Je zdvorilé pýtať sa tehotných na meno dieťaťa?
Je zdvorile - nezdvorile pytat sa tehotnych, ake meno si vybrali? Ja sa nepytam, ale vidim, ze skoro kazdy sa opyta. Vadi vam to?
Nás sa pýtala len moja mama a sestra ešte ...no my sami ešte nemáme úplne jasno v mene na 100%
V tejto dobe sa neoplatí pýtať ani tehotnej ani po pôrode, ženy sú čoraz viac háklivejšie
Treba vedieť položiť otázku:
nie aké meno ste vybrali? Dá sa lepšie položit otázka: ,,Meno už máte vybraté?" A je už na rozhodnutí tehuľky,ako odpovie: či iba áno/ nie,alebo sa sama pochváli ako sa bude volať.
Nevadilo mi to,ak som chcela som povedala ak nie ,tak som nepovedala .Ziadne otázky mi nevadia okrem kojenia od uplne cudzích.
Otázka úplne v pohode, následné blbé komentáre k menu už ale v pohode nie sú, takže si ich treba nechať pre seba, ak by sa náhodou drali na jazyk 😏
Mam pocit ze dnes uz je doba, ked sa na tehotnu clovek nemoze uz ani len pozrieť,nie to sa este nieco pytat..
@pribinak vnímam to presne takto.
Ja ich tiež radšej zďaleka obchádzam.
Keď taká možnosť nie je, iba pochválim, ako im
to veľmi svedčí.
Ale aj to sa nedávno jedna ofučala - vraj ona vie, ako sa cíti a vyzerá a takéto poznámky sú to, čo chce teraz najmenej počuť 😁😁😁
Mimo témy - tehuľka je snáď ešte horší výraz, ako bacuľka 🙈
Zachviľu už bude vadiť, že sa na tehotnú niekto pozrie /nepozrie... Chorá doba. To je všetko o egu a nastavení. Mne nič nevadilo, proste sa ma ľudia pýtali kadejaké aj blbosti lebo prejavili záujem o rozhovor..
Zdvorile, nezdvorile, je to len komunikačné fráza, čo sa chces spýtať niekoho, komu sa momentálne zmenil život, čaká dieťa, bude matkou? Či sa budete baviť o plánoch na postup v práci? Keď je evidentne, že ide na materskú, alebo o bývalých, keď je evidentne, že si založila rodinu s pravým muzom a podobne. Proste je to úplne normálne a ak nechceš odpovedať, tak povedz že nevieš.
@barbie2023 presne, ja sim sa tešila v tehotenstve a chcela som aby sa tešil cely svet, a zaujímal. Pre mna to bolo skôr milé, keď má zastavil, opýtal, pochválil.
Otazka (v podstate akakolvek) mi samozrejme nevadi, skor ked sa k tomu menu zacnu negativne vyjadrovat, pripadne davaju vlastne navrhy mien. A cim blizsia rodina, tym viac si to dovolia 🙄
@basska_b toto mi napriklad vôbec nevadi, rodina je ten, kto si môže povedať, proste s mužom si tiež poviete , či jeden druhému nič nepoviete ? Proste rodina môže, preto to je rodina. Môj muž tiež málo komunikuje, nepýta sa -vraj je zdvorilý - ale vychádza to z rodiny, kde si NIČ nehovorili, miestami až nezaujimali sa , takže potom to v ňom ostalo a celá rodina je taká. My si vždy všetko povieme, najbližšia rodina, a nikto sa nehnevá, ak sa hnevá, tak si povie a hneď to prejde. O tom je rodina.
A prečo ? Čo je na tom ?
Ľudia sú zvláštni - prejavíš záujem a zle je, neprejavíš tiež zle 🤷
Mam dvojicky, otazky tipu uz viete co to bude alebo ako sa budu volat mi vobec nevadili. Skor ma zamrzelo, ked negativne reagovali recami tipu len aby si to donosila alebo take, ze to su strasne mena, take sladke. Pritom ani jedno z mien neni sladke.
Mne nevadí nič, okrem vety:" A to ste plánovali?" Mám pred 40 tkou a veru plánovali. 😊 To sa skôr pýtajú známi, nakoľko v rodine o tom, že chceme vedeli. Meno ešte nemáme vybraté, takže nemám problém povedať medzi ktorými sa rozhodujeme. A nemám ani problém povedať čo to bude.😊
Mne nevadili žiadne otázky, a tiež mi bolo aj je jedno, čo si kto myslí. Bola som šťastne tehotná, tak prečo si sama kaziť to krásne obdobie tým, že za každou otázkou budem hľadať problém?? 🤦🏻♀️😄 Nemám problém sa rozprávať s hocikým o hocičom. Práveže mi to prišlo milé, že aj cudzí ľudia (napr. susedia z vedľajších vchodov) sa na mňa usmejú a prehodia so mnou pár slov 🙂 príde mi to také ľudské. Mám pocit, že v súčasnosti si každý všetko berie strašne osobne a veľmi rieši každú prkotinu. Ľudia, neriešte, čo si kto myslí. Komu sa niečo nepáči, je to jeho problém, nie váš 😉
Ja sa na otázky neurazím, ale rada som ich nemala. Keď som bola tehotná a stretla niekoho, kto nebol v obraze, tak som vždy povedala: Je len jedno, chlapec, na konci marca, meno nemáme😁A už sa ma ohľadne brucha nespýtali nič.😉
Nevadi. Normal otazka
@charlottelavender lebo ženy sú v dnešnej dobe izolované a čím je človek viac izolovaný a nekomunikuje, tým viac sa mu zdajú ostatní ľudia ako nepriatelia. Nepriateľské pohľady, nepriateľské otázky. Proste nevedia komunikovať plus hormóny. Je dosť moderné byť introvert, takže potom to aj tak vyzerá 🤔
@dominikamacakova introvert som aj ja odjakživa ale toto nie je o introvertstve toto je o tom že ľudia už sa izolujú, introvert si pustí do života a má sa s kým baviť ale toto je už také nadraďovanie sa kto som a ako si to môžeš dovoliť sa pýtať, no nevidia to že občas si takí ľudia vedia ešte viac dovoliť že správanie nula bodov
@natall113 mne nevadili ani komentáre, keď sa niekomu mená mojich detí nepáčili. Každého osobný názor, ja som si však stala za tým, čo sa páči mne. A názor ostatných mi bol ukradnutý, kľudne nech si okomentujú, ale je to stále ich názor, ktorý im ja neberiem. Ja osobne som sa tiež pozastavila nad divnými menami, ktoré dali známi svojim deťom, ale keď sa im páčia, tak nech si dajú aké chcú. To už potom majú problém rodičia sami so sebou, keď sa pozastavujú nad názorom ostatných ľudí. Ja nemám problém prezradiť takéto ohromné tajomstvo, ohľadom mena dieťaťa svetu, vsak jedného dňa sa to ten svet dozvie. To akože po narodení už ľudia komentovať nebudú? Podľa mňa ešte viac. A povedala som aj medzi akými menami vyberáme ak sme ešte vybraté na 100% nemali.
Preco nezdvorile? Mne to nevadilo, aj ked som do poslednej chvile nebola rozhodnuta. Ja sa pytam... Maximalne mi povedia, ze este nevedia, alebo to nechcu povedat.
Tiež mi to už začína vadiť lebo každemu sa samozrejme páči ine meno a ked poviem ake chcem dat každý spraví iní ksicht hlavne buduce babky svokra by dala take ake dala svojmu synovi ..😃 na moje vybrate meno vravela ze znie tvrdo a takisto aj druha babka moja matka tiež hned vyrukovala Z menami ktore sa jej páčia..a úprimne už mi to začína liezť na nervy lebo kazia celkovú radosť a aj lutujem ze som prezradila ake chcem dať ...mne tiež vraveli kamaratky ich mena a nemala som narážky ze daj take a onake meno alebo to nejako nemiestne komentovala mne sa napr nepáčia trojslovne mena lebo mi to pride ako meno pre psa 🙂 ale je to len môj problem kamaratka ma tea ja by som napr take meno nedala ale to je normálne takže som jednoznačne zato meno neprezradzat vopred. A je klud
Mne co najviac vadilo po porode ..a rodila si prirodzene??? A kojis????toto naozaj kazda skoro sa ma pytala 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️

Zdvorilé? A čo je na tom akože nezdvorilé