icon

Mám 19 rokov, študujem a som tehotná

lucinda19
18. feb 2012

Som prvorodicka a mám iba 19 rokov este stále chodím do skoly a do skušky ma delia 4 mesiace kedze som uz v 4 mesiaci neviem co mam robit zo skolou a vseobcne mam zmiesane pocity co bude dalej...Mohli by si mi poradit ? ako sa mam zo vsetkym vysporiadat? Na potrat som nesla kedze som to nepovazovala za spravne na dieta sa velmi tesim ale ani sama neviem ako to zvladnem celi porod a vsetko okolo toho... 😒 😒 😒

Strana
z6
natynka128
22. feb 2012

@lucinda19 ... ahoooooj, naozaj je pekne, ze si sa takto rozhodla, ja mam jedno dietatko - 5 mesacnu dcerku a som tiez studentka, 3tiacka na VS a dokonca na dennom studiu a mam 21 rokov... narodila sa mi presne na zaciatku semestra, ale da sa to zvladnut - tiez mam podporu od priatela aj rodicov... ale viem, ze studentkam tym, ze maju aj ine povinnosti, je dost tazko - ved nakoniec to zazivam, tak by som ti chcela poskytnut pomoc vo forme rad, ak by si nejake potrebovala, kludne napis 🙂. drzim palce, vsetko zvladnes, urcite 🙂

yashmin
22. feb 2012

@lucinda19 drzim palce podla mna si sa spravne rozhodla (urcite by si si to raz vycitala) :D budem drza palce vsetko sa da zvladnut 😎 da sa nastavit aj individualnej plan....

crapula
22. feb 2012

ahoj, ja mam teraz 19tnast a rocnu dceru. v 3. rocniku som otehotnela. bolo to tazke, ale len kvoli skole, ty uz mas iba skusky. to zvladnes 🙂

lucinda19
autor
22. feb 2012

@natynka128 Dakujem velmi pekne za podporu ak by som mala otazky určite sa ozvem..🙂

lucinda19
autor
22. feb 2012

@crapula Veru je to tažke ked den co den sa na teba pozeraju ludia ako kebyže si nejaky vrah ale už si ich nejdem všimat nech si robia co chcu..:D

lady511
22. feb 2012

@lucinda19 aho ja som mala presne tu istu situaciu ako ty kludne napíš IP pokecáme

lucinda19
autor
22. feb 2012

@lady511 napísala som..🙂

zuzana_m
22. feb 2012

Zvládneš! 🙂 Ja som v 4. ročníku bola tehu. Bola na stužkovej, na praxi, zmaturovala som, išla som aj na chatu poslednú , potom som dva týždne ležala a maličký prišiel na svet. Všetko prebehlo ako malo. Boli všeliaké komplikácie,ale to sa utrasie. Teraz budeš matkou,budeš mať obrovskú zodpovednosť, a dozreješ na ženu-matku. Uvidíš, je to krásne, úplne ťa to zmení. A po roku pauzy som išla na výšku, vyštudovala som,vzali sme sa,a máme už aj druhé dieťatko.

baby124
22. feb 2012

@lucinda19 ahoj ja som bola v tej istej situacii ako ty ale teraz je to omnoho lepsie netreba mysliet na zle ked uvidis to male stvorenie hned ta vsetko prejde a netreba sa bat porodu je to uplne prirodzena vec a na tu bolest si ani nespomenies 🙂 cisarskym by som urcite nesla dlho trva hojenie 2 dni ani chodit nemozes a radsej bez epiduralky niekedy nepomoze a niekedy je to vacsia bolest ... tak drzim palce 😀

lucinda19
autor
22. feb 2012

@baby124 Dakujem za radu..🙂

lucinda19
autor
22. feb 2012

@zuzana_m jéééj tak to gratulujem znie to tak jednoducho...a popritom je to uplne inak..🙂 musim nejak prezit...

baby124
22. feb 2012

@lucinda19 prosim keby cosi tak sa kludne ozvi 🙂

anonymmm
23. feb 2012

lucinda19 pises tu o tom ako sa kto bude na teba pozerat.v lete budem mat 19 rokov a malo sa mi aj narodit babätko a to pri tom tiez studujem este na sš. som v 20tt a vcera mi zistili že moje malinké ma vážne vyvojove chyby a pojdem na umele prerušneie tehotenstva..najviac by som si priala mať zdravé dietaťko, tak byt tebou nezaoberám sa tým ako kto na mna bude pozerať v škole a čo si budu mysliet...

miskax2
23. feb 2012

ahoj @lucinda19 tak ja som mala kratko pred osemnastkou ked som otehotnela to som bola v polovicke tretieho rocnika a poviem ti nebolo to vobec lahke musela som dospiet a to rychlejsie ako som si predstavovala a prevziat zotpovednost za moje neuvazene ciny najhorsie bolo ze som to musela vsetkym povedat sama a vidiet ako som mnohych sklamala pocnuc mojimi rodicmi cez sirsiu rodinu priatelov az po vychosku na intraku si profesorov na skole a nebyt mojich naj kamosiek a spolubyvajucich z intraku tak by som to po psychyckej stranke urcite nezvladla velmi ma podrzali a boli mi neskutocnou oporou. polovicu stvrteho rocnika som mala individualne studium dcerku som porodila v oktobri v novembri som s nou bola dokonca na stuzkovej :D aj ked som si uvedomovala ze to nebude jednoduche a dokonale som ovladala teoriu to tom ako sa postarat o mimco dokonca som mala aj skusenosti popri mladsich surodencoch realita bola drsna a zistila som ze je to omnoho taksie ako som myslela ale mamka mi pomahala a tak to pomaly slo od polroka som zacala do skoly kazdy den dochadzat (cca1 hod vlakom) a uspesne som zamturovala aj ked som velmi chcela na VS som nakoniec nesla ale tak to sa da poriesit aj potom. ale dne smam krasnu 2 rocnu dcerku ktoru neskutocne milujem a aj ked som ju nepocala z lasky nemenila by som teraz sa uz tesime s novym oteckom na dalsie babatko a mala na sestricku..... zvladnut sa to da pokial mas v okoli niekoho kto ta podrzi partnera rodinu ci kamosky(tak ako som mala ja) a kasli na to co si ludia myslia len ty vies ako a co bolo aj mna to dost trapilo ale povedala som stacilo dolezita som aj a moja dcerka.......stavaju sa aj horsie veci a niesme prve ani posledne drzim palce keby daco ozvi sa urcite rada pomozem 🙂 😉

lucinda19
autor
24. feb 2012

@miskax2 Dakujem ze si napisala...🙂 a mas pravdu...treba to zvladnut styčenou hlavou ... a niesme ani prve ani posledne...🙂 drzim aj tebe palce...🙂 nejak to zvladneme..🙂

nanulik
24. feb 2012

@lucinda19 neboj zvládneš to🙂 a chodíš na SŠ alebo VŠ ? ja som robila bakalára ked mal malý rok, a ešte sme do toho byt prerábali a sťahovali sa. nabudúci rok robím mgr. skúšky.
ked sa chce všetko sa dá 🙂 držím palce

jajuska1411
24. feb 2012

@lucinda19 ahoj ja som otehotnela v 1 rocniku na vs my sme to nejako cakali no pre nasich to bol dost sok ale zmierili sa s tym mamina nam pomohla s byvanim takze sme sami.priatelova rodina ktora nam pomahala pred otehotnenim sa nam obratila chrbtom ked zistili ze som tehotna.maly ma 15 mesiacov je to nas poklad teraz som si podala prihlasku znovu na vs externe kedze priatel zmenil zamestnanie a ma vyssi plat a skola je potrebna si myslim lebo mam len gympel 😒 aj ja som sa blaa ze ako to zoberie okolie ale nie som ani prva ani posledna co mala v 20 dieta 🙂 ten zivot s kamoskami po diskotekach mi nechyba aj ked raz za rok by som sa aj mozno dala nahovorit ale uz ani velmi s kym nie je 😉 maleho by sme nedlai za nic na svete hoci svadbu velmi este nechcem mozno ked pojde maly do skoly aby sme boli kompletna rodina.ja som ani na okamih neolutovala ze som si ho nechala (nad potratom som ani neuvazovala) a dufam ze to tak bude aj u teba

katecameron
24. feb 2012

fuuu to ti teda nezavidím ja som otehotnela tiez v poslednom rocníku nastastie mala sa narodila po sskuskach ale ked som sa ucila na skusky mi byvalo zle treba verit vsetko sa da zvladnut aj ked niekdy je to tazke len treba mat pri sebe tolerantnych dobrych ludí a ide to

lucia20
24. feb 2012

@lucinda19 ahoj, no boli sme na tom velmi podobne, ja som otehotnela na oslave svojich 19-nastich rokov. nebudem ti klamat, ze sme to vzdy mali lahke, ale nevravim, ze je to nemozne sa s tym popasovat. 2 mesiace pred 20tkou sa mi narodila prva dcerka, skolu som sice prerusila, lebo kvoli nejakym problemov sa to v tom case moc nedalo a nestihala som, ale nic sme nezmeskali. skolu som dorobila, ked som uz mala dve deticky, s muzom sme si samy zabezpecili byvanie, pracu, nic nam nechyba.... a teraz uz mame tri deti. a mam cerstvo 26 rokov. takze myslim, ze ak budes/budete chciet, tak vsetko sa da a dieta nie je prekazkov v zivote, len vacsim spestrenim. ja som nikdy neolutovala a nelutujem, ze sme mali prvu tak skoro. ja to vrelo odporucam, takze hlavicku hore, nemaj strach. vsetko bude dobre.

maggie37
24. feb 2012

@lucia20 dokončila si VŠ? klobuk dole 🙂

eri28
16. aug 2012

@lucinda19 ja som neni tak, mlada, a ludia na mna cumia, hruza, neviem preco??? akoby tehotne neexistovali, uff
a ked som chodila do prece horor, upratujem v hoteli a bruskom, ti turisti, aj som myslela, ze im padnu kufre na zem, tie pohlady, a to uz mi ide na 30, a je to stale, lebo chodim na nakupi, uz som v 8 m, ale priatel je po operacii, tak sa moc nenamaha, a ludia cumia nikto nepomoze z nakupom 😀 , ale len pocujem ako medzi sebou cabocu, ze to mam tazke, akoby tehotne nemohli robit vedcie nakupy 😝 , uz som rozmyslala, ze budem chodit z hudbou na usiach, aby som nepocuvala vsetky tie hlasky 😝 , a 19 zase nie si taka mlada, v tejto dobe dievcata rychlo dospievaju, cize v pohodicke zvladnes 😉

Strana
z6