icon

Mám čerstvých 18 rokov a som tehotná

27. aug 2020

Dobrý deň to ako mam zbabraný život ako som nezodpovedná prosím mi nepíšte viem o tom sama idem si pre radu fakt ju teraz potrebujem nemám nikoho skym by som sa o tom rozprávala ... mala som pred mesiacom čerstvých 18... priateľa mam 2 roky je posledný rok na škole maturuje práve sme zistili že som tehotná priateľ chce ukončiť školu ísť robiť a chce ísť niekam do bytu ale ja neviem na jednej strane to dieťatko chcem a moc na druhej chcem interupciu bojím sa reakcie rodičov sú prísny bojím sa že stratím mamu týmto že sa vo mne sklame s nebude ma chcieť vidieť .. rada by som si to nechala a keď toto píšem plačem nakoľko viem že by som ho zabila ale neviem čo ďalej priateľ povedal že si ma chce zobrať kým by som bola tehotná ale veď mam takto zbabrat život nemu ? Je dobrý v škole ma vyznamenia viem že to niekam dotiahne ale takto nie .. nevieme čo robiť vôbec prosím buďte dobre poraďte čo by bolo najlepšie 😢😢

banderaska29
28. aug 2020

@zuzinapipina Modrý koník je o porozumení. Táto myšlienka išla z mojej hlavy celý čas. Malo by to byť uvedené už pri registrácií ( nehovoriac, žeby sa hodil aj rýchly psychotest). som tu 12 rokov, zmenila som si medzičasom nick. Tie časy pred 12. rokmi boli krásne presne v tom, že toto sa nedialo. Žiadne osočovanie, pasívny teror na užívateľky. Ja sa snažím takéto užívateľky, ako je aj aiti upovedomiť, že toto vhodné nie je, že každá má právo na svoje vlastné rozhodnutie. To, čomu hovorím aj práva žien a práva slobodného rozhodnutia. Je v záujme aj vašej stránky Modrý Koník, obsiahnuty prevažne ženským pokolením, takéto práva hájiť a brániť tie, ktoré sú terorizované a utláčané podobným prístupom, ako je aiti. Treba sa na to pozerať práve z tohoto hľadiska a byť vami, namiesto neutrálneho pohľadu na moju komunikáciu s touto osobu radšej riešiť to, aby sa osoby podobné užívateľke @aiti zdržali podobných predsudkoidných komentárov, ktoré môžu na psychike ženy zanechať šialené dôsledky. Dúfam, že sme v 21. storočí a ako aj mnohí moji kolegovia z brandže - známi influenceri poukazujú na potláčané práva žien a bojujú za to, aby potláčané neboli, tak aj vy sa ako stránka pre ženy, mamičky ukážete ako tá, ktorá nikdy nedopustí, aby sa podobná záležitosť diala. Viem, že sú tu tisíce užívateliek, ale to je na vás adminoch, medzi ktorými sú tiež ženy, aby ste pomohli dosiahnuť tento vyzretý level aj na stránke, ako je Modrý Koník. Ďakujem za všetky aj za seba

banderaska29
28. aug 2020

@zuzinapipina v druhom rade, ak ste zmazali moje adekvátne komentáre a odpovede na tú nezrelú osobu, zmažte aj jej odpovede na tie zmazané a rovnako ten link, ktorý uviedla na prelinkovanie sa na ten film. už ste to raz spravili a potom ste jej ho nechali. Keď spravodlivosť, tak rovnako na všetkých.

leskovael
28. aug 2020

Dieťa neznamená koniec vášho života, s deťom život naberie iný smer...a všetko sa aj popri dieťati, nejedna mamička si urobila VŠ počas materskej a to býva starostlivosť o dieťa úplne v inej miere na matke ako na otcovi... Áno ste mladí, môžeš byť rada že dieťa čakáš s priateľom ktorý sa k tomu stavia takto (len nech mu to aj vydrží.. ) verím že sa to bojíš povedať, ale aj prísny rodič miluje svoje dieťa 😉 bude to šok a majú právo na akúkoľvek reakciu, ktorú by si mala brať s rezervou a pripraviť sa na ňu. Ak by aj vybuchli a boli teraz zásadne proti, časom sa to podľa mňa zmení. Aby som ťa trochu potešila, poznám prípad kedy dievča pomerne mladé čakalo dieťa a jej otec bol proti, cele tehotenstvo hovoril že dcera ho sklamala a nebude chcieť vidieť ani malé ani ju.. A bum, po narodení je to hrdý dedo ktorý dodnes ľutuje že vôbec také niečo hovoril.

mon29
28. aug 2020

Gratulujem, dieta je dar a z neakeho dovodu to tak ma byt. Dietatko mas asi so zodpovednym mladym.muzom, ktory by ale urcite mal dokoncit skolu ak vas chce uzivit a starat sa o vas.. rodicia to rozdychaju..nemas 16, si pravne dospela a zodpovedna sama za seba.. urcite si babo nechaj. Drzim palce, ziadna kasa sa neje tak horuca ako sa navari a pozri si toto video..mlada mamicka ktora bola tehotna v 17 porodila ako 18 rocna uz ma 23 dve deti krasnu rodinu a stastny zivot..

https://www.youtube.com/watch?v=C6WgwWnibDg
aiti
Odpoveď bola odstránená
20erika07
28. aug 2020

Ahoj, ja som porodila svojho uz takmer 13r. syna tiez v 18r 🙂
Doma velka tragedia z toho, mama ked to zistila okamzite mi vybavovala potrat atd atd, chvalabohu som bola uz v 19tyzdni ked sa to dozvedela.
Ale ja som mala partnera uz zamestnaneho, sluboval mame ze sa o nas postara atd atd.
Vsetko je na poriadku, mame aj druhe dieta, sme stale spolu a ano nie vzdy to bolo lahke a ruzove, ale ja nie som typ co sa vzdava alebo lutuje, vsetko beriem tak ze to tak ma byt 🙂
A mama? Tá velmi lutuje ako sa vtedy zachovala ale chapem ju z jednej strany, nemohla vediet aka bude moja buducnost....
My sme ale dieta chceli, planovane som otehotnela, dieta bolo jedine po com som tuzila , takze ja by som nesla na potrat ani keby ma bili 🙂

extempore
28. aug 2020

@mon29 ano, brutálne zodpovedný mladý muž... 🤣🤣🤣 chalan nevie ani používať ochranu, nieto este uživiť rodinu. Po par mesiacoch mu to dôjde a autorka ostane sama s nechceným deckom.. najlepším riešením je potrat. Treba si urobit výlet do ČR tam je k dispozícii aj potratova pilulka. Po par dňoch je po vsetkom. A potom treba sexovať uz len zodpovedne!!

mon29
28. aug 2020

@extempore ty asi nemas dieta, lebo toto by matka nikdy nenapisala..

osky
28. aug 2020

@banderaska29
Precitala som celu diskusiu.
Vsetci reaguju normalne,len ty tu vyskakujes ako blazniva!!!
Pises-MK je o porozumeni ...
A kde je tvoje porozumenie???
Co ti vlastne vadi?
Ja som celozivotna snazilka.
Na potrate som nikdy nebola a v zivote by som nesla!!!ale spontanne som potratila mnohokrat.
A aj tak som si ten film pozrela,netusila som o nom ale moj zivot znova obohatil.
Ako mnohe ine,podobne.
Netreba zatvarat oci pred pravdou!
Ked si zastancom toho,ze moze ist na potrat,tak to proste napis.je to tvoj nazor,ok....
Ale nenavazaj sa stale do inych.
A este ides vypisovat moderatorke....
Si v poriadku???
Prosim ta,stiahni sa uz a nechaj autprku,nech sa rozhodne sama.
A vies,ci sa ti to paci alebo nie,potrat je vrazda.
Aj ked je to legalne,aj ked je to "normalne".....
Dokazuju to mnohe reprodukcne centra....
V petriho miske je to take,ako aj v tele zeny.
Tam bojuju o kazdy jeden den,aby ten "zhluk buniek" prezil,napredoval...je to zivy organizmus.
A v tele zeny je to len nejaka machula????
Prestuduj si nejake vedecke clanky,a zameraj sa na to,odkedy plod v tele matky citi bolest...a porovnaj to s tym,dokedy je povolene legalne vykonavat potrat,!.budes prekvapena.

extempore
28. aug 2020

@mon29 mam dve deti, ale plánované a v zrelom veku. Keby moja násťročna dcera prišla domov tehotna tak ide na potrat, ani sa jej nepýtam

extempore
28. aug 2020

@osky jasne, niekoľkotýždňové embryo nema vyvinutú cns ale cíti bolesť... tak sa mi zdá, že to “snažilkovanie” tu už podaktorym ženám nerobi dobre na mozog.

osky
28. aug 2020

@extempore neurazaj laskavo.
Som stastna ze nie som tvoja dcera...🤗

mon29
28. aug 2020

@extempore ale zivot nie je vzdy nalinajkovany ma 18, a mozno bude mat stastnejsi a usporiadanejsi zivot ako mnohe zrele zeny.. a mat v 36 tke dospele dieta tiez nie je na zahodenie.. ani ja a ani ina matka by asi nadsena z toho neboka, ale neni to katastrofa..a da sa to riesit.

mon29
28. aug 2020

@extempore Kebyze ma 15-16 by som tvoju reakciu aj pochopila.

kristina0909
28. aug 2020

@ave17 píšem,,rodičak,, čítaj s porozumením! Má priateľa nebude na dieťa sama nevidím dôvod prečo by mala žiť len z rodičáku . Mimo ste vy čo nemáte s tým absolútne vôbec skúsenosť a vyjadrujete sa.
Materská je len 6 mesiacov potom každá žena ide aj tak len na rodičák.

extempore
28. aug 2020

@osky koho som urazila? Nikoho som predsa nemenovala

extempore
28. aug 2020

@mon29 oveľa väčšia pravdepodobnosť je, že ostane na krku rodičom s deckom a mladý pojde na vysoku... a aj tak sa rozídu. Hlavne, že bude mať dieťa...

extempore
28. aug 2020

@mon29 a v čom je rozdiel či ma 16 alebo 18... stale je to len hlúpe nezaopatrené dieťa, ktore samo nie je zrelé a nieto este spôsobilé na výchovu iného dieťaťa.

miskooo1987
28. aug 2020

@extempore
Možno s tým rozdielom, že to 18 ročne má volebne právo a je podľa zákona právne spôsobilé na úkony... a teda nútiť ho k nejakému zákroku nie je možné... neviem si predstaviť ako dojdes na gyndu a riešiš za 18 ročne dieťa potrat... najmä keď ona povie nie...

extempore
28. aug 2020

@miskooo1987 je to 18 ročne dievča sebestačné? Vie si na seba zarobiť? V opačnom pripade udávam pravidla ja

miskooo1987
28. aug 2020

@extempore nie... je svojprávne, a si povinná ho živiť lebo je nezaopatrené.... nejako si neviem prestaviť, že ak my syn donesie o pár rokov v 18tke takúto novinu, že vy som nejako tlačil, na potrat... facku by asi dostal, ale potom by sme riešili, ako zabezpečíme všetko naokolo, tak aby aj školu skončili, aj dieťa bolo spokojne 🙂

extempore
28. aug 2020

@miskooo1987 no tak nech sa so mnou súdi, že som povinná ju živiť. A dovtedy bude žiť z čoho?

miskooo1987
28. aug 2020

@extempore
Fajn🙂 súd ti určí povinnosť, k tomu dostaneš 1-5 rokov 🙂 keďže počas pobytu v chládku si ju nebudeš mat ako plniť, tak ti zexekvuju majetok, takze vyjdeš von, pomaly nemajetna, nikto ta nebude chcieť ako trestami osobu zamestnať, skoncis na ulici a jediná možnosť, že žiadať od dieťaťa aby ti pomohlo čo inak je povinne je pre teba zahatana, nakoľko si sa vo vzťahu k nemu dopustila trestného činu, teda skončíš s cucom v ruke niekde medzi trnavským mýtom a hlavnou stanicou... po pár rokoch ta pochová mesto na svoje náklady bez obradu🙂)

Pekny plán...

acrobaleno
28. aug 2020

@miskooo1987 To by som chcela vidiet ako by dostal niekto 1-5 za to ze si neplni vyzivovaciu povinnost. 😂 Exekucie na vyzivne svedcia o opaku, a za tie roky co to robim som nevidela ani jedneho ist do basy.

miskooo1987
28. aug 2020

@acrobaleno 1-5 je len v prípade ak vystavia dieťa núdzi, čo sa pri bežnom výživnom z strany otca nedeje... lebo nedôjde k núdzi... tam býva 0-2 a dostávajú to, najmä ak je to úmysel... len nejako som z toho čo napísala ta pani mal pocit že by to utali obaja, teda dôjde k núdzi...

acrobaleno
28. aug 2020

@miskooo1987 Hypoteticky, dievca je plnolete teda ma 18, lenze vyzivovacia povinnost nezanika tym ze dieta dosiahlo plnoletost, strucne “musi sa vediet uzivit same”. Len co je najhorsie aj toto sa da obist, ak sa v tom vie clovek orientovat. Donutit fyzicky k potratu by ju nemohla, ale psychickym vydieranim urcite.

miskooo1987
28. aug 2020

@acrobaleno áno dá sa to obísť.. vždy, ale aj to obídenie je svinstvo a psychicky donútiť 18 ročnú babu aj keď nechce ísť na potrat napriek jej svedomiu, tak toto by som napriek tomu že som v tomto liberál, a akceptujem že potrat je rozhodnutie ženy, ale toto je jeden z mala prípadov, keď ženy k potratu donúti psychicky rodina, tak za to by sa malo ísť sedieť ako za vraždu... (teda v tomto prípade ta skoro babička...)

fliacik
28. aug 2020

@extempore Fuuu, toto sú inak radikálne názory. Moje deti sú ešte malé, netuším, čo mi budúcnosť prinesie, ale pevne verím, že aj v puberte a na prahu dospelosti budeme mať medzi sebou taký vzťah, že sa za mnou nebudú báť prísť s akoukoľvek novinkou, dobrou alebo zlou. A ja, hoci možno nebudem vždy nadšená, sa budem usilovať byť tu pre ne, pomôcť a podporiť ich v ICH životnom rozhodnutí. Slečna mala asi tiež iné plány a predstavy o živote a áno, potrat by bol pre ňu naoko jednoduchším a pohodlnejším riešením. Je však obdivuhodné, že sa k situácii (aj s priateľom) postavila zodpovedne a zamýšľa sa nad dôsledkami a ich riešeniami. Určiť pravidlá nezaopatreným skorodospelým je jedna vec, ale rozhodovať za ne o ich živote je trošku silná káva. Vzala by si si na zodpovednosť, ak by si dcéru vyslovene donútila k potratu a ona by si následne siahla na život, lebo by to psychicky neuniesla? Máš vôbec predstavu, čo také niečo urobí s psychikou? A čo ak by následkom zákroku ostala neplodná?

banderaska29
28. aug 2020

@osky ty mi nemusíš hovoriť fakty, ani si vyfabulovat moje názory vo svojom mene. Povedala som, ako to vnímam, tvoj pohľad beriem ale ver mi ze zle som to nemyslela. Hovorím o právach žien, ktoré sú zatracovane. Potratila som niekoľkokrát spontánne dokonca vo vyššom štádiu takže ma nemusíš poucat. Aj tak mi moja vlastná túžba za dieťaťom a materstvom, ktoré som prežila nedovoľujú súdiť ženu, ktorá sa rozhodne inak. A to nedovoľuje ani tebe, ani nikomu. Co si myslíš o tom, že link na daný film dala daná osoba na diskusiu žene, ktorá dieťa chcela ale nechcene potratila vytúžené bábätko a čakala na domaci potrat? Keď sa tu tak bijes do hrude, asi si za rodičovstvo ako také. Je to podľa teba lojalne? Dat link na daný film plný bolesti žene, ktorá ju prežíva v reálnom živote? A proti tejto zvrátenej strane koníka budem bojovať, lebo žiadna žena ktorá prichádza vedome ale nechcene o svoje dieťa si to nezaslúži.... Uvažuj o mojom pohľade a nebuď prvoplanova, nemyslela som to zle

osky
28. aug 2020

@banderaska29 viem ze si to nemyslela zle.
Ale uz si sa do toho prilis zamotala a myslim ze prilis kopes okolo seba.
v tej povodnej teme bol film skor ako autorka popisala presne o co ide.
A som aj pisala ze tam to vhodne nebolo.
Tu nejde vobec o to,ci ja tuzim a ci netuzim mat dieta...
Tu ide o ten potrat.
A jasne,kazda zena sa aj tak rozhodne napokon sama...
Ale nesuhlasim s tym,ze sa do toho netreba pchat.
Ludom treba hovorit pravdu.dobru ale i zlu.
Ludia musia vediet,ze svet nie je len ruzovy.
A preto potrat vzdy budem negovat a budem ludom hovorit do svedomia.
Tie zive bytosti su vydane napospas rozhodnutiu "matky"
Ked niekto tu napise ze peniaze ktore vyhodia na to decko,mohli pouzit na dovolenku...och.
Zivot nema uz nijaku cenu😥