Som štvrtýkrát tehotná a rozhodujeme sa, či si dieťa necháme
Ahojte som 4x tehotna a teraz riesime s manzelom ci si dietatkl nechat alebo nie, prislo necakane neplanovame no proste je tu. Mam strach a neviem sa rozhodnut. Som v 6tt
Platime toho vela sme v 3 izbovom byte plis psik. Prosim o radu. Som zufala
@kristinapetronela luto? Kolko mas deti ked vies, ze ti ich ma byt luto?
@kvetinka75 to nie je tlak.to je neodškriepiteľna pravda
@luciah187 ja mam tri deti ... Áno je mi ľúto lebo píše že nemajú peniaze
@kvetinka75
7 tt
Veľkosť je približne 7,5mm na začiatku týždňa, približne 8mm na konci týždňa. Na ultrazvuku možno pozorovať tlkot srdiečka. Pracuje, čerpá krv smerom k pečeni a hlavnej tepne. Bábätko má utvorený i nervový systém.Hlava je v porovnaní s ostatným telom priveľká. Formuje sa na nej tvár s očami, ktoré sú ešte zatvorené. Dieťatko má pľúca a základné tráviace orgány, pečeň, obličky, pohlavné orgány. Ich vývoj však stále pokračuje.....
Je tu , len je mensie ako dieta v 20tt, 36tt, či 39tt
@negymama prave toto ma tak pohana aspon trocha ze uz ty starsi su samoatatny
@kristinapetronela toto snad nemyslite vazne, deri maju vsetko co chcu nic sa im neodoporie.
@kristinapetronela kde som napisala ze nemame peniaze? Lebo v mojom prispevku som nic take nezmienila. Nemylte si dojmy s pojmami. Napislaa som o byvani nie ze nemame peniaze a ked ste si vsimla moj momentar vyssie tak pracujem aj ja aj manzel
@cecilia29 nemusíš mi to vysvetľovať, mám to svoj názor a bodka.
@stanulienkat napadlo ale kedze som zo zdrabotnych dovodo musrla vysadit antikoncepciu pretoze mi spravila myom na maternici a mala som opakovane cysty aj 3x do mesiaca a nemozem tiez teliesko tak ank neviem kedy sa to stalo.
@marticka92 PREZERVATIV NEPOZNATE? Okrem chemickej atk.... je mnozstvo metod.
@luciah187 vidim to a aj asi aj lutujem ze som sem nieco napisala
@luciah187 preco by chlapci-deti mali rodicom s babatkom pomahat???? Preco???? Viete ako tym skazite detstvo dietata ked mu ako dietatu nalepite starostlivost o batola??? O dieta sa maju starat rodicia nie deti
@andrejkap123 starať áno, majú sa rodičia, ale občas postrážiť to zase nie je taká veľká záťaž a toľko času, aby to nezvládli. To je také hrozné dať pozor napr. na dieťa v kočíku, kým sa matka osprchuje? Stane sa niečo tomu súrodencovi? Kľudne môže popri tom aj ťukať do mobilu. Gro má byť na rodičoch, ale sem-tam dohliadnuť, to ešte z nikoho neubudne
@vamajka vy ste tada ona troeda fakt dakujem za vas inteligentny nazor. Neviete ako to bolo 🙈
@marticka92 Moja mamina bola v podobnej situácii, žiaľ, život to zariadil nakoniec inak. Často a všetci spomíname, akého veľkého by sme dnes mali súrodenca. Kamarátka si obdobnú situáciu odžila nedávno. Dnes je ten malý chlapček miláčikom rodiny. 🙂 Držím ti palce, zvládnete to. ✊ Máš skvelého manžela so správnym postojom. 🙂 Takéto prekvapká vedia zneistiť, ale v konečnom dôsledku sú krásne.
@marticka92 z toho čo píšeš , my vychádza ,že vlastne to bábätko aj chcete obaja ,len máte obavy .
A obavy sú tu vždy . Ja mám tri (12,5, a 1,5r). Chránime sa dvoma spôsobmi .no ak by nejakým divnym zázrakom prišlo štvrté , prijali by sme ho .v Tom sme sa s mužom zhodli .
A možno ten byt sa vám podarí vymeniť za väčší . Hoci možno o 3 roky pôjde najstarší má internát ,a potom vs a z domu ,a zrazu máš byť prázdny ( ako môj otec ostal sám v dome .. všetci traja súrodenci sme odišli z domu ako 18 roční )
@andrejkap123 to čo je za logika, že im pokazia detstvo? Čím? Že pomôžu rodičom? Vtedy sa kazí detstvo, keď deti pomáhajú rodičom? To sú tu teda diskusie, už si naozaj myslím, že tie deti mate z cukru, keď už ani pomáhať nemusia.
@marticka92 musíš rátať aj s tým, že tu budú také moralistky, pre ktoré je možná iba jedna cesta. Nežijú tvoj život, nie sú v tvojich topánkach a druhému sa veľmi dobre radí. Ty si tehotná, ty budeš mať dalšie dieťa, tak sa vy musíte rozhodnúť. A pootm už nerozmýšlať nad tým, ako si sa rozhodla, či to bolo dobré alebo zlé rozhodnutie.
Veľa žien ti napíše možno možno a samé pozitívne veci ale sa môže stať aj opak. Nebudem ti písať negatívne veci, pretože človek ozaj nevie, čo sa stane, keby sme to vedeli, hneď by sa ľahšie rozhodovalo. Ale treba občas myslieť aj na to, čo ked to nevíde tak, ako by malo
@kvetinka75 a kto daval pozor na prve dieta ked bolo v kociku? Ked starsi surodenci neexistovali? Surodenec AK SAM CHCE nech postrazi/pohrá, ale taka rada že ved mate starsie deti pomozu… mi nepríde ok. S tym tak automaticky pocitat. Kolko dospelych ma teraz z toho traumu lebo ich “boomer” rodicia im nechavali na starost mladsich surodencov.
@stanulienkat Tvoje komentáre jej teraz pomôžu rovnako ako ten prezervatív. Mlčať je niekedy zlato.
@stanulienkat na latex mam alergiu a na ocel taktiez ale totu zbytocme nieco vyavetlovat tu sa zgrupla skupina ktorej nerozumiem.
Za mňa ďalšie dieťa určite nie, už tri sú až-až. Máš veľkých chlapcov, 5-ročný "chvíľu" do školy a príde väčší pokoj... oštarovať sa zase s miminom by bolo hrozné... ale rozhodnutie je na vás... musíš brať do úvahy aj deti... prečo by mali na seba ťahať ťarchu starania sa o mimino... ich rozhodnutie to určite nebude... alebo zase na druhej strane sa budú tešiť... Ozaj je to celé len a len na vás...
@andrejkap123 a preco nie? Co su oni samostatna jednotka a nepatria do rodiny? 🙄🙄🙄Vsak nikto neocakava od nich, aby sli do prace a zafinancovali chod rodiny ci zhanali nove ubytovanie ci nebodaj zaobstaravali jedlo na stol.... Zase z tych deti neubudne, ked sa sem tam trochu o surodenca "postaraju" (rozumej daju pozor, daju mu flasku, ci vyzdvihnu zo skolky) a preberu aj trochu "rodinnej" zodpovednosti na seba (a nehovoriac o tom, ze takto si deti vybuduju surodenecky vztah, hlavne ak je vekovy rozdiel vacsi)....
@andrejkap123 ja som nepísala, že starší sa postarajú. Ale zase nevidím problém sem-tam dohliadnuť na to mladšie. Narp. ak sa chce žena osprchovať. Nemusia ho brať von, hrať sa s ním , robiť mu program a pod. to je na rodičoch
@andrejkap123 nikdy som strasim detom nedavala sttazit mladsie fo by som pokoja nemala vsade kam som sla isli vsetci so mnou hlavne mladsi.a starsi len ked chceli ist
Nemusis absolutne nikomu vysvetlovat preco si tehotna! Je to len vasa vec,akym sposobom sa chranite a ci vobec..
Mam tiez styri deti,tri boli planovane,stvrte nie..Do siedmeho mesiaca som sa nevedela z tehotenstva ani tesit,strach bol obrovsky..Ako to zvladneme,nielen financne ale hlavne organizacne a psychicky 🙂 Nebudem ti tu pisat ,ze je to vsetko super a bala som sa zbytocne..Lebo je to fakt narocne,babatko nam rozbilo rezim ktory sme ako rodina uz mali,mam doma bordel ako este nikdy a cas na jednotlive deti mam len malokedy..Ale,ten maly krpec nas vsetkych tak zlepil,vsetci ho milujeme a on si to patricne vychutnava,staci mrknut a uz niekto je pri nom.Je to laska 🙂 Nenechavaj toto rozhodnutie iba na sebe,od muza je pekne ze ta podpori akokolvek sa rozhodnes ale ste v tom spolu,prejdite si financie,priestor,auto..Bude schopny ti muz pomahat?Alebo hocikto iny?Zmestite sa do bytu?Do auta?Dokazala by si zvladnut napor na psychiku ak by ste sa rozhodli pre potrat?Ustalo by to vase manzelstvo?Na tento zakrok by ste museli ist na 100% rozhodnuti ze robite spravne,inak vas to bude matat cely zivot..Drzim palce aby ste sa rozhodli tak aby vam vsetkym bolo dobre..
@andrejkap123 ja som mala tiež maldších súrodencov a nemám veru traumu z toho, že som ich občas zobrala von alebo sa s nimi zahrala.
A nepoznám nikoho kto by mal. Mám jednu kámošku ale tá bola už 7me dieťa, ju súrodenci nechceli, lebo ich už bolo priveľa ale teraz majú dobré vzťahy. Inak nepoznám nikoho, kto by mal následky z toho, že musel občas postrážiť súrodenca
@marticka92 súhlasim 🙂
Aj mne najpr. starsie deti vyberali mladsie z druziny a prisli spolu autobusom domov. Ak museli ist na kruzok len doviedli najmladsieho na stanicu ku autobusu a ja som ho vyzdvihla pri zastavke. Maly bol velmi skoro samostatny, jednak bol celkove vyspely od mala, jednak sa tahal za surodencami, takze uz ako tretiak /este nemal ani 9 rokov/ chodil uplne sam z velkeho mesta medzimestkym spojom domov.
A starsi surodenci to vobec nebrali ako nieco, co im kazi detstvo. Normalne chodili ako partia, budovali si vztahy, a doteraz velmi pekne vychadzaju, nemam problemy ze by sa mi deti neznasali alebo extremne ziarlili na seba.
Takisto bezna pomoc doma...vsak to je potrebne ci je jedinacik ci osem deti...upratat si, vyniest kos, vyvencit psa, neskor aj uvarit umyt riady, atd. Aj to pomoze mame, ked ma babetko, nemusi to byt len priama starostlivost o dieta.

Keby máte svoj dom tak napíšem nechajte si ho .ale nenapíšem ani že si ho daj zobrať .to sa nedá ...mali ste skôr rozmýšľať .teraz budete len prežívať ? Je mi ľúto starších detí