Aký máte názor na tehotenstvo v 40tke?
Mamičky aký máte názor na tehotensvo v 40tke?
Je to podľa vás už veľa alebo ešte v pohode?
Rada si prečítam vaše názory , ďakujem.
Absolútne si to neviem predstaviť a ani nechcem a to mám len 35 ,už teraz by som nechcela byť tehotná .
Za mna vela
Teda zena je este stale mlada to ano, ja sa velmi tesim na ten vek ale na materstvo uz PRE MNA vela . Kazda sme ina, budes to tu mat 50-50
asi ako to cítiš, chápem, ak niekto ešte túži po bábätku a chce to ešte stihnúť. ja mám 40 a teda budúcnosť s bábätkom si vôbec nepredstavujem, stačia mi moji puberťáci. Ak by som otehotnela, tak sa asi zrútim. :D
@anonym_autor Ešte by som teda dodala že ak je to pre vás veľa , tak napíšte prosím aký je pre vás strop že do kedy max.by ste brali tehu.v pohode.
A aj to ,mat v 50tke 10rocne dieta ( alebo este mensie)... hm
A aj to ,mat v 50tke 10rocne dieta ( alebo este mensie)... hm
@ivik4 to aj mna napadlo že v 50tke - 10ročné alebo mladšie 🤔.
Za mna je to vela. Max 35. Ale ak by som mala 40 a nemala ziadne deti a konecne nasla pana bozskeho tak by som to zvazila.
@anonym_autor ja som mala druhú dcéru ako 35 ročná a teraz má 13 rokov, ja 49 a už sa mi nechce s ňou učiť či jej ešte chystať jedlo, keď prídem unavená z práce. Staršia už má 26 a o ňu sa už samozrejme nestarám, treba myslieť aj na toto nielen na tehotenstvo a pôrod.
@ivik4 to aj mna napadlo že v 50tke - 10ročné alebo mladšie 🤔.
@anonym_autor tieto témy sa tu opakujú pravidelne. Ja som mala tretie v 39 a úplne v pohode to je. Teraz budem mať 49 a malý 10 a fungujeme úplne normálne. Absolútne v tom nevidím žiadny problém.
@anonym_autor tieto témy sa tu opakujú pravidelne. Ja som mala tretie v 39 a úplne v pohode to je. Teraz budem mať 49 a malý 10 a fungujeme úplne normálne. Absolútne v tom nevidím žiadny problém.
@janickacrazy ospravedlnujem sa, nevedela som ze tu niekde je taka tema uz.
Velmi ma zaujima pohlad a realne skusenosti inych žien tak som sa chcela len opytat.
ja som mala syna v 35ke, a už len odpočítavam kedy sa osamostatní, už chvalabohu maturuje ale ešte ak pôjde na VŠ tak ešte 4 roky ma čakajú, v 40ke určite nie, strašne neskoro
Moja prababka mala posledné dieťa v 51 a dožila sa aj vnúčat :D ... takže nie som si istá či 40 je až tak strašne moc :D BTW, idem mať 41, už 3 roky sa snažíme s mužom intenzívne, posledné 2 mesiace už aj cez doktora, povedal mi sám že áno je to dosť ale ešte stále sa dá 🙂
@anonym_autor ja som rodila v 43, skôr sa nám žiaľ nepodarilo...úplne v pohode...syn ma 10 rokov, ja mam viac energie a viac spolu toho zažijeme ako moje mladé kamošky co maju deti v takom veku ako je syn...takze je to individuálne...pre niekoho jeto už veľa, pre iného v pohode
Ja sa bojim mat tesne pred 30, po 40ke by som do toho fakt neviem, ci sla… asi skor nie.
@anonym_autor ja som rodila 39 februar april som mala 40..normalne tehotenstvo. Dcerka ma 8 a v triede v skole ma viac spoluziakov ktori maju rodicov vo veku ako ja.
Ako dieta takej maminy….neviem, asi zalezi od povahy ale teda ja teraz dost na to trpim, ako 30rocna uz nemam babky pre moje deti, nemaju kde travit prazdniny, nic…je to blbe
Moja prababka mala posledné dieťa v 51 a dožila sa aj vnúčat :D ... takže nie som si istá či 40 je až tak strašne moc :D BTW, idem mať 41, už 3 roky sa snažíme s mužom intenzívne, posledné 2 mesiace už aj cez doktora, povedal mi sám že áno je to dosť ale ešte stále sa dá 🙂
@anonym_17a20e da sa. Ja som v 39 na prvy sup otehotnela
@anonym_autor do 30 max. Aj to uz je 30 rocny rozdiel. Si predstav, nase mamy mai 40 a my cca 20 rokov. Ideal.. Teraz my 40 a deti iba 10. Aj toto je vela, ale este v ramci pohody. Viac by som nedala urcite. Ja som rodila v 29 a koniec.
@anonym_autor pre mna vela. A takych 20 je pre mna malo. Ale na toto neexistuje spravna odpoved, kazdy nech robi, ako citi a a ke ma moznosti.
@anonym_autor Rodila som,ked som mala takmer 38r.Teraz mám 59, syn má 22r.Pre mňa bol syn vždy takým ťahačom v ťažkých časoch.Možno aj vďaka tomu,ze ho mám, som sa nikdy nevzdávala.Vedela som, že tu musím byť pre neho ...
Pytaj sa tych.čo tým prešli.Ja áno.tretie dieťa v skoro 43 r.už je vysokoškolak.Ja nevidim jedine negativum.
Podľa mňa to je veľmi individuálne niekto má práve v štyridsiatke vytúžené dieťa pretože sa im možno nedarilo , ale napríklad moja mama má 52 má troj ročného vnuka teda môjho syna a je šťastná keď po jednom dni ide domov😂 ja jej to stále hovorím že si predstáv že ženy majú malé deti v tvojom veku este A ona že v žiadnom prípade😂.. je to úplne o priorite a túžbe ale tak ja už mám 25 a sestra 21 oni su s otcom uz sami. Obe mame svoje životy,
@anonym_autor ja som mala syna v 37, do vtedy žiadny ideálny partner pre budúcnosť a ked sa už našiel nešlo to. Prešlo veľa času a snahy stat sa matkou. Potom sa to podarilo a ja som si to materstvo vrátane materskej neskutočne užívala! Mrzí ma len, že to ta rýchlo ide. Keby som mohla mam aj teraz dieta, ked ma syn 6 rokov. Bohužiaľ som potratila. Ja sa cítim stále na druhe dieta je to veľká energia a pre mňa je to dar. A reči, ze sa nedožijem stužkovej a neviem čoho má veľmi vytacaju, pretože ja sa kľudne môžem toho dožiť, pretože dĺžku života si neurčujeme my. Umieraju aj veľmi mladý rodicia a deti v mladom veku o rodičov prichádzajú. Sama som toho príkladom..... za.mna rozhodne áno, ak túži niekto po dieťatku a ak sa samozrejme clovek na to cíti. Každý pohľad je iný mladá mamička, ktorá bezproblemov otehotnela povie nie a ina ktorá túžila po dieťatku povie áno.
Autorka zas nemozes cakat ze Ti tu zeny napisu ze to nezvladaju a deti su hladne smädne a neviem co. Kazda poriadna matka aj ked je unavena aj Ta starsia na ktore sa pytas, sa o dieta postara plnohodnotne. Co ine nam matkam ostava, vsak my sme tie deti chceli 😃
Ja mám 48 a hovorím si, že keby mám 40 ešte sa na to dám 🙂
Otehotnela som neplánovane v 41. Už som vtedy mala staršie deti "veľké". Veľmi sme s manželom rozmýšlali, či si ho necháme. Neplánovali sme už ďalšie deti. Keď sa syn narodil, tak dcéra mala 17 a syn 13 rokov. Teraz má najmladší 13 rokov, ja 55 a manžel 59. Všetko prebiehalo výborne, tehotenstvo, prvých 10 rokov jeho života. Veľmi sme si to s ním užívali. Manžel, má však posledné 3-4 roky veľké zdravotné problémy pohybového rázu. Veľa času strávil v nemocnici, po liečeniach . Už viac ako tri roky som vlastne na všetko sama a myslím, že to syn cíti, hoci sa mu snažím venovať presne tak ako starším, ale ten otec pri všelijakej zábave chýba (dovolenky, lyžovačky, stanovačky, výlety) ............neľutujem to rozhodnutie mať tretie dieťa, lebo mne to akoby predlžilo ten aktívny život, Viem , že keď bude dospelý a my tu možno nebudeme má dvoch milujúcich súrodencov, ktorí mu určite radi pomôžu.
@anonym_autor no ja by som uz do toho po 40tke nesla...zalezi vsak ake mas podmienky, ci mas nejaku zabezpeku, pomoc od manzela/rodiny. Ako to ze herecky a nejake celebrity maju deti po 40tke je vsetko fajn, len tie zeny nechodia do prace od siestej do piatej, netahaju nocne, nemusia riesit zakladne veci co musime my - plus maju pat ludi ktori skocia a makaju za nich.
Pre mna strop bol 35 - to som mala posledne dieta. Ono co sa tyka vsetkych veci okolo tehu som nemala ziaden problem - podla gynekologa som ukazkovy pripad Marie Terezie - rodicky ktora moze mat aj 16 deti, bezproblemove sa zotavi, funguje, maka ,diriguje a svet je gombicka. Ano, je to tak...len ...nespala som poriadne 6r, vsetky deti mam super - zdave, sikovne, ale narocne - rozumej, dve hodinky spanku a zabavaj/ries, planuj program. Vsetky dojcene 2-3r (2x tandemy). A to nevravim ze tym to nekonci. Detom sa treba venovat - citat, vysvetlovat, muzea/divadla/kniznice...stretnutia s inymi detmi, ucit sa s nimi. Proste neustaly kolotoc. Ked sa nad tym zamyslim, tak by som uz nedala ten tlak.
Lepšie je mladá, ale radšej rodiť aj v 43 než nemať deti vôbec.
Mám 48 a dve dospelé(ešte študujúce)deti, ja by som to nedala najlepšia kamarátka má v rovnakom veku 4 a 6 rodné deti. Sama som sa čudoval ako super všetko zvládne. Toho pravého našla az vo vyššom veku, otecko po 50 tiež zvláda

@anonym_autor Ak už si tak gratulujem. Zvládnete to.