Čo robiť, keď dieťa v 8. mesiaci nie je otočené?
Dobrý deň som v 8. mesiaci tehotenstva a dieťatko sa stále neotocilo hlavičkou dole bojím sa aby som nemala cisársky rez a navyše som prvorodicka čo mám robiť aby sa otočilo
@kiki68 nooooo mozno pri mensich detoch je to pohoda,ale teda ja som to citila strasne. Sestricka druha mi nohy musela drzat ,co som sa chcela niekde zapriet 🤪 a muz mi potom hovoril,ze mu uz nedokrvovala ruka jak som mu ju drzala 😂. Navalili mi gel na brucho a tym ,ze sa im to smykalo mi strasne tlacili na to brucho. Ale podstupila by som to zas. Nechcela som strasne KP a ani cisar
@kiki68 ja som bola tiez 38tt a tiez mi povedali,ze je mozne ze sa otoci aj nazad. No moj mal 4kg tak ze mensi predpoklad. Ale potom uz by nerobili obrat.
Nestresuj. Mne sa otočilo dieťa týždeň pred pôrodom dole hlavou. Dva dni pred pôrodom zase naspäť a ešte v ten istý deň zase hlavou dole. Tie deti sa niekedy točia ako vrtulky 🙂 aj na poslednú chvíľu. Dieťa malo 3990g.
@lenkakravcova keby to nebolo take bolestive ked sa toci 😂🙈
@kiki68 no to hej. 🙂 Hlavne keď sa niekde pod rebro zašpánuje natiahnutou rukou alebo nožičkou (hviezdičky v očiach 😂).
@lenkakravcova ked sa toci nejak takto, tak mam brucho ako kamen 🙈🙈🙈
@cukroska tak to si gratuluj, ze to tak dobre dopadlo. Ja nemam v okoli dobre skusenosti s porodom kp a lekari vedia, preco ho "nechcu odrodit" a radsej robia sekciu.
Autorka- ja som skusala vseeetko pred porodom, aj macaci chrbat - 0 bodov, aj manualne pretacania (dieta sa otocilo o 25 stupnov, po 2 minutach prestavky bolo naspat v povodnej polohe🫣), akupunkturu (nepomohlo), staru liecitelsku praktiku s cigarami pri malickoch (toto pomahalo, ale trebalo to robit 4 tyzdne, bohuzial zacala som az v 38t, takze sa to nestihlo na kompletne pretocenie do sekcie). A teda po sekcii som odrodila prirodzene dalsie deti a normalne mozem rodit prirodzene aj dalsie, ak by este boli🙃niekedy je dovod, preco sa dieta nechce alebo nemoze otocit a cisarsky nie je az taky strasiak. Drzim palce.
@kiki68 mne sa pokusali pretacat. Kedze to robia manualne, je mozne ze ti praskne voda a rovno aj bud porodis alebo na mieste pojdes na akutnu sekciu (to su NU manualneho otacania). A teda zasprajcnuta ruka pod rebrami je oproti otacaniu len jemne pichnutie, aj ked vidis vsetkych svatych🫣🫣🫣a to mam prah bolesti velmi vysoky, ale druhy krat by som to uz nepodstupila- to dieta ma dovod, preco je v kp🤷♀️🤷♀️
@gypsomilka mne dr vravela iba že sa to robí na sále a tiež nejako cez brucho tak som zvedava lebo je dosť možné že ma to čaká
@jvasenka ono nic specialne k tomu nepotrebuju cize ak maju volnu salu urobia tam ak nie ,normalne porodne boxy
@vevesh No veď ma aj veľmi strašili a ten stres čo som zažila od kedy som sa to dozvedela neprajem nikomu.A samotný pôrod to je už samostatná kapitola. Nie len ze o cisárskom nebola absolútne žiadna reč, darmo som prosila, že radšej vydržím to po cisárskom, ako ohroziť dieťa. Dosť čo som sa bála či bude zdraví keďže som brala počas tehotenstva viac krát antibiotiká. Jediné šťastie, že som poznala dobre pôrodnú asistentku a ona mi bola veľkou oporou a vždy ma uisťovala,že je to úplne prirodzené a dobre to dopadne. Ano najmenšiu pochybnosť nemala. Asi preto nemám žiadnu traumu
Prvý pôrod bol krátky oproti druhému, ale bilo to niečo strašné. Keďže bol pôrod na sucho a malého mi museli doslova vytlačiť lakťami,chudáčik úplne domodrený bol. Fuj hrôza. Ešte teraz mám zimomriavky..Veď aj trvalo veľmi dlho, kým som sa odhodlala na druhý. A po druhom som povedala, že keby bola istota, že bude dievčatko tak sa nato ešte dám 😀 Ale samozrejme viac menej zo srandy.
@gypsomilka Tak naša áno. A dovolím si tvrdiť, že môžeš prosiť, že si zaplatíš, robiť pre to všetko. Ak ten pôrod postupuje prirodzene nerobia...

@gypsomilka vidis a u nas do 37 nerobia, ze aby sa neotocilo lahko naspat 😂