Je interrupcia správne rozhodnutie, keď nechceme druhé dieťa?
Chcem sa vyrozprávať. Je odomňa hnusné, ak nechcem mať druhé dieta? Mám dvojročné dieťa. Som celkom spokojná, ako to celé takto je. Ani ja ani muž nechcem druhé dieťa. Vždy sme sa bavili o jednom a po ťažkom pôrode sme si povedali, že ani jeden z nás toto nechce zažiť druhýkrát. No jeden deň sa nám stala nehoda a ja som ostala tehotná. Odkedy som sa to dozvedela, nemám žiaden cit k tomu dieťaťu. Nevnímam to vôbec. Nemám vôbec pocit, že by som si ho chcela nechať. Neviem si to predstaviť. Objednala som sa na interupciu. Proste bez nejakých pocitov. Úplne som to zobrala automaticky. Veľmi sa bojím čo má tam čaká, ale to bude, keď uvidím prvé sono a budem počuť srdiečko. Veľmi sa bojím, že neskor časom začnem premýšľať, aké by to bolo, ak by som sa vtedy rozhodla inak. No teraz si to neviem inak predstaviť. Moja rodina o tom nevie, nevedia to ani moje kamarátky. Len manžel a ja. A tak chcem, aby to ostalo. Bojím sa, že ak sa moja rodina o tom dozvie budú má súdiť a budú mi dávať otázky. A bojím sa, že keď toto podstupim budem zas počúvať otázky “a kedy druhé” a budem to psychicky ťažko niesť, aj keď to dieťa nechcem.
Tak v prvom rade este to nie je dieta, je to zhluk buniek. V druhom rade, dieta s muzom nechcete. Moze sa narodiť aj chore a potom to budes cely zivot ľutovať, ze si sa nechala oblbnúť spoločnosťou na MK. Jedina odpoved je v tebe. Ty musis najst odpoved na otazku ci Ano ci nie. Ver sebe!!!!! Poznam jednu zenu, ktora nechcela druhe dieta, lebo prvy porod bol armagedon. Ale po 6 rokoch sa nechala nahovoriť muzom a rodicmi. Druhy porod bol este horší a doslo k poškodeniu mozgu toho dietata. Je postihnute. Ale naopak poznam taku, co dieta nechcela ale nechala si ho a teraz si nevie predstavit zivot bez neho. Poznam zeny co boli na potrate z roznych dovodo ale urcite sa doma netrápia v depkach. Odpoved nie je tu…. Lebo kazdy pribeh ma iny účastníkov a ine zivotne osudy. Rozhodnutie mozes dat len ty a vzdy bude spravne!!!
@betulinka1 s týmto by som si dovolila nesúhlasiť, je to aj z pohľadu biológie človek a nie len nejaký náhodný zhluk buniek, a už vobec nie napríklad slon. Tiež je veľmi zavádzajúce tvrdiť že rozhodnutie, ktoré autorka urobí, bude vždy správne, nech je akékoľvek. Všetci bohužiaľ robíme aj mylné rozhodnutia a chyby. Podľa autorkinho príspevku je zrejmé, že myšlienka na potrat jej už teraz narúša vnútorný kľud... čo je, mimochodom, jedna z najvzácnejších vecí, ktoré človek má.
Tak v prvom rade este to nie je dieta, je to zhluk buniek. V druhom rade, dieta s muzom nechcete. Moze sa narodiť aj chore a potom to budes cely zivot ľutovať, ze si sa nechala oblbnúť spoločnosťou na MK. Jedina odpoved je v tebe. Ty musis najst odpoved na otazku ci Ano ci nie. Ver sebe!!!!! Poznam jednu zenu, ktora nechcela druhe dieta, lebo prvy porod bol armagedon. Ale po 6 rokoch sa nechala nahovoriť muzom a rodicmi. Druhy porod bol este horší a doslo k poškodeniu mozgu toho dietata. Je postihnute. Ale naopak poznam taku, co dieta nechcela ale nechala si ho a teraz si nevie predstavit zivot bez neho. Poznam zeny co boli na potrate z roznych dovodo ale urcite sa doma netrápia v depkach. Odpoved nie je tu…. Lebo kazdy pribeh ma iny účastníkov a ine zivotne osudy. Rozhodnutie mozes dat len ty a vzdy bude spravne!!!
@betulinka1 ze zhluk buniek….asi som blba, ze som sa dva roky davala dokopy po zamlcanom potrate 13tyzdnoveho zhluku buniek…
@betulinka1 ze zhluk buniek….asi som blba, ze som sa dva roky davala dokopy po zamlcanom potrate 13tyzdnoveho zhluku buniek…
@hederamonstera detto, neverila som, ze ma to tak zoberie. Upadla som do regulérnej depresie.
@hederamonstera detto, neverila som, ze ma to tak zoberie. Upadla som do regulérnej depresie.
@mdse to mi je luto, dufam, ze je to uz minulost❤️
@mdse to mi je luto, dufam, ze je to uz minulost❤️
@hederamonstera už je, mňa vyliečila práca so ženami, ktorým sa to isté stalo a nakoniec aj bábo prišlo ❤️
ty si zhluk buniek.... zhluk buniek je to ked je vajicko oplodnene spermiou a putuje vajcovodom, v case ked sa prichyti v maternici uz ma zaklad vsetkych organov a ruky a nohy.
@betulinka1 súhlasím iba s časťou tvojho príspevku niekto to hodí za hlavu a výčitky nemá, lebo si to vnútorné obháji, že to bolo správne riešenie.Mojs kamarátka mala 13 r dcéru, keď sa rozviedla a našla si partnera s tým otehotnela po roku, ale išla na potrat.Ziadny extra dôvod nebol finančne boli na tom výborne on už mal dieťa 18 r, ktoré s ním nežilo dcéra v puberte a chceli "žiť" o pár rokov zistili, že by predsa na poslednú chvíľu dieťa chceli aj otehotnela boli to dvojičky jedno odumrelo.Az teraz, keď má syn 10 r mi povedala ako ľutuje, že je sám dcéra už s nimi nebýva a on sa nudi atď..ze to berie ako trest za to,ze s prvým išla na potrat a často myslí na to, že syn by mal parťáka.Tolko k potratu každý má iné emócie.
@lentilka23 čistý egoizmus je akurát tak vyčítať druhej niečo ked sa mne nedarí
@bonboniera Nechapem co si tymto chcela povedat. Podla tvojho komentara na otazku je mi ta fakt luto. Asi mas malo zenskych hormonov…
Tak dobre si to premysli,aby si potom neľutovala. Je to len na Tebe.
@bonboniera Nechapem co si tymto chcela povedat. Podla tvojho komentara na otazku je mi ta fakt luto. Asi mas malo zenskych hormonov…
@lentilka23 ty toho asi veľa nechápeš 🙂
@betulinka1 tomu zhluku buniek fakt nerozumiem - veď áno, všetci sme zhluk buniek. A keďže "to" je tiež zhluk živých ľudských buniek, rovnakých, aké mám ja či ty, tak to je argument proti potratom, nie za...
Inak keď tomu hovoríte zhluk buniek ..to aj oznamujete muzovi ,rodine std ..".láska cakame zhluk buniek"...alebo cakame dietatko ...
Od 6tt mu bije srdiecko ..žije..je to živý tvor ..človek...ci bunke bezne bije srdiecko?
@veronikakos to som si aj ja myslela, že prvý pôrod je ťažší. Prvý pôrod bol hrôza a druhý horor.
@mine123 nie je ti pravidlo, ale vo väčšine prípadov je to tak, že ďalší pôrod je ľahší. Moje druhé a tretie dieťa boli na svete do hodiny.
Ísť na potrat kvôli tomu, čo ak bude ťažký pôrod, tak dám radšej zabiť človeka, vlastné dieťa. Mne to príde choré.
Môj gynekológ hovorí jednu vetu: interupciou problém nezmizne.....on ešte len príde. Doživotný....
@mine123 nie je ti pravidlo, ale vo väčšine prípadov je to tak, že ďalší pôrod je ľahší. Moje druhé a tretie dieťa boli na svete do hodiny.
Ísť na potrat kvôli tomu, čo ak bude ťažký pôrod, tak dám radšej zabiť človeka, vlastné dieťa. Mne to príde choré.
@veronikakos kde som napísala, že sa má ísť na potrat, kvôli ťažkému pôrodu?
@anonym_autor Však nech ide muž na vasektomiu. Je to jednoduchší zákrok ako sterilizácia ženy. A sexuálne sa nič nezmení iba bude on neplodny a je po probléme.
ako si sa nakoniec rozhodla?