Tehotná v 40 rokoch. Mali ste aj vy zlý pocit?
dovolim si najs damy, ktore otehotneli v styridsiatkke, hladaju zodpovednost voci svojmu dietatu, obe etuju karieru a situuju sa do pozicie zeny v domacnosti. Ja osobne som pracovala ako fitness trenerka, momentalne som doma, v piatom mesiaci tehotenstva nemozem dvihat cinky a velmi behat po vonku, nakolko baby je nizko, od momentu, ked som zistila, ze mam pozitivny test mam negativny pocit, ze baby sa nenarodi, alebo budem mat problemy velke problemy, nedokazem si uzit radost z tehotenstva, aj moja rodina je rezervovana a irituje ma to. Mam po amniocenteze a cakam na vysledky. Neviem, cim to je, mozno najdem mamicku v rovnakej poziciil.Mam dospeleho syna, na male sa velmi tesi.
@trogir Hlavu hore, ja som s Tomáškom ostala tehotná kde som mala 39 a 40- som oslavovala 3 mesiace po jeho narodení spolu s jeho krstinami. Nečakala som že budeme mať druhé lebo na Mišku sme čakali dlhých 7 rokov po sérii neskutočných vyšetrení a nevydarených pokusov o oplodnenie sa nám nakoniec zadarilo prirodzene. Prvý moment bol šok, keby bolo wc väčšie tak sa tam určite natiahnem, ale teraz viem že nič krajšie sa nám nemohlo stať. Výsledky testov boli ok, amnio som odmietla po rozhovore s genetikom lebo dôvod na amnio bol len môj vek. Absolvovala som testy z krvi matky aj aj morfo utz a vsekol bolo v poriadku. Len tiež som mala problém že malý bol strašne nízko tak som musela ostať doma, ale v pohode. Narodila sa 38 tt ako 3,5kg. chlap úplne v poriadku a za krátku dobu. Keby som nebola počúvla moju sestru ktorá zavolala 112 tak porodím v aute🙂 . Nestresuj, užívaj si tehotenstvo všetko bude tak ako má byť. Hlavne sa na drobca teš. Držím ti palce.
Bože už 22 týždeň. Pretrpela som si muky. Mala som dosť zlé tripple testy. Amniocentezu som odmietla. Morfologicke sono dopadlo dobre, aj ma kopka skoro celý deň, niekedy si myslím, že mi vyletí z bruska. Tak sa len modliť, aby to bolo naozaj dobré. A bude chalanisko. Tak držte palce, nech to v zdraví vydrzime ešte štyri mesiace. 🙏
@lela123 aj ja som mala v maji 41 😉
Ak sa smiem spytat, ako ti vysli tripple testy? Mne iba vcera vzali krv, bojim sa. Doktorka povedala, ze bude trvat na konzultacii s genetikom. Ak aj by som odmietla amnio, tak urcite by bola nestastna, ak by som nechcela ani tie trisomy testy. Teba do toho netlacili?
Nie, lebo ja by som si to ajtak nedala zobrať. Nútiť ťa nemôže nikto do ničoho. Na dawnov som mala menšie ale edwardov zlé. Až jedna ku trinástim. Veľmi som sa bála,to by bolo úplne zle. Samozrejme istotu budem mať až keď sa narodí, ale som oveľa spokojnejšia. Bol úplne krasny. Ručičky, nožičky, všetko sedí tsbulkovo. Srdiečko v poriadku, mozog. Hybe sa v kuse, ako som písala.
Ahojte. Ja mám "čerstvých" 42 🙂 a dve // na teste. Vyšlo na prvý krát. Vzhľadom na vek a predchádzajúce potraty /habituálne potrácanie 5x/ som bola u dokiho v podstate hneď. Máme malú dutinku 2mm, nasadený Duphaston a Fraxiparin a pevne verím, že tentokrát to konečne bude ok 🙂.
ahojte ja budem mať vo februári 40 a čakám - nečakane🙂 štvrté bábo,mám 17,14,3 ročnú a teraz na Vianoce baby.Tešíme sa všetci a najviac 17 ročná dcérka.Tiež som mala zlé TRIPPLE testy,ale amnio som nechcela ,verím že bude všetko o.k.,ultrazvuk je O.K.Od začiatku si pichám Fraxiparin-s tým mám po 5 mesiacoch menšie problémy,nájsť si miesto pre vpich,všade samá modrina a kvôli krčovým žilám užívam detralex.Rodiť idem 99% sekciou- v poradí treťou,lebo sme KP,verím že bude všetko o.k a ja si konečne pri mojej velkej dcérke.ktorá mi neskutočne pomáha začínam užívať materstvo
Držím palce všetkým babám, čo sme tu 🙏🙂
@macko35 No moja strašia dcéra je veľmi ťažko postihnutá /26tt narodenia s max. následkami/, a t.č. už ju mám v špeciálnom zariadení ☹ Synovi sme ešte nehovorili, lebo tento rok už som raz tehotná bola, ale Trisomy a následne amnio potvrdili Edwardsa, takže v 17 tt sme to ukončili. Vtedy vedel a bol smutný, tak teraz počkáme, ako sa to vyvŕbi. Zatiaľ som len 5tt...
Uz 36 tyzden.Teraz som momentalne v nemocke.Zvracala som a z toho mi tvrdlo brucho a dobre ze som sla lebo crp 65 nasadili atb a davaju mi magnezium do zili.Tak este vydrzat aspom dva tyzdne.Ajked na porod to zatial nevyzera.Uvidi sa .Potom dam vediet.
Drzte sa maminky,som.s vami. Ja mam 41 r. a deticky : 1,5 r, 11 r a 21 r. 😉
@lela123 parada. Gratulujem.

Píšem, ako som sľúbila
Som už v 15 týždni. Zatiaľ sa zdá všetko o.K. O týždeň tripple testy. Amnio som odmietla, pôjdem na to morfologicke sono. Držte palce. Moja psychika prve tri mesiace bola kadejaka.
Hormóny so mnou riadne mávali. Zdá sa, že sa to zlepšuje, tak si prajem nech to aj tak zostane. 🙂