Ako zvládať tehotenské nevoľnosti počas cestovania?
Dobry den prajem,
som tehotna (v 10.tyzdni), je to moje prve tehotenstvo. Prvych par tyzdnov bolo v pohode, no postupne nastupila nevolnost a slabost. Aktualne som v takom stave, ze mi robi problem sa prejst vramci bytu z jednej miestnosti do druhej, je mi tazko na zaludku, mam pocity na odpadnutie a nonstop ma napina.. Ako ste prosim riesili, ak ste realne aj zvracali? Vacsinu casu pracujem z domu, cize u mna sa to da vyriesit, no napadlo mi, ako tieto stavy riesia zeny, co nemaju moznost pracovat home office? To zvladate so vsetkymi tymi tazkostami cestu do/z prace (nosite so sebo nejaky sacok ked sa potrebujete vyzvracat?) a normalne odpracovat den? Pri tychto mojich stavoch realne obdivujem vsetky zeny, co to zvladaju takto (viem, ze niekto proste nema na vyber, no musi to byt velmi tazke)..
Odišlo to až spolu s pôrodom 😅 a pálenie záhy tiež ✊️
Ja som bola PN, ale kvoli inym zdravotnym tazkostiam. Ked som mala ist na kontrolu, mala som lieky od nevolnosti, torecan. A rozne pastilky a cukriky pre tehotne. No popravde, kedze som nemusela, ani som nikam okrem povinnej kontroly nechodila.
Mne na žalúdok pomohol helicid potom som ho už nemala tak na vode a dr mi predpísal xonveu. Ešte mi pomohlo mať po ruke dixi alebo iné sladké cukríky. Nemohla som byť hladná, vtedy som myslela že budem zvracať.
@karolinakr_ba nijako , bolo mi zle do 20 tyzdna, vydrzala som, vracala som denno denne aj 10x vlastne po kazdom jedle
A rozne vone vam nevadili? Ja si davam len same somariny (piskoty, hrianky), nemozem ani cistu vodu, bo mi je z nej tazko, tak pijem ovocne stavy a vineu.. Partner ked si vari obed, vyslovene mi to smrdi, nech vari cokolvek, pritom on vari naozaj dobre.. Aj mam vycitky svedomia, ze nemozem vyjst do kuchyne, ked si tam nieco chysta, bo ma hned napina z toho 🙈
@karolinakr_ba ja som vracala a takto mi bolo do 6 mesiaca+ som chodila do práce. Vracala som najmä poobede a večer keď som prišla z práce. Každý deň bol taký istý , bolo to náročné obdobie , xonvea a podobné veci mi robili ešte horšie. Skúšala som všetko ... Proste raz máš tie hormóny rozhádzané tak ti ich nič neuprace pokiaľ sa nerozhodnú upratať sami. Držím palce fakt
@taktotedanie cize ste chodili normalne do prace, odrobili si 8+ hodin s tym, ze ste si odbehli raz za cas sa vyzvracat?
@karolinakr_ba bola som od potvrdenia tehotenstva na pn , neodrobila by som keby som bola tehotna ani minutu, nemala som tazku fyzicku pracu no bolo to moje rozhodnutie aj rozhodnutie mojej doktorky
Ale ano mala som kolegynu a ta takto fungovala 3 tyzdne kym neskolabovala a skoncila na pn tak ci tak
Nic, iba som prezila, 15tt, o chvilku uz 16 a stale mi byva zle. Co uz, ja som bola PN
@karolinakr_ba ja som chodila v takom stave na VŠ prednášky, ležala som na lavici ako bez života. Fungovala som na snackoch (TUC slané, bake rolls slané), varených zemiakoch a suchých cestovinách, po dúškoch čaj, kávu som nemohla ani cítiť a jedáleň som obchádzala oblúkom, lebo z vône oleja z fritézy sa mi dvíhal žalúdok 🤢 na absencie som pomyslieť nemohla, lebo by ma neklasifikovali.
Jedla som ešte lízatká Gravipop a zázvorové tabletky Antimetil, to pomohlo tak na hodinku. Aj kandizovaný zázvor sem -tam pomohol.
Prešlo to až tak okolo šiesteho mesiaca, a to už bolo dobre, lebo som sa doma učila na štátnice.
Treba to nejako len vydržať 🥴
Este sa vratim k tejto mojej teme 🙂 posledny cas je to totiz o tom, ze ma extremne napina na zvracanie a casto je to pocit ze uz aj nieco vyjde zo mna, no vzdy je to vracanie “prazdne” alebo neviem ako by som to povedala.. bez obsahu zaludka, kyseliny, bez vsetkeho.. Nikdy som toto nemala, tak neviem naozaj ci to suvisi s tehotenstvom a je to stav “normalny”, alebo mam nejake zacinajuce zaludocne problemy.. Bola by som vdacna, ak by ste sa podelili o Vase skusenosti 🙂
@karolinakr_ba Ahoj , no ja som tehotná žiaľ neúspešne ale to je na dlho , v pondelok ja čaká zákrok … ale nevoľnosti mám stále a tak ako popisuješ napína ma ale nezvraciam , je to na nevydržanie .. plus mne sa tvorí extrémne množstvo slín v ústach od kedy som zistila že som tehotná ( to som ale mala aj pri prvom tehotenstve ) … a mňa neskutočne napína aj z tých slín pomáhajú mi žuvačky .. ale inak vždy nejak len prežijem daný deň … pre mňa už bude zákrok vykúpenie nakoľko už psychika to nezvláda …
A ty to mas určite z tehotenstva , musíš to dobojovať do konca zvládneš to a potom príde úľava uvidíš držím palce 🤗
@karolinakr_ba mne zostal tichy reflux dalej v tehu, takze ako keby mam citron v ustach. Co Ti budem hovorit, Len to uz nejako doklepat do konca. Stale mi zvykne byt vecer zle.
@tinus139 dakujem ze si sa ozvala 🙂 ano.. aj tie sliny su nechutne :D

Ja som bola pn hneď .buď som vracala alebo spala .ja som inak nemohla fungovať . Už v 6 týždni som ležala v nemocnici kvôli tomu ako mi bolo zle .