icon

Mám čerstvých 18 rokov a som tehotná

27. aug 2020

Dobrý deň to ako mam zbabraný život ako som nezodpovedná prosím mi nepíšte viem o tom sama idem si pre radu fakt ju teraz potrebujem nemám nikoho skym by som sa o tom rozprávala ... mala som pred mesiacom čerstvých 18... priateľa mam 2 roky je posledný rok na škole maturuje práve sme zistili že som tehotná priateľ chce ukončiť školu ísť robiť a chce ísť niekam do bytu ale ja neviem na jednej strane to dieťatko chcem a moc na druhej chcem interupciu bojím sa reakcie rodičov sú prísny bojím sa že stratím mamu týmto že sa vo mne sklame s nebude ma chcieť vidieť .. rada by som si to nechala a keď toto píšem plačem nakoľko viem že by som ho zabila ale neviem čo ďalej priateľ povedal že si ma chce zobrať kým by som bola tehotná ale veď mam takto zbabrat život nemu ? Je dobrý v škole ma vyznamenia viem že to niekam dotiahne ale takto nie .. nevieme čo robiť vôbec prosím buďte dobre poraďte čo by bolo najlepšie 😢😢

extempore
28. aug 2020

@miskooo1987 prosim ta, ty na akych liekoch fičíš? Xy rodičov vyhodilo z domu svoje deti lebo sa im pre čokoľvek znepáčili - najčastejšie drogy, alkohol, sex, atď. A ty ma tu ideš pomaly ukrizovat za to, že nedovolím svojmu decku si zničiť život.

extempore
28. aug 2020

@miskooo1987 vieš čo - este k tomu núteniu na potrat. 18tka nema vlastne bývanie, nema vzdelanie, nema peniaze. Ak som aj povinná sa postarať o nu - uz ale nie o jej dieťa. Vieš kolko takych rodičov poznam? Že vychovajú dieťa, odide na vysoku a maju klud. Maximálne podporia kde-tu finančne. Ale starať sa znovu o kojenca, v noci rev, posrate plienky... a vsetko kvoli tomu, že mladý si nevedel nasadiť šprcku a mladá nevedela držať kolena pri sebe... prečo by mali na to stari rodičia doplatiť???

baccio
29. aug 2020

@extempore nevieš aká je tá osemnástka a automaticky ju posielaš na potrat.V minulosti sa dievčatá bežné vydávali v 18tke či 19tke a nikto z toho haló nerobil. Čo ty vieš aká je zodpovedná,aká je pracovitá ,čím si v živote prešla,ako ju rodičia vychovali. Nevies ani o Tom chlapcovi nič, či je pracovitý, akú má rodinu.Ale podľa toho mala čo autorka napísala je zodpovednejší ako množstvo starších chlapov ktorí pri slove dieťa hneď zdupkaju. Mladý majú život pred sebou.V 18tich rokoch život este len začína a určite neskončí len preto že bude mat žena dieťa. Nepoznám rodinu v ktorej by ľutovali že ich dcéra ktorá otehotnela skoro, nešla radšej na potrat ale si dieťa nechala.A mimochodom v dnešnej dobe existuje veľa organizácií ktoré mladým mamičkám pomáhajú a kopec dobrých ľudí ktorí tiež pomožu ak treba. A neviem ako ty ,aj keď to tuším, ale ja by som si nikdy nevzala na triko to, aby moja dcéra trpela kôli mojej ješitnosti a mojej predstave ako má vyzerať jej život.

mon29
29. aug 2020

@extempore to sa moze stat aj zrelej zene, nie? Ze manzelik ju necha a ostane sama s deculom. A kolko takych je co sa vratili k rodicom v dispelosti s dvomi s tromi detmi najlepsie kazde s inym..

mon29
29. aug 2020

@extempore no velky v 18 si pravne zodpovedna v 16 nie. A mozno ta 18 je zrelsia ako niektora v 25.. a mozno si nasla dobreho chlapa.. odudzujes a nepoznas pozadie, ja len hovorim ze ma sancu na pekny zivot, dietatom si to nemusi pokazit, moze dostudovat, kolky robili VS pri dietati.. nie je to ziadna katastrofa a uz vobec to nie je na potrat..

acrobaleno
29. aug 2020

@miskooo1987 Je to svinstvo, ale nikde nie je napisane, ze sa musia postarat rodicia aj o dcerino dieta. Ak ma raz 18 chce si dieta nechat, musi sa postarat ona aj s partnerom. Ist do vlastneho, prerusit skolu resp. popri skole makat a mlady pan makat. A bud si rozmysli ten potrat alebo nie. Toto je taky typicky model, ktory som videla v okoli. A nakoniec sa vacsina bab rozhodla pre potrat. V niektorych rodinach to ostalo ok, ale niekde sa tie vztahy narusili. K tej vrazde, to by potom museli byt obvineni aj vsetci partneri, ktori dali ultimata svojim tehotnym partnerkam. Potrat nikdy nie je vrazda, je to o zene, ci chce dieta viac ako partnera, rodinne zabezpecenie, atd.

banderaska29
29. aug 2020

@osky to všetko co hovoríš ohľadom potratu je pravda, ale aby sa mu mohlo predchádzať, by mala byť vyzdvihnuta prevencia pred otehotnenim, a to zdarma antikoncepcia ako aj v iných krajinách a osveta ohľadom ochrany pred otehotnenim, sexuálna výchova na školách. Lebo to je na školách v nulovom štádiu. Vieme ze potraty sú aj bohužiaľ budú, ale ak budú klesať lebo sa zavedú vyššie spomínané opatrenia, tak by to bolo veľkým krokom vpred. Takto by to malo byt...

autor
29. aug 2020

Ja chcem ísť na brigádu niekam zarobiť aspoň nejaké peniaze kým nemám brucho a podobne.. chceli by sme ísť aspoň do podnájmu aj keď neviem ako to budeme zvládať lebo sme si sadli a začali pisat čo budeme všetko potrebovať síce veci nemusíme kupovať to dostaneme od známych a kočík nemusíme mat nejaký drahý stačí ak kúpime už používaný v dobrom stave plus podnájom depozit ako neviem ako to zvládneme ale budeme musieť

aiti
Odpoveď bola odstránená
extempore
29. aug 2020

@aiti jasné... už vidim toho hlupáka, ktory prenajme byt 18 ročnej tehotnej bez príjmu 😁😁😁😁 o dva mesiace mu prestane platit nájom a nebude ju mať ako vyhodiť. Snívaj dalej

autor
29. aug 2020

@extempore asi vás veľmi nepotešim ale podnájom už mame vybavený😊aj keď som tehotná a 18-ročná som už snáď plnoletá a poprosím vás slušne nenavazajte sa do mna nepoznáte mna ani môjho priateľa 😊 neviete aká som kto som čo som budem určite lepšia mama ako vy nakoľko som čítala vaše príspevky ak chcete niekoho urážať od toho tu neni Modry koník😊 prosím vás slušne nepíšte mi pod môj príspevok beriem aj ženy ktoré mi tu nápisu že to neni možné aj tu písala ale zobrala som to nakoľko ma neurážala že som si mala držať nohy pri sebe a podobne hnusne narážky 😊 ja som neni vaša dcéra aby ste sa namna ventilovala dalo sa to napísať iným spôsobom nie takto 😊 prosím vás nepíšte už lebo za tie urážky hore to nahlasim

betulinka1
29. aug 2020

Neboj sa vsetko zvladnete. Rodicom by som to povedala rovno s tym, ze priatel si ma chce zobrat. Aby videli, ze ste zodpovedni. Zaklad je aby ste obaja dokoncili skolu, bez rodicov to nepojde. Aj to im treba zodpovedne povedat. Dietatko bude fajn, uvidis. Neboj sa. Vsetko sa vyriesi aj keby sa rodicia hnevali ale ked uvidia, ze k tomu pristupujete obaja zodpovedne, tak vas podporia. Nic tym nestratis, ked budes matka. A to teda ja som mala dieta 34 rokoch ale s odstupom casu, by som mala dieta urcite skor.

extempore
29. aug 2020

Nehnevaj sa, milá anonymka, ale terčom urážok moze byť konkrétny človek - ty tu vystupuješ anonymne... to po prvé. Po druhé, keď už sa chceš ohradzovať - aspon sa nauč pravopis. A nakoniec - pokojne nahlas čo chceš. Pravdu počuť nechceš, máš ružové okuliare... hm, čo sa tyka toho prenájmu - nejako rychlo ste to vyriešili... 🤣🤣🤣
Este ti poradim - najprv vynos, poroď dieťa a potom vyskakuj, že kto bude lepšia mama. Držim ti palce... lebo to vytriezvenie bude veru kruté...😘😘😘😘

autor
29. aug 2020

@extempore ďakujem že mi držíte palce určite to zvládneme 😘 prajem krásny deň 🙂

extempore
29. aug 2020

Ale zrazu, koľkože optimizmu... 😘😘😘

autor
29. aug 2020

@extempore 😂😂😂😂už prestaňte vŕtať vidíte že vaše názory neberiem k úvahu poprosím nepíšte už !!!!!

autor
29. aug 2020

@extempore určite ste staršia múdrejšia tak sa tu nehádajte s 18 rocnou

extempore
Odpoveď bola odstránená
aiti
Odpoveď bola odstránená
extempore
29. aug 2020

@aiti ale ved nech si robí čo chce. Ja som mala deti ked som bola zabezpečená, nie visieť rodicom na krku

miskooo1987
29. aug 2020

@extempore ona je konkrétny človek. Aj keď píše anonymne, môže byt terčom tvojich urážok... a rovnako anonymná si tu ty...

Nechal ta chlap s deckom, alebo ta žiaden neoprel do 35tky?? Len aby som chápal tu zakomplexovanosť...

viikkki
29. aug 2020

@extempore nič si nekazi aj s dieťaťom môže byť dobrý život 🤦‍♀️

sandris22
29. aug 2020

Asi to tak malo byt😉 posad si maminu, povedz jej, ze vies ze sa bude hnevat, a ze si uvedomujes ze je to nezodpovedne ale potrebujes vediet ci stoji pri tebe. Nech vies ako sa mas zariadit. Bude to tazke, uz nebudes moct len tak si ist von s kamoskami, na diskoteku, na chatu...ale aj nato pride cas. Mozno je aj lepsie ak budete mat babatko teraz. Ked bude mat 20 vy butete mat 38...ved to je super vek a este si mozete uzit zivota aj spolu s nim. Hlavu hore, priatel stoji pri tebe, ak mamina zbada to male klbko tak sa bude tesit s tebou a tatina spracujete spolu😉kazdopadne maturitu by som si dokoncila a vyska sa da studovat aj neskor 😉Drzim palce

dzejsik
29. aug 2020

povedz o tom rodicom, by si sa cudovala ako mozu dobre reagovat, no a babo sa narodi za nejakych co 7-8 mesiacov, priatel maturuje v maji (co je za 9mes), to aj keby chcel ist robit, tak popri individualnom studiu to zmakne v pohode a potom sa da externe VS ;) ale hlavne sa porozpravaj s rodicmi, bud zaskoceni to hej, ale kazdy sa tesi z vnucatka nakoniec

extempore
29. aug 2020

@miskooo1987 ahaaa... čiže ak má niekto iný názor tak je hneď zakomplexovaný, nechcený a sexuálne frustrovaný 🤣🤣🤣🤣btw, mňa nemozes uraziť

zuzinapipina
Moderátor
30. aug 2020

taaaaakže milé dievcata, idem po rade.
@extempore prečo by si mala kaziť život, ak si to dieťa nechá? Dieťa je dar a žiaľ z tvojich odpovedí mi to pridi, že ty ich máš iba ako príťaž. To, že má 18 rokov, neznamená ze je niečo menej ako ty, tak sa prosím nepovysuj, neurazaj a nezosmiesnuj. Len preto ze si myslíš, ze to nezvládne. Je to tvoj názor, co ti neberiem, als nabudúce ho skus napísať milsie, empatickejsie a bez urážok a bez predsudkov hlavne! Prepáč, ald nie si ani PanBoško, ani Sibila a nevieš ako to môže dopadnúť. Takže ak budes chciet nabuduce napísať niečo podobné, skus radšej napísať s cim treba rátať pripadne co všetko treba vybaviť, kam ísť, co zohnať, ake su šance nato a nato... Ale určite nie tvojim štýlom písať, ze si to dieťa nemá nechať a ze to urcite nezvládne. Ďakujem za pochopenie 😊a prajem ti krásny deň 😊

zuzinapipina
Moderátor
30. aug 2020

@aiti prosím ta, ten film tu už viac nedávaj! , nie každý ho zvládne vidieť, a myslím, ze je každého osobná vec, ako sa zachová. To by si mala rešpektovať. Každý máme na veci iny pohľad, iny názor, mozno keby sme trošku viac empatickejsie, tak by sme si vedeli aj lepšie poradiť, pomôcť. Viem, ze si bola požiadaná o to, aby si ho sem dala, ale ak niekto také niečo chce vidieť, nájde si aj sam. Ďakujem za pochopenie a krásny deň prajem 😊

zuzinapipina
Moderátor
30. aug 2020

@banderaska29 mila banderska, ospravedlňujem sa ti, tvoje dve odpovede som zmazala omylom, bola som v práci a nemala som nato moc cas. Súhlasím s tvojim názorom, ze autorka ma pravo rozhodnúť sa ako chce a videa o potrate v tejto diskusii absolútne nie su vhodné a nie každý ich zvládne vidieť. Ďakujem za tvoj postreh a Ešte raz sa ti ospravedlňujem, nečítala som v tej rychlosti poriadne. Krásny deň prajem 😊

zuzinapipina
Moderátor
30. aug 2020

Milá autorka príspevku. Život dieťaťom nekončí a ani sa nepobabre. Záleží len natom ako sa nato pozeraz a ake mas hlavne prioriti. Je super, ze mas pri sebe uzasneho priateľa, ktorý sa zachoval tak zodpovedne. A Ak sa rozhodnete akokoľvek, skúste si napísať ako by ste to zvládli všetko( aj ked si necháte dieťatko a aj keď si nenechate) co by bolo potrebné spraviť, ako by ste sa cítili, kto by vám vedel pomôcť, ako by to bolo s financiami...ak si teraz smutná a nevies co ďalej, skus sa upokojiť, nemyslieť nato, lebo ak sme rozruseni casto nevieme rozmýšľať triezvo a smutok nam zabraňuje vidieť aj to pekne 🙂 akokoľvek sa rozhodnete, každá cesta bude ta vasa cesta. Níkto to nebude žiť za vas, tym padom vas nema právo ani nik súdiť.žiadna cesta nie je jednoduchá, vzdy sa nájdu nejaké tie prekážky. Ja ti len poradím, ak sa budeš rozhodovať, rozhodni sa podľa seba, podla svojho vnútorného presvedčenia, ze toto je to najlepšie rozhodnutie teraz. A ak si budes tym 💯 percentne istá, budes ľahšie znášať prekážky. Lebo si sa rozhodla podla seba, nie podla niekoho ineho. Ano prídu ťažké chvíle a možno si budeš vravieť kiezby som sa vtedy rozhodla inak. Ale verím, ze tych chvilok bude len pár a možno žiadne. Zo ♥ ti to prajem. A akokoľvek sa rozhodneš, viem, rozhodneš sa správne 😊

pipikcek
30. aug 2020

Ja by som svojej dcere “ nedovolila “ ist na interupciu hoc by aj bola tehotna v 16 ... nepotešilo by ma to, aj sklamalo ale stalo sa ... všetko sa dá zvládnuť a rodičia určite pomôžu 😊 držím palce. Zase radšej v 18 ako vôbec, “ odkrutite “ si to skôr a potom budete mat pokoj 😜