Je pravda, že ak žena berie doplnok výživy, rodí sa veľké dieťa?
mam oslabenu funkciu stitnej zlazy a nie som si ista tym, ze by nasa dostupna zelenina a ovocie (najma teraz v zimnom obdobi) obsahovala dostatok vitaminov a nechcem mat slonie dieta 😕
Pri prvej som brala vitamíny, pretože som v 6tom tt krvácala a potom sme stale zaostavali, tvrdnutie bruška, narodila sa s vahou 2950 gr a pri druhej som nebrala vobec nic a mala 3190 gr 😀 Myslím, si, že ak sa žena zdravo stravuje a vsetky testy ma v poriadku, nie je dovod ladovať sa chemiou. 😉
@optimalne_ph --moj 2,5kg/45cm syncek velmi tuto teoriu nepodporuje 😀 Ja beriem teraz pravidelne, citim, ze imunita je v keli, beriem kazdy vecer femibion, magnezko, c-ko, b-ko, si pripadam ako chora 😀 😀 😀
ahoj ja som brala calibrum a moja dcerka mala 2900g a 49cm a5 je narodena na termin
Ja mam tiez zniz.funkciu SZ.Pri dcere som vitaminy brala a pri synovi nie,obe deti mali po 4300g a velke hlavicky 😀
@optimalne_ph tiez mam hypotyreozu, brala som vitaminy len do 12tt, potom uz nic, nejedla som ku koncu nic, kvoli diete, mala som zakazane aj ovocie aj zeleninu aj vsetko..a mala mala v 38tt ked sa narodila 3400g, keby som sla do konca mala by urcite kolo 4 kg, cize ziaden mrnus..🙂 podla mna je to geneticky dane🙂
totálna hlúposť. pri prvej dcérke som brala vitamíny celé tehu každý den a pri pôrode v 37tt mala 2260gramov. teraz beriem tiež od začiatku každý den a bábo je o 9 dní menšie oproti PM a váhovo tiež, v 27tt 870gramov....
neverim tomu, brala som vitaminy cele tehu, maly mal 3100 gramov a 49 cm, takze ziedne maxi dieta 😀
A z akeho dovodu by vitaminy mali sposobit narast dietatka? Je to novodoba povera starej matere toto.
ja neviem ci je na tom nieco ale ja som brala na zaciatku calibrum baby plan a po 1.trimestri calibrum mami..dcerka mala 53cm a 3600g
pochybujem o tejto teorii, pretoze v prvom rade treba pozerat na vzrast rodicov... 4 kilove deti sa rodili aj pred 20timi rokmi a vtedy vitaminy nik nebral.. usa fenomen je tiez hlupost, fakt je ze strava,toru dnes jemeje malo vyzivna, uz 3 dnova zelenina na podstatne menej vitaminov atd.... cize ak su vitaminy kvalitne ja by som ich urcite brala. A aj beriem🙂
Nie nie je
ja som aj pri prvom aj pri druhom tehu brala calibrum baby plan a potom calibrum mami..1 mal 4060g 53 a cely bol veliky aj hlavicku 🙂 a 2 mal 3870g a 53 a ten bol taky malicky aj hlavicku mal mrnavu 🙂) samozrejme prirodne vitaminy su lepsie ale ja som brala aj navyse 🙂
nie je
ja som nebrala nič a malý mal 4320, dcérka 4920, takže neviem
nie od vitaminov, ale od fungovanie placenty.... Mozes brat aj neviem kolko vitaminov, ak ti placenta dobre nevyzivuje dieta, tak nepriberie. Ja som pri prvej brala maternu porovna vaha 3670/52cm a pri druhej femibion a krpata vazila 3850/52cm. Deti take akurat... 😉
Je to blbost mne tiez na zaciatku dala aj B12 a teraz beriem uz 3 mesiac femibion v marci mam termin a moja mala vazi 1600g zatial. Dokonca mi odporucila porodna asistentka aby som neuzivala kazdy den ale kazdy druhy alebo treti den ten femibion. Ale hlavne sa citim aj ja lepsie, nebola som este chora a mam vsetky vysledky dobre.
ja som pri jednom vybrala asi dve alebo tri balenia a mal 4,5 kila pri druhom som vybrala asi 5 baleni a mal 3,7 kila... nemusi to suvisiet
Každá ti napíše niečo iné 🙂 Ja som brala iba kyselinu listovú - prvý trimester a týždeň pred pôrodom železo, inak nič a malý mal 3.250 g a 50 cm 😵 Môj osobný názor - radšej čerstvá zelenina a ovocie
Čo je to "veľké dieťa"?
Čo mám skúsenosti svoje, aj mamičiek aj z okolia, ktoré vitamíny brali počas celého tehotenstva, tak pôrodná váha bola v rozmedzí 3200 - 3900g. Je to veľa? 😉
ja som brala a maly mal 4,5kg a 2 tyzdne som prenasala,, pri druhom som nebrala nic,,ale ten sa narodil o mesiac skor ale mam pocit,ze keby sa narodil v termine,bol by to taky isty slon 😀
ja som tiez brala a dcerka mala 4800g
ja som pri prvom synovi brala vitamíny a malý mal 3650 g. Pri druhom som už žiadne vitamíny nebrala, len železo, aj to len chvíľu a mal 4060 g. Takže si myslím, že s vitamínmi to nič nemá, ale pri druhom synovi sa mi dosť pokazili zuby a 2 mesiace po pôrode mi začali riadne padať vlasy, nad čelom mi už presvitala koža ☹ skončila som na kožnom a potom do mňa pchali kortikoidy aby som neoplešivela. Zeleninu aj ovocie som jedla počas tehu dosť a aj domácu stravu. Takže ja by som už vitamíny určite brala - z vlastnej skúsenosti.
ahoj,musim suhlasit s nazorom jara24.ak mas problem so stitnou zlazou,urcite to neber na lahku vahu.stitna zlaza je velmi,velmi dolezita,aby bolo babatko zdrave.ja sama mam problem so stitnou zlazou a ked som lezala na rizikovom,nepovedala som to hned pri prijati,nejako som si to neuvedomila.nevies si predstavit ten cirkus,ked to lekar dodatocne zistil.od tej chvile ma stale upozornovali,aby som nezabudla brat potrebne lieky.ak chodis na endokrinologiu,hned ako zistis,ze si tehotna,treba ist lekarke.mne to prizvukovala stale.mala som sa jej hlasit okamzite!potom ma castejsie sledovala,chodila som casto na krv a v pripade potreby upravovala davky lieku. 😉
myslím, že na každú maminu pôsobí niečo iné, záleží možno od hormónov, čo a ako koho ovplyvní...ja som brala kyselinu listovú, syn mal 2120 g a dcérka 2660 g...ale aj ja si myslím, že najlepšie je všetko čerstvé...to, že dnes radia brať tehotným maminkám maternu a pod. je čistý biznis...
ja som nebrala nic, dcera mala 3350gr/50cm a syn 3930gr/54cm....ale vravel to aj moj gynekolog, ze miesto tych umelin, nech si dam denne jeden pomaranc 🙂 🙂 a ani moc nevravel, ze sa rodia velke deti ale ze z toho "puchnu" zeny 😀
je to hlupost, ja som brala sice polku tehu, lebo to bola zima a jar a zeleninky pomenej a drobec mal 4,5kg. Ale poznam jednu, co pri prvom brala a pri druhom nie. A druhe bolo vecsie ako prve, nad 4kg obe. Takze ona mi povedala, ze to je hlupost. Ale kys. listovu budem brat pri dalsom tehu. Ostatne vitaminy su skor marketing.
Je to totálna hlupost - kde si to pocula??? A od koho ????Ja som brala este pred otehotnením zhruba 3 mesiace, potom pocas celeho tehotenstva a 1,5 roka ako som kojila (cize spolu cez 2,5 roka!!!!) Moja doktorka to schvalila. Chcela som mat istotu, ze ani malemu, ani mne nebude nic dolezite chýbat. Maly sa narodil den po termine a mal 3500 g.
Podľa mňa to nie je pravda. Ešte by som pripustila, že syntetické vitamíny môžu mať taký vplyv, ale prírodne určite nie 😉
Tiež mi to gynekologička tvrdila, že sa zvyknú rodiť potom väčšie detičky. Povedala, že sa mám zdravo stravovať, že to úplne stačí. Brala som na začiatku kyselinu listovú a viac nič.

ja som brala cele tehotenstvo Femibion a neskor Calibrum mami a maly sa narodil s vahou 2950g a 53cm...a sesternica prave z tohto dovodu vitaminy vysadila a malicky mal 3500g a vacsiu hlavicku (ale bol prenasany)...cize asi je to indivindi...