Zlomenina kostrče - problém pri pôrode

ja_barborka
2. jan 2016

Ahojte, máte niektorá skúsenosť so zlomenou kostrčou a následne pôrodom?
Mne nedávno zistili, že som mala v detstve zlomenú kostrč, neliečenú a mám ju nejak nakrivo zrastenú. Vraj je otázne, ako sa bude riešiť pôrod. Ešte pred otehotnením musím ísť na konzultáciu ortopédovi - avšak už som raz bola a veľmi mi neodporúčal operovať to a odstrániť tú kosť. Bojím sa však, že by pri pôrode mohlo dôjsť k nejakým komplikáciam, alebo uškodiť dieťatku.

S partnerom totiž premýšľame o dieťati, takže je to momentálne veľmi živá téma.

Ďakujem za príspevky

ena70
2. jan 2016

mne pre zaujímavosť zlomili kostrč pri pôrode ☹ ..... stálo ma to veľa bolesti a kým na to prišli, prešiel takmer rok....zrástla sa zle, zle sa mi chodilo, ale potom si kostrč "našla svoje miesto" a bolesti prešli. ktovie či samotným pôrodom sa ti možno neupraví, alebo neposunie tam kam má...ťažko vopred povedať...držím palce!

sardinka335
2. jan 2016

@ja_barborka ja fakt hovorím, ze ludom z toho snažilkovania uplne prepína...tehotna nie si a riešiš ako budeš rodiť. Kazdopadne tato tema sa tu uz riešila, mozno tam najdeš odpoved na svoje otazky. Myslím si ze pri dnešnej medicine a moznosti sekcie by to nemal byť problém..
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/zlomena-kostrc-pred-porodom-je-nutny-cisarsky-rez/

marcelatje
2. jan 2016

Tiež som ako dieťa mala zlomenú kostrč, nijako to vtedy neriešili aj keď bolesti to boli hrozné. Nikto to počas mojich tehotenstiev ani len nespomenul, nespýtal sa, či nebodaj dával do súvisu s komplikáciami pri pôrode.

ja_barborka
autor
2. jan 2016

@sardinka335 - neprepína mi zo snaženia sa. Ale napríklad ak bude kvôli tomu nutné urobiť rontgen tej oblasti, ako tehotná to už riešiť nebudem môcť. Lekár s ktorým som konzultovala nález mi odporúčal buď operáciu alebo si zvyknúť, avšak ortopéd vyjadril isté obavy ohľadom zahojenia tej oblasti, teda operáciu neodporúčal. A je to celkom citlivá téma, myslím. Ale ďakujem za link na tému. Prečítam. 🙂
@ena70 - práve toho sa obávam, aby som niečo také nemusela podstúpiť a radšej chcem vyriešiť predtým samotným pôrodom. Ďakujem za povzbudenie 🙂

sardinka335
2. jan 2016

@ja_barborka tak si najprv vyrieš svoje zdravotne problémy a potom sa snaz o dieťa - to ma istu logiku nie? Neviem čo je na tom ,,citliva tema,,..treba to riešiť s odborníkmi, aj s viacerymi. Operácia je vazny zasah do organizmu a ak je ešte s neistým vysledkom...ortoped moze indikovať sekciu, teda da na nu porodnikovi odporučanie. Na nete je o tom mrte člankov a diskusii.

lara365
7. jan 2018

@sardinka335 ....a co je na tom ze sa pyta na nazor inych zien ktore maju s tym skusenost? Ak s tym nemas skusenost, tak radsej neodpovedaj, lebo to co si napisala vie aj ona sama. To ma logiku, nie?

kikuta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kikuta
7. jan 2018

@sardinka335 Je to tu na to aby sa informovala a ďalej sa rozhodne ako bude postupovať ...

meg_junova
21. aug 2022

@sardinka335
Vám pekne hrabe na hlavičku, alebo nemáte ukončenú základnú školu. Pani rieši problém pred otehotnením, naučte sa prosím čítať, unavujuú má príspevky Vášho typu.

katarinkacat
22. okt 2023

@ena70 aj mne... ako dlho ta to bolelo ? Strieľalo to do päty?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre