Ako sa vyhovoriť?
Potrebujem riadne hodnovernu vyhovorku!!!
Ide o to, ze moja milovana mamusa ma chce hnat na "rolu do zemiakov"!
A ja mam pozitivny test... teda niekolko testov a k lekvarke idem az zajtra.
Nechcem jej to preto povedat skor ako budem mat potvrdene ze je vsetko v poriadku.
Bude to jej prve vnuca, tak nech sa netesi predcasne zbytocne...
Len ako sa vykrutit z tej okopavacky? Nic ma totiz nenapada... Poradte prosim! 😅
Prve tyzdne tehu su extremne citlive z hladiska ci sa babo dobre uchyti a ci sa vobec uchyti, to vam potvrdi kazdy jeden lekar. V tych tyzdnoch je aj "prirodzeny odpad" obrovsky, kazde 3tie dieta ide prec, casto o tom mamicky ani nevedia.
Ja som tiez v strede tehu a potom az do konca lozila po horach, plavala v studenej vode, cvicila. Ale v zaciatkoch som si davala iny pozor! Tie hrdinky co si myslia ze pre telo jednostranne namahana neprirodzena predklonena poloha pri okopavani nic neurobi, tak asi vela prikladov zo zivota necitali, nepoculi.
Vyhovorila by som sa na cokolvek: bolestivu menstruaciu, chorobu -teplotu...uplne chapem ze s oznamenim praveho dovodu chces pockat ako prekvapko, nie kazdy to chce vykvakat hned...verim ze to rada potom pochopi a bude stastna, nebude nic zazlievat
P.S.: nechajte ju vy expertky na tehotenstvo na pokoji.Je to prve babanko,ma pravo sa tesit i bat a vystrihat sa vsetkeho co jej pride divne a neprirodzene.Potom si sama urci co chce alebo nechce robit.Milujem rady od zien co mali pohodove tehotenstvo a trepali sa po horach a dolach.Ja som si svoje odlezala a vazim si toto carovne obdobie zrejme ovela viac
@lenadka ja sa strasne tesim ako jej to poviem, ona tak neskutocne miluje vsetky male deti v okoli ze az... ale prave preto chcem mat najskor potvrdene ze som ozaj tehu a ze to nie je mimomaternicove a ze je vsetko v poriadku... ja viem ze bude stastim bez seba a prave preto si neviem predstavit aka by bola smutna keby to nahodou nevypalilo tak ako chceme... preto chcem pockat do zajtra kedy idem k lekarke a od nej pobezim k mame!!!!!
@anjelik87 bol hnedy, ale bolo ho iba trocha - take slabucke spinenie, hned som volala lekarke, je to moja znama ze ci mam prist, ale ma ukludnila ze netreba iba ak by pokracoval alebo som mala dalsie problemy, len ze nech si dam kludovy rezim ziadna rola (to povedala doslova) a zdvihanie tazkych veci... jasne ze rozne fora a spol ma vystrasili ale preslo to a ostatne priznaky zostali (naliate a bolave prsia, nafuknuta, bolesti ako pred menzesom plus od dnes mliecny bezzapachovy vytok) tak verim ze je vsetko OK. zajtra budem vediet na isto
@godzillka a do zemiakov máš ísť dnes? Vieš mamy sú bytosti ktoré zvládnu veľa, takže ty sa nestresuj ako sa vyhovoriť to ti tiež škodí, povedz jej na rovinu ako sa veci majú aj to ako si sa chcela vyhovoriť, lebo si sa bála že ju raní ak to nevyjde. Ona to pochopí, bola by som rada, keby sa mi moje dcéry zdôveria, z hocičím aj obavami, na to som tu a najviac by ma tešilo to, že sa mi neboja čokoľvek povedať 😉 z akéhokoľvek dôvodu... 🙂
@godzillka a co ked mas pozitivny test? to ako tehotne musia lezat, alebo co? vsak nic tazkeho dvihat nebudes, len motyku a ta veru nema ani 5 kil. cim viac sa budes pred porodom udrziavat v kondicke, tym lepsie pre teba. neboj, na tehotenstvo sa neumiera, to chripku treba vylezat, nie tehu. 😀
Vyhovorila by som sa na chripku, migrenu, hnacku, akukolvek chorobu, co ta drzi doma v posteli...
Ženy, vy asi nie s z dediny. 😉 Kopcovali ste vy niekedy zemiaky, keď tak mudrujete? To je makačka aj pre chlapa, nie to ešte pre ženu. A je jedno, či je tehotná, alebo nie je. A odkaz pre zakladateľku: nie si malé dieťa, bez vlastnej vôle.Takže otázky tohto typu mi prídu prinajmenšom čudné. 😉
@godzillka no ja mam nieco podobne, svokra ma svoju fest velku zahradu-kus pola a tam dennodenne pomaly od rana do vecera sadi a okopkava vselijaku zeleninu, vyslovene ma to NEBAVI,ale par krat som jej bola pomoct aj ked s velkym odporom.Naposledy ma ukecala na sadenie fazule,tak som teda isla ze len do jamok posadime a ide sa prec,ked sme to asi po hodine mali hotove,zacala s tym ,ze aha,mohli by sme uz aj toto okopat,hento okopat a tak.Kedze sa snazime o babo a ja tajne dufam ze z toho moze nieco byt ,lebo som uz dva razy o babo prisla a este ziadne s manzelom nemame,tak si vies predstavit moju reakciu.Povedala som jej ze tu nemienim okopavat lebo ak sa nam nahodou zadarilo tak nemienim o to prist ,kedze urcite budem rizikova a viem ze druhe babo prave asi kvoli tomu odislo.A ona bla bla bla,schytila som tu motyku a vzala ju prec,proste som jej na rovinu povedala ze mi to za to nestoji.a basta!!! nikto ma uz nedonuti robit nieco co ja nechcem, a vobec ma NEZAUJIMAJU reci typu: ja ked som bola tehotna som robila hento aj tamto,tehotenstvo nie je choroba a pod.Viem co si mozem dovolit, a nikto a nic nestoji uz za to aby som prisla o dalsie babo.Lebo potom su uz vsetci mudri.Ked je vsetko ok : tehotenstvo nie je choroba a bla bla bla ale ked sa nieco stane : joj no mala si viac oddychovat a podobne.Nech idu dokelu.NIe je toho cloveka ktory by mi uz nieco rozkazal.Ja viem dobre co bolo pricinou mojho potratu a preto mam vsetko a vsetkych v pazi.
@godzillka musíš rozhodnúť sama podľa toho, ako to cítiš. buď sa ozaj bojíš a potom treba mamine pravdu povedať, že sa bojíš. ja stojím pred rovnakou otázkou, ale v práci. aj keď to nie je fyzické makanie, po 2 potratoch a so syndrómom lepivých doštičiek nechcem ešte kolegom hovoriť skutočný dôvod, prečo sa vyvliekam z povinností
urcite nepocuvaj tie hlupe prispevky otom ze co sa ti moze v prvich mesiacoch stat a ked vladzes tak okopavaj..urcite nie..praave tie prvee tri mesiace su rizikove cize by si sa mala setrit ak nechces o toho maleho drobceka prist....a nie ist okopavat rolu... aj ked sa nato citis....neprecenuj svoje sily.... a nevyhovaraj sa ale povedz pravdu...
ja by som to tiez nehovorila, uplne Ta chapem, bola som v rovnakej situacii a nepovedala som to, lebo to nakoniec ani dobre nedopadlo to tehu. A som rada,ze sa mam netrapila, stacilo ze som sa ja.
A okopavat by som nesla,sak povedz ze mas migrenu alebo Ti neni dobre. Kaslat na celu rolu, namaha urcite nie je dobra a este sa niekde piect na slnku s motykou.
Ahojte. Len chcem podat aktualne ifno. Zemiakom som s uspesne vyhla. U lekarky pred tyzdnom bolo potvrdene tehotenstvo, ale mimi nebolo vobec vidno... Mamine som to uz ale povedala, no zatial sme sa nechceli predcasne tesit.
Dnes druha kontrola a uz nam bije aj srdiecko!!! Sme 6+4tt a zatial v poriadku. 🙂 Zacinaju nevolnosti tak sa mam na co tesit! Dakujem za Vase nazory a prajem krasny vecer!
A nakolko nie som najmladsia (i ked mam len 34!) 😉 tak sa mam setrit a ziadne prehnane aktivity, len bezna cinnost a tam veru motykovanie nepatri... 😀
Citujem pani doktorku! Poslucham!
@godzillka super dobre rozhodnutie... je ine v 9-tom mesiaci, kedy uz mozes porodit takmer hocikedy a nebol by problem... zaciatky tehu su najhorsie... Do 12 tt sa ozaj setri co to da... Ja som o prve prisla pravdepodobne po namahavom dni v archive ked som prenasala sanony... niekto moze aj motykovat a niekomu to moze uskodit... mna lekar aj gynekolog aj hematolog dokladne vystrihali pred takymito aktivitami a prizvukovali mi ze sa mam setrit... takze setri sa co to da 😀 😀 😀

zakazala mi to lekarka ked som s nou telefonovala, mala som slaby vytok tak mi povedala nech neriesim ziadne take aktivity... ja viem ze som LEN tehotna a nie chora, nie som upipana i ked obavy mam, predsalen je to prvy krat 🙂 jasne ze nemienim cele tehotenstvo hnit doma na gauci alebo v posteli, len chcem mat potvrdene ze je vsetko OK a to bude zajtra...