Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@nena13 ja si dávam vitamín Equivita (už nekojím) ale či mi to pomohlo ťažko povedať, mám pocit, že musíme len vydržať, však raz to hádam prejde, zatiaľ ich mám dosť 😉 Začína jeseň vtedy mi vždy padali vlasy a do toho teraz hormóny, myslím že to jednoducho musí prejsť, ale vitamíny určite neuškodia, len je otázne či pomôžu 😕
@nena13 Mne tiez neskutocne padaju,nastastie ich mam vela.Mamina mi hovorila ze jej tiez velmi vypadavali a vtedy sa dala ostrihat nakratko.Odvtedy uz dlhe vlasy nikdy nemala.....svgrina mi hovorila ze to len hormony su,ze ona skusala vsetko mozne a nic nezabralo,ze to musi prejst samo,neboj sa oni postupne dorastaju takze holohlava neostanes.Ja ten ubytok citim ked ich davam do gumicky,podstatne tensi cop mam ako som mala
@svetlusska 4+1týždeň 🙂
@nena13
@janusha33
kočky, mne tiez strasne padaju vlasy. lenze ja to mavam kazdy rok, na jar a na jesen. ale na jesen omnoho viac. nepozorovali ste to u seba aj v minulosti, ked ste este nemali babatka?ako zacal september, tak sa nemozem dozametat...stale vlasy na podlahe, na posteli, Kristinka v ustach...proste su vsade. 🤐 . a nepomaha mi nic.
@petra1209 aha lebo my za chvilu zaciname 4 mesiac a tiez som uvazovala nad prikrmamy, resp.moja mama vravi ze uz by som mohla zacat 🙂
@svetlusska ak kojíš tak ešte netreba ak ste na UM tak od 4 mesiaca kľudne
@petra1209 nooo este kojim, ale tak aj doktorka mi vravela ze az od 5 mesiaca ukonceneho staci...to len moja mama ze uz mozem mozem...vrrr normalne ma tym vytaca...nejak jej to budem musiet vysvetlit
@svetlusska tak to ešte počkaj keď kojíš tak by to bola škoda a o tom ako to mňa vytáča ani nehovorím jedna babka to už mu dávaj druhá to už mu pridaj jedna teta toto druhá toto ide ma z nich trafiť 😉
nádherné detičky...rastú nám májovčiatka naše dosť rýchlo 🙂 my tiež máme problém so slintaním, je nejaký nervóznejší, vkuse čosi "hryzie" - žeby o mesiac prišli zuby? inak ja neviem kedy začať prikrmovať, názorov je kopec...mamka i kamoška lekárka tvrdia , že lepšie od 4. kvôli ochrane pred alergénmi a vstrebávaniu železa, dokonca dávať aj lepok. Asi urobím kompromis a v 5.mesiaci začnem. Pridávam svojho fešáka:
@petra1209 nooo sak ja som tiez toho nazoru ze pokial pekne pribera a neplace od hladu tak naco..nic nabuduce jej to pekne vytmavim a ked chce nech sa hneva pre mna za mna
@alohim fesak je riadny 🙂 noo moja doktorka mi vravela ze od ukonceneho 5.mesiaca moja mama uz aj teraz by chcela od zaciatku 4.mes.ale tak ja este nechcem a sa na tom natahujeme...som jej povedala ze nech sa opovazi a k nej prestaneme chodit 🙂
Babenky, ked kojite,mate CAS predtym nám nedovolili prikrmovat skor ako v 6 mesiaci a vdaka tomu mam 3 zdravucke děti bez alergii, lékarku vidia tak akurat při ockovaniach, Teda ani při stvrtom drobcovi si do toho nedám kecat a AZ po 6 mesiaci. Věd je taky spokojny při tom vyciciavani maminy, Budem mu to kazit. A aspoň paradne rychlost schudnem. Ško vždy.
Babulky chcem sa spytat, ako vam spinkavaju deti v noci?? Ked ja mam pocit, ze cim je nasa herecka starsia, tak je to orsie a horsie, budila sa uz len jeden az dva krat a teraz?? Aj styri 5 krat za noc, zaspi krasne sama o osmej v postielke a uz o desiatej je hore, ani nie je vzdy hladna, len ju musim pestovat, a znova ucicikat a ulozit, ked ju dam k nam do postele vsetko ok, lenze ja sa tak bojim ze ju prignavim, sa obracam moc v noci, aj muz mi to vravi, a by som sa uz nevyspala vobec:(( a to sa este v noci budi aj s placom, co pred tym nikdy, ved je aj prebalena, napapkana, neboli ju nic, to poznam ten plac ked ju nieco bolka, toto je len take mrnkanie, jaj sa bojim, ze za chvilu nebude spavat vobec:(
Ahojte babulkyyyyy 🙂
@jarabica123 mam 3 kamosky s detmi od 5-7 mesiacov a vsetky tri mali uplne to iste ako ty, deticky sa okolo 4m zacali budit castejsie v noci a nebolo to od hladu, lebo niektore uz mali aj kasicku vecer, obycajne chceli cucnut a zaspali, alebo stacil len dudlik. Kocky nedosli nato, preco sa takto budia. U jedneho chlapceka to postupne ustalo okolo 6m a teraz maju noci ktore prespi cele a noci kedy je hore 5x. Ostatne 2 kocky si zobrali deti do postele a ked zamraucia, daju im cicik. na nic lepsie neprisli. Ja cakam, ci taketo cosi prepukne aj u nas...Linda ma zajtra 5m, ale ona spi s nami v posteli od narodenia, budi sa 1-2x za noc na papanie zatial, ale to sa vsetko moze zmenit.
Myslim, ze su to take vyvojove fazy, ze babatka maju obdobie, kedy mozu trebars "kontrolovat" maminu, ci je tam s nimi a myslim, ze to prejde, od hladu to obycajne nebyva ak sa pred spanim dobre napapkaju.
Drzim palce, nech to cim skor prejde tato faza u vas.
babenky pozerali ste vcera ten pribeh na jojke bez deti neodidem, nieco strasne :(
@michalienka25 Nie u mna to predtym nebolo.Ako sem tam vypadli nejake ale nie tak ako teraz...normalne chumace zbieram ked si prehrabnem rukou vlasy
@jarabica123 Presne toto aj nas...s takym narekom sa v noci budi....no budi on v podstate narieka ale este spi,lebo az ked ho vezmem na ruky a pritulim si ho,mojkam tak vtedy sa tak preberie a upokoji a ked mu dam prsnik znova narek a ked sa pri kojeni zacnem hojdat tak vtedy sa nejak tak ukludni napapa a zaspi ale akonahle ho zlozim do postielky znova narek.Dnes sme tak v noci hodinu bojovali.Nakoniec som ho nejak tak uspala spievanim ze uz tuheho som ho dala do postielky ze sa neprebral.Tiez som ho parkrat vzala k sebe do postele a dala mu cicik a tak zaspal,lenze ja som s nim zadriemala a svetlo svietilo kym som sa neprebrala.a nezhasla.Ale tiez som sa nejak nevedela vyspat ôlebo som sa bala ze ho pripucim.Tak som si povedala dost a teraz bojujeme aby si zvykol a naucil sa ze on ma spat v postielke.Uzje to lepsie.
A zase mame zakaprene ocko a nejak nam slzi.Zrejme to bude tym ze si ho stale sucha ruckami a ci si tam nieco nezaniesol.Ale preco si ho sucha ruckou to neviem.
@alohim ja idem tiez najskôr v piatom mesiaci, ved kym neplace od hladu, tak naco...a mrkvicku bude moct papat cely zivot, ale cicik nie, tak naco sa ponahlat. a mas kraaaaaaasneho synceka, to bjusko je prenadherne. a ceeeela maminka 😉
@svetlusska
@petra1209 baby, nehnevajte sa na maminy, za ich mladosti to bolo inak ... mna prikrmovala mama od 2 mesiaca a pritom som bola kojena do 7m 😝 vtedy sa to proste tak robilo a oni si myslia, ze to tak treba 😅
@alohim No vies co ja som skusila po Zaciatku 5 mesiaca,davali sme mrkvicku,mal problem sa vykakat,potom uz to nejak slo samo tak som skusila zemiacik a bol zase problem sa vykakat tak som si povedala ze necham to teraz tak,zrejme este na to nie je dost vyzrety ked sa nevie sam vykakat potom a skusim zase na konci 5.mesiaca.Tiez som chcela kvoli tym alergenom ale aj preto lebo mozno budem musiet prestat na chvilku kojit a neviem ako sa potom chyti tak som chcela aby bolo prikrmovanie kryte mojim mlieckom.A tiez som mala pocit ze je hladny lebo po prsniku mi chniapal a tahal a tahal a ked nic neslo tak narek neskutocny a mohla som ja masirovat a vytlacat a neviem co,potom sa to nejak znova rozbehlo..Nevadi vyskusame neskor.

Žienky ,tým čo padaju vlasy-čo vám pomohlo????Či len trpezlivo čakať kým mi všetky nevypadnu 😅 Skušala som žihľvu aj piť aj na vlasy a nič....mate nejaku radu?