Ako sa rozhodnúť pri neplánovanom tehotenstve?
Pekný deň , chcem sa vás opýtať mám problém otehotnela som samozrejme neplánovane, a terás neviem čo ako ďalej pretože mám problém stým že mám doma 8 mesačné dieťa , som na neho sama podpora u rodičov nepomaju keď prídu na návštevu samozrejme prídu na cca na 15 min a idú preč ...priateľ mi pomáha keď príde s práce domov .. ale inak som s malim celé dni sama a terás neviem , či to druhé dieťa ktoré čakám dať preč pretože viem že to sama nezvládnem 🙁 a na druhej strane sa bojím , nechcem mu brať život papiere okolo interrupcie mám .. a terás ďalekej neviem či mám podstúpiť ten zákrok alebo nie ... Neviem ako ďalej rodina polovica z nich mi hovorí aby som si dala preč čo sa týka mojej mami a zas druhá že to nemám spraviť ako ďalej? Partner je pre každé rozhodnutie ako sa mám rozhodnúť?
@hankab Vsak ano, bez rozumu s pohlavnyym organom,ani nehnes, ale nezijeme ako zver., a nezili ludia ani v 10 storoci, ked teda to storocie spominas, Aj ten clovek v 10 storoci a clovek v 25 storoci je ten isty,,bol a bude, Tuto nejde o storocie, ale tuto ide o pocateho cloveka,,Mozno aj vtedy by by sa zabijalo, ako teraz ,len chemia a fyzika nebola na takej urovni, ako v 25 storoci ,, Teda nastastie vtedy laboratorne vyskumy,co sa tyka UPT a antiky neboli,takze nebola moznost zabit,,teda myslim legalne,, ako teraz,, A ak by si nahodou nevedela tak antika v podstate je otrava, ide to cez krvny obeh matky,az do maternice.,a potom sa cudujeme ,ze v 10 +storoci sa nevyskytovali karcinomy, v takom pocte ako teraz, A o upt uz ani nehovorim,.Moja kolegina ,ked robila sona brucha (ale to len tak sama pre seba si vsimla ,ze ked objavila nador hocikde a histologia dokazaala zhubny teda rakovina,,tak, ked sa vratila do chorobopisu trebars aj 10 rokov dozadu ,tak zistila, ze na cca 80%,zien co mali rakovinu ,podstupili pred tym UPT.Kludne tie rakoviny mozu mat suvis s UPT.,Lebo vecsia väcsina co upt nemala, ten nador zhubny nebol.Nie je to potvrdene, ale ani vyvratene., ona sa len tak zamyslala a porovnavala Ved my ludia by sme nemali zabijat v lone matky embryo teda uz je to clovek (vsak ano zakon to umoznuje),ale potom tie nasledky ?, ale bohuzial, podvedomie nepusti,ako velmi trpia dusevne ked si precitate svedectva takychto zranenych mamiciek,
@veneska6511 ta gramatika, to je pre mna nic., to nie je podstatne.U mna ide teraz o ten chystajuci sa moment tvojho zavrazdeneho dietatka, Chudatko, malinke,z vylevky ho vyleju do zachoda,ako skodlivy zarodok potkana,ale to nie je skodlivy potkan ,ale to je cloviecik Ked sa spamätas ze ti z vylevky do misy vyliali tvoje dietatko .uz sa to nebude dat zvratit spät. VRAZDA DOKONANA, a potom sa pozri do zrkadla
@earlgrey v prvom rade že wow, že hoci si si istá, že ďalšie dieťa nechceš, tak ak by vzniklo, zahrnies ho láskou... ❤️
Len chcem dodať k tomuto, čo píšeš "nič nie je neplánované...každý súdny, inteligentný a normálný človek vie, že ak sexuje bez ochrany, je tam šanca otehotnenia" - ale áno, mnoho je neplánovaneho. Ľudia, ktorí robia poradenstvo pri neplanovanom tehotenstve, potvrdzujú, že u väčšiny žien, zvažujúcich tehotenstvo, zlyhala antikoncepcia. Ono ten pearlov index je reálna vec, s ktorou, ako tu zvyknem čítať, mnoho žien vôbec neráta, a mnohé žijú s nastavením "si tehotná, to znamená, že ste sa zle chránili, a ja sa chránim, mne sa to nemôže stať". Pearlov index ešte sa zvykne udávať 1.pri dokonalom použití a 2.pri typickom, bežnom použití.
Ak pri napríklad hormonálnej antikoncepcii je PI 0,1 (pri dokonalom užívaní), znamená to, že 1 z 1000 žien pri používaní danej metódy v priebehu roka otehotnie. Pozor, to je číslo pri dokonalom použití, a vôbec nie je také nízke, ako majú mnohé ženy predstavu. Mužská sterilizácia má rovnaký PI 0,1. Ženská sterilizácia sa udáva okolo 0,05 - čiže 5 z 10 000 sterilizovanych žien v priebehu roka otehotnie.
Moji známi vyučujú symptotermalnu metódu. Sprevádzali pár, kde on sterilizovany - ona otehotnela, následne aj ona sterilizovaná, zase otehotnela, tak pár prišiel za nimi, že teda chcú sa naučiť symptotermálku.
Záver - skôr než tvoja veta, tak platí, že každý súdny a normálny človek vie, že akýkoľvek sex môže viesť k počatiu nového života - a treba s tým rátať.
@any_soj Súhlasím 😉 len som to myslela tak, že keď sa chránim, tak viem, že som spravila maximum pre to, aby som sa chránila a zabránila tehotenstvu 😉 To, že antikoncepcia môže zlyhať, kondóm môže prasknúť atď. vie určite každý, teda aspoň si myslím. Ide čisto o to, že ak sa chránim a stane sa zázrak, že otehotniem, nebudem si trieskať hlavu o stenu, pretože zlyhala ochrana...ale ak sa nechránim, deti nechcem a otehotniem, vtedy si môžem otrieskať hlavu o stenu a aj uznať, že som bola blbá....
@hankab A ten plod ,to co je? kde sa to teda ma v medecine zaradit, ked ty premudrela neuznavas zakon prirody , No a to uz je jedno ci ma 7 dni,alebo 7 mesiacov Tu sa bavime o cloveku ako novej ludskej osobnosti,,ktory ma pravo na zivot, taky isty ako ho mas ty ,alebo ja.A ono chudatko,,kedze nema ,obhajcu, caka ho nemilosrdna do neba volajuca ukladna vrazda,,hoci este nikomu neuskodilo .A ta posledna tvoja veta,uplne na hlavu postavena,,ze bez kongnitivnych schopnosti.A ked sa dieta narodi s dovnovym syndronom, ,tak co zabijeme , lebo nema ziadne schopnosti ?,Este ani ty nevies co ta este v zivote postretne,Tak véééélmi zvazuj,tu obhajobu Upt,,lebo ty tie kongitivne schopnosti,nemas asi doteraz,,ked nevies pochopit,ze clovek sa stava clovekom uz pri pocati,,samozrejme ked su plodni obaja partneri ziaci uz na prvom stupni ZD to uz vedia. Je evidetne potvrdene na sone, z krvi , ta cm ova krv vybrata z lona matky je to DIETA , ta
krv je cloviecik, zabity,a preneseny do lekarskej vylevky ,ktoru hadzu do WC,alebo ju splachnu v sprche,A tie kongitivne schopnosti, mu neboli umoznene, aby sa rozvijali, Vies rozoznat co je Zivot a Smrt ??Ale takato smrt tohto druhu,je potupna a nesravodliva,,ved si to uz uvedom.
@vikiki29 Nastastie mam deti zdrave, a vsetky vs vzdelane, Sme rodina, kde v tomto sme za jedno,,zatial sa nam po socialnej stranke dari aj mojim detom..A kto kedy ochorie, neochorie, to nikto, nevie. co koho caka,Ale ak by sa nam nieco stalo, neplanovana smrt, havarka,,,proste nejake nepredvidane nestastie rozneho druhu,tak ako rodina mame ciste svedomie.A zivot ako taky, budeme branit ,chranit ako sa len da
@vorkola ano, presne tak, preto si mamicky davaju robit vsetky tie novodobe zazracne testy na rozne druhy chorob, ktore sa uz v 21.storoci robia a stoja majland, pretoze je to KAZDEHO OSOBNA VOLBA sa rozhodnut ci chce, aby sa mu narodilo dieta, ktore s vysokou pravdepodobnostou bude nejakym sposobom chore/postihnute. A ja by som teda bez najmensieho vahania isla podstupit tu tvoju vrazdu, ty mudrlantka, keby mi vysla 80% sanca ze moje dieta bude mat napriklad downov syndrom. Alebo ho mam 9 mesiacov ponosit v bruchu a potom ti ho odovzdat, aby si nebola poburena, ze som sa rozhodla pre interrupciu? Postaras sa on? Nabehni teda do osady a rovnako sa postaraj tam o tie haldy decak, ktore si bez rozmyslu porobili neprisposobivi len kvoli davkam, ktore na tie decka dostavaju. Je to taky isty svaty zivot a zasluzi si zachranu ako kazde ine dieta na svete. Ze?
@vikiki29 Citujem teba,ty co tu predvadzas,zo seba nevypusti clovek ,ktory je ok,, Tak,dobre ,ked obhajim UPT ,tak by som bola clovek OK.?.Precitaj si knihy napisane psychiatrami, alebo psychologmi,,Ludia,jedinci ktori sa zastavaju vrazd nevinnych ludi
aj v materskom lone maju po case tzv Postabortivny syndron,,to,je choroba,ktora sa neda vyliecit,lebo uz sa to neda zvratit,,Tak radcej pre teba nebudem ok, lebo takuto celozivotnu chorobu, by som nechcela
Zahoď tie hnusné papiere a začni sa tešiť na krásne, zdravé babätko.
@hankab nie uškrtiť, ale roztrhať zaživa.
@andrea2667 Prestan prosim sirit nezmysly a dramatizovat veci, o ktorych evidentne nemas ziadne realne informacie. Potrat nie je ziadna krvava scena ako z hororu (roztrhat za ziva???), ale zdravotny zakrok, ktory sa vykonava pod dohladom odbornikov. Namiesto toho, aby si strasila ludi, by si si mohla pozriet nejake seriozne informacie, aby si prestala sirit dezinformacie. Zeny maju pravo rozhodovat o svojom tele, a tvoje nezmyselne nazory to nezmenia.
@lila246 Ale to je tvoj názor. Žena môže rozhodovať o svojom tele. Ale i o živote dieťaťa? Kedy je to len zárodok, kedy už plod a kedy už 'dieta', ktoré treba chrániť?
Niektoré štáty USA napr povoľujú potrat až do konca tehotenstva. Aj to je ôk?
A čo otec? Ten nemá právo rozhodnúť o svojom dieťati?
Nesla by som v tvojom pripade na interupciu. Mas oporu v muzovi a to je zaklad. Rodinu neries,ta nie je povinna ti pomahat. Nebude to lahke s dvomi malymi detmi,ale das to. Nie si prva ani posledna. Ked bude najhorsie,poprosis mamu aspon obcas,aby prisla postrazit. Deti nebudu navzdy male a cim budu starsie,tym to bude lepsie. Ber to ako dar. Mysli na to,ze to zvladnes. Ta laska dvoch deti za to stoji. Das im zivot,naucis ich vsetko,co viete... Bude to dobre,len sa toho neboj dopredu
@veneska6511 Stále je to o tom istom ,, neplánovane som otehotnela a teraz neviem čo s tým,, ... 😮💨😮💨😮💨
A my čo s tým akože? Len 2 odpovede sú nato za prvé ak nechceš otehotnieť nesexuj! A keď chceš sexovať tak sa už aj 100% chráň! Na trhu je toho množstvo možností. V prvom rade si už mala dávno užívať antikoncepciu! Popripadne teliesko či používať kondómy. Ďalšia mladá a hlúpa čo sexuje ako králik kým sa nestane toto a potom klasika " čo mám robiť? Čo s tým? Poraďte??? 🤦♂️🤦♀️ No v tvojom prípade už len 2 možnosti...
@veneska6511 podla mna to zvladnes. Neviem ako si tom financne ale pripadne nejaku pomoc 3x do tyzdna na 4 hodinky, by ste z platu neutiahli? Jasne, ze dva roky to bude makacka ale podla mna potom uz v pohode. To budes mat ako dvojičky 😉.
@lila246 Viem celkom presne o čom hovorím a ty nemáš ani približnú predstavu ani o mojej kvalifikácii, ani o realite umelého potratu. Áno, je to brutálna krvavá scéna. A áno, človek v štádiu vývinu, kedy má hotové zárodky VŠETKÝCH orgánov, je zaživa roztrhaný. Viem, zle sa to počúva, že naša tzv. vyspelá a strašne humánna spoločnosť, brutálne fyzicky likviduje tých, ktorí sa nevedia brániť. Ešte horšie sa to počúva tým, ktorí toto vykonali. Ešte raz opakujem. Viem celkom presne, čo je to, čo nazývate krycím názvom "umelé prerušenie tehotenstva". Je to roztrhanie človeka zaživa. VLASTNÉHO DIEŤAŤA!!!
@lila246 píšeš "Potrat nie je ziadna krvava scena ako z hororu (roztrhat za ziva???)". Presne pre toto treba o tom viac hovoriť. Podľa štádia tehotenstva je viac spôsobov umelého potratu. V skorých týždňoch (do cca 14.) sa používa odsatie+kyretaz (vacuum abortion). Lenže - trubica vysávača je veľmi úzka. Je to preto, lebo dostatočne roztvorit krčok mimo pôrodu nie je úplne jednoduché. Čiže aby to bolo pre ženu čo najsetrnejsie, otvorí sa len minimálne, a s použitím potratovych kliešťov (kuk Google potratove kliešte pre fotku) sa už vytvarované, hoci veľmi jemné, telo roztrhá na kúsky, ktoré sú následne vysaté. Hlava je najväčšia, tá sa stlačí kliešťami, rozpučí. Podotýkam, že plod je živý, keď sa to robí. Následne sa obsah vysávača vyprázdni na tácku a doktor kontroluje (doslova ako skladačku), či boli vybraté všetky časti plodu. Jasne viditeľné, dokonale vyformované ruky, nohy, prsty. K tomu je tiež dosť foto na nete, nejdem ich sem dávať, aby sa citlivejšie povahy nepobúrili. Ale kto chce, sú napríklad tu: https://cbreurope.sk/index.php/Fotomateriály . Inak to je zaujímavá slovná kombinácia citlivejšie povahy, keďže ide iba o vizuálnu citlivosť, ale problém s potratom by nemali.
V neskorších týždňoch sa používa napríklad metóda D&E, dilatacia a evakuácia, kde majú tiež potratove kliešte svoju úlohu.
Mimochodom - pojem evakuácia - ten používali aj nacisti na označenie konečného "riešenia" židovskej otázky.
@really8 to práve dieťatko by som si preč nedala , nevidela by som bez neho fungovať 🥹... Mám 22 rokov
@veneska6511 No vidis,aj to druhe budes tak isto lubit,,Nacitaj si ,,co je to post abortivny syndron..Do konca zivota ta budu prenasladovat vycitky svedomia UTT= VRAZDA NENARODENEHO.Aj keby si bola na svete multimilionarka,,vrazda nevinneho cloviecika sa navratit neda,aj keby si mala, druhe tretie a rovno aj desiate, ved aspon prve bude mat surodenca,.Nie je az tak zle, aby si nevychovala, najmenej pol roka kojis, handry skoro zadara, tak co ? malinke, chudatko, v brusku sa trasie uz teraz ako sa rozhodne mama? Najdi na nete ,ked zacali byt prve sona, ako pod skalpelom pri UPt,uteka dietatko po celej maternici a chrani sa ako moze ..toto nie je vymyslene,,,toto je dokaz jedneho mudr. v Amerike,volal sa Nattason,,pre ktoreho spociatku UPt,,bol nrmalny zakrok,,Ako uvidel prebiehajuci potrat na sone, od vtedy ho prestal robit,,a kde mohol, tam vyhlasoval ,kolko ako nevedomy, vsak len embryo,zavrazdil deticiek,Lutoval do ko nekonecna, (je to american ,ci zije, to uz neviem, treba hladat na nete )

@abbey1 To je tvoj názor, ale v podstate to nevylučuje to, čo som napísala ja.