icon

Priateľ chcel, aby som ako tehotná s ním niesla postieľku na povalu

11. feb 2021

Ahojte príde vam to normálne ? Dnes nám prišla postielka a je zabalená ale dosť ťažká a otec povedal že keď príde tak ju pomôže dať priateľovi hore na povalu ale on nie on nemôže počkať na otca a stále bol násilný aby som mu s tým pomohla že to mam chytiť a dať s ním hore lenže mne to bolo ťažké a chytila som nervy buchla som mu s tým a vynadala že či je úplne kompletný aby som tehotná zdvíhadla ťažkú vec a dávala ju s ním na povalu na to mi začal nadávať že som sibnuta a moc sa ľutujem že to neni take ťažké a že mi drbe.. príde vam toto normálne ?

Strana
z2
ckatka
11. feb 2021

Záleží v kolkom si mesiaci a ci si okej. Ak máš kludovy režim od lekára a problemy/krvacas...tak je to debil.
Ak si úplne v pohode a balík ma cojaviem 10kil tak pridrzat mu to snáď môžeš.
Ja som do 32 týždňa jazdila na motorke (a musela ju aj tým pádom potlačiť do garáže.
V ikei som sama kúpila skriňu 236cm vysokú a dala do auta s pomocou jedného okoloiduceho pána.
Prebrala zásielku (poschodovu posteľ) a pomáhala kuriérovi v 8 mesiaci ju vykladať z auta a nosiť do domu (10-25kg krabice).
Chodila po 15kg balenia granul do obchodu...
Nosila 16kg dieťa keď bolo treba...
Asi si Le precitlivela a vyžaduješ viac pozornosti a opatery. Holt niektorým chlapom to nedôjde. Môj mi pomohol vždy keď bolo treba ale keď sa mi nechcelo naňho čakať, poradila som si.
Ale nikdy som nekrvacala a krcok som mala v poriadku. Inak by som si to nedovolila

stanulienkat
11. feb 2021

Tiez som pomahala muzovi s postielkou a som ziva. Postielka nie je tazka. Niektore zeny by potrebovali len lezat a ofukovat. Nase prastare matere do poslednej chvile kopali na poli a odrodili a 8 deti.

danim
11. feb 2021

@mogaa to ešte bude príbehov v budúcnosti keď príde unava, nevyspatie, plač dieťaťa a pribudnú povinnosti.. a bude potrebný záujem pomahat si a zvladnut to v klude..🤷‍♀️

viestta
Odpoveď bola odstránená
whatever1
11. feb 2021

Pri velkej telesnej namahe/dvihani tazkych veci sa zvysuje prisun krvi do svalov a obmedzuje sa prietok krvi v brusnych organoch. Takou aktivitou oberate dieta o kyslik. Preto vam kazdy gynekolog na svete povie aby ste tazke nedvihali. Ak ste niektore z vas dobrovolne dvihali tazke, lebo tehotenstvo nie je choroba a dopadli ste bez ujmy, gratulujem, ale neradte tak druhim. Toto nie je sutaz kto zvladol viac. Autorka spravila dobre, ze sa s tou postielkou netahala a ak ozaj nebola tazka tak to mohol pan gentleman vyniest sam.

jakoma
11. feb 2021

moja "prastara mater" odrodila 5 deti, ale prve tri sa nedozili roka, kvoli namahe v tehotenstve.. bola ina doba, robit sa muselo... ak je na blizku druhy ochotny chlap na pomoc, nevidim dovod aby makala tehotna zena.

thewitch
11. feb 2021

@ajka0207 Ale tak, normálny otec nastávajúci čo ozaj ľúbi svoju partnerku a chápe čo sa deje by podľa mňa jej ani nedovolil smietku zo zeme zodvihnúť, nie to ešte na povalu sa s postielkou lanáriť. Je jedno aká ťažká bola, ide o to že sa dohodlo že mu svokor alebo jeho otec pomôže ale nevydržal a svoju tehotnú do toho tlačil ktorá má teraz naozaj právo oddýchnuť si od takýchto vecí.

maximilie
11. feb 2021

Prosím ta ignoruj tie reči ze môžeš sťahovať nábytok a veľkú plazmu po schodoch🙏🙏🙏
Dotycne nemajú šajnu, aké majú šťastie ze nepotratili!!!! A ze povera?!!! Fuha.... nemám slov
Nie nedvihaj nic tazke a žiadnu postieľku na povalu nenos. Priatel si neuvedomuje, ze twhotna žena síce nie je chora, ale tehotenstvo je krôčik od ohrozenia 2 životov. Si zodpovedná nie len za seba, ale aj za dieta.
Je dobre ze nechceš byt hrdinka za každú cenu a dokazovať a porovnávať sa s tými, ktoré riskovali a našťastie im to dopadlo dobre. No nie každý mal také šťastie a vedela by som par príkladov z okolia. Takže kašli na reci a setri sa, pre tvoje bábätko ti nikto a nic nestojí za to, aby si potom lutovala....keď bude neskoro

simca06022011
11. feb 2021

A na co trepete postielku na povalu, ved ju poskladajte na miesto kde bude 🙂)) to co je za napad? Jasne, ak ju nevladzes, neda sa nic robit, proste nie kazdy ma silu na nosenie niecoho, celkovo ta reakcia aj jedneho aj druheho je prehnana... robite z komara somara. By som ju hned rozbalila a bol by pokoj 🙂

A kolkoze vazila? Lebo poviem ti ja som si postielku domov dotrepala sama, este aj vybalila a poskladala :D A to som bola tehotna, veselo som behala po sklade az pokym som nesla do nemocnice a nosila kadeco. Ale je to aj o zvyku... cele divne, vedel ze mu pride niekto pomoct a musi sa spravat ako trulo 🙂

jenny224
11. feb 2021

Nie, nie je to normálna reakcia. A názory, že môžeš ísť aj tehly prenášať, by som brala s rezervou. Ani tehotná nie som, ale niekedy nevládzem niečo preniesť/zdvihnúť, človek si tak dokáže aj sám sebe ublížiť bez ohľadu na graviditu

danim
11. feb 2021

@jenny224 neviem prečo za každú cenu chcú byt zeny emancipovane a tváriť sa, že hadam aj k miešačke idem 🙈 a tu ešte bola prisľúbena pomoc muzom... tie čo tu burcujete babu, že tehot nie je choroba, tak zas odtial potiaľ.. nemala muza poslať na gaucik a vytrepat tu postieľku sama? 🙈 ja mam muza gentlemana on by to odo mna ani nežiadal, nie že by mi ešte nadával.. áno niektoré ste aj nábytok sťahovali - možno ste nemali na vyber ( lebo muž hral pc ako tu často čítam 🙈😂) , to zas neznamena, že je to Ok... sme zeny dámy chcime mužov gentlemanov, ktorí si vážia ženu.

rachel36a
11. feb 2021

Nepride mj normalne ako sa s tebou priatel bavi..😓ale nevidim nic divne na tom aby si s nim odniesla postieľku...ja som zrovna v piatok niesla postielku s kamoskou v 37tt..doniesol jej ju kurier tak sme to spolu odniesli.

leuchtturm
11. feb 2021

tehotenstvo nie je ziadna choroba ani invalidny stav, ze by si nemala nic dvihat.

jana_eyre_2
11. feb 2021

No nie, nepríde mi to normálne.. to je jeden z ďalších čo majú dojem že ženy si namyslaju a nosiť dieťa v bruchu je ako nič.. ako nechcem predpovedať zle, ale ako sa asi bude chovať ako otec keď je buran už teraz? No hold, kazdy si vyberá partnera slobodnym rozhodnutím..

jana_eyre_2
11. feb 2021

@leuchtturm nie je to choroba, ale dvíhať ťažké veci sa nemajú, to je starý, známy fakt.. a keď jej to ťažké bolo tak to asi dvíhať nebude a riskovať že sa niečo stane a už vôbec nedáva nikomu právo jej nadávať a správať sa k nej zle..

cookie29
11. feb 2021

@whatever1 ono je rozdiel medzi dvihanim a zdvihnutím 😉. Nikto od nej nechcel, aby dvíhala ťažké ako napríklad v práci od rana do večera, proste pravidelne. A ešte raz ja som sa na tuto tému bavila s viacerými lekármi lebo potrebujem dvíhať malé dieťa a všetci sa zhodli na tom, že žiaden problém. A nepredpokladám že som sama

jana_eyre_2
11. feb 2021

@cookie29 mám tri deti, takze v tehotenstve som ich zdvíhať musela, ale každý lekár vždy vravel nech ich radšej dviham.ked sedím a nie v stoji..
pri každom som mala mäkký a pootvoreny krcok.. to síce nemá každá žena, ale dvíhanim sa tam môže dostať..

byť tehotnou nie je súťaž aby si teraz niekto dokazoval čo on všetko zvládol.a kto nezvládne je padavka.. dokonca ešte aj tá detská postieľka je každá inak ťažká.. okrem toho dvíhať postieľku na povalu fakt nie je zdvihnutie..

whatever1
11. feb 2021

@cookie29 ked nesies dieta, tak ho mas na svojom tele, jeho vahu si "rozlozis". Sice je to namaha ale omnohoho mensia ako keby napriklad vystries ruky do vzduchu pred seba a to dieta nesies tak. Zapajas uplne ine svalstvo. Pokial sa autorka citi nekonfortne ked nieco zdvihne tak by svoje telo mala pocuvat, nevidim dovod ju presviedcat o opaku.

heln
14. feb 2021

Ked si mala pocit ze je to tazke, tak to nedvihaj. Najlepsie vies co zvladnes a co nie. A tie mudre komentare, ze tehotenstvo nie je choroba si nevsimaj. A tie dristy, ze je to povera tiez nepocuvaj. Mne pri kazdom tehotenstve, hlavne vo vyssom stadiu lekari vraveli, ze nedvihat tazke, lebo moze prasknut plodova voda. Tie co vladzu nech rubu aj drevo a ty rob podla seba, ako vladzes.

Strana
z2