icon

Mám 19 rokov, študujem a som tehotná

lucinda19
18. feb 2012

Som prvorodicka a mám iba 19 rokov este stále chodím do skoly a do skušky ma delia 4 mesiace kedze som uz v 4 mesiaci neviem co mam robit zo skolou a vseobcne mam zmiesane pocity co bude dalej...Mohli by si mi poradit ? ako sa mam zo vsetkym vysporiadat? Na potrat som nesla kedze som to nepovazovala za spravne na dieta sa velmi tesim ale ani sama neviem ako to zvladnem celi porod a vsetko okolo toho... 😒 😒 😒

lucinda19
autor
18. feb 2012

@lola77 aha dakujem..🙂 a ked zaplatim 35 eur tak dokedy tam mozem chodit ci to mam uz do porodu ci ako?.:D hadam to potom najdem tu budovu.:D nejak,..🙂

lucinda19
autor
18. feb 2012

@lola77 Dakujem...🙂 a ked zaplatim tych 35 eur tak to dokedy sa tam moze chodit?? ci sa este plati? potom alebo to je definitivna suma..🙂 noo chcela by som chodit len dufam ze to najdem...

baramborka
18. feb 2012

@lucinda19 aj ja mam 19rokov, aj ja som studovala ale dieta je to najcennejšie čím v živote može žena byt obdarená.
jednoducho som sa zbavila stresov až vtedy, ked som sa zbavila školy 🙂 a bolo vyriešene..dala som si odklad lebo som mala fyzicky naročnu školu ( muzikalove herectvo ) a užívam si kopkanie, pripravu na rodičovstvo , chodim cvičit a uživam si to naplno .este ma praca a škola neobide, tak si aspon tychto par mesiacov chcem vychutnat, pretože počas školy a stresov ti unika ta krasa , ktora v tebe rastie a uvedomiš si ju až ked sa narodi , a to je kusok neskoro 🙂 držim paste kočka a neboj , vsetko sa da !! ked sa chce 🙂

lucinda19
autor
18. feb 2012

@magic08 Dakujem velmi pekne..🙂

lola77
18. feb 2012

@lucinda19 Chodíš tam potom do pôrodu 🙂 Určite to nájdeš. A ak nie, tak ťa počkám pred tou lekárňou. V pondelok zavolaj tej pani a v stredu by si išla 🙂 A potom jej treba doniesť tehu knižku, aby pozrela, či je všetko OK, aby vedela, čo môžeš cvičiť a čo nie.

lucinda19
autor
18. feb 2012

@baramborka Dakujem...aj tebe drzim palce aby sa ti vsetko vydarilo tak ako to chces ty...🙂 ja sa budem snazit dokoncit skolu aj ked s bruskom..🙂 ale dokoncim...

lucinda19
autor
18. feb 2012

@lola77 Dakujem za radu pondelok budem volať...🙂 potom by som ti mohla napisat spravu ak by som to nenasla ci by ste pockali pred lekarnou?...

baramborka
18. feb 2012

@lola77
@lucinda19 jeeeeeeej šak vy ste z Lučenca 🙂 to je 20 min odomna 🙂 ja som zo slaaaaaavneho Velkehoo Krtiša 😀 a to chodim do LC dost často ,tak tam niekedy dame spicha čo vy na to ? 🙂

lucinda19
autor
18. feb 2012

@baramborka Vsak ja som byvala vo VK...mi sme sa len prestahovali do LC..:D to je supeer..:D

lola77
18. feb 2012

@baramborka @lucinda19 Som ta 🙂 Veď aj Lucke som vravela, že máme skupinku Júlovky, nech sa k nám pridá 🙂 Veď ty sama vieš Barborka, ako sa tam podporujeme 🙂

lola77
18. feb 2012

@lucinda19 Žiadny problém, kľudne sa ozvi a počkám ťa 🙂

baramborka
18. feb 2012

@lola77
@lucinda19 každopadne, šup šup medzi Julovečky 🙂 my sa tam tak lubime a vzajomne držime 🙂

lucinda19
autor
18. feb 2012

@lola77
tak potom sa ti ozvem ked zavolam tej Pani..🙂

lucinda19
autor
18. feb 2012

@baramborka Posli mi prosim ta link kde su Julovéé..ja to nejak neviem najst estesa tu riadne nevyznam..:D

lola77
18. feb 2012

@lucinda19 Dobre, budem čakať 🙂 A vidíme sa v júlovkách 🙂

baramborka
18. feb 2012

@lucinda19 🙂 ale to je sukropmna . musis napisat hlavnej adminke ato je ta kočka blondinka barborka1446 🙂

lucinda19
autor
18. feb 2012

@baramborka prisla ti posta?..🙂

anieli_1
18. feb 2012

@lucinda19 no ten spinal je len pri cisarskom pri normalnom mozes epi....to si musis dohodnut tam kde chces rodit ale este mas cas..........hocico sa ma kludne pytaj aj ip ked chces 😉

moniciak
18. feb 2012

@mia258 Ahoj my sme vybrali meno asi tyzden pred porodom a to som porodila dva dni pored termínom 🙂 Ale pre druhé hy som uz vedela 🙂

moniciak
18. feb 2012

@baramborka Ahoj Baramborka ja som chodila na osemročné gymnáziu keď si predstavím ze teraz este rok skoly... Tak to by som asi vela vymeskala takze v podstate Pán Boh vie co robí 🙂 Ale zas nezda sa mi ze v skole by to bli stresy skor som sa cituila super s kamarátkami spoluziakmi a tak... rychlejsie mi ubehol čas 🙂

locko007
18. feb 2012

@lucinda19 Ahoj, ja som síce nebola v tvojej situácií. Ale keď sme boli v 4. ročníku, tak mi otehotnela spolužiačka. Jej rodičia to do 5. mesiaca nevedeli. Bála sa im to povedať. Nakoniec, keď sa to už nedalo viac skrývať, tak im to povedali. Rodičia si aj poplakali, ale do mesiaca vystrojili svadbu. Písomné maturity stihla ešte s bruškom, potom zostala doma a na ústne maturity už prišla aj s bábätkom. Nedávno sme mali stretávku. Bola tam aj ona a vyzerá veľmi šťastne. Momentálne študuje výšku a popri tom aj pracuje. Jej maličká má už 5 rôčkov. Držím aj tebe palce!

lucinda19
autor
18. feb 2012

@locko007 Dakujem nech sa aj ona drži..🙂 aspon vidim ze niesom sama na zemi co otehotenla pocas studia..🙂

stanuska84
18. feb 2012

@lucinda19 ahoj aj ja som mala 19 ked sa mi narodilo prve dieta teraz mam 27 a uz mam dve deti a je to super a mam aj kamosku ktora bola tehotna v 17 teraz ma 22 a uz ma dve skoly dorobene a sme hrde na nase detickx

lussy211
18. feb 2012

@lucinda19 No my budeme mať chlapca, a ďakujem🙂Som rada že si sa tak rozhodla, je málo takých🙂Želám veeeeeeeeľa šťastia 🙂

mia258
18. feb 2012

@lucinda19 veď maličké bábo veľmi rýchlo rastie, vtedy ti treba veľmi veľa oblečenia, ale oblečieš ho len pár krát, niektoré možno raz, takže ušetríš peňiažky, ktoré sa ti potom zídu inde 😉

mia258
18. feb 2012

@moniciak ja som pre dcérku vybrala meno asi v 5.-6. mesiaci. Ale teraz pri druhom to už bude skôr, len treba doladiť detaily 😀
A pri druhom sa už cítim istejšie, aj čo sa týka ostatných vecí, už viem do čoho idem a čo to všetko obnáša 🙂

baramborka
19. feb 2012

@moniciak ano , lenze gymnazium sa ani nesnaž porovnat s konzervatoriom , kde som mala step, irske tance, balet , niekolko hodin herectva, praca na predstraveni spev klavir , od rana do noci v skole a nie odsediet si 8 hodin za lavicou a hopa hop domov....bolo to omnoho naročnejšie než sa zda, praca herca je namahava a preto som sa rozhodla neriskovat a prerušila som , a nič lepsie som nemohla urobit 🙂
ps : + som cestovala 5 hodin v autobuse 2x tyzdenne.... hnus 😀

eir
19. feb 2012

@lucinda19 ahoj, ja som síce staršia - mám 23, no som v poslednom ročníku VŠ a termín mám cca mesiac po tebe 🙂 Neboj sa, určite to zvládneš, len si začni veriť ... ver, že všetko dobre dopadne 😉 ja tomu verím tiež ... Tie zlé sny máš preto, lebo sa toho všetkého bojíš, ja mávam tiež zlé sny ... ale preto, že sa bojím ako to bude u mňa finančne - bývam totiž sama s priateľom, ktorý platí hypotéku za byt, nie je to sranda už teraz, keď ja popri škole pracujem ... a to, čoho sa bojím, je, že prídem o prácu, lebo som len na dohodu (ale bežne odrobím aj vyše 160 h) a od posratého štátu budem mať nárok akurát na nejakých posratých cca 160 eur/mesiac ... ☹ No treba veriť v dobré, prekonať ten strach ... Tak sa drž a ver, že budeš dobrá mamina 😉

moniciak
19. feb 2012

@baramborka nno to áno 🙂 Ty si teda multitalent potom 🙂 Tak nech ti to rýchlo zbehne mne v tehotenstve išiel ˇčas tak pomaly a najma tie týždne pred pôrodom a teraz priam uteká a moje dievčatko dnes urobilo prvé krôčiky 🙂

miskafl
22. feb 2012

Ahoj Lucinda, ja mam 25 a cakam druhe dieta. Prve som mala ako ty, tehotna v 19 + maturita. Este k tomu nie najlahsie gymnazium. Ale zvladla som to, aj ked stresu som si uzila, uz mam dokoca aj bakalara a robim druhu vysku. Vsetko sa da, aj ked privela stresu moze uskodit. Stale si mozes premysliet moznost odlozenia maturity o rok.
Drzim palce Lucinda!