Tehotná v 40 rokoch. Mali ste aj vy zlý pocit?
dovolim si najs damy, ktore otehotneli v styridsiatkke, hladaju zodpovednost voci svojmu dietatu, obe etuju karieru a situuju sa do pozicie zeny v domacnosti. Ja osobne som pracovala ako fitness trenerka, momentalne som doma, v piatom mesiaci tehotenstva nemozem dvihat cinky a velmi behat po vonku, nakolko baby je nizko, od momentu, ked som zistila, ze mam pozitivny test mam negativny pocit, ze baby sa nenarodi, alebo budem mat problemy velke problemy, nedokazem si uzit radost z tehotenstva, aj moja rodina je rezervovana a irituje ma to. Mam po amniocenteze a cakam na vysledky. Neviem, cim to je, mozno najdem mamicku v rovnakej poziciil.Mam dospeleho syna, na male sa velmi tesi.
mužovi nevadí keď ženská má dieťatko v staršom veku ak je to zadarmo
Maminky 40 +, vsetkym vam drzim palce, zelam vela zdravia a kopec stastnych rokov s vasimi detickami 🙂 Casto sa vravi, ze to je len dnes taka doba, ze zeny rodia po 40tke a pod. Ale hoci to v minulosti bolo menej caste, sama sa cudujem ked pocujem o kope pripadov, ktore skor potvrdzuju opak. Moja babka ( rocnik 1933) bola najmladsie dieta. Bola som cele roky v omyle , ze prababka babku porodila ako 39 rocna, co sa mi zdalo ako vyssi vek na tu dobu....Minule ma mamina zo smiechom vyviedla z omylu - prababka mala moju babku ako 49 rocna 🙂 Ako 40 rocna rodila jej starsieho brata 🙂 A to bol zivot inak tazky vtedy - o par rokov prisla o manzela, zacala sa II svetova vojna, nemali ani co jest....Prababka sa dozila pomerne vysokeho veku, vzhladom na jej zivotne osudy, tazku pracu, viac deti a pod., a mamina ma na nu krasne spomienky ! A sice ju moja babka ako najmladsia dcera dochovala, bola to skor prababka, co do poslednej chvile pomahala babke s detmi a so vsetkym 🙂 Musela to byt velmi silna zena !!! A to je dolezite...aky je clovek bojovnik ! Samotny vek neznamena nic ....
@marka13 tak čo mali v tej dobe robiť, TV nebol, tak robili deti 🙂. Treba si uvedomiť, že vtedy to ľudia brali úplne inak, nebola taká osveta, vzdelanie, antikoncepcia ( chválabohu aj možno ), stres, ľudia, ženy boli zdravšie ( no viac "narobenejšie" ), žili viac s prírodou...ľudia to skôr brali tak " prírodne ", koľko Boh dá...vek nebol rozhodujúci, tak sa nad tým vtedy nepremýšľalo, takže porovnávať to s touto dobou asi nie je príliš na mieste.
Mňa mala mamka v 40tke, so zdravotnými problémami. Už mala doma 4 synov, najstarší mal 18. Lekári ju odhovárali... pre mňa je najdôležitejšia veta, ktorú som z jej úst počula "Určite by som si Ťa nedala vziať preč!"
@pipikcek ...zachránia? To je otázka....a že to dieťatko 500 g je od malinka na liekoch, to je akože OK, to je zachránené?! Čo mu tie lieky narobia s jeho organizmom v budúcnosti, zaujíma sa o to niekto ? Chorý jedinec plodí len chorých jedincov. Nemyslím si, že je v poriadku, že sa zachraňujú aj takéto deti.
Akoze sorry,kf sa nemaju zachranovat 600g babatka,ktore boli vedome splodene vo vyssom veku,potom nech sa nezachranuju ani tuhi fajciari,ktori tiez vedome kazia zdravie. Tam sa tiez veselo transplantuje,lieci...
🙄
Dievčatá,nevzdávajte sa😉
Moja sesternica včera porodila krásneho zdravého syna,má 44 rokov,je ubolená po cisárskom,ale šťastnáááá🙂
@alexska a kto si dovolí rozhodovať kedy zachraňovať a kedy nie? či 600gr zachraňovať a 599gr už nie? všetko čo dýcha budem zachraňovať ako len viem,lebo preto dal Boh ľuďom vedomosti a možnosti,aby zachraňovali život...a peňazí jest dosť až veľa a aj na takéto veci,len by mocní tohto sveta museli menej hrabať a kradnúť....
@janinah aj stebou suhlasim aj chapem ine nazory..a s tymi peniazmi staci pozriet modre z neba atc a same zbierky beneficne stranky..peniaze skratka obycajni ludia nemame..a ja nehovorim co sa moze nemoze zachranovat kedy ako to by som si nedovolila,ale skratka dnes sa na jednej strane zachrani aj "nezachranitelne " ,nebudem rozvadzat su toho plne stranky a nestastnych ludi...
@alexska o tom,co je sebeckost by sa dalo fakt dlho pisat. Pre niekoho je sebecke splodit,porodit a milovat dieta po....je jedno akom veku a pre niekoho neporodit ziadne,lebo ved aby som uz mam svoj vek,ved nech rodia mlade narkomanky,fakciarky atd.....ja viem prehanam,ale toto je fakt velmi individualne. Prave tento tyzden som stretla asi tri mamicky s postihnutami detickami a dovolim si tvrdit,ze ziadna z nich nemala viac ako 30r.
Cize asi tolko k tejto teme odomna. Skusme sa riadit starym znamym ZI A NECHAJ ZIT.
@marka13 veru máš pravdu, aj kedysi sa po 40 ke rodilo úplne bežne ... zhodou okolností sa mi dostal do rúk rodostrom našej rodiny- mojej prapraprababke sa narodilo posledné dieťa v jej 46 rokoch a úplne rovnako v 46 aj jej dcére- mojej praprababke, moja prababka porodila svoje posledné dieťa- moju babku dokonca v 48 (len moja babka to pokazila, posledné dieťa sa jej narodilo iba v 37 😝 )
.
a z druhej strany čosi podobné- moja druhá babka sa síce svojej mame narodila "iba"v 40-ke, ale mala potom aj o 5 rokov mladšiu sestru- miláčika celej rodiny
.
všetky tieto deti ktoré spomínam boli úplne zdravé
.
takže ten, kto tu píše, že toto neskoré rodenie je len výmysel modernej doby a že ženy čo rodia po 40-ke len "nevedia čo od dobroty", nech si poštuduje vlastný rodostrom, možno príde na veľmi zaujímavé veci 😉

@ciernatko bože, veď ty už ideš rodiť, ako rýchlo to prešlo. Či už si, ak nie tak držím palce 😉🙏