icon

Ako prežívate krásne obdobie prvého trimestra?

martina1488
2. dec 2021
Strana
z2
barbora0308
2. dec 2021

@martina1488 uprimne? Ja som si zatial neuzila ani den. Od zaciatku ma trapia nevolnosti, zaludok ma pali od vsetkeho co zjem, medzitym sa pridruzila bolest krizov, mam pocit ze by som furt spala a par tyzdnov ma trapi aj tehotenska nadcha takze parada 👍😅 Jedine co ma drzi pri zivote, je pocit, ze snad uz budem zaciatkom leta drzat v ruke nase vytuzene male. Tak ale viem, ze je to individualne, ja mam proste smolu 🤷 a zavidim zenam, ktore ani "nevedeli ze su tehotne".

tomikejt
2. dec 2021

@martina1488 no ja síce už mám tehotenstva za sebou, mladšie dieťa bude mať rok ale teda pre mňa krásny nebol ani prvý ani druhý ani tretí trimester 😅 som rada ze už mám tehotenstva za sebou ale ak je pre teba tehotenstvo krásne tak užívaj plnými dúškami 😊

hederamonstera
2. dec 2021

@martina1488 prvy trimester nebol najlepsi - mesiac a pol vracanie a neustaly strach, ze znova potratim. Druhy a treti trimester si ale uzivam, nic ma zatial netrapi (klop klop). 😊

sona96
2. dec 2021

@martina1488 14 týždňov vracania, -9kg a strategicky rozmiestnené kýble po byte

ki_ki2
2. dec 2021

No prvý trimester ani zďaleka nebol krásne obdobie 😂😂 ani začiatok druhého ..

kamoska_z_konika
2. dec 2021

@martina1488 pridávam sa k babám. Bolesti od začiatku od uhniezdovania až po test hcg. Dnes mi začal 6 tt a od rána mam žalúdok na vode. Nadejam sa, že to nebude trvať dlho 😬 a teším sa na malé.

wewuliatko174
2. dec 2021

@martina1488 no tak prve tehotenstvo som si užila uplne od začiatku,ani zle mi nebolo ani neskor žiadne problemy a tešila som sa na babo čo nás čaka,po potrate bolo druhe tehotenstvo vytužene po dlhych 3 rokoch..od začiatku nielen problémy a strach aby sme to zvladli ale neskutočne zle ..v druhom trimestri sa to začina lepšit je to o niečo lepšie,, nejaké mensie problemy inak oka a len sa modlim za zdravie 🙏.a neviem čo ma čaka viac myslim nato kedy bude babo pri nas,ale tešim ak sa bude moct este užit aj bruškate obdobie

len_nig
2. dec 2021

Ja úplne presne doslova ako @hederamonstera 🥲 takže fakt nič moc 😁

elizabet173
2. dec 2021

@martina1488 užívaj si, ak máš toto obdobie krásne, pre mňa bolo jedným z najhorších v živote. Po týždňoch dennodenného viacnásobného zvracania sa mi nechcelo žiť. Užívala som si až druhú polovicu.

oblecenie99
2. dec 2021

Ou máj gád, chvalabohu to mam za sebou, a never ever a to malý bude mať koncom tohto mesiaca 2 roky 😀 krásne to teda nebolo, nič horšie som predtým nezazivala. Bola som veľmi uhundrana a nadávajúca tehotná žena 😀 uži si to, ak to máš krásne

veronice
2. dec 2021

Prve tehotenstvo som cely prvy trimester prekrvacala, druhe tehotenstvo prevracala. Uprimne zavidim vsetkym zenam ktore mozu povedat ze maju krasny prvy trimester 😁🙈 teraz v drubom tehotenstve som aktualne 28tt a az cca dva tyzdne dozadu mi prestali nevolnosti, uz ma "len" pali zaha. Odpocitavam dni do porodu. Ked pocujem ako je tehotenstvo najkrajsim obdobim v zivote zeny tak mam chut sa zasmiat 🤦‍♀️ (alebo plakat?...)

petkasaurus
2. dec 2021

@martina1488 mne ten lockdown a hormony strielajuce do neba zhorsili uzkosti.. Teraz sa zase bojim, ci som tym neublizila tomu malemu.. A ja ze najkrajšie obdobie to bude..

bolarazjedna
2. dec 2021

s veľkých strachom o bábätko. Kedže pred rokom som mala MA, bojim sa, aby tentokrát bolo všetko v poriadku. Príznaky nejaké extra som nemala, iba časté cikanie, nechutenstvo, nespavosť a sem-tam mi bolo nevoľno. Posledný týždeň už ale nemám žiadne príznaky / teda nespavosť pretrváva a asi aj to častejšie močenie, ale čo ja viem, to sú také nešpecifické príznaky.../, ale už sa mi vrátila aj chuť do jedla, aj na sladké, vôbec sa necítim byť tehotná, takže aktuálne skôr mám obavy, aby o týždeń a pol na ďalšom ultrazvuku bolo všetko v poriadku.

martina1488
autor
2. dec 2021

No ja som v 7tt a uzivam si to maximalne, ziadne zvracanie, bolesti, nic... Dufam, ze to pojd tak aj dalej. Ake sme vsetky rozdielne ze?
Ale prajem vam, aby vam to preslo a aby ste sa mohli tesit....

chrumka333
2. dec 2021

@martina1488 krásne obdobie :D grcanie a chudnutie do 5 mesiaca... Pri oboch

wewuliatko174
2. dec 2021

@bolarazjedna veru ..ja som vždy v napätí pred každym ultrazvukom,za dva už mam ten veľký 21 tyžden pomaly ešte ten strach tam je .do 12 tyždna najväčší hlavne ked som mala bolesti a špinenie ..po MA a potrate ten strach asi bude

veronice
2. dec 2021

@martina1488 btw.. Pri prvom mi zacali problemy v 7tt,pri druhom v 8tt...co nebolo moze byt 😁🙈 ale uprimne ti zelam nech ti toto bezproblemove obdobie vydrzi co najdlhsie 😊❤️🍀
Fakt sme kazda ina 🙂 aj kazde tehotenstvo, kazdy porod, kazde dieta.... Mam kamosky co celych 9 mesiacov nevedeli ze su tehotne, len im brucho rastlo. A mam take co to pregrcali od zaciatku dokonca... Nech je ako je, hlavne nech su deticky zdrave 🍀 maminky uz vydrzia co bude treba 💪

yollanda
2. dec 2021

@martina1488 ja s hlavou v hajzli

rora
2. dec 2021

Mam tretie tehotenstvo, zistila som to cca v 6tt a od 7tt som mala neskutocne celodenne nevolnosti, pravidelne vecerne zvracanie... neuzila som si nic, bola som doslova k nicomu, nebola som schopna fungovat v domacnosti, chvalabohu ze deti mam uz vacsie a nevyzadovali starostlivost od rana do vecera... teraz som 15tt a konecne sa vraciam do zivota... toto som v predoslych tehotenstvach nezazila a dost ma to vyviedlo z miery

deninka233
2. dec 2021

Krásny prvý trimester, to je snáď oxymoron, nie? Pri prvom tehotenstve som cítila uhniezďovanie a rozťahovanie maternice takmer hneď od styku, prevracané dni, noci, schudla som na 43 kg a pila nutridrinky. Pri druhom som si vravela ou jeee snáď to bude lepšie, je mi fasa, žiadne grcačky - a bum, dieťa zomrelo v 14tt. A pri treťom tehotenstve zle-nedobre, grcačky, omdlievačky (z tlaku), záha, rapídne chudnutie až mi v 18tt (ano už to nie je prvý trimester no nastalo to ako dôsledok prvého trimestra) začali zlyhávať obličky, takže takmer celý zvyšok tehotenstva som strávila v nemocnici. Napriek tomu milujem byť tehotná, je to úplne super, no prvý trimester je snáď ešte horší ako obdobie pred pôrodom. Všetko medzi tým je fasa ale začiatok a koniec by som škrtla 😂

patusicek
Autor odpoveď zmazal
modraslamka
2. dec 2021

Fajn, ale trpnem, kedze prve tehu nevyslo 😔 Trapia ma nevolnosti, picham si fraxi, mam aj duphaston, tak sa len modlim kazdy den nech to zvladnem do uspesneho konca aj ked si to neviem predstavit ze budem mama🤗

tmavovlaska93
3. dec 2021

Prvykrat som si tehu uzivala od sameho zaciatku a velmi, velmi sa tesila. Az kym som nepotratila... Teraz som druhykrat otehotnela a snazim sa nemat strach.

barbora0308
3. dec 2021

@deninka233 ak sa mozem spytat, ako ti diagnostikovali problem s oblickami resp. ake si mala priznaky? Zisti to lekar odberom alebo z mocu? Dakujem

buduca_mamicka007
3. dec 2021

@kamoska_z_konika jeeej mne dnes začal 7 týždeň 🙂

kamoska_z_konika
3. dec 2021

@buduca_mamicka007 gratulujem 😁a ako to ide? Objavila som ze mi žalúdok ukludnuju ryžové chlebíky

scorpionflower1
3. dec 2021

@martina1488 baby, akoze vobec nic v zlom, skôr s obdivom, ale ja nechapem ako si niekto moze vobec uzivat tehotenstvo :D ja chapem, ze nie kazda je tak mentalne nastavena ako ja, ale pre mna to vobec nebolo pekne obdobie, ja som chcela, aby to bolo co najskor vonku :D

oblecenie99
3. dec 2021

@scorpionflower1 Tiež nechápem, a to som mala akože relatívne kľudne tehotenstvo, ale ja som bola hrozne ufnukana, v kuse som hovorila, že nech už nie sme 2 v jednom 😀 samozrejme každej doprajem, kto to ma pekne. Kamošky niektoré mali pekne.. Potom boli tie, co boli radšej ticho a povedali fajn ale nechceli byť za nevďačne tehotné,takticky boli neutrálne.. A potom som bola ja co na plné ústa som povedala ze môj ty bože, najdlhších a najhorších 9 mesiacov v mojom živote 😅

wewuliatko174
3. dec 2021

@scorpionflower1 ja som si veru užila to prvé tehotenstvo to bolo krasne neviem ako dopadnem teraz😂😂😂...inak ozaj najkrajšie obdobie ❤️a ešte krajšie bolo po nom ale to som ešte vtedy nevedela..ale kopu bab okolo mna malo tažke tehotenstvo,zdra.problemy. a prenašali, tie ked som videla trapit sa tak som chapala že pôrod bol pre nich vykupenim doslova

scorpionflower1
3. dec 2021

@wewuliatko174 ja nemozem povedat, ze som mala tazke tehotenstvo, vsetko bolo v poriadku, porod som mala ako prvorodicka uplne lahky, dieta mam uzasne, zdrave, ale mne to jednoducho vadilo, hormony so mnou plieskali, vyzerala som ako gula a pribrala som 20 kil. A uz ani nehovorim o tom ako sa so mnou zacali niektori rozpravat, akoby som prestala existovat ako osoba, uz bolo len dieťa, brusko, porod....ale ja som zas celkovo taky ufrflany negativista, ktory vidi vo vsetkom problemy, takze moj postoj k tehotenstvu bol v súznení s mojím svetornazorom 😀

Strana
z2