Neplánované tehotenstvo

15. sep 2021

Ahojte
Ako dlho trvalo Vam ktore ste dieta neplanovali sa so situaciou zmierit a prijat ju taku aka je ? Moja sestra je v 11tyzdni, ma 30 rokov a len par dni dozadu som ju vyslovene donutila aby sla konecne ku dr.na sono ( kedze mala pozitivne testy a nemala dlho menzes) , inak by ani nesla a tvari sa ako keby ziadne dieta ani necakala. Uz neviem co si o tom celom mysliet

matkahelka
15. sep 2021

to si ty pisala na plochu ohladom "priznakov tehu", ze? upt uz sestra zavrhla skrz nedostatok casu? vek ma na dieta idealny, dieta nechce kvoli nespolahlivemu partnerovi, ci z vlastneho presvedcenia? odpust mi otazky mimo temu, ale uz na stene na tvoj prispevok zaujal...

autor
15. sep 2021

@matkahelka ano ,ano ja . Praveze vobec o potrate nehovorila ani kym mohla, jednoducho sa tvarila ako keby ani ziadne dieta necakala . No nechce byt obmedzovana dietatom,lebo ho neplanovala teraz

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janinah
15. sep 2021

Ak je sestra psychicky zdravá.tak je zodpovedná za svoje správanie.Ty si ži svoj život a pozor.. sestra to dieťa neporodi pre teba .

autor
15. sep 2021

@janinah no praveze ked studovala brala lieky na psychiku lebo to nezvladala tak vobec neviem ako zvladne dieta ked teraz sa tvari ze ani ziadne necaka

autor
15. sep 2021

@janinah a nie pre mna ho neporodi ,ja aj tak byvam od nej daleko . Sme v kontakte denne telefonicky a takto cez net

matkahelka
15. sep 2021

aha, tak potom do takejto kategorie otehotnenia spadam aj ja. tiez som otehotnela v case, kedy sa mi to nehodilo a mala som kopec inych planov. ale zas, mala som uz vlastne byvanie a zodpovedneho chlapa, cize fakt, ze som tehotna bol sice pre mna ako obliatie ladovou vodou, boli aj slzy, aj smutok, aj vycitky, aj myslienky na upt, ale ja som to relativne rychlo spracovala'- prave skrz otca svojho dietata - teraz uz manzela. je tu kopec bab, ktorym sa takto neplanovane zadarilo. ak nad upt vobec neuvazovala, tak to rychlo spracuje a nakoniec bude rada.

ivik4
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anjelicek26
15. sep 2021

Tak ignorovat neplanovane tehotenstvo robi vela zien...ked sa male zacne v bruchu hybat, bude to take realnejsie... mozno to chce len trochu viac casu.

autor
15. sep 2021

@matkahelka ona narovnako, byvanie maju a aj dobru pracu obaja . Dlho trvalo kym si s tym bola ok?

autor
15. sep 2021

@anjelicek26 ano? Ja som sa tym este nestretla

zafir01
15. sep 2021

Tiež nám štvrté tehotenstvo. (ak nepočítam ešte jeden spontánny potrat ) Neplánovane.
Mala som nastúpiť do školy, do prace. Plány v športových výkonoch a súťažiach. A zrazu menzes nedošiel. Spoliehala som sa na ťažké tréningy, že preto nechodia moje dni. K Dr som tiež nebezala hneď po pozitívnom teste. Športovala som, chodíla a do prace, akoby nič. Nejako mi zo nedochádzalo.
V tom cca 14 týždni bolo na dobe vidieť hotové bábätko.. Už som trochu precitla vtedy.
A od 16 týždňa pohyby. A zrazu ma zaliala tolka láska k tomu bábätku. Od začiatku som vedela, že ho budeme ľúbiť, že je naše a teším sa... Ale brala som to tak inak ako pri predošlých, kedy som sa už s 2 mm embryom rozprávala.
Teraz to bolo také pragmatickejsie. Som v 22, drobec robí v brušku diskotéku a ja som neskutočne šťastná

matkahelka
15. sep 2021

cca mesiac, kym som to ako-tak vstrebala. a pri prvych pohyboch to uz bolo take ze "fakt som tehotna". teraz, s odstupom casu viem, ze dcerka prisla v uplne pravu chvilu a ze ta vyssia moc vedela lepsie ako ja, co je pre mna spravne. ak nemaju existencne problemy a ma stabilneho partnera, bude to ok, nemusis sa bat.

leuska15leuska15
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivka21
15. sep 2021

@zazvorka87 hehe ma pobavilo že bol šikovný a využil príležitosť 🙂 ja mam tiež také drobciatko doma u mňa 2 babo krátko po sebe ale keď sa na mňa usmeje tak sa človek cíti ako v 7 nebi a som rada ze ho mam❤️ ale zo začiatku to bolo ťažké hlavne ten strach ci to zvládnem

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janickacrazy
16. sep 2021

No ja som bola neplánovane tehotná s prvým synom, no bol to trochu šok, trvalo mi to týždeň-dva, kým som to predychala, no u mňa bol ťažší problém, že má partner opustil ešte predtým ako som zistila, že čakám bábo. Tak potom mi ani telefón nebral. Myslel si, že ho uhanam a tehu som si vymyslela, proste to bolo dosť psycho.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre