icon

Môžem deci vína s kofolou v 9. týždni?

mimi2567
5. nov 2021

Ahojte mamičky a tehulky, chcem sa opýtať že malinkemu drobcovi neuškodí strik....lebo mám strach, som v 9tt tehotenstva a strach stále somnou kvôli potratom dvom

Strana
z2
ingrida1127
5. nov 2021

Ak ti na malinkom záleží tak žiadna oslava by ťa nemala zaujímať ,ja ako som zistila že som tehotná ihneď som z práce ostala doma a naozaj 3 mesiace som ležala a oddychovala aby sa malinké udržalo a tiež sme odmietli oslavy jednoducho sme nešli a hotovo nikomu nemusím nič vysvetľovať,nechcem ťa odsudzovať ale zjavne ti je oslava a víno presnejšie ak teda si mala potraty nemala by si ani najmenšiu mienku na také niečo pomyslieť ale rob ako ti srdce a rozum káže.

nostres
5. nov 2021

@mimi2567 bože kľudne si daj deci vína... 🙂 Nič sa nikomu nestane...

cecilia29
5. nov 2021

V tehotenstve ani kvapka. Naša pečeň obsahuje enzym alkoholdegydrogenazu. Lenže deti ,a vôbec nie deti ešte v maternici, tento enzým nemajú a teda nedokážu ten alkohol vylúčiť z tela efektívne. Alkohol sa do telíčka dostane placentou a pekne v ňom narobí šarapatu. Čiže ani kvapku.

sandrika1986
5. nov 2021

Na takúto otázku sa musíš iných pýtať ...?

adenka16111992
5. nov 2021

Čaute baby mam otázku 🙃 možno sú podaktorí pomyslia ze som sprostá 😀😀 ale tak skúsim aj tak som tehotná a som v 7+5 prosím vás vie mi niekto povedať aký je to mesiac som stoho úplne na nervi vôbec tomu nerozumiem (blbé komentáre si nechajte pre seba ) Ďakujem velkmy pekne

liliana212
5. nov 2021

@mimi2567 určite nie! Pozrite si na internete FAS Syndróm- nie je bezpečná žiadna dávka alkoholu v tehotenstve.

marpel
5. nov 2021

@adenka16111992 nech sa páči 🙂

adenka16111992
5. nov 2021

@marpel ďakujem krásne 🙃😀

mimi2567
autor
5. nov 2021

@cecilia29 ďakujem nakoniec som si ani nedala 😇

beata_k
Odpoveď bola odstránená
adik64
5. nov 2021

Ja inac nechapem, ako u nas strasne kole ludom oci, ked niekto nechce pit a hned sa za tym musi hladat nejaky dovod, vymyslat vyhovorky a pod. Ked raz nechcem, tak nechcem a hotovo.

danulicek
5. nov 2021

O tri týždne otázka - rodina sa na mna hnevá, že som pila víno ako tehotná. Je to ok? 🤷🏻‍♀️

Ja som v prvom tehotenstve vypila asi dva poháre vina, nevedela som odmietnuť, keď na mna naliehali, že však je to ok, tehotenstvo nie je choroba 🙈 v druhom som bola opatrná už viac. Nestalo sa nic, ale nikde nie je napísané, že sa nemôže stat v inom prípade 🤷🏻‍♀️ Svagrina ako už tehotná odmietla víno s tým, že berie lieky. Mojmu mužovi, ktorý ešte o tom nevedel, to vobec neprislo divne. Najmä v tomto obdobi (pred rokom), kde ozaj lieky idu… Mozes skusit aj ty takúto formu.

ckatka
5. nov 2021

Skôr ma zaráža fakt, že niekto si potrebuje obhajovať pred niekym svoje rozhodnutie nepiť alkohol.
Ja som mala jeden čas taky "experiment".
Pri rôznych príležitostiach som vyhlásila, že ďakujem, dneska nepijem. Nedala som žiadnu výhovorku ani dôvod, reálne som nemala žiaden. Proste som povedala, že nechcem/nemám chuť. A sledovala som, ako ľudia reagovali...A ako..sa so zvyšujúcim promile zúfalo snažili dostať do mňa alkohol 😂😂🤦‍♀️
Bolo mi to dosť smiešne...A celkom ma to bavilo.
Tehotná som nepila. Až tesne pred porodom červené víno. Gynekologička povedala, že pohárik vína nevadí...ale raz je to alkohol; nič dobré to môjmu telu neprináša...tak som to proste nepila.

mogaa
6. nov 2021

@mimi2567 jasne , daj si a kludne aj frťana😉 vieš že piť by si nemala, čo dodať? ono veľa báb opilo kým zistili že sú tehotné a majú detičky uplne zdravé...ale načo riskovať? ty vieš že si tehotná, vieš že piť by si nemala, je to na tebe....úprimne, 1 pohár šampanského neuškodí určite, ale červené neviem či by som riskovala🙈

h2
6. nov 2021

Rozum sa mi zastavuje nad tým, že niekto musí na oslave tajiť, že nepije, hľadať výhovorky, klamať, že šoféruje, alebo berie antibiotiká... Keď nechcem piť, nepijem a nikomu nie som povinná vysvetľovať, prečo. Už tu taká téma bola, možno aj viac. Ako nevesta na svadbe nechcela piť, lebo je tehotná, ale nechcela, aby sa to vedelo. Tam bolo nápadov, že by sa za tie konšpirácie nemusela hanbiť ani FBI. Načo?! Nie si povinná nikomu nič vysvetľovať.

klip0
6. nov 2021

Ja toto nechápem. Nechcem piť, nepijem ani ako netehotna. Ale aby som rozmýšľala či tomu pár milimetrovemu bábätku naservírujem na večeru alkohol, to už je príliš.. 🤷🏻‍♀️ a ešte sa obhajovať a nechciet počuť že je to zlý nápad. Veď dajú ti deci, nalejú ti aj druhý, aj tretí, aj štvrtý a predsa snáď nebudeš hovorit že nechceš, tak si veselo treba dať.
Veď tehotenstvo trvá len maličký zlomok z celého života, ale na tom období záleží celý život nasho dieťaťa. To fakt sa nedá trocha vydržať ?

jaga18
6. nov 2021

Odporúčam naštudovať niečo o FAS syndróme. Mám za sebou viacero školení a prednášok na túto tému, tak ti s istotou viem povedať, že áno, stačí niekedy aj deci vína a dieťa poškodíš na celý život.

squ1rrel
6. nov 2021

@mimi2567 podľa mňa strikom ich nepresvedčíš, buď rum alebo fernet 🤷🏻‍♀️ len toľko môj názor

adrbat
6. nov 2021

@mimi2567 Ja som si dala za pohárik medoviny v 4m 🤷🏻‍♀️.

scorpionflower1
6. nov 2021

@mimi2567 v prvom trimestri by som vobec neriskovala.

iwesska
6. nov 2021

Ty si si len proste prisla potvrdit,ze to nie je sprosty napad,ale je😂 A vsak si daj aj celu flasu, babo sa potesi. Hlavne teda, aby kamosi nic nezistili🤫

kamatopo
6. nov 2021

🤦🤦🤦🤦

mikadooo
6. nov 2021

@mimi2567 nie, nedávaj si. držím palce nech to maličké v poriadku donosíš

veroonr
6. nov 2021

@mimi2567 Zena po dvoch potratoch opat tehotna, pocas pandemie sa chysta na oslavu a planuje si dat vino. Len sa zamyslam co moze byt cielom takehoto zmyslania/konania 🤔

Strana
z2