icon

Je vek 38 rokov už neskoro na tehotenstvo?

19. sep 2023

Ahojte mamičky,myslite že vek 38 je už dost na tehotenstvo? Mám dve detičky 16 a 8 už a zistila som že som tehotná…

fineta
22. sep 2023

Z vlastnej skúsenosti - je to v úplnej pohode. Pokiaľ teda netrpis nejakými diagnózami..

tianna
22. sep 2023

@renab to je veľmi individuálne 🙂 otec mal 38 keď som sa narodila, ako jediné dieťa a teda pubertu moju zvládal oveľa lepšie ako otcovia mojich spolužiačiek ktorí sú o generáciu mladší 😆 napríklad ja som rodila v 25, 28 a 34 a teda veru teraz mám najväčšiu trpezlivosť aj si malého najviac užívam. Baví ma hrať sa s ním, chodiť na ihriská, nevytaca ma už keď na prechádzke ideme krok vpred a 3 vzad 😄 pri starších deťoch som toto všetko s takým kľudom vôbec nezvládala a najmä ma veľa vecí vtedy skrátka nebavilo 😆 najstaršieho mám v puberte a veru nervy na pubertu ešte nemám, zrejme to tiež príde až o mnoho rokov neskôr 🙂 skrátka ja sa teraz vyslovene cítim na malé detičky (mám 37) a predpokladám na veľké sa zas budem cítiť o tých cca 10 rokov 😁

mon29
22. sep 2023

@lucka_ke suhlasim aj u mna druhe 34, apride mi to neskoro..

veverka84
22. sep 2023

Nie je,mala som 3 deti 17,14,11 a teraz mam 3 mesacnu -mame obaja 39.za mna uplne super dobre sme sa rozhodli😂

olivka84
22. sep 2023

Podľa mňa na tretie nie. Ak sa cítiš dobre fyzicky tak prečo nie .

jankavindiska
22. sep 2023

Ja mám doma18 r a 14 r baby a teraz v dec bude chlapec , tiež už mám 39

3petka
22. sep 2023

V dnešnej dobe nie je.
No ja osobne som vravela že max do 35 druhé a aj som akurát stihla. No ja len kvôli zdravotnému stavu.
Do ďalšieho by som už nešla aj keby ušlo… bála by som sa že by som to nezvládla resp. Moje telo vzhľadom na predchádzajúce problémy práve pri druhom.
Ak by bolo všetko ok tešila by som sa aj na tretie

gubka71
22. sep 2023

Mne sa prve narodilo na 40- te narodeniny- presne a druhe,ked som mala 44😉

rivini
22. sep 2023

Prve sa mi narodilo mesiac pred 36-kou, teraz, pol roka pred 38-kou uvazujeme o druhom. Biologicky to sice nie je optimalny vek, no pre nas mentalne a financne a z pohladu zivotnej fazy, je toto najlepsie obdobie.

ikuska27
22. sep 2023

Ale čo siiii..jasné že nieje....ja mám 38 rokov...doma 17-ročného puberťáka, 10-ročnú slečnu a skoro dvojmesačné babatko 😍...a je to úplne úžasný pocit...♥️som rada, že sme do toho šli...🤗

lucopeda
22. sep 2023

Nikdy nie je neskoro ako sa vravi 😀

luizina
22. sep 2023

Za mna to je neskoro, ale ty si uz tehotna, tak ze moc nemas co riešiť. Kazda zena je nastavena inak a len ty sama musis vediet, ci sa na to citis. Je to len na tebe. Ja som bola nastavena tak, ze ak druhe dieta, tak do 35 r, nestalo sa tak a tym pre mna fajka zhasla 😃🤷🏻‍♀️

mvagusta
22. sep 2023

No teraz uz je to jedno :D uzijes si to najviac zo vsetkych troch a budes skvela mama🙂

majka1719
22. sep 2023

Ja mam deti ked som mala 19r. , 26r a 37 rocna som rodila svoje 3 dieta. Tehotenstvo som niesla tazsie, ale sla by som aj do 4ho babatka. Mame doma skoro 19r slecnu, 11r syna a 1r syna. Uzivam si ho.

dantalovova
22. sep 2023

@zenulkaaa áno určite máš pravdu, že je to aj o tom, kto sa o seba ako stará🙂 a samozrejme aj o Tom, kto sa ako cíti🙂 len podľa mňa je akoze už dosť byť tehotná v 38cke ;) samozrejme, ešte záleží aj na Tom, či to bude už tretie, štvrté dieťa napr, alebo v 38rokoch sa "zobudiť" že hádam by bol čas aj na dieťa prvé - iné je, ak sa roky nedarilo počať napr🙂

radacak
22. sep 2023

Podľa mňa nie

adrianajozko
22. sep 2023

Ja som mala 43 rokov tiež tretie a po dvoch chlapcoch mam princeznicku som šťastna se sa nam to podarilo. A denne dakujem bohu za tdnto zazrak. Uz ma 4 ročky a je za dvoch chlapcov.

sticker
radka4
22. sep 2023

Mám 3 deti. 15 ročnú dcéru po ktorej nám lekári povedali že ďalšie bez ivf nedáme, tak po 10 rokoch sme šli na umelé, keďže sa nedarilo a mame z neho už 5 ročnú dcéru. Sme pár, ktorý vraj nemal žiadnu šancu prirodzene splodiť dieťa a v 41 som zistila že čakáme tretie, ktoré ma teraz rok. Nie vždy je to jednoduché, sú dni napr ako teraz keď sú deti choré a ja s nimi že máš pocit že to nedáš, ale našťastie tých je malo. Je jasne že pri najstaršej ako 28 ročná som viac vládala ale aj viac stresovala. Teraz stále vládzem pretože pri tých malých mladnem, ale som aj viac v pohode. Niekedy som však aj nervóznejšia pretože clovek v 42 už túži večer sadnúť a vyložiť nohy, no nedá sa 😂 …. Ale neľutujem. Smelo do toho! Držím palce 🙂

moncacina
22. sep 2023

Nie je

makodob
22. sep 2023

Je to vysoký vek podľa lekárov pre prvorodičky. Pre viacrodičky to je v pohode 😊 a osobne si myslím, že aj pre prvorodičky je to ok. Je veľa žien, ktoré rodia aj vo vyššom veku a detičky sú úplne zdravé ❤️ tie zdravotné riziká sú veľmi individuálne a viac tým lekári mamičky zastrašujú ako robia úžitku. Moje sesternica porodila v 40tke úplne zdravé donosené dvojčatá.

lunademonica
22. sep 2023

Ak sa ti podarilo otehotniet, tak asi neni neskoro...priroda ti to "vypne" az bude ozaj neskoro ;)

daniela595
22. sep 2023

Nie

denisahudecova
22. sep 2023

Ale Ty už tehotná si...

miui
22. sep 2023

Za mna je to neskoro, v 40tke uz chcem sediet na lehatku s drinkom v ruke a nie plienky prebalovat, ovsem ked uz panbozko nadelil asi to tak malo byt, urcite to zvladnete nejako

renab
22. sep 2023

@tianna uvidis, az ked to pride. Nazorove rozdiely su uz vtedy obrovske. Ale zalezi aj na pubertiakovi, to mas pravdu.
Ked bol najmladsi maly, aj ja som si to uplne uzivala. Ale ked uz mal 15, bola som z neho a jeho puberty, nazorov a tak vyslovene unavena. Som rada, ze to mam za sebou. A to nemal najhorsiu pubertu.

romanadam1626
22. sep 2023

@23gabriela23 nie, nie je to neskoro.
Moja sestra porodila tretie dieťa v 44.rokoch.
Dievčatko má teraz 7 rôčkov a je veľmi zlata a šikovná
A sestra štastná, že ju má...🙂

rorino
22. sep 2023

Áno je

tianna
22. sep 2023

@renab toto ja mám absolútne jedno podľa mňa.. 😆 ja som doslova 100 rokov za opicami 🤣 YouTube, počítače, celkovo technológie to ide absolútne mimo mňa aj teraz, teda horšie to asi nebude ani o 10-15 rokov.. 😁

silviaeli
22. sep 2023

@mooonika1975 Ach stále dookola ta otrepaná veta😂..stužková je fakt dôvod !!!🤦🏻‍♀️..

zitaje
22. sep 2023

Určite to nie je neskoro.
Ja som rodila tretie v 37r. a štvrté v 43. To už bolo v mojom prípade dosť na hrane, ale teraz že už má malá 4, je to celkom fajn.
A inak vidím to aj na svojich rovesníkoch, tí, ktorí majú odrastené deti, už sú v takom móde, že sa im už moc nechce, už chcú mať svoje pohodlíčko, tak nejak sa spomaľujú. Ja ešte nemôžem 🙂 čo je niekedy o držku, ale na druhej strane musím ostať dlhšie funkčná.