Som v 24. týždni a musím sa vzdať bábätka
Ahojte vsetci. Potrebujem sa vyrozpravat zo svojho zialu. Mojmu malickemu zistili vrodenu srdcovu vadu a tiez z vysetreni na genetike mentalne postihnutie na 98%. S partneron sme sa rozhodli pre potrat som v 24 tyzdni a velmi sa bojim a som nestastna. Je tu nejaka zena co mala taky podobny pripad ako ja?
@inspiration2 Dementne názory? Vy ste dospelé ženy vychovavajuce svoje deti k láske a porozumeniu k blížnemu? Vy naozaj nedokážete pochopiť, že je ochorenie a ochorenie? Vy ste napríklad počuli kričať dieťa od bolesti napr v terminalnom štádiu onko ochorenia? Ak to dieťa má radosť zo života? Ani tam nehovorite o utrpení? Áno, rodič sa s láskou stará o svoje zdravé i choré dieťa.Ale dokážete vôbec pochopiť, že nie vždy sa udeje zázrak a nie vždy človek odchádza z tohto sveta v pokoji napriek napr paliativnej starostlivosti? Nehnevajte sa, sudite tu rozhodnutie iného a zabudate, že súdiť nás bude niekto iný.
@abbey krásne ste to napísali v poslednej vete-to kto akým spôsobom odíde z tohoto svete aj podľa mňa súdi niekto iný...ja nikoho neodsudzuje, do diskusie som už prispela a dokonca písala aj so zakladateľkou, pokiaľ to tak cíti, nech urobí podľa toho. Vôbec si nemyslím, že urobí nesprávne alebo správne rozhodnutie, ale nepríde mi fér posudzovať či také dieťa má alebo nemá dostať šancu sa narodiť...ja nedokážem povedať, či tie deti trpia a robím s nimi 10 rokov, ich rodičia žijú úplne iný level života a nemyslím si, že aj napriek roznosti názorov môže ktokoľvek na tomto svete povedať či to dieťa má alebo nemá právo žiť...mne dala mama šancu narodiť sa a v 36 rokoch bolo vtedy toto jej tretie tehotenstvo so mnou pre ňu život ohrozujúce, nemala dobré výsledky, lekár jej vtedy povedal že buď prežijem ja alebo ona. Mala za sebou 2 porody, rizikové tehotenstvá a dala mi šancu. Som zdravá, prežili sme obidve a teraz ja dávam tu istú šancu môjmu drobcovi narodiť sa. Niesom veriaca, nechodím do kostola, ale neverím, že veci ktoré sa dejú sú náhoda...a áno, dospelé ženy-matky by mali učiť svoje deti neodsudzovať-ale neodsudzovať ani matky, ktoré takým deťom šancu žiť dali...
cakala som,ze ta tu odsudia,ale az takto?volakedy by som aj ja mozno povedala,dat sancu takemu dietatu na zivot,no dnes nie.viete si vobec predstavit,aky je zivot tazky?ako sa trapite,ci netrpi,ci ho nieco neboli?kamo ho umiestnite?mate vobec predstavu,ake tazke je v dnesnej dobe umiestnit dieta do ustavu,kde vam ho vezmu a budu sa starat,ucit ho.mam znamu,ktora ma autisticke dieta a nikde jej ju nechcu vziat.nie kazda byvame v BA,kde su spickove podmienky na zariadenia tohto druhu.viete,co to je denne cestovat s postihnutym dietatom niekolko km denne a stale toto iste dookola kazdy den?len pokrytec moze takto odsudit.my nemame pravo sudit rozhodnutia inych
@a.n.j.e.l.i.c.e.k si úžasný a vzácny človek 🙂
dostala si veľký DAR do života - vedieť rozdať bezhraničnú a bezpodmienečnú lásku a preto si ťa tvoj synček vybral za maminku 🙂 🙂 🙂
a teraz sa pýtam podaktorých
máte odvahu teraz napísať tejto maminke, že čo za život toto dopriala svojmu dieťatku?
keďže píše, že by si ho nedala vziať, aj keby to vedela
takže nielen pro - life možno nevedia písať empaticky
ale aj tie opačného názoru píšu riadne tvrdo
ale baby, už sa fakt spamätajte, podaktoré... Nikto ju v tejto téme neodsudzuje. Povedať "toto je vražda" nie je odsudzovanie, je to len pomenovanie istého činu pravým menom. Nikde som nevidela napísané "ty vrahyňa" alebo niečo podobné. Nečítala som úplne všetko, tak ak tu niečo také je napísané, tak ma spokojne opravte.
Snáď každému je jasné, že súdiť bude niekto iný, ten, ktorý pozná všetky okolnosti a zákutia srdca.
To nie su pro-life názory, ale pro-death!!!
Preto silvia002 v zaujme normalnej pro-life filozofie ak ukoncis tehotenstvo, urcite budes mat potom s muzom kopu krasnych zdravych deti, ktorym neskor poviete, ze mali surodenca, ktory bol bohuzial tazko chory a tak sa na Vas vsetkych pozera z nebíčka.
Prečítala som si asi polovicu témy a myslím, že najlepšie urobíš, ak poprosíš admina o zrušenie tejto diskusie, pretože TOTO TU nikomu nepomáha a myslím, že už vôbec nie tebe. Ani jedna z "odporkýň" ti nebude pomáhať a starať sa o tvoje dieťa. S partnerom ste sa dohodli, čo urobíte. NIKTO tu nemá právo NIKOHO odsudzovať.
Toto je prava pro-life strategia, mat kopu zdravych deti a venovat sa im naplno ako jedno postihnute a nevenovat sa dokopy nicomu! Bohuzial to je tvrda realita, ale svedkyne jehovove to aj tak nepochopia 🙂 !
môžeme tu písať to i ono,ale rozhodnutie je na autorke témy a ona s tým bude musieť žiť....mne osobne by sa lepšie žilo s tým,že som dieťaťu dala ten čas,ktorý mu bol Bohom/prírodou dopriaty a buď došlo k spont.potratu alebo sa dieťatko narodí a potom samo zomrie...keď som otehotnela v 42r. tak mi bolo lekárom vysvetľované aké všelijaké choroby a postihnutia môže mať moje dieťa,vtedy som si v prvotnom šoku zisťovala ako sa prípadne to dieťa "dáva preč" a toto by som urobiť nedokázala..nakoniec som nebola ani na amniocentézu,načo,veď som sa rozhodla prijať akékoľvek dieťa...ešte k názvu témy-nič sa nemusí,môže sa,ale nemusí..všetko,čo lekár navrhuje,či vyšetrenie,či výkon,či operácia-nič sa nemusí,len môže resp. nemôže sa udiať a to je na rozhodnutí pacienta...
neviem preco tu oznacujete evening-star za fanaticku, tvrdi to co sa tvrdilo tisice rokov este donedavna
to ze dnes je vsetko dovolene a urcujjeme si sami co je spravnde a co nie podla nalad a nasich potrieb neznamena ze ona je fanaticka
na druhej strane ale nesuhlasim s nou a s inymi ze potrat je vrazda
dieta je clovekom az po porode, dovtedy je to plod ci sa vam to paci ci nie scientificky podlozene a tak "oznacene"
inak by sa za to sedelo alebo bolo eletricke kreslo
tato zena tu netvrdi ze chce ist na potrat lebo ma 20 a neni zabespecena , alebo lebo ma jedno a nestiha druhe
alebo lebo este sa na to neciti
tato zena tu riesi asi pre matku najtazsiu vec co len moze byt tak majte trosku sucitu a respektu
ja by som chcela vediet ci by ste boli vsetky take hrdinky keby ste sa ocitli na jej mieste, keby ste si miesto vybavicky a ruzovej izby museli zariadovat "nemocnicu doma a pristroje" alebo teda hned riesit pohreb "pre istotu" a malu truhlu
asi by ste ine veci pisali
ako aj ine pisali, nesud a nebudes sudeni
Chcela by som maminu povzbudiť..zdá sa mi, že ten otáznik na konci hľadá riešenie..pozitívne riešenie.........som pro -life- som i veriaca- a nech si každý myslí čo chce... ale môj názor je iný......ako mnohých z vás.....Čo keby ste tým dieťaťom bola jedna z vás a všetci by chceli, nech vás usmrtia., že budete navyše..prekážať...že ste nežiadúca......ako by ste sa cítili vy????? a navyše ste vedeli, že ste úplne zdravé dieťa......no lekári by tvrdili opak..????
Veľa mamičiek túžilo po dieťati a nemôžu otehotnieť.......mojej kamarátke tvrdili, že jej dieťatko nemá obličku. ./"prišli" na to v 6. mesiaci!!!! ...a malo!!!!....veľa mamičiek sa bojí, že by sa im narodilo postihnuté dieťa,..strašia lekári...mamičky rozprávajú hrôzostrašné príbehy....ale sú i také, ktoré v tom ostali so svojim dieťatkom samé a zrazu sa narodilo zdravé miminko!!!! A mnohé, keby si tento malý zázrak.....o ktorý tak dlho bojovali, dali "vziať" už nikdy by žiadne dieťa nemali......
Viem, že to chce odvahu..veľkú odvahu.....ale držím palce.....
ja tiez nepisem ako by si sa mala rozhodnut to je na vas dvoch, jale e postihnutie a postihnutie a su v tom velke rozdiely. pre vsetky ktore tu pisu o laske a starostlivosti o ozaj vazne postihnute dieta by som odporucala navstevu zariadeni kde su taketo deti umiestnene, pripadne rozhovory s rodicmi alebo navstevy nemocnic a rehabilitacnych zariadeni ktore tieto deticky navstevuju prakticky od narodenia cely zivot. teraz nemyslim nejake ADHD alebo aj downa, myslim ozaj vazne fyzicke a mentalne postihnutia ktore pravdepodobne hrozia aj pisatelke. videla som viem co hovorim, rodicia deti miluju o tom niet pochyb ale ako deticky trpia terapiami, cvicenim alebo len tak lebo maju bolesti suvisiace s diagnozou, ako trpia rodicia ktori vedia ze sa to nikdy nezlepsi a len sa modlia aby nebolo este horsie, a rodiny ked ich takto vidia to je druha stranka ktoru si tu niektore nechcu pripustit alebo si myslia ze sa to nedeje lebo laska premoze vsetku bolest, nepremoze... deti davaju lasku a prijimaju, ale trpia verte mi, bohuzial ☹ taketo veci by sa detom vobec nemali stavat, a ci jedno alebo druhe rozhodnutie navzdy ovplyvni zivot a ostanu vycitky co by bolo ak by som sa rozhodla pre druhu moznost...
nedá mi nereagovať, je mi zle z moralistických a odsudzujúcich názorov veriacich, táto téma bola založená pre niečo úplne iné, pre psychickú podporu a nie urážanie, osočovanie a odsudzovanie, z tejto hádky, ktorá tu vznikla je vidieť, kto je tolerantný a kto vie napísať milé slovo, veriace to nie sú, bodajú ako osy .... ale čo môžeme čakať od ovečiek, ktoré spínajú ruky a nemajú vlastný názor, veriaci človek má byť dobrý, podporiť, pochopiť, pomôcť, mať v sebe lásku a nie to čo tu predvádzate, odvolávate sa tu na kňazov, na tých ktorí zneužívajú tých najzraniteľnejších, pozrime sa do histórie, prečo boli od nepamäti vojny? pre náboženstvo, pretrváva to dodnes, útoky teroristov, zamyslite sa nad sebou, prezentujete tu za každú cenu niečo, čo máte vryté do hláv od koho? od Boha? nie od ľudí, ktorý hrabú majetky, robia podvody, sú zákerní a zlí (samozrejme nájdu sa výnimky)...toto z Bohom nemá nič spoločné
Som presvedčená, že viera je o úplne niečom inom, nie o útokoch a presadzovania si za každú cenu názoru, ktorý ani nepatrí vám, ale je príčinou vymývania mozgov v kostoloch.
@silvia002 želám Ti veľa síl, nech je Tvoje rozhodnutie akékoľvek
necitala som teda vela prispevkov, ani reagovat nejdem, pretoze kazdy mame na to svoj osobny nazor, a nikto, kto nieco podobne nezazil si to nedokaze ani len predstavit, a preto nechapem, ako niekto moze niekoho odsudzovat... ja len pre zakladatelku temy malu radu... neviem, ci si uz rozhodnuta, alebo nie, ci si to z niekym preberala, alebo si sa niekomu zdoverovala, ale ak ti mozem poradit, a si veriaca, v niektorych pripadoch naozaj pomoze rozhovor z knazom..nie preto, aby ta od toho odhovoril, ale teraz uz vela z nich ma naozaj mudre rady a argumenty.. mozno poradia, povzbudia, urcte sa aspon budes ,,nieco,, citit, mozno budes mat viac jasno... maju niekedy iny pohlad na vec, ako zainteresovany clovek.... takyto rozhovor nieje pre kazdeho, ale verim, ze pomoze... prajem ti vela stastia... nech bude tvoje rozhodnutie akekolvek...
Je toho veľa na čítanie k tejto tvojej otázke. UŽ TO TU NEROZOBERAJ , NEČÍTAJ PROSÍM. Ubližuješ teraz najviac sebe. Koľko ľudí tu prispeje, toľko iných názorov budeš čítať. Je to vaše rozhodnutie. Ako koľvek sa rozhodneš, bude to dobre. Držím palce, nech to už všetko rýchlo prejde, nech si spokojná a šťastná.
" veriaci človek má byť dobrý, podporiť, pochopiť, pomôcť, mať v sebe lásku "...nečítala som všetko,ale zrejme tie veriace osoby sú dobré a podporujú to DIEŤA..či?... na tom nevidím nič zlé,aj keď nie každý to vie podať "jemne".....
@30petra ono ani nie, že veriaci ale veriaci fanatici by som to nazvala. Lebo aj ja som čiastočne veriaca ale toto čo tu tie fanatičky dokázali je úbohé. Zavrhli ženu, ktorá je v zúfalstve a pri najťažšom životnom rozhodnutí. Ja som svoj názor k nim dnes vyjadrila niekde vyššie.
Jednoducho nalejme si cisteho vina, su to fanaticky a toto co tu predviedli nema nic spolocne s Bohom. Tak ich vyplieska na poslednom sude, ze sa budu cudovat 🙂: "a maz do pekla", tam ich lucifer v kotli povari a bude.
Este sa divim, ze to admini nezatrhli tieto blbosti ktore tu tzv. prolife popisali.
Vypichujem pre ostatne a adminov aby nemuseli citat od zaciatku, tzv. udajna pro-life mentalita:
medicinsky indukovany potrat = vrazda
matka podstupujuca indukovany potrat pre fatalne VVCH plodu = vrahyna
otec podporujuci matku pre podstupenie indukovaneho potratu = spolupachatel na vrazde
ockovanie deti = masovevrazdenie nemluvnat
nechciet porodit "medicinsku zrudu" = citovy invalid + nasledne vrah
skrinig v tehotnosti na VVCH = nezmysel, ved kazde dieta je zdrave a lekari klamu
HAK = jed pre zensku populaciu
planovane rodicovstvo = satanov vymysel
sex pred svatbou = 100% prenos HIV
pedofilny knazy = cirkev za to nemoze
papez povie skocit do studne = blazon neskoci
biblia = citam iba stary zakon "oko za oko, zub za zub"
@annazozelenehodomu1 v biblii to pise "nerob druhym to co nechces, aby robili tebe"
@tchaliak A kde sa v biblii píše aby žena išla na potrat v 24. týždni tehotenstva? Keď sa tu tak oháňaš bibliou?
@tchaliak 😲 hlásim sa do skupiny masovrahyne nemluvniat napustenej jedom, ktorá 100% prenáša vírus HIV.
Super si to skrátila tých 22 strán. Ja tu sedím dnes skoro celý deň a to som po nočnej a čítam to tu a normálne nechápem z niektorých žien-matiek????
Prajem Ti pekný večer. 🙂
@annazozelenehodomu1 tam kde sa pise aby nešla na potrat v 24 týždni tehotenstva

@krpcok mrzí ma čím si si musela s partnerom prejsť 😔 😔