icon

Som tehotná a nechcem druhé dieťa

lesankavh
6. máj 2021

Ahojte mám 30 rokov 2 ročnú dcérku a som v 9 týždni. Problém mám taký,že sa s tým neviem vyrovnať.
Od kedy som sa to dozvedela (mesiac),každý deň plačem.
Stratila som radosť zo života,nežijem len prežívam.
Najradšej by som bola celý deň v posteli 😓
Nevenujem sa dcérke ani priateľovi,všetko si to uvedomujem ale neviem to zmeniť .
Cítim veľkú úzkosť,vnútorne som zomrela ...
Priateľ to už so mnou nezvláda,chce odísť aj s dcérkou na pár dni k mame ,lenže ja sa tejto depresie neviem zbaviť.
Neviem čo mám robiť 😓
Psychológ teraz nemá voľný termín až v lete.
Ako sa tešiť z bábätka ? a neničiť si rodinu ?

bublanina1
6. máj 2021

Môj názor

zafir
6. máj 2021

@lesankavh skús prosím poradňu Alexis, určite pomôžu. .

https://www.alexisporadna.sk/

bublanina1
6. máj 2021

@rusalinka kto tu nadáva?prečítaj si čo som písala...preboha .. píšem svoj názor čo si myslím Dovi

mariska1989
6. máj 2021

A prečo sa s tým nevieš vyrovnať však porodiš a dcéra potom bude mať 3 roky popravde nechápem pre o sa netešiš , chcela si len jedno? Či máš strach z pôrodu ak bol zlý pôrod ? Ja som tak mala že dcéra sa narodila keď staršia mala 2 roky a 10 mesiacov ...začni sa tešiť ak nechceš až je to maličké uplakané 😁

nttnnt
6. máj 2021

a nepomohlo ani ked si videla srdieko ako bije? ja som mala vtedy take dobre pocity ako nikdy..ale urcite to ries a ries to hned to ze jeden psycholog ta nezobere neznamena ze v okoli nemas dalsich si vycestuj aj.

asia83
6. máj 2021

@acrobaleno A čo tak nebyť bezcitná mrcha? Aj tým by sa mali riadiť verejné fóra... Alebo píšte iba to, čo neudrie na svedomie ostatným? Tým sa majú riadiť verejné fóra???

via88
6. máj 2021

O dva tri roky tu da niekto podobnu temu a budes pisat, ze si to tiez prezivala zle, ale uz si to nemozes vynachvalit 🙂 uvidis.

acrobaleno
6. máj 2021

@asia83 Kde som bezcitná mrcha? Lebo som napísala, že má ísť na potrat? A tvoj problém je s tým aký? Potrat je normálne slovo, nie je to žiadne tabu, nie je to hriech a ani za to nikto neskončí v pekle. Je to jedna z možností, ktorú si žena môže zvoliť.

beate1
6. máj 2021

na potrat môžeš ísť do 12 týždňa, ked dieťa nechceš..je to tvoje telo a tvoj život.

luccija
6. máj 2021

@ella_price IPecko prosperuje ako nikdy predtým veľký obdiv tomu psychológovi nenapadne má meno čo to zalozil

guliver19
Odpoveď bola odstránená
123369
6. máj 2021

@lesankavh ahoj, tiež som v 9 tt a tiež ma pochytil z ničoho nič obrovský strach, najskôr šok a radosť o týždeň strach. Našťastie to o pár dní ustúpilo, hormóny si robia svoje. Ale podstatné je že si dospelá a svojpravna žena. A nikto ti nemôže do ničoho mudrovat. Ak sa s priateľom rozhodnete pre potrat , určite by som do toho išla. Je to len a len vaša vec.Je to môj názor,a podľa mňa potrebuje už narodené dieťatko, zdravú a vyrovnanú mamičku.

bublanina1
6. máj 2021

@123369 👎

123369
6. máj 2021

@bublanina1 🤦🤷

jarmila2010
6. máj 2021

@guliver19 toto jej urcite pomoze🙄akurat ju to privedie,este do vacsej depresie...ked nemas podporit,radsej nepis

ella_price
6. máj 2021

@luccija Môže byť. Ale dva krát sme sa snažili nejak s nimi spojiť a vôbec nič. Žiadny mail, odpoveď, telefonát, nič...

banderaska29
6. máj 2021

@guliver19 takým ako ty by som priala prežiť stav, ktorý ona má aspoň na mesiac. debilizmus - to platí skôr na Teba, ako si to dovolíš napísať niekomu koho nepoznáš ? to by si jej povedala aj do očí ? hrdinka, len aby sa niečo také ešte naozaj nestalo aj Tebe, potom by som si pozrela, kto tu je blb

retatka
6. máj 2021

@luccija No smutné ,že je len pre mladých ...rátam tak do 40 rokov .Akoby starší už nemali problémy ..ak by tam napísal starší 40-50 roční zrejme by sa odpovede nedostal ...

slovakboy
6. máj 2021

@lesankavh Viem ťa pochopiť prežil som niekedy depresie a po korone som mal silné úzkosti z ktorých sa ešte liečim. Poradil by som ti vyhlladaj psychiatra hoci aj tí sú obsadení. Alebo ti môže dať ľahké antidepresíva aj obvodný lekár. Raz akútne to môže urobiť aj môj mi hneď predpísal na úzkosti AD a psychiater už len potvrdil liečbu a pochválil obvoďáka že si počínal správne. Už existuju bezpečne AD aj pre tehotné ženy. To že ti je zle je v tvojom stave normálne a neobviňu sa z toho. Si úžasný človek nádherná božská bytosť ktorá prinesie nový život. Máš právo sa cítiť aj zle nijako ti to na tej božskosti a tvojej nadhernosti neuberá. Nepočúvaj tu niektoré rady ktoré nemajú ani páru o tom ako ti je. Zabudni na ne. Zabudni na všetko a buď len sama so sebou. Ak ti vadí bábätko v tebe tak buď len so sebou. Nemysli ani naň. Zhlboka dýchaj a pozeraj hoci aj do stropu. Prinúť sa občas k činnostiam ktoré zvládneš. Ráno pi teplu vodu s glukózou z lekárne alebo z Kauflandu. Tam je lacnejšia. Prinut sa tri krát denne jesť hoci sa ti nebude chcieť. Hygienu len koľko zvládneš. A manžel nech neodchádza ale nech ťa hladká po ramenách a lopatkách. Objatia žiaden sex len objatia blízkeho človeka. Snaž sa vyciťovať čo to robí dobre a čo už nie. Ak cítiš že ti to robí dobre pokračuj ak nie ihneď stop. Nepozeraj správy ani nepocuvaj. Nepozeraj filmy ani romantické. Pusti si radšej relaxačnú hudbu z YouTubu. Veľa spi. Ak sa dá vyjdi von na vzduch aspoň na pól hodinu denne. Pi vodu počas dňa mala by si 2-3 litre vypiť sleduj si farbu moču nesmie byt tmavý ano žltý ale zas úplne číry tiež nemusí byt. Po siedmej už Nepi ani nejedz ale minimálne tri krát jedz a medzi jedlami sa zavodňuj. B komplex vitamíny môžeš. Cukor glukóza tiež. Vetraj si v izbe a pozeraj do slniečka alebo do slnkom osvetlenej trávy. Rob male krôčiky k uzdraveniu a pozoruj pokroky hoci sa budes stále zle cítiť. Príjmy sa a aj tento bolestivy stav. Dôveruj že prejde. Nie hneď ale prejde. Hovor si nahlas: mám sa rada taká aká som a príjmami sa hoci mám depresiu. Ak ti príde zlá myšlienka na um zavčasu ju stopni a nerozvijaj. Ak nechce odísť nebojuj s ňou ale pozoruj ju ako niečo, čo ti nemôže ublížiť len ju nechaj prejsť. Porozpravaj sa s tou myšlienkou: “no moja už si tu zas? Mám sa rada som skvelá prejdi si a choď preč. “ Nehnevaj sa na ňu nebojuj proti nej zlom. Pozitívne myšlienky hoci sú pre teba teraz vzácne si vyhľadávaj. Hoci úplne jednoduché. Nesnaž sa nasilu tešiť z bábätka - ak to nejde, nejde to a neobvinuj sa z toho je to normálne a raz sa to zmení. Ver mi. Tvoja duša - to si ty. A depresívne myšlienky to nie si ty. To sú len myšlienky. Sústreď sa na prítomnosť. Nemusíš sa z nej tešiť len ju vnímaj. Dychaj zhlboka a pozri si niečo o dýchaní. Nie ale wim Hoff metódu. Tá je pre otuzilcov a v tomto stave ti neurobí dobre. Dychaj do brucha a s dlhým výdychom. Rozprávaj sa s ľudmi ktorí ti robia dobre. Kamarátka čo niečo podobne zažila - zdover sa jej. Ak ti rozhovor s niekym hoci aj blízkym nerobí dobre stopni to hneď. Veľa ľudí nevie ako má reagovať nie je to ich vina. Všetko bude dobré. Všetko čo sa ti deje je pre tvoje dobro. Raz budeš silnejsia ako si bola. Veľmi ti držím palce a myslím na teba. Budem sa za teba modliť. Daj mi vedieť ako sa ti darí hoci máličko.

makova333
6. máj 2021

@bublanina1 citis sa prijemnejsie ked ublizujes?

bublanina1
6. máj 2021

@makova333 kto ubližuje?

luccija
6. máj 2021

@retatka to neviem...dospelí skôr sami vyhľadajú psychológa a pomoc podľa mňa teenegeri sú ohrozenejsia skupina a na nich sa nemyslí.Ked majú doma zle vzťahy kde sa majú zdôveriť?ja im fandim

via88
6. máj 2021

@123369 no ja interupciu v zasade a defintivine neodsudzujem...
Ale takto, no to by vela vyrovnanych, dobrych a milujucich mamiciek, ktorym sa po porde, resp. este pred nim, ustalili hormony a emocie, slo na potrat celkom zbytocne az tragicky... keby dali na prvy trimester a uplne; zvacsa docasne, rozhadzanu psychiku...

retatka
6. máj 2021

@luccija Samozejme i ja ,no mohlo to byt bez obmedzenia veku .Zrejme to bude ozaj pre násťročných a možno už ani 30-tnik tam nespadá ..to len taká moja úvaha 🙂

lesankavh
autor
6. máj 2021

@jarmila2010 prvý pôrod som mala veľmi ťažký,stále som ho nespracovala 😞nechcem to zažiť zas

lesankavh
autor
6. máj 2021

@anjelicek26 potrat určite nie

lesankavh
autor
6. máj 2021

@felycity áno pociťujem strach najviac sa bojím pôrodu ,1 pôrod som mala veľmi zlý

lesankavh
autor
6. máj 2021

@kendova_anna nie niesme vo finančnej kríze,máme všetko ...
Ja sa bojím pôrodu a ako zvládnem 2 deti

123369
6. máj 2021

@via88 áno to máš pravdu,ja som sem tiež písala keď som mala "tie svoje dni" a veľa žien mi písalo , že načo sme si robili potom druhé. No lebo človek sa na bábätko teší a plánuje a potom prídu tieto " stavy" a fakt za ne žena nemôže. Tiež by to možno autorku prešlo,ale nepíše,či bábätko plánovali alebo sa žiaľ nechcene zadarilo . Mi sme ho chceli,ale fakt nemôžem za to , že ma zrazu pochytil strach.

nevenka
6. máj 2021

@lesankavh podla mna mas depresiu, nevyhovaraj sa, ze psycholog ma termin vtedy a vtedy a skor nie. Tak si najdi psychiatra. Je to diagnoza a treba to riesit.
Ja som otehotnela pri narocnom dietati, ktore malo 12 mesiacov a nespalo mi cele noci. Revala som tiez, ze to druhe nechcem. Navyse, mojmu ocinovi diagnostikovali rakovinu v tom case. Ked sa nam narodil syncek, zomrel muzov dedko, bala som sa, ze ked sa mi narodi druhe dieta, moj ocino zomrie. Tesit som sa zacala, ked som malinkemu drobcekovi pocula bit srdiecko a narodilo sa nam dievcatko. Ked som neplanovane otehotnela treti raz, mala som chlapca a dievca a ked som sa dozvedela, ze cakame chlapceka, tiez som nebola nadsena a nechapem sama, preco. 2 mesiace som mala take, ze som prerevala, ze ako to bude a ci mi to bolo treba a tak. Ja mam ale problemy aj so stitnou zlazou, depriesie mam z nej a pri hormonalnych zmenach mi to mava so psychikou riadne. Teraz som do mojho tretieho drobceka zamilovana az po usi a ti dvaja starsi, su perfektni partaci. Ja som sice lieky nepotrebovala na depresie, neboli tak tazke, ale mozno nejake su, co sa v tehotenstve mozu. Prosim Ta, chod rovno za psychiatrom, pohladaj si recenzie, hladaj takeho, ktory nielen predpise lieky, ale je aj terapeut. Aj taki su. A nech Ta muz nenechava s malou samu, NESMIES OSTAT SAMA!!!