icon

Rozhodovanie o potrate po nečakanom tehotenstve

2. dec 2023

Ahojte dievcata,mam doma 11 rocneho a 7 mesacneho..bohuzial,neplanovane a nechcenne som otehotnela a zistila som to skoro v 8tt..o 10 dni mam naplanovanu inerupciu v nemocnici 😔😭 manzel ma 57 rokov a o dalsom babatku nechce ani pocut,nevie si predstavit ako by sme to zvladli po vsetkych strankach..a ma pravdu 😔..lenze mna to strasne boli,neviem ako sa budem citit po tom,ci sa nad to povznesiem..co by ste robili vy na mojom mieste? Ach,taketo riesit pred vianocami 😩

autor
2. dec 2023

@mima1608 akoze dobre citam?? Vy sa nehambite taketo pisat?? Ak vam este funguje kusok mozgu,tak si to este raz precitajte a potom piste!! Aky komfort?? Ved to je to,ze mame male auto a nove si momentalne nemozme dovolit!

babulkomale
2. dec 2023

@zuzanockamt myslis tie veci, co sem sama pises a niekedy zmazes, lebo sa za ne hanbis?
Co ta nuti vyjadrovat sa na verejnej sieti, ked ti potom prekaza, ze to ludia citaju? 😃
Ponizujes sa tu sama.

autor
2. dec 2023

@mima1608 vraciam nad ludmi takymi ako vy! Co nemaju kusok sajnu aka je situacia,len kritizuju,maju ustipacne poznamky…

autor
2. dec 2023

Dakujem vam zeny,za kazdu jednu odpoved! Niektore odpovede mi pomohli,z inych mi je na grc 🤮 co jedna zena dokaze vypotit,uzas…ja si to este s muzom premyslim a chcem sa rozhodnut s istotou,nechcem mat vycitky..nesiem si ponaucenie do zivota: 1- chran sa vzdy,pocas menstruacie aj antikoncepcie(mam kamosku co takto otehotnela) a 2- NIKDY si nepytaj rady tu na MK 🙈🤦🏻‍♀️

babulkomale
2. dec 2023

Múdro, to je jeden z mála prípadov, keď takáto diskusia niekomu pomohla.

lenkakravcova
2. dec 2023

@lucia147852 s tým orlom je to hlúpy príklad. Orlie vajcia sú chránené len z dôvodu, že ich je málo. A málokedy sa úspešne rozmnožia. Také vajcia inváznych korytnačiek už chránené nie sú, napríklad. Nedá sa to porovnávať. V tomto prípade by sme totiž ako ľudstvo skončili v tej invaznej nechranenej skupine. 🙂

slavomira236
Autor odpoveď zmazal
fiafia
2. dec 2023

Same moralistky.... je doba kedy je upt legálne a je na danej žene sa rozhodnúť. Ja nikoho neodsudzujem lebo jeho život nežijem. Tu v tomto prípade nieje veľmi o com.... radi sa ľahko ale žije pánu bohu za oknom,v cudzej krajine, odkázaná na značne staršieho muza, bez práce, peňazí a pomoci s malým bábätkom... treba myslieť aj na malé babo co už na svete je. ... maximálnu nezodpovednosť oboch radšej komentovať nejdem

mima1608
2. dec 2023

@autorka, vieš ako hovoria angličania? If the shoe fits... Ak sa ťa môj komentár až tak dotkol, tak tá topánka asi sadla dokonale.
Mne je skôr "na grc" z ľudí ako ty a tvoj muž, ktorí v 35 a 57 rokoch nevedia ako sa chrániť pri sexe a potom anonymne vypisujú na mamičkovské fórum, kde hľadajú u žien spôsob, ako uľaviť svedomiu.
To s tým autom je len ďalšia výhovorka. Poviem ti príklad - prerábali sme dom, všetky úspory do centa išli doňho, mesiac nás prakticky živili naši rodičia, lebo celé výplaty odišli na dokončenie baráku, muž mal tiež malé športové auto, dokonca ani športový kočík nenapratal do kufra, lebo ten kufor bol nízky. Hádaj ako sme to riešili, keď som otehotnela - auto sme predali a za utŕžené peniaze sme kúpili vhodnú jazdenku. Takže takéto kecy si nechaj pre koňa - ten má veľkú hlavu a žerie seno.
Adios.

autor
2. dec 2023

@fiafia ja som si davnejsie merala bazalnu teplotu,robila ovulacne testy(pred tym ako som zostala tehotna s prvym) a viem presne kedy ovulujem,sledovala priznaky atd..nikdy by ma nenapadlo,ze pocas ms mozem tiez otehotniet,lebo vlastne vtedy sa vyplavuje ta stielka z neoplodneneho vajicka..viem,ze su pripady,kedy sa to moze stat,ze zena otehotnie,ale to je strasne male percento..tak isto ako antikoncepcia..

wodanka
2. dec 2023

Ahoj, ja Ti napíšem pohľad ako adoptivna mama. Náš syn bol štvrtým dieťaťom biologickej mamy, ktorá sa nemohla o neho postarať. Ale aj tak sa rozhodla ho donosit, porodiť a dala ho na adopciu. Vďaka nej on môže rásť, tešiť sa zo života a my s manželom z neho. Neskutočne ho ľúbime a každý deň som jeho biologickej name vďačná za jej rozhodnutie ❤️ netreba Ti písať, čo máš spraviť, správne rozhodnutie nosíš vo svojom srdci, tak sa podľa neho riaď.

autor
2. dec 2023

@mima1608 dobre,dakujem za komentar,velmi mi pomohol!!!

autor
2. dec 2023

@slavomira236 dakujem velmi pekne 😘

kubkovamama
2. dec 2023

Nečítam všetky komentáre, lebo z väčšiny je mi na blití, ako dokážu byť dospelé ženy tak kruté,vulgárne,kritizujúce,moralizujúce,akože hon na autorku ako ju ešte viac dať dole,lebo nemá toho naložené dosť.
Neodvážim sa radiť ti.Prajem ti odvahu,silu a určite kontaktovať psychológa akokoľvek sa rozhodneš,cítiť z teba,že ťa trápia obe možnosti.Napisat môžeš aj do poradne Alexis.Maju online poradenstvo a podporu,prípadne individuálne riešenia

buba183
2. dec 2023

Treba rozmýšľať triezvo. Pre teba je to už ťažké hormóny máš rozhádzané po pôrode aj tehotenstvom. Napíš si na papier pre a proti. Finančné ste natom ako? Zdravotne? Ak sa niekomu s vás niečo stane budete schopní sa uživiť. A najdôležitejšia otázka na koniec.ak si to dáš preč prežije to vaše manželstvo. Na toto si musíte odpovedať obaja. Držím palce

kulumulu123
2. dec 2023

Ak ide iba o auto tak bezne to ludia robia tak ze spirtiak pradaju a kupia normalne auto.. Ale tak krasny sportiak vyzera na ceste lepsie ako bezne auto a prestiz je prestiz ze ano....
Prajem ti aby si rozhodla tak aby si to v zivote nemusela lutovat, lebo aj ten nabuchany sportiak pojde jedneho dna do srotu....

autor
2. dec 2023

@kubkovamama dakujem za podporu..a ta alexis poradna funguje aj v zahranici?

kulumulu123
2. dec 2023

Myslim ze 35 je dost nato aby mal clovek ked nie rozbehnutu karieru tak aspon zazemie a nevisel niekomu na krku (to iba na magro tych kamaratiek o ktorych pises). Praca v bare mi pride ok pre studentku ako brigada, pripadne prvy job po skole na par mesiacov kym sa najde nieco lepsie. Nechcem byt zla ale skus sa zamysliet nad tym co ak sa muzovi nieco stane? Dokazala by si uzivit seba a 2deti z roboty ktoru mas?

autor
2. dec 2023

@kulumulu123 jezis niee 🤦🏻‍♀️ tu ide o to ,ze to auto je male,nie ze je nabuchane..je to starsie auto z druhej ruky,aj ked ho preda,dostane male peniaze

sasa1310
2. dec 2023

tvoj manžel čo robil celý život, že má 57 rokov a nie je schopný si kúpiť ani väčšie auto z druhej ruky?

autor
2. dec 2023

@kulumulu123 no niekto je vdacny aj za tu robotu ,,len” barmanky,ktoru som vykonavala 10 rokov…nemam skolu,tak sa nemozem hrabat niekde daleko…a aj o tu robotu barmanky som prisla,kym maly nebude mat 3 roky,tak budem zena v domacnosti,tak sme sa aj s manzelom dohodli

kubkovamama
2. dec 2023

Je to internetová online poradňa,zo zahraničia žiaden problem,napíšeš im mail alebo kontaktný formulár

autor
2. dec 2023

@buba183 proti-asi milion veci mozem napisat…za-len to,ze je nase ,lubim ho ako dalsie 2 moje deti a placem z tejto celej situacie…lebo mi je to strasne luto..ked citam take veci,ze to dieta pri potrate trpi,brani sa,srdce mi puka…zdravotne zatial ok,mna bolia kolena dost casto sj chrbat,mam ist na visitu k doktorovi..priatel ten ako kedy,ked vela pracuje tak sa tiez uz stazuje,ze ho boli tam a onam..financne nas uzivi,zatial,on pracuje sam pre seba:elektrikar/instalater a chvalabohu robotu ma…uzivit financne nas vie,lenze musi chodit do roboty logicky..a ked sa mi nieco stane..kto ostane s detmi?? Neviem..

iv007
2. dec 2023

@kulumulu123 aj barmanka vie pekne zarobit, zvlast v zahranici. Lenze panicka robila iba 4hodiny, tak jasne ze ma prd usetreny. Na mna sa tu osopovali ze nie kazdy je pravnicka ci lekarka, ja tiez nie som. Mam priemerny plat, avsak robim nepretrzite 15 rokov, nedokazala by som v 36ke nemat vlastne byvanie a nejake uspory a visiet dakomu na krku. Je to zodpovednost, nie nadradenost.

iv007
2. dec 2023

Je to teda manzel ci priatel? Raz pises tak a potom inak🫤

ivik4
2. dec 2023

Ja inak čumim, odhliadnuc od autorky, milion tem a komentarov za tie dlhe roky odkedy som na MK o tom ako je majetok spolocny , 3/4 zien tu je na materskej tak logicky sa stara financne manzel a tu hen, ona konkretne vysi muzovi na krku , uz neplati ze su rodina a su v tom financne spolocne 😀

zltalienka
2. dec 2023

Ejha autorka. Máš 11 ročné dieťa, nie s týmto manželom. 10 rokov si robila v bare na 4 a pol hodiny. Tak asi si tam zarobila dostatočne, keď Ti to stačilo na vyžitie pre Teba a pre dieťa v zahraničí. Predpokladám, že si celý ten čas nežila s niekým, kto by vás dotoval, alebo áno? Alebo máš fajné výživné od otca najstaršieho dieťaťa?

autor
2. dec 2023

@iv007 no vidis,gratulujem ti,si sikovna! Ja nechapem opovazlivost a drzost ma zhadzovat za to ze som robila part-time! No a??! Ked ina moznost nebola?! Ach..ze aj odpisujem niektorym zenam,co nie su hodne ani sekunde z mojho casu! A mimochodom(vidim,ze ta velmi trapia nepodstatne a od temy veci) pan je zatial priatel,planujeme svadbu buduci rok ☺️

zuzanockamt
2. dec 2023

Autorka
Ale v úvodnom príspevku a aj v ďalších píšeš o manželovi 🤷

autor
2. dec 2023

@zltalienka jezis maria,kam sme sa to dostali az 🤦🏻‍♀️ uz vas tu zaujima aj vyzivne na mojho starsieho syna 😅🤦🏻‍♀️