icon

Mám 20 rokov a som tehotná. Poradíte mi?

ve25
10. jan 2014

Chcela by som sa opýtať , hlavne mladých mamičiek. Mám 20 a zistila som že som tehotná. V rodine mam rozne názory na to či si to nechať alebo nie . ja však chcem . Máte skusenosť s tým že keby ste samohli rozhodnuť inak vby ste to spravili ? prosím Vás dajte mi nejaký názor na to.
Dakujem 🙂

fra
10. jan 2014

jednou z pre mna najinšpirujucejších žien je kamaratka ktorá mala prve dieťa tuším v 16... druhé myslím v 19... teraz má čosi po 30, majú spolu s jej prvým a jediným mužom 4 deti, krásny rodinny dom, kopu dobrých priateľov a laskavu širšiu rodinu, aj VŠ si diaľkovo urobila ... jej dcéra už má pomaly toľko koľko ona vtedy ked sa narodila, vyzerajú však úplne ako sestry, spolu chodia dokonca na rockové koncerty 😎 .. dieťa nie je žiaden koniec sveta ani koniec života, práve naopak ... všetko sa dá, 20 je myslím celkom idealny vek na dieťa... to je vek kedy má človek fakt veľa energie a optimizmu a všetky veci idú tak akosi ľahšie ako ked je človek o 15 rokov starší ... takže ja by som vobec nevahala a nedala na reči okolia, nasledky svojich činov budeš niesť ty a nie oni 🙂

majuska0407
10. jan 2014

ja som tiež otehotnela v 20-tych a bolo to to najlepšie čo sa mi v živote stalo. a svoje detičky za nič na svete nedááám! pochopíš ked porodíš🙂

erika3011
10. jan 2014

Zvládneš to, nič sa neboj, ja som mala tiež 20 ked som otehotnela prvý krát 😉 21 ked som malú porodila, potom som mala dva mesiace do 25-ky a porodila som druhú, tento rok som mala 26 a o 19 dní na to sa mi narodila tretia dcérka 😉 a sme šťastní celá rodina 😉

bianca
10. jan 2014

ja som rada ze moja mama toto neriesila lebo inak by som tu nebola a to mala 19 rokov.Este pred 50 r. by skoncila v kanaly tretina populacie a dnes je to divne.Nepochopim.

dada7701
10. jan 2014

..ja síce nie som mladšia 🙂 ale ked chces, tak neváhaj...nezamýšľaj sa nad tým...jednoducho chceš a hotovo...to hovorí za všetko....všetko má svoje pre a proti....ja som mala v 36 - prvé dieťa a teraz z odstupom času by som tak dlho asi nečakala....jednoducho to prišlo až teraz..nebolo to cielené....ako som písala vyššie, všetko má za a proti...tak neváhaj, užívaj si tehotenstvo a nemyslí na to čo bude...život to aj tak zariadí po svojom 🙂 veľa šťastia Ti prajem ...

hoblinka13
10. jan 2014

nie je nic krajsie ako detsky usmev a hlavne vedomie,ze mas pre koho zit.uz nikdy nebudes sama,vzdy budes mat partaka v dobrom aj zlom.rozhodnutie je na tebe.aj keby sa teraz trebars rodicia hnevali,nebavili sa s tebou,dieta ich obmakci.

yuuki
10. jan 2014

ja som v 18 otehotnela 🙂 a najlepšie čo sa mi mohlo stať 🙂 na potrat by som nešla nikdy ! nenávidím to, odsudzujem to.... nie je to fér...

afrika
10. jan 2014

20 rokov nieje zas tak máličko... si už v podstate dospelá, tak sa posnaž aj k tomuto sa tak postaviť 🙂 🙂

sonador
10. jan 2014

nerada sa starám do toho do čo ho ma nič ale keď je žena (muž) dost "velká" mať sex musí vedieť znášat aj následky. a dúfam že zakladatelka sa rozhodne podla seba a mimčo si nechá 🙂

kikuleenka
10. jan 2014

Nikto druhy Ti nemoze pomoct sa rozhodnut, to musis spravit sama, lebo aj vsetky nasledky, nech uz sa rozhodnes, ako sa rozhodnes, budes znasat vzdy Ty. Ci budes sa potom vyhovarat na ludi z fora, ze to oni za to mozu, ako si sa rozhodla?
Mat dieta je pre mna doteraz najtazsia zivotna uloha, a to mam 36 rokov, ale mozno prave nizsi vek Ti pomoze materstvo zvladat ovela jednoduchsie. A nezabudaj, ze dalsia sanca prist nemusi. Materstvo nie je vzdy samozrejmost.

brisilda
10. jan 2014

radsej mat dieta skor ako nikdy ! Ja som mala prve v 20 a nelutujem 🙂

womankc
10. jan 2014

neboj sa zvládneš to a budeš šťastná, to mi ver. To je to najlepšie , čo sa ti môže stať, dať život. Nebude to vždy jednoduché a isto aj budeš padať na hubu, unavená, možno nepochopená, možno s malou podporou, ale pozrieš sa na to maličké a všetko to bude preč. ešte keď som ja mala 18 19 - mi doma vraveli , že budem stará dievka a kopa mojich spolužiačiek bola už vydatá aj matkami , nič na tom nie je a mladší vek má podľa mňa viac výhod ako ten starší na materstvo. V niektorých veciach budeš musieť vyspieť a dozrieť skôr, ale myslím, že to na škodu nebude . Prajem ti , aby si sa dobre rozhodla a aby si všetko zvládla v pohode a porozumení

lenkakrcahova
10. jan 2014

Bože,veď NEmáš 14 rokov!!A akTi rodina hovorí ísť na potrat,ja by som im už ani pozdrav nevenovala.Ja som toho názoru,že žena má dieťatko riadne vynosiť,riadne porodiť a v tom horšom prípade ho dať na adopciu,keď nemá iné východisko.Koľko párov by sa potešilo zdravému miminku..Určite NIE potrat a do pekla s takou ženskou čo zabije dieťatko po narodení...
Mám 24 rokov a 4 ročného Lukáška a 17 mesačného Ľuboška,tak nie si jediná čo mala v 20-tke to šťastie prirodzene a bezproblémovo otehotnieť 🙂 😉 😅

michaela80
10. jan 2014

Ja som otehotnela v 19 tich... rizikove tehu , predcasny porod ...kopu komplikacii ale narodil sa mi maly anjelik ktory ma o par dni 13 rokov a nic krajsie sa nemohlo ani stat .. ... a potom sme chceli druhe a nedarilo sa par rokov... rozdiel mame 9,5 roka... a teraz ked porovnam tie dve moje deturence tak maly mal vyhodu ze sme ho mali tak skoro... akosi sme tie problemy ..neplanovane tehu, tazke tehotenstvo, predcasny porod v 30 tt., inkubator a to vsetko okolo neho rychlejie rozdychali ako teraz pri malej po 30 ke

xenicka13
10. jan 2014

Poznám mamu, co bude mat zachvilu 40tku a každý zvuk jej dieťaťa jej doslova lezie na nervy, takze radšej mat dieťa skôr, ako mat potom nervóznu mamu

andrejka1974
10. jan 2014

ja som prve cakala v 19 , ked som oslavovala 20 mal moj prvy syn uz krasne 3 mesiaciky a nikdy som to neolutovala a posledne moje babo sa mi narodilo v 38 cize medzi najstarsim a najmensou mam 18 rokov a 5 mesiacov, neboj sa vsetko zvladnes, uzivaj si to je to to najkrajsie, bez ohladu ci mas len 20 alebo menej alebo viac , ja som nikdy neuvazovala, ze si babo dam vziat a som stastna, ze ich mam teraz 5 🙂 🙂 🙂 🙂

lauricka
10. jan 2014

nemas nejak velmi malo rokov, dieta chces, tak kde je problem? myslim, ze potrat je naozaj krizove riesenie. Ak to vies zvladnut, tak niet co rozmyslat o tom, ci, ale ako a uz sa pripravovat na materstvo, zodpovednost a starostlivost o dietatko.

zuzi04
10. jan 2014

Ja som tiez otehotnela v 20 a porodila v 21. A tiez som nevedela co urobit. Ja som mala problem povedat o tom rodicom. Takze rozhodnutie som nakoniec urobila sama s mojim uz manzelom a dnes ma moja dcera 11 rokov a dakujem Bohu, ze som sa nerozhodla inak. Ked som to povedala mame, zareagovala najprv prekvapene, ale potom sme to vsetci brali ako fakt a tesili sme sa. Tehotenstvo bolo bezproblemove, vo februari sme sa zobrali a v maji sa narodila dcera. A pred dvomi rokmi k nam pribudla este jedna. Ked budes drzat svoje vlastne dieta v naruci, UVIDIS, AKO SI BUDES NADAVAT UZ LEN ZA TEN NAPAD ist na umele prerusenie. Ved dieta to je najvacsie stastie a radost. Ukludni sa a uzivaj si tehotenstvo. A urcite lepsie rodit v 20, ako mozno vobec, predsa len ten zakrok nesie so sebou riziko. A kedze pises, ze dieta si chces nechat, tak to je prvorade, co si myslia ostatni, to je LEN ich nazor, ktory sa casom moze uplne zmenit.

raichel
10. jan 2014

Ja som mala 20rokov ked som otehotnela...teraz mam 27rokov a mam krasnu dcerku 5r a nezbednika synceka 2,5r a zanic na svete by som ich nevymenila....aj ked som mala len 20r...poznam vela bab,ktore mali ovela skor nez je ci 18 ci 20....ten pocit v tehotenstve a po porode je neskutocny....ja osobne potrat nie....a co na to partner,ze cakate babatko?

fifomimi
10. jan 2014

ahoj.ja som mala 20 rokov ked sa mi narodil prvy syn.nehladala som ziadne riesenia...bola som stastna a nikdy som neolutovala ze tak,, skoro,, uz mame za sebou aj synovu stuzkovu...tento rok budem mat 39 rokova mam este 2 male deturence....takze na dieta nieje nikdy ,, skoro,, ci ,, neskoro,, 🙂

namarie
10. jan 2014

Ja som tiež 20 ročná otehotnela, popri malej ešte aj študujem a tu sme 🙂 A dobre nám je a to priateľ študoval tiež kým mala malá 16 mesiacov 🙂 A neviseli sme rodičom na krku, to skôr ja som ešte mame pomáhala.. Takže áno, nechať 🙂 .

matuskova003
10. jan 2014

bud len šťastná a váž si čo máš pod srdcom teda koho. nazri medzi snazilky. čo by tie za toto nebezké požehnanie dali !

zuzanajamriskova
10. jan 2014

ahoj ja som mala devätnásť ked sa my narodil prvý syn....bola som mladá a chcela som ho veľmi.....no časom boli aj chvíle kedy som to ľutovala...kedy kamošky študovali chodili po žúroch a ja som tvrdla doma....no ked sa kukneš tdo tých malinkých očiek ktoré ťa tak veľmi potrebujú a ľúbia všetky takéto myšlienky sú hned preč...dnes mám 25 a už aj druhého ročného syna 🙂 a sme veľmi šťastný že ich oboch máme 😀 😀 😀

ultra
10. jan 2014

a s buducim oteckom si sa o tvojich uvahach rozpravala? Ak my na to nazor. A nazoaj mas 20? Mne sa zda ze tak cca 15

barunka
10. jan 2014

presne toto isté som riešila takmer 9 rokov dozadu ja... Mala som 20 a dve paličky na teste (napriek antikoncepcii)... hrooozne som sa bála reakcie rodičov, ale nakoniec všetko dobre dopadlo... Síce najprv som si musela vypočuť reči mojej mamy, čo bola v šoku, že som sa zbláznila, som mladá a ako sa chcem postarať o dieťa ale napokon sa to utriaslo a tešili sa všetci na vnúča.. Bola svadba, bábenko a teraz už pomaly 8 ročná slečná, ktorú by som nemenila za nič na svete. Rozhodnutie nechať si ju a popasovať sa s tým, bolo jedným z tých najlepších v mojom živote... Možno aj vďaka mladosti som zvládla "problémové" dieťa a nezbláznila som sa... 😀 😀 😀
ak chceš viac info, podporiť či sa len vykecať, kľudne napíš...

tjarka1
10. jan 2014

keď chceš dieťatko prečo sa pýtaš? myslím že už si sa rozhodla a gratulujem ti 🙂 uvidíš aká budeš nadšená keď to maličké prvý krát uvidíš, budeš počuť biť srdiečko, cítiť ako sa hýbe a rastie... a keď už bude s tebou, ten neopísatelný pocit šťastia, radosti a to všetko... ja som sa bála, ale teraz viem že je to to naj čo ma v živote stretlo. Svoje dieťa by som nevymenila za nič na svete a viem pre koho sa snažím byť tou najlepšou 😉 mimochodom čím skôr tým lepšie, teraz máš najviac energie takže to budeš všetko zvládať lavou zadnou 😉

katusska0251
10. jan 2014

ja som mala 16 ked som otehotnela a dcerka sa mi narodila cca mesiac pred 17.s vtedajsim priatelom sme sa vzali a dnes vychovavame 4 krasne deticky.nemenila by som.tiez som sa stretavala s nazormi ze som si pokazila zivot ale nie je to tak.mame priatelov s detmi a travime spolu kazdu volnu chvilu,chodime na vylety,organizujeme grilovacky,chaty a s detmi je to krajsie a veselsie 🙂

bambulka111
10. jan 2014

lekari vravia, ze telo je na porod a materstvo najlepsie pripravene okolo 20-tky.... ja som dieta od 20tky chcela, ale nemala som ho s kym mat.... prve dietatko som porodila v 33-ke...a aj pri porode to bolo narocne (mladsie mamicky sa tak nestazovali) a aj samotne materstvo mladsie matky zvladaju lespie, lebo maju viac energie a tym padom nie su take unavene z dnesnych zivych deti..... ked som kojila bolelo ma cele telo, klby atd a bola som neskutocne vycerpana z nocneho vstavania..... takze som lutovala, ze som nemala dieta v 20-tke.... takze ak mas kde byvat tak Ti to vrelo odporucam.... 🙂

laksmi
10. jan 2014

Uf som zaskocena,skoro vsetko tu bolo povedane, a tieto zeny, matky, co komentovali maju pravdu...ak chces dieta preco ho nazyvas TO?? Ci sa bojis citovej vazby? Ale aj toto uz bolo pisane... ver mi ak po babatku tuzis, a rodina, partner ta prehovori na zakrok, neskor to 100% olutujes!! Budes im aj sebe vyciatat, ze ta prehovorili namiesto toho aby ta podporili. Je toho vela co musis zvazit, financie, oblecenie, byt alebo izba...este nevies co ta caka ale dieta je dar! Ak ta lubia rodica pomozu tebe aj tomu drobcovi co v tebe rastie...mas uz 20 rokov si mlada zrela co ak v 30 rokv nebudes moct mat deti? A zakrok neni sranda! Vela zien odklada tehotenstvo na neskor, ale potom maju problemy. Samozrejme ze tvoje rovesnicky si budu uzivat zivot, flakat sa pit, striedat frajerov.... ale ty mas tu moznost mat dieta teraz 🙂 tak sa tes utekaj do lekarne po vitaminy a nebud v strese 🙂

ejasmeja
10. jan 2014

Ja som síce neotehotnela v 20-ke, ale až po 30-ke, ale keby som v 20-ke tušila, aké úžasné je mať deti, tak by som rodila ako hruška už od 20-ky! 😉
Je to tvoje tehotenstvo, tvoje dieťa, tvoje telo, tvoje city, tvoja zodpovednosť, tvoja budúcnosť. Maly by si sa rozhodnúť ty sama a nenechať nikoho, aby ti do toho kecal. Zváž svoje možnosti a rozhodni sa. Držím palce! 🙂