....ano, moze byt posunuta, co je pre teba nemoralne, moze byt pre inych moralne a naopak...ale je to potom uhol pohladu a potom nechapem tvoj vysmech..... ja len z mojho pohladu, od pradavna je podla mna zachovanie lud. zivota dost moralne....a urcite nie hodne vysmechu.....(a celkovo si myslim, ze kazda spol. ake take moralne hodnoty v sebe ma ...a zachovava si ich.....ako yb sme inak vychovalai nase deti, ci viedli k akejsi moralke.....)...aj ked, ako z tvojich a nielen tvojich prispevkov vidim....mroalka prave pre toto v spol. upada a ja sa ani encudujem, co z dnesnej spol. vyrasta a ake sa "zrazu" presadzuju hodnoty....halvne, ze je sloboda;)...to len tak na uvahu a moj pohlad, sorry 😉

zuzanockamt
4. okt 2014

@moeysa urob to, co citis a co v danej chvili povazujes za spravne ... nerob hlavne to, co sa od teba ocakava, ze urobis ... aj tak sa s dosledkami svojho rozhodnutia budes vyrovnavat sama - ci uz si dieta nechas alebo nie ... tu dostanes len jeden nazor - dieta si nechaj, nic ine sa nepripusta ... a co sa tyka zakonov, tak za otca dietata - papierovo sa bude povazovat tvoj este mantel, kedze rozvedeni zatial nieste 😖

winka99
4. okt 2014

co hovori tvoja intuicia? ja by som asi stavila na to...ak mas co len najmensie pochybnosti a su realne, ze nie iba 'co ak' tak mas moznost vycuvat
na 'co ak' sa vykasli, lebo ani pri dlhorocnom partnerovi nemas istotu...

mirkava
4. okt 2014

@moeysa gratulujem, dieťa je najúžasnejšie čo sa ti mohlo stať... len si ho prosím ťa nedaj zobrať... viem, že ty sa na to teraz tak nepozeraš, ale uvidíš keď to malé príde na svet a bude rásť, zamiluješ sa do neho a vtedy poznášaš čo je to láska... možno trošku sentimentálne, ale je to tak.... drž sa 😉

mawka
4. okt 2014

@sorciera24 mne sa ospravedlnovat nemusis. ano, su hranice a otazky, ci je moralnejsie ist na potrat alebo neist na potrat a vychovavat dieta v nedobrych podmienkach. a ze je moznost slobodne sa rozhodnut je fajn. a nemozno to povazovat za nemoralne alebo nieco, co znizuje moralne hodnoty.
zeny na potraty chodili vzdy. len sa to tutlalo. alebo chodili ku kadejakym pofidernym vykonavacom. ale tento ukon je znamy uz z davnych cias. takze mozu to zakazat, lebo je to nemoralne, ale robit sa to bude stale. a vieme aj to, ze aj zeny, ktore pre okolie mozu znamenat stelesnenie dobra a vysokej moralky sa mozu pri takom zakroku ocitnut.
preto je asi divne posudzovat kto ma aku moralku, ked nevieme s urcitostou povedat, ze prave ta, ktora najviac hlasa o moralke nebola na takom zakroku v minulosti.
tiez som stala pred takym rozhodnutim pred 6 rokmi. chcela som, no nedokazala som to. tym chcem povedat, ze keby som nasla v sebe silu urobit, urobim to, pretoze to nepovazujem za zle. ale v momente sona sa vo mne nieco zlomilo a nedokazala som to urobit. takze aj ten, kto sa zda ako nemoralny, pripadne s nahnutou moralkou v skutocnosti taky nemusi byt.
zelam ti pekny vecer 😉

monikahan77
4. okt 2014

@moeysa buď vďačná za muža, ktorý stojí pri tebe a za to, že budeš mať dieťatko. je to to najkrajšie čo sa ti mohlo podariť. Ja tiež ako mám dcérku, mám konečne zmysel života, mala som ho aj predtým, ale až teraz viem, že to nebolo úplne ono 🙂

adelakk
4. okt 2014

@mawka nikoho nemienim presviedcat ani nic podobne, iba chcem upresnit par veci. Potrat, pre ktory sa zena dobrovolne rozhodne je zvycajne vykonany v case ked sa uz neda ani zo zartu hovorit iba o zhluku buniek. V osmom tyzdni dietu bije srdce, ma hlavu, trup, koncatiny....a je vedecky dokazane, ze dieta v osmom tyzdni tehotenstva citi bolest. Takze potrat je zabitie cloveka. Ci sa zena rozhodne to urobit alebo nie je na jej rozhodnuti. Aj ked treba dodat, ze v tomto pripade nerozhoduje iba o svojom zivote a tele, ale aj o zivote a tele ineho jedinca, ktory sa k tomu bohuzial nemoze vyjadrit. Nemoralizujem, iba konstatujem.

mawka
4. okt 2014

@adelakk ale jasne, vsetci sme citili ako 8 tyzdnove PLODY vsetko okolo seba, ze? na masirovanie hlavy sa da pouzit vselijaky "vedecky" podlozeny vyskum. ani nevies, kolko podvodnych vyskumov, kvazi vyskumov sa robi pre nejaku lobby. ci uz pri potratoch alebo pri hocicom inom. ludia su masirovani vyskumami, ale zabudaju pouzivat vlastnu hlavu na vlastne rozhodnutia... prosim ta....

nechcem sa dalej venovat diskusii o potratoch, bolo tu povedane z oboch starn uz dost a taketo debaty nikam nevedu. vzdy bude niekto za a niekto proti a vzdy kazda strana bude mat ine vedecke vyskumy a dokazy... uplne zbytocne to dalej rozoberat.

lyzzy
4. okt 2014

@adelakk ...vo 8tt este nehovorime o dietati ale o plode.A takychto ,,vyskumov" sme videli kopeeeeec.Takze tak

xevulax
4. okt 2014

@mawka nenavaZaj sa do mna ja som jej napisala normalne a napisala som jej svoj nazor a diskutujem s nou nie s tebou. Co urobi je jej vec, nikto nebude stat s nozom na jej krku a nutit ju urobit to alebo . A este sa vyjadrim k tomu, co sme ako 8 tyzdnove plody citili a co si pamatali. Neviem ako tu, ale ja si pamatam az obdobie cca od 2. Roku zivota tak je to trochu pritiahnute za vlasy pisat co sme citili led si to nikto nepamata. To vsak nie je dovod tvrdit, ze tak maly cloviecik uz nieco neciti.

mawka
4. okt 2014

@xevulax uuuuha 🙂 podla tvojho prispevku si sa naviezla ty do mna, ale nevadi. a dalsia vec, co ma 2-rocne dieta spolocne s 8 tyzdnovym plodom? co sa pamati tyka. ty si aj odpovedala, nepamatas si nic, ked si bola plod a mala si 8 tyzdnov. takze tak no 😉

lyzzy
4. okt 2014

@mawka ...ty aj citas po sebe co napises?

mawka
4. okt 2014

@lyzzy jasne, citam. ale svoje prispevky prisposobujem tomu, komu ich adresujem. asi tak 😉 naco to vsak vysvetlujem....

lyzzy
4. okt 2014

@mawka ...tak si este par krat precitaj co si napisala naposledy xevulax....cista schyza

mawka
4. okt 2014

@lyzzy nevrav... to fakt? 😕 😉

lyzzy
4. okt 2014

@mawka ...kazde 2 rocne dieta bolo niekedy 8 tyzdnovym plodom.A prekvapenie: AJ TY....a pamatas sa?
A ano nepamata sa lebo neexistuje nikto kto si to to pamata.Je to nemozne.

xevulax
4. okt 2014

@mawka precitaj si este raz po sebe co si napisala ty mne. Zakladatelke som napisala co si myslim a ake boli moje pocity ked som zostala tehu ja, takze si viem predtavit ako sa citi ona kedze sa to stalo za takuchto podmienok a neplanovane takze nechapem tvoje slova na moj prispevok "sila toto" neviem co take som jej napisala co ta pohorsilo, ze som jej napisala, aby tomu dala cas? Nie kazda ktora zostane v sokuz dvoch ciarok nech uteka na potrat, to som mala napisat? Je to cerstve a potrebuje to cas, nijaka polievka sa neje taka horuca ako sa navari. A k tomu co som napisala ze si nepamatam obdobie spred 2 roku zivota, neviem co je na tom na zosmiesnovanie, neporovnavam 8 tyzdnovy plod a 2 rocne dieta nikde som nepisala ze to je porovnanie, tym som chcela napisat, ze to, ze si nieco nepamatam, neznamena, ze sa to nestalo, ze som ni necitila. A nevidim v tom rozdiel ci som mala 8tyzdbov, 20 tyzdnov, den, mesiac, rok....nemozes tvrdit ze to dieta neciti ani ked je este male, 8 tyzdnove v maminom lone. Kazdopadne je to jedno, je na Akladatelke co urobi, je to jej zivot, ci sa rozhodne tak alebo tak ona s tym bude musiet zit, ci u s dietatom po boku alebo s myslienkou, ze absolvovala potrat. Moralizovat tu nebudem, kazdy si je strojcom svojho stastia

emily76
4. okt 2014

@moeysa neboj, zvladnes to. Nie si na to predsa sama. Viem, chapem, ze si si to asi predstavovala vsetko inak, lenze co teraz...velmi na vyber nemas. V podstate len 2 moznosti..bud pojdes na potrat, alebo si dieta nechas... nikto z nas ti nemoze kazat, co mas urobit, rozhodnutie bude len a len na tebe.. ale zase to, ze manzel sa zachoval ako hovado neznamena, ze sa tak chovaju vsetci chlapi.