icon

Tehotná v 40 rokoch. Mali ste aj vy zlý pocit?

trogir
18. jan 2009

dovolim si najs damy, ktore otehotneli v styridsiatkke, hladaju zodpovednost voci svojmu dietatu, obe etuju karieru a situuju sa do pozicie zeny v domacnosti. Ja osobne som pracovala ako fitness trenerka, momentalne som doma, v piatom mesiaci tehotenstva nemozem dvihat cinky a velmi behat po vonku, nakolko baby je nizko, od momentu, ked som zistila, ze mam pozitivny test mam negativny pocit, ze baby sa nenarodi, alebo budem mat problemy velke problemy, nedokazem si uzit radost z tehotenstva, aj moja rodina je rezervovana a irituje ma to. Mam po amniocenteze a cakam na vysledky. Neviem, cim to je, mozno najdem mamicku v rovnakej poziciil.Mam dospeleho syna, na male sa velmi tesi.

lela123
6. feb 2017

@blanch12 a otehotnela si v pohode?Lebo ja mam všetky deti na prvú šupu, ale v 40 uvidím, ak sa na to dám, ako rýchlo to pôjde

bevab
6. feb 2017

Mamicky ktorym sa to podarilo. Bolo to prirodzenou cestou ? Ak ano ako dlho to trvalo ?

tanija133
6. feb 2017

Ja budem mat teraz v marci 40 rokov , mam jedneho synceka, som sama, a strasne tuzim stretnut niekoho s budem mat druhe dietatko, deti su jedine co ma zmysel, stale ma neopustila nadej na dalsie dieta, verim, tuzim a dufam ze sa mi to podari , aj ked budem mat uz 40...

dadika41
7. feb 2017

@bevab ano mne prirodzenou...pri dcerke mi tvrdili ze uz deti nemozem mat ze uz neovulujem a za mesiac som bola tehotna a po porode o 10 mesiacov zas neplanovane😁

bevab
7. feb 2017

dadika41 super tak mam este sancu mozno 🙂

lela123
8. feb 2017

@havedka ako som čítala, tak si to ešte stále nevzdala. Však, je to hruuza, človek si dá tisíc rozumnych argumentov, prečo nie, ale tá myšlienka sa naďalej ryje a ryje a človek, kým sa o to aspoň nepokúsi, tak mu to nedá pokoj 😉🙂

blanch12
8. feb 2017

@lela123 hihi ano..este je prcek..trosku neskor som zacala s detmi 😀

blanch12
8. feb 2017

@lela123 uplne v pohode to nebolo...bojovali sme tri dlhe roky..pocas nich jeden potrat...skusala som vsetko..testy..meranie bazalky..vitaminy...len manzela som nemenila😀..(tehotensky humor 😉 )...a nic...tak som sa nejako zmierila s tym, ze asi nam je sudene mat jedno dietatko...vela som zacala v zivote menit a behom jedneho mesiaca...sup..bolo to 😀...takze nasa cesta k druhemu bola narocnejsia...

blanch12
8. feb 2017

@bevab u mna prirodzene vsetky tri tehotenstva..prve po roku...druhe po roku a pol - neuspesne skoncilo...a tretie po troch rokoch ...sice prirodzene, ale uz som uvazovala aj o pomoci "z vonka"..len mm o tom ani pocut 🙄 ...

blanch12
8. feb 2017

@kakatulik hihi..veru ze...mesiac...neuveritelne ryyychlo to bezi...nedavno sme sa stretli na stanici a neverila som tomu, ze to tento krat vyjde...a uz som v cielovej rovinke 😉 ...a u Teba ako pripravy na svadbu prebiehaju?...
Sarka posiela objatie 😉

libawet
8. feb 2017

mám 44, rodila som ako 22 ročná, mám jedného syna ( kvôli problémom s krv. skupinami som sa už bála mať druhé dieťa ) a áno, mala som donedávna stále túžbu, mať druhé dieťa...lenže je tam tak strašne veľa NIE a PROTI, že som to už vzdala a ani som sa o to druhé dieťa nikdy nepokúšala, čo ma občas zamrzí, no ten strach bol väčší. Syn je momentálne na VŠ tretím rokom a mne proste chýba, starať sa o niekoho, že keby bolo to druhé, že by malo možno teraz 17-18, no ešte by bolo so mnou, takže je to také rozporuplné a občas ma to ešte " chytne ", no vždy to zaženiem, že čo keď to druhé by bolo choré alebo čosi, neviem...ale áno, tá túžba tam občas pichne a zabolí....

lela123
8. feb 2017

@blanch12 ja to tiež tak vnímam, že ak sa mi toto podarí, beriem, že som v poriadku a má to tak byť, ale silou mocou by som netlačila a už vôbec nie v mojom veku.Asi je to tým, že som vždy otehotnela hneď. Ale ja to beriem tak, že keď sa nedá, tak je tam neaky problém. Buď psychicky, alebo zdravotný, čo spolu suvisi. A verím tomu, že tí z hora vedia, kedy k nám pustia neaku dušičku. 🙂

libawet
8. feb 2017

@dadika41 a ako to zvládaš? Tiež mám 44, no veru, netrúfla by som si, ale určite v dobrom závidím, že sa máš ešte o koho starať, môj syn má 22 a už je čiastočne preč z domu a mne je občas veľmi smutno....

bevab
8. feb 2017

@lela123 presne moja rec 🙂

kakatulik
8. feb 2017

@blanch12 aj ja posielam sarke velky CMUCISKO! A tebe nech to dobre dopadne.😇
Bude to bratcek,ci sestricka?
No veru. Aj mne sa to krati. Zacinam mat stres uz.

dadika41
8. feb 2017

@libawet da sa to zvladnut,mm mi dost pomaha a este k tomu Majka je riadny cert ..dava zabrat..aspon sa nenudime🙂

havedka
8. feb 2017

@lela123 ved to ale uz mam zmiesane pocity u gynekologa mi vsetke vysledky dopadli v norme,ale som uz na vaskach mam 44 to je uz dost nie,

lela123
8. feb 2017

@havedka neviem to ohodnotiť. Ja som to chcela stihnúť do 40, myslím otehotnieť. V máji budem mať 41.Minulý rok bol pre mňa náročný, aj chorá som bola, čo ja ináč nebyvam, tak som to už dva krát vzdala. Ale znova ma to pochytilo. Ale ak to do mája nestihnem, už sa nebudem pokúšať, tak som sa rozhodla ja. Skús si zapáliť sviečku a úplne sa ponoriť do seba, čo v skutočnosti chceš. Viem, že je to náročné, lebo tie pocity sa striedajú. Ja som preto tak váhala, lebo ja som ešte pred rokom ani neuvazovala o dieťa ti.Potom to zrazu prišlo aj u manžela, zrazu to bol nový pocit a musela som to spracuvavat. Stále som rozmýšľala, že prečo vlastne ešte chcem dieťa. Odpoveď neprišla, ale túžba ostáva. Neviem, či som ti trochu pomohla, ale aspom vieš, že niesi sama. Treba ale určite sa vždy rozhodovať srdcom, tam je vždy odpoveď, len sa ho naučiť počúvať je taaaaak ťažké 😒🙂

lilislnko
8. feb 2017

@havedka , ja mam tiez 44, dieta som neplanovala, ale stalo sa uplne prirodzene a bez problemov a tesim sa ked uz bude s nami

zahrika
8. feb 2017

@tanija133 ahoj. Som.na tom rovnako. Niekedy ma napada aj myslienka ist do toho sama...aby boli dvaja...aby mal maly surodenca kym sa to da...

zahrika
8. feb 2017

@tanija133 jeeej pozeram tvoj profil a my sa opat stretaame 😎
Pamatas..nasi chalani boli rovnaki vlasaci. Stale sme diskutovali o ich vlasoch. Su obaja 2010.
Tiez som stale sama...a hrozne chcem druheeee ...

sitina1
8. feb 2017

Ja som otehotnela v 40-tke, 3 roky snaženia, jeden potrat a zasa rok nič. Tak som si dala mesačnú očistnú kúru s hladovkov a dohodli sme si konzultaciu s mužom u chlapského ,,gynekologa,,. Ten skonštatoval u muža 3 poruchy prečo to nejde. A hádajte kedy som otehotnela ..., áno presne vtedy. Samozrejme som sa bála, ale malý je zdravý, niekedy až príliš 😁. Mám aj dcéru veľkú, 9 rokov som ju vychovávala sam, zvladla som to, no pomáhali aj rodičia

magnumka6238
9. feb 2017

@sitina1 po očistnej kúre sa väčšinou otehotnie ....aj môj prípad😀

tanija133
9. feb 2017

@zahrika Jasne ze si ta pamatam... Vlasaci, uz chodite do skoly, moj este nie...je predskolak, zle mu roky vychadzaju....teraz mi asi skoncil 4 rocny vztah, kde som prepasla tisic šancí na novy život a teraz si to uvedomujem...Strasne chcem dieta, tikaju mi biologicke hodiny ako fras...budem ma 40 , ale stale verim ze to dam, ale sama by som to asi nedala.... Odkial si? napis mi ip ak chces...

libawet
9. feb 2017

@lilislnko riešila si aj amniocentézu alebo radšej nie ? Aký vôbec máš na to názor?

libawet
9. feb 2017

@bevab sledovala som reláciu DoktorKA na ČT1, kde hovorili o tehotenstvách po 40. Údajne tam je len 3% šanca na úspech a aj tá rýchlo klesá, aj 4 roky snaženia môžu byť a nič.

lilislnko
9. feb 2017

@libawet , amniocentezu som odmietla a aj som zmenila gynekologa, ktory mi ju nanucoval, bola som na morfologickom utz a vsetko vyzera v poriadku, ale aj tak doktor povedal, ze niekedy moze cele tehotenstvo poukazovat na problem a narodi sa zdrave dieta, alebo vsetko je v poriadku a po porode sa moze vyskytnut problem. Pokial nie je malinke vonku nikto nic nezaruci.

katrin21
9. feb 2017

@bevab ja śom v 39 rokoch porodila, pocali sme prirodzene, ani sme sa nesnazili vyslovene , takze ide to... :D teraz som mala 40t a mala bude mat v marci 1. rok a je to to najkrajsie, co nas mohlo postretnut.

havedka
9. feb 2017

@lela123 dakujem ti krasne

libawet
9. feb 2017

@risuliatko ako ten dospelý súrodenec berie,že má tak malého brata? Veď je tam 20 ročný rozdiel,to už akoby bolo jeho dieťa.