Som v 24. týždni a stále fajčím. Ste na tom podobne?
Ahojte som v 24. tyzdni tehotenstva a vobec sa mi nepodarilo prestat fajciť...... informovala som o tom aj gynekologicku a ta mi povedala ze ked vyfajcim tie 3 cigarety denne tak to nieje problem ze je horsie co dycham vonku (vzduch) ze to niekedy viac skodi ako ta cigareta...........co si o tom myslite je tu nejaka zena ktora ma pochopi ci ma vsetky odsudia?
treba s tym prestat. MOZNE dosledky poznas. Ublizi kazda jedna cigareta, i kazdy poharik.
@emakiki myslim, ze prave cakanie babatka je ten spravny cas urobit spravne rozhodnutie a prestat s tym. Vyhovarat sa na stresy - v zivote sa striedaju dobre a zle obdobia, tie cigarety situaciu nezlepsia, naopak je tu velka sanca, ze situaciu este zhorsia. A potom co, stres sa bude este nasobit. Je to tazke ale urcite zvladnutelne. Lahko sa radi, tazko sa kona, viem o com hovorim.
Niki, @irriss ti v otázke o zrušení účtu poradila najlepšie. Požiadaj admina o zmazanie tejto témy. Formulácia tvojho úvodného príspevku nebola najšťastnejšia, dalo sa očakávať, že mamy takto zareagujú. Môj názor v skratke, nechcem zbytočne prilievať olej do ohňa: nie je správne, čo robíš, veľmi malému škodíš, pokús sa znížiť dávku a postupne prestať. Je pravda, že telo sa nikotínu zbavuje postupne, ale prvé pozitívne signály sú už po 2 hodinách od skoncovania s fajčením. Chce to len silnú vôľu a vytrvať. 😉 Vytrvaj aj na Koníku, je tu dokonca aj skupinka fajčiacich mamičiek, ktoré ťa rady privítajú, ak by sa ti odvykanie nepodarilo. A predsa ešte niečo: zmeň doktorku 😠 . Ak doktor, akýkoľvek, zo svojej pozície, keď by mal byť práve on najlepšie informovaný o škodlivosti fajčenia a jeho následkoch, sa odváži tvrdiť to, čo tvoja gynekologička, mal by komore lekárov vrátiť licenciu. To je úplný blud a zavádzanie! 😠 Nehovoriac o tom, že práve fajčiari sa významnou mierou podieľajú na znečisťovaní ovzdušia, keďže väčšina z nich ten jedovatý dym nešlukuje ale vydychuje, čím otravuje život pasívnym fajčiarom naokolo. 😠 😠
to aj bábätku dáte do úst cigaretu? podľa mňa je to to isté..
Vážiš si život a svoje dieťa? Ak áno prosím prestaň, už včera bolo neskoro prestať....
Fuuha, to už aké "maminy" medzi nami... ja som ani šálku kávy nevypila počas tehu... NO nechápem, odsudzujem, radšej rýchlo vypínam pc lebo niečo škaredé napíšem... 😒 😠 😕 🤐
Moja suseda fajcila bez vycitiek pol skatulky denne a potratila na zaciatku 8.mesiaca. Ked sa zena nevie vzdat kvoli svojmu este ani nenarodenemu dietatu cigaretky, co bude ochotna prenho obetovat, ked sa narodi??? A bude treba urcite vacsie obete ako 3 cigaretky denne! 😠
neodsudzujem, ale toto nechapem ☹
dieta by ti malo byt najlepsou motivaciou...
tiez nemam pevnu volu, ale cigarety som sa vzdala zo dna na den, nie je na tom nic tazke, staci zahodit cigy a ist dalej...
kamoška fajčila celé tehotenstvo, malá sa narodila 2500g, chudokrvná, drobná, od mala väčne nachladnutá, teraz chodí do škôlky a stále angíny, sople, antibiotiká dokola, prloblémy s bruškom, teraz je na nemliečnej diéte. A maminka sa hnevá na doktorku, že ju zle lieči, že čo je to za doktorku
je to hnus naco zakladate take temy??? 😠 😠 ja len lutujem to babo malinke.. 😝 😝
Ja som tiez fajcila a nedokazala som prestat aj ked sme sa snazili ALE akonahle som zbadala aj ked len slabe // cigy isli do kosa. Kvoli tomu,ze som fajcila a snazili sme sa som si skoro kazdy druhy den robila tehu test aby som mohla hned prestat aby nieco som nepokazila. A
http://www.stopsmokingcoach.eu/home.ashx?lang=s... - vyskusaj tento program, mne to velmi pomohlo. Tiez som si pisala dennik aj ked to znie smiesne, ale vzdy ked som dostala chut tak som si nieco napisala. A este som si kazdy den opakovala ze ak aj zajtra budem mat taku chut na cigaretu ako dnes tak si zapalim. Az prisiel den ked som na tu cigaretu chut nemala. Fajcila som viac ako krabicku denne a prestat fajcit som skusala viac krat ale az pri spominanom programe sa mi to podarilo
Baby prečitajte si názov témy !!! nie je tam napisane že ,, som tehotna fajčím čo si o tom myslite ,, tak jej dajte pokoj a nedvihajte si same tlak . J asom fajcila od 15 rokov , v 30 som otehotnela- ako nahle som nasla // cigarety sli do koša . Ďakujem Bohu že mi dal silu s tym skoncovat , nie každa žena ma taku volu a je mi to luto že nedokazu prestat a nicia tym to male stvorenie ktore si samo nemoze vybrat ci bude fajcit alebo nie , lebo len tak z bruska vyst nemoze ked si mama zapali. Tiež som čitala že ak žena bola tuha fajciarka tak ma obmedzit , lebo ak s tym hned sekne tak to ni je dobre ,pre mimi - moj gynekolkog mi hned povedal ze cigarety maju ist preč. Ja ked dostanem sialenu chut tak si len pomyslim na to ako tym dymom zaplavim celu maternicu a ako malinke nemoze dychat a hned ma ta chut prejde. @nikuska0119 pozri sa na cigaretu - to male čudo ti ma rozhodovat o tvojom zivote a zivote tvojho bába ? pozri nic ti nedava ta cigareta , nic dobre - len ti ublizuje a najhorsie na tom je ze ublizuje tvojmu dietatku , myslis ze by si dovolila aby niekto alebo niečo ublizovalo tvojmu miminku ? dokazala by si sa len tak prizerat , keby mu niektio robil zle ? Nie - neprizerala by si sa , chranila by si svoje babo - tak si to povec za kazdym ked budes mat nutkanie si zapalit . Držím ti palce , aby si s tym dokazala skoncovat.
ahoj ja netusim naco je tato tema dobra???????mam kamosku ktora fajcila cele tehotenstvo a bolo kvoli tomu aj 3 krat v nemocnici a maly je viac chory ako zdravy...ja takychto ludi odsudzujem uz ked kvoli dietatu nedokazu prestat fajcit a od pocatia mu nicia zivot tak naco vobec otehotneli??????chudak dieta......a tvojej lekarke urychlene zobrat licenciu a nikdy v zivote jej ju nedat....to co je za lekarka..a ty sa nad sebou zamysli cim skor tym lepsie!!!!!!!!!!!!!
sorry ale odsúdim, jednoznačne... Keď už to pre svoje dieťa nevieš urobiť tak nepochopím.... Chúďatko.. Ja som bola silná fajčiarka pred tehu a prišlo to a odvtedy ani JEDNA, ani JEDEN ŤAH!!! Lebo svoje dieťa MILUJEM!
kedze si uplne cudzia osoba je mi jedno co robis sebe a svojmu dietatu, kludne mu daj hned po porode par krat potiahnut, je to to iste.
ja osobne som tesne pred prvym tehu prestala fajcit, bolo to najlepsie co som mohla urobit - konecne ma rano prestalo dusit, nie som zahlienena, citim avivaz a podobne. Treba si uvedomit, ze deti fajciarok sa rodia mensie, maju problemy s pluckami, ekzemy na pokozke, slabsie cievy a najma, niekedy im nie je nic ale casom sa prejavi nejaka ta astma, aj kozne problemy a potom sa vsetci cuduju, ze z coho to moze byt 😖 skus sama seba presvedcit, ze ti to nechuti (mne to trvalo asi mesiac a zabralo najlepsie) 😉 drzim palec
...nuž ak už s tým fajčením nechceš prestať, tak skús presedlať na inú značku....značku čo nesmrdí po tabaku...je to ciga s mokrým koncom...a tá ti neuškodí.... 🙂
kto chce prestat fajcit prestane a sprosty neprestane... skodis sebe a nevinnemu dietatku....kebyze chces tak s tym skoncis...pochopi ta len taka ktora to robi tiez
stacilo mi, ked som videla ako par mal male dieta v autosedacke a zapalili si pri nom..toto ja odsudzujem 😠
ja som prestala fajcit tesne predtym ako sme sa zacali snazit...a to uz budu tomu v maji 4 roky... 🙄 fakt nepochopim, ze nepodarilo sa mi...proste si nezapalim a koniec...ja som fajcila aj 30 denne a zo dna na den som utala...a to nehovorim o frustracii ked sa ti ani po 4 rokoch nepodari otehotniet. Prestali sme pred tehu, lebo som pocula, ze to trva pol roka kym sa telo vycisti od nikotinu...to som nemala ani sajnu, ze budem mat este tolko casu sa detoxikovat :/ az to tak laka na cigu. ale kto nechce neda si. nepodarilo sa mi je vyhovorka.
Tvoja gynekologicka je evidentne fajciarka, inak by taku hlupost nevypustila z pusy. Sama vies, ze fajcenie (bez ohladu na to kolko cigariet vyfajcis) je pre dieta zle. Teraz uz je na rade len otazka koho mas radsej...... Skus naplaste alebo terapeuta alebo si jednoducho povedz, ze minimalne dva krat tolko penazi co teraz vrazis do cigariet das neskor u alergologa a v lekarni pre svoje dieta.
ja neviem, mne je skôr smutno... snažila som sa o bábo rok a teraz robím všetko preto aby sa udržalo. keď toto čítajú snažilky, čo sa roky snažia alebo také, čo už neraz videli dve čiarky a potom to odišlo, musia mať z toho minimálne nevoľnosti.... počas obdobia snaženia som neraz videla cigánky fajčiť pri kontajneroch a mala som chuť niečo im urobiť, za to, že ja sa snažím a nemám a oni si to nevedia vážiť...
Ja som tiež bola fajčiarka, prestala som fajčiť .. nie hned ale prestala, tiež to bolo ťažké ale uvedomila som si že mi je prednejšie moje dieťa ako nejaká cigareta. tie škodia, nikdy nevieš čo sa môže stať .. kamarátka fajčila celé tehotenstvo chodila aj po krčmách, dieťatko sa jej narodilo v pohode ale ako rástol často mál problémy s prieduškami, s pľúcami.. stále bol chorý .. nechcem ťa strašiť ani ti nadávať, ale porozmýšľaj čo je prednejšie .. radšej tie peniaze odlož pre miminko .. budeš ich potrebovať
Že ti huba nezhorí....
Kedže prvé bábätko sa nam podarilo akosi nečakane a na to, že som tehotná som prišla až v 8 týždni, prestala som fajčiť až v tedy, okamžite som začala mať problémy, vtedy mi povedali, že hodiť škatulku do koša tak ako som to urobila ja po 20 cigaretách denne, je hlúposť a mohla som tým ohroziť dieťatko, ale aj tak som si už viac nezapálila, až po rokoch, pri druhom som už bola múdrejšia a prestala som skorej ako som sa rozhodla otehotnieť, problémy sice nemam, ale podľa toho čo som počula, údajne by som s tým musela prestať pred 10 rokmi aby to nebolo poznať, čo už ked sme take hlupe a podlahli sme tomu. Ale myslím, že je na čase prestať, podla mna je to to isté ako keby som mu v kočíku pripálila cigaretku a dala pobafkať, ale určite by som takéto odnaúčanie uskutočnila postupne a pod dohladom lekára, treba myslieť nato, že malé je už tiež závyslé a ked si vezmeme čo taky absťák robí s nami čo to asi robí s ním.
ziadna normalna podla mna nepochopi, ked tehotna fajci, ide o tvoje dieta, tak by si s tym mala prestat a nehladat dovody, preco dalej fajcit tym, ze budes cakat, ze ti to nejaka baba schvali a povie, ze to nevadi. ja som bola tiez fajciarka a fajcila som do posledneho okamziku, dokedy som sa nedoavedela, ze som tehotna. bola som v 3 tyzdni a okamzite som prestala. myslela som na svoje dieta a take hluposti, ako ze bude mat abstak, ked zrazu prestanem, to je uplny nezmysel. skor treba mysliet na to dieta... a prestat kvoli nemu a nie pokracovat kvoli sebe. mzsli na to, ze ked bude potom nahodou chore / astmatika alebo nieco, tak potom si budes vycitat a aj tvoje okolie tebe, ze si za to mozes mozno sama a sposobila si mu to tym fajcenim, stoji ti to za tu cigaretku? ked to malicke nema na vyber a ty mu nou skodis...
nikto ta neodsudzuje....a ani ja nie tak vies co ked fajcis fajc ...potom sa male narodi pri kociku na prechadzke si zapal potom ked prides domov a budes mat to stastie a budes kojit daj babatku to nikotinove mliecko a ked bude mat 10rokov pokojne mu daj cigaretu a zapalte si spolu....ved nebudes ho bit koli cigaretam ved aj ty fajcis preco by si ho mala trestat za tvoj zlozvyk...ved uz to bude mat od malicka z bruska...
ved fajci ked sa ti ziada!! ty budes mat problemy so svojim dietatom neskor. my s nim lietat po doktoroch nebudeme
Už len to, že si tu na fóre nastolila túto otázku, nasvedčuje tomu, že sama cítiš, že nerobíš dobre. A chceš si uchlácholiť svedomie tým, keď tu niektorá napíše, že to vôbec nevadí a že máš kľudne pokračovať ďalej. Ale skús sa skôr spoľahnúť na svoj inštinkt, kt. Ti hovorí, že fajčenie v tehotenstve asi nie je úplne s kostolným poriadkom. Sama vieš, že nerobíš dobre, tak prečo sa pýtaš ostatných? Čakáš snáď nejakú inú odpoveď, než tú, ktorú tu dostávaš najviac?
Ja som diabetička a obe tehotenstvá som sa až do konca triasla, aby boli moje detičky úplne v poriadku, tak nedokážem pochopiť, ako niekto môže VEDOME škodiť svojmu nenarodenému dieťatku.
takže moje milé fajčiace tehuľky, moja svokra tiež fajčila keď bola tehotná a môj muž veru zdravotné problémy z toho MÁ a prejavili sa dosť rázne a neskôr, niektoré až v dospelosti ... dala mu fakt krásny darček :/ ... ale také ženy čo sa takto chovajú v tehotenstve budú aj také maminy a ich detí mi už teraz veľmi ľúto ... ani jedno z nich si to nezaslúži!!!!!!!!