icon

Ako povedať mužovi o neočakávanom tehotenstve?

24. feb 2025

Ahojte. Chcem sa len vyrozprávať. S manželom mame jedno dieťa. Tak sme chceli, tak sme sa dohodli.a zvážili, že druhé by sme vychovať síce zvládli a postarať sa, ale nezvládla by som tehotenstvo, pôrod a poporodne obdobie. S manželom sme sa bavili, že ak druhýkrát otehotniem, tak podstupim interupciu. Je to ťažké. Aj pre mna bolo, pretože po druhom dieťati stále miestami túžim, aj keď viac je veci proti ako za. Dnes som sa dozvedela, že som tehotná. Neviem, ako o tom povedať mužovi. Bojím sa, že vážne budwm musieť postúpiť interupciu, bojím sa, že budem mať zas ťažké tehotenstvo a všetko okolo, popôrodnu depresiu. Nezvládnem ani jedno ani druhé. Nemám sa s kým porozprávať, ako mám tuto situáciu riešiť. Teraz si budete myslieť, ze som blbá a nedali sme sa pozor. Mala som antikoncepciu, ale začalo mi z nej byt neskutočne zle. Druhu som neskúšala. Prosím tak toto tu neriešte.
Veľmi sa bojím jeho reakcie. Čítala som tuto v skupine, že existuje injekcia. Kde sa na Slovensku dá podstúpiť aby som nemusela bytm uspatá? Nechcem byť hospitalizovaná.

Strana
z3
hederamonstera
24. feb 2025

Paneboze, co to mate za vztah, ze sa mu to bojis povedat? Nazor moze zmenit takisto ako si ho asi zmenila aj ty ;) podvedome dieta chces, ked si hned zrusila vasu dohodu. A take strachy maju aj zeny ktore dieta cielene chceli, s tym sa da robit.

jankamiskova
24. feb 2025

Najväčší darček pre dieťa je súrodenec ...na to mnohí zabúdajú ...a tiež treba myslieť na to, že dať súhlas k zavraždeniu vlastného dieťaťa v maternici je mnohokrát spúšťač ortieľu depresie, ktorú , žiaľ, nezahoji ani čas nieto ešte lieky ....veľa materinskej lásky prajem k tomu malinkemu stvoreniu 🙏

autor
24. feb 2025

@hederamonstera mame veľmi dobrý vzťah. Asi sa bojím, že povie že ho nechce

hederamonstera
24. feb 2025

Chapem, neboj sa, mozno budes tiez prekvapena🙂 je to jeho semeno ;)

veronikavathi
24. feb 2025

Aku injekciu mas prosim ta na mysli?

danik1505
24. feb 2025

Ak ho ty chceš a on ťa nie je schopný podporiť, nemáte dobrý vzťah. Pretože väčšina starostlivosti bude na tebe. A on ti má byť oporou, keď ti bude ťažko. Zvládneš to, neboj sa. Len tak je, ako má byť 💗

personality
24. feb 2025

Nezabila by som svoje dieťa.

maminkadeticiek
24. feb 2025

Ak by povedal ze ho nechce tak urcite nemate dobry vztah.Takeho muza by som poslala do slaka.

martul
24. feb 2025

Ale veď ani ty ho nechceš, takže?!

colsami
24. feb 2025

Podla toho co hovoris som si nie ista ci taka interupcia nebude pre Teba velmi zle riesenie - evidentne si s tym nie okej, a toto jasne hovori o tom, ze mozes mat velky problem sa s tym vyrovnat po zvysok zivota: "pretože po druhom dieťati stále miestami túžim". Dokazes s tym vycitkami potom zit? Ty si odpovedz sama. Nie mne.

Najma ak vies, ze to chranenie teda nebolo az take chranenie, kedze ak dobre chapem si proste vysadila antikoncepciu co Ti nesedela a potom si neriesila inu. Takze je to nasledok Vasho slobodneho rozhodnutia, nijaky "zazrak" ci nehoda.

Drzim Ti palce neunahlit sa v rozhodnuti, ide nielen o zivot toho dietata, ale aj Tvoj zivot, aby si si ho neskomplikovala aj rozhodnutim o interupcii. Ak si mala sklony k depresiam po porode, nefandila by som si, ze po interupcii budes prechadzat ruzovou zahradou (moj uprimny nazor).

A s muzom to tiez ries normalnymi rozhovormi. Ak si to len teraz zistila, treba sa Ti na to aj viackrat vyspat.

lenkakravcova
24. feb 2025

Z akého dôvodu si myslíš, že nezvládneš tehotenstvo a obdobie s novorodencom?
Máš nejaké vážne ochorenie?

pribinak
24. feb 2025

Ak sa bojíš že muž povie že nechce dieťa ktoré urobil…..tak nemáte pekný a dobrý vzťah

😳😳😳😳😳

svetlonos
24. feb 2025

Nenapísala si, prečo nezvládnem druhe tehotenstvo. Jamaratka mi pivedala, ze by rada tretie dieta ake tehotenstva boli des, takže nehrozi. Mala nejaké problémy ale bez hospitalizácie. Ani decku nemala, ona je zlata zena, príjemná.
Tebe co bolo ak sa smiem opýtať?

dzulli1980
24. feb 2025

Dohodli ste sa, že druhé dieťa nie ... brala si antikoncepciu, no nerobila Ti dobre, tak si ju vysadila ... mužovi si o tom, že si ju vysadila, povedala, či? ... ak nie, v podstate si ho podrazila ... neviem, isto tu budú robiť z Tvojho muža hovädo, ak nebude skákať a tancovať od radosti ... veď ste sa dohodli, že druhé dieťa nie hlavne kvôli Tvojmu zdraviu ... tak? ... či si mu len prikyvovala, aby dobre bolo? ... kus zvláštne za mňa ... darmo teraz lamentuješ, toto treba riešiť rozhovorom priamo bez ehm, noo ... keď dieťa nebude chcieť, ani by som sa nedivila ... muži to majú v hlave proste inak ako ženy ... buď hej alebo nie, nič medzi tým.

svetlonos
24. feb 2025

A brala by som tvoje obavy aj keby ti islo o život. Neviem koľko rokov ma orve dieta, ci by si tehotenstvo musela prekážať v strachu atd. Ale keď ty ho vlastne chceš, zrušila by som dohodu. Ak chces, napis mi správu.

domak2
24. feb 2025

Mame veľmi dobrý vzťah+veľmi sa bojím jeho reakcie=nemáte veľmi dobrý vzťah. Viac neviem co k tomu povedať. Rovnako nemala som antikoncepciu lebo mi z nej bolo zle a inú som neskúšala sa tiež nerovná, dávali sme si pozor.

vanilkovazmrzka
24. feb 2025

Preco sa bojis jeho reakcie ked rozhodnutie nemat druhe dieta bolo cele postavene na tvojich problemoch s pripadnym tehotenstvom? Ja v tom nikde necitam ze muz je vyhradne priti druhemu dietatu, ale ze na to pristupil najma kvoli tebe.

Normalne mu povedz ze si tehotna a ze obcas pochybujes ze uz nechces dalsie deti. Ved je to tvoj najblizsi clovek a ked neni uplny debil tak jeho reakcia bude voci tebe ustretova. Ty si uplne zbytocne vyrabas stres a problem tam kde ziaden dovod nieje

veronikakos
24. feb 2025

Napíšem ti to takto. Dieťa si nechaj a partnera nechaj ísť. To bude najlepšie rozhodnutie. Hrozné čítať akí vedia byť ľudia plytkí.....píšeš o ľudskom živote. Nie o teniskách, ktoré asi nechceš tak ich zahodíš....je to smutné, že nevieš uchrániť vlastné dieťa pred otcom.
Mal ísť na vazektómiu krásavec.....

cyberk
24. feb 2025

Bude v shocku ako ty, mne z tvojho prispevku pride, ze on az tak proti druhemu dietatu by nebol, len si dost psychicky labilna a chcel ta/vas tych stavov usetrit. Ty sama musis ukazat, (pracuj na sebe), ze si dostatocne silna a zvladnes to tehotenstvo a vse potom, aby si ho (muza) nevyciciavala z energie zbytocnymi stavmi… uz si si raz presla tymto, mohla si sa poucit, ci si rovnako slaba osoba aka si aj bola?

januska12323
24. feb 2025

Máš nejaké psychické ochorenie alebo stavy z hormónov? Inak nechápem tvoje rozmýšľanie. Myslím, že toto debata na MK nevyrieši potrebuješ odborníka.

kiki68
24. feb 2025

Preco muz nepodstupil vazektomiu? Dalsi lenivy blbec, co caka zazraky. Toto by som mu dala ako podmienku vo vztahu. Ze bud alebo. Dieta by som si nechala. A hned po porode dala spravit sterilku, pripadne pocas cisaraku. Ja som jedine za radikalne riesenia, ak uz deti proste nechcem. Sama idem po druhom porode do sterilky. Ale kvoli sebe a veku. Na Slovensku musis podstupit kyret v narkoze. To uz rovno tu sterilku k tomu. V zahranici mozes tabletkou dob8/9tt , potom uz musia jedine kyret. Ale vzdy ked nezaberie nieco, tak ides do narkozy. Cize sa tomu nemusis vyhnut. Tiez mozes dat dieta po anonymnom porode na adopciu. Bude pravne volne.

cimage
24. feb 2025

Kazde tehotenstvo je ine, takze ziadne problemy mat nemusis a ani poporodnu depresiu. Hlavne si to hned neprogramuj v hlave, nastav sa tak, ze vsetko bude v poriadku az tomu uveri aj tvoje telo.
S muzom sme mali sice dohodu, ale podiel na tom mate rovnaky. Zadarilo sa, tak sa k tomu treba zodpovedne postavit. To nie je tricko co sa ti nepaci a das ho prec. Je to uz zivy cloviecik a ak ho das prec, tak z toho mozes mat dozivotne problemy ci uz fyzicke, alebo psychicke. Ja dufam, ze sa s muzom dohodnete a dieta vychovate.

janickacrazy
24. feb 2025

No keď si dieťa nechcela a ani muž, tak ste sa mali chrániť inak, existujú rôzne spôsoby, nielen HAK. Tá vaša dohoda, že keby si otehotnela, tak pôjdeš na interrupciu to akože ty si s tým súhlasila? Prepáč, ale toto je mimo môjho chápania. Ak si mala popôrodnú depresiu, tak po interupcii budeš zrelá na psychiatra, chápeš to? Do konca života si to budeš vyčítať, úplne kľudne sa môže stať, že vás vzťah s mužom to neustoji. Skús sa s ním porozprávať. Dúfam, že si bábo necháte.

vorkola
24. feb 2025

Vidim ,ze si asi na vsetko uzkostliva,,,ze co povie manzel ,mozno sa potesi,a surodenec bude mat sestricku, alebo braceka..Ak ho zabijes, budes mat vycitky svedomia do konca zivota,,Ani 100 psychiatrov ta z vrazdy nenarodeneho cloveka nevylieci,,.,lebo vrazda ci uz ziveho,alebo UPT sa uz zvratit naspät neda. Uz je clovek zabity,, a o to horsie ked v maternici,,,chudatko,male neuzrelo svetlo sveta, lebo mamicka, alebo ocko
ho nechceli..zivot ako taky bez pohrebu hodeny do kanala,..

alkoholik
25. feb 2025

@jankamiskova Ako myslite ale ja s vasim nazorom napr nesuhlasim. " Najvacsi darcek" z mojho pohladu je to konkurencia pre prveho, vydavky navyse. Nie kazdy clovek je presvedceny ze mat xy deti je vyhra v zivote. Ani jeden z nas tu nevie preco sa tak dohodli tak rozhodnutie je len cisto na nich.

mandarinka555
25. feb 2025

Tak prečo vo väčšine prípadov, to staršie dieťa nového súrenca neznáša, žiarli ako pominutý a stále mu ubližuje? Počúvam to z každej strany, citujem: "odkedy sa nám narodila janka, Jožko ju stále tlčie" (to len príklad )

janinah
25. feb 2025

Ty sa bojiš,ze b ysi nezvladla tehotenstvo,pôrod a sestonedelie,ale interupciu a veci s tym suvisiace by si zvladla ľavou zadnou? To ozaj? A mať obavy povedat o dietati jeho otcovi?s ktorým spíš a mal by to byt tvoj najblizsí clovek? Potrebujes psychologa,dobreho pychologa ako soľ.

dejna_
25. feb 2025

Možno práve interupcia tá dovedie k ešte väčšej depresii...normálne sa porozprávajte a bábätko si nechajte ..s dvomi to je jednoduchsie. 😁

lasona
25. feb 2025

@dejna_ s dvoma je to jednoduchšie???ja si to nemyslím...je tu kopec príspevkov ze je to narocne

michaela789
25. feb 2025

Hm. No, nejdem riešiť že si otehotnela a ako si otehotnela... Evidentne sa žiadna nehoda nestala, proste ste normálne bez akejkoľvek ochrany počali dieťa.
Ako mu to povedať? Tak v prvom rade, je to aj jeho dieťa, aj jeho dôsledok. Ako sa vraví, bol pri tom aj on a má právo na priamu komunikáciu.
Ak bolo dôvodom tohto vášho rozhodnutia "iba" tvoje nezvládanie tehotenstva a popôrodného obdobia, tak ho jednoducho len popros o pomoc. Ja som z toho čo píšeš nevyrozumela, že by bol radikálne a zásadne proti druhému dieťaťu lebo má k otcovstvu odpor a proste druhé dieťa samo o sebe je problém. Skôr mi to pripadá, že vzhľadom na ťažký priebeh prvého jednoducho skonštatoval že stačilo, pre tvoje dobro.
Ak na tú interrupciu ísť nechceš, nechoď 🤷🏻‍♀️ Myslím, že spolu to určite zvládnete. Vravíš, že máte pekný vzťah, aj keď tie vyjadrenia niektoré mi doslova bijú do uší. Sorry, ale slová ako "bojím sa že budem musieť ísť na interrupciu", "bojím sa jeho reakcie" znejú absolútne katastrofálne a neviem čo si o tomto myslieť. A ďalšie "bojím sa že povie že ho nechce"... A keby nechcel? Strašne málo sa zamýšľaš nad tým čo chceš vlastne ty. To akože on má kormidlo a prvé aj posledné slovo v takejto vážnej veci? Trošku sa daj dokopy a uvedom si že následky budeš znášať najmä ty, nie on.

Strana
z3