Tehotná v 40 rokoch. Mali ste aj vy zlý pocit?
dovolim si najs damy, ktore otehotneli v styridsiatkke, hladaju zodpovednost voci svojmu dietatu, obe etuju karieru a situuju sa do pozicie zeny v domacnosti. Ja osobne som pracovala ako fitness trenerka, momentalne som doma, v piatom mesiaci tehotenstva nemozem dvihat cinky a velmi behat po vonku, nakolko baby je nizko, od momentu, ked som zistila, ze mam pozitivny test mam negativny pocit, ze baby sa nenarodi, alebo budem mat problemy velke problemy, nedokazem si uzit radost z tehotenstva, aj moja rodina je rezervovana a irituje ma to. Mam po amniocenteze a cakam na vysledky. Neviem, cim to je, mozno najdem mamicku v rovnakej poziciil.Mam dospeleho syna, na male sa velmi tesi.
@fra ja nehovorim o "nechtiac postastilo"..aôe o planovane rodicovstvo 45 plus ay 50=60r ako sorry planovat dieta po 45 tke je premna trosku scestne..to nehovorim o svetovzch celebritkach po 50tke povacsine s darovanymi vajickami,a nabudenym organizmom pomocou hormonov aby vobec dieta udrzali..bavime sa o 2ch roznzch veciach,az zena otehotnioe po 45 prirodzene super drzim palec,takych vela nie je..ja tu hovorim o posuvani umelych oplodneni pomaly do 60tky len aby si niekto uhladil ego a to urcite prirodzene nie je ci mas iny nazor?
Ja vamozem napisat nazor z druheho brehu, mamina ma mala v 40tke, ocino mal 43...lepsich rodicov na svete asi ani neni, mamina sama povedala, ze tehotenstvo so mnou si uzivala a aj vsetko brali tak inak (mam dvoch starsich bratov)...ale o ocina som uz prisla, nemam ani 30, - mamina uz tiez nie je najmladsia a najzdravsia. Starych rodiciv som si teda dlho neuzila tiez. Z mojho pohladu je nefer, mat dieta tak neskoro a nechat ho skoro same, a predsalen, v 50tke uz clovek nema energie ako v 30tke,behat a hrat sa s detmi..na dochodku uz 80%ludi nema prijem, aby mohli financivat vysoku skolu...mne dali rodicia vsetko, cas, energiu, vzdelanie ..ale aj tak, z mojho pohladu deti mat v tom veku vyhra pre dieta samotne nie.
@janinah to je super,mamka skore zotavenie a babatku vela zdravia,ja som bohuzial mala deti v skorsom veku,nebolo to planovane,ale vobec nelutujem otehotnela som rychlo nebrala som ziadne vitaminy,dceru som rodila v 36,pet dni po mojich narodeninach,jejimu ocovi bolo 46,zo sucasnym muzom mame skoro 3 rocneho chlapca rodila som 2 mesiace pred 44,muz mal 48,deti su zdrave a ja som stastna mama,a mam super gynekologa,ktory sa mna pytal po kontrole sestonedeli,ze ci budeme planovat dalsie,ze podla neho je vek je len cislo,muz ma dospele deti a maleho brasku maju radi,chapem ze nazory na pozdejsiectehu suvodlisne a kazdy ma na to iny nazor,alerozhodnuti je vzdy na zene a jej muzovi kedy chcu deti mat a kolko,my zme muzom dieta neplanovali,len zme sa dohodli,ze ked sa podari budeme stastni,v polovine Maja 2013 zme spolu zacli byvat a v Oktobri uz som bola tehotna,nepocitala som plodne dni,nemerala BT,tot moj nazor
@kakatulik @janinah ...treba však už konečne začať používať ten " sedliacky rozum " a nebrať všetko tak, ako sa kde napíše a čo ktorá TV odvysiela....určite nie je normálne mať dieťa po 45 a všetci dobre vieme prečo, nebudem o tom písať. Ide len o to, že ten, kto sa tak rozhodne, je to len jeho vec a on si bude znášať všetky pozitíva, no aj tie negatíva, ktorých je rozhodne viac, no určite o nich vie a ak sa tak rozhodol, tak aj s tými negatívami. Nerozumiem preto, že ten, kto sa tak rozhodne, načo sem o tom píše a zakladá takéto témy? Čo chce vedieť? Či urobil správne? Čo ho čaká ? To už má vedieť.
👍
@libawet nikto nevie ci tu bude zajtra to je jedno ci rodis v 25 tke ci 40 tke dnes prevazna vacsina zien rodi medzi 32-42 minule som citala, ako niekolko nasobne stuplo % zien,ktore otehotneju po 36 r.
to, ze niekto pride o rodicov v 70 tke ci deti nepoznaju babky dedkov zial tak to je.Tak teda nestudujme, neberme si hypo a rodme v 20 tke, aby deti si poznali 2 generacie z rodiny
pre mna je hranica okolo 40 tky, ale jasne, ze pred 15 r som si myslela, ze 40 tnicka je uz usadla stara zena.Strasne vela ludi sa citi a chova ovela starsie aky ma vek.My sme celkovo ufrflana generacia a pomaly od 40 tky sa chystame do hrobu
@libawet co otacam?ved si precitaj svoje prispevky ty si neprekonala svoj strach a nevies zniest,ze ine do toho isli aj vo vyssom veku.Ano vela x je to o tom co pises, ze deti odrastu a nie je sa o koho starat.Chlapi to tak necitia.Moja suseda ma 19 rocnu a 2 rocneho maju kvoli komu ist na vylety, bicykel, znova sa vratili do peknych detskych cias.to je len take tvoje utvrdzovanie, ze spravila som dobre uz by sme ho mozno nedochovali sme stari a pod....
@eliska13 nechce sa mi už opakovať a vysvetľovať, tak len skopírujem svoje slová : " určite nie je normálne mať dieťa po 45 a všetci dobre vieme prečo, nebudem o tom písať. Ide len o to, že ten, kto sa tak rozhodne, je to len jeho vec a on si bude znášať všetky pozitíva, no aj tie negatíva, ktorých je rozhodne viac, no určite o nich vie a ak sa tak rozhodol, tak aj s tými negatívami. Nerozumiem preto, že ten, kto sa tak rozhodne, načo sem o tom píše a zakladá takéto témy? Čo chce vedieť? Či urobil správne? Čo ho čaká ? To už má vedieť "
Akoze ja toto nechapem. Ziadna snazilka po 40 tu nepise,ze za kazdu cenu a IVF a co ja viem co, To ze si da niekto nejaky ten vitamin este neznamena ze robi nieco neprirodzene. Ked sa zadari OK,ked nie tak tiez OK.
Mna nezaujimaju celebrity ktore rodia po 50. Nech si robia co chcu a nech mna takto respektuju tiez.
A na margo starych mam...ani to uz nie je co byvavalo.lebo aj tie mlade babky pracuju do nevidim a tych vnucat si tiez velmi neuziju.....a ked su uz vnucata dospelejsie,tak chodia akurát kasirovat....
Ja mam na svoju staru mamu krasne spomienky a to som sa narodila ked mala uz 66 rokov.
@bellybug Inak naozaj, ja som single a úplne rozumiem tomu, že majú ženy deti v neskoršom veku, a že s manželstvom / materstvom váhajú, ale v tomto tu je kus pravdy. Mňa mala mama po tridsiatke a už teraz mám depku z toho, že sa musím pozerať na jej starnutie, hoci mám už vlastný život. Môjho bývalého otec splodil po šesťdesiatke, a keď zomrel ako sa na starého človeka patrí, v osemdesiatke prirodzenou smrťou, chalan si v osemnástich prežil dosť škaredú životnú krízu.
Ja som teda prolife až hrôza, zastávam názor, že veci treba občas nechať plynúť, ale asi naozaj, ak si žena do štyridsiatky nevysporiada otázku materstva, no neviem, pre dieťa je to skôr ťažšia životná perspektíva.
Kto nerodil po 40tke,tak nevie posúdiť o čo ide,môže mať svoj názor,ale na vlastnej koži to neskúsil....nečítala som tu všetko,ale nepoznám názor,že rodila som po 40tke a teraz to ľutujem,lebo.....ja už môžem napísať aj z pozície rodiacej po 40tke a s relat. veľkým dieťaťom,má 11r. a teda nič neľutujem a ďakujem Bohu,že nám ho ešte dal...a nevidím absolútne nejaký ani minidôvodik prečo by naš najmladší ľutoval,že má "starých" rodičov....
@kakatulik 🙂 Jaaaaaj ale to nebola otázka, to bol podryp a ešte aj od témy. Asi to chcel byť nejaký pichľavý vtípok, no ale ja ako správna stará dievka nemám problém pokojne založiť aj geriatrický klub, no čo len chceš, ale áno, sledovať rodičov, ako im ubúdajú sily, to je trochu iná káva. ... že pekný deň aj tebe. 🙂
Bože to sú príspevky 🙂 Stať sa môže hocikedy a hocikomu, to je relatívne. My si máme užívať život a žiť pozitívne, nie sa pozerať na rodičov ako starnú, to čo sú za hlúposti. veď aj my starneme, už som sa prehupla cez 30 tku, ale teda vôbec sa tak necítim a pre niekoho môžem byť stará. Načo riešite vek, môžu mať nezrelí jedinci deti v 20 tke, ale pijú a manžel bije manželku atd a deti vyrastajú v neštastnej rodine a majú neštastné detstvo, ktoré by mohli mať možno o 100 percent lepšie zo staršími rodičmi. Na Stužkovej našich detí, bude mnoho starých rodičov, tak ako to bolo volakedy, tomu sa nebude dať vyhnúť. Pretože my naše generácie, sme dlho čakali s materstvom. 🙂 Ale život ako taký, nemusí byť zlý, alebo horší.
@eliska13 No a hlavne ten pocit, že je to predsa ešte skoro... Jasné, je to súčasť života, ale ak sa na to človek musí pozerať niekedy okolo dvadsiatky, zdá sa mi to proste drsné. A nie, nejde o ten povestný akt príchodu na stužkovú, ani o tie povestné srandičky v detskom kolektíve o "starej mame". Ani si nemyslím, že ten obrovský generačný rozdiel musí byť pri výchove detí až taký zásadný problém. Ale v tom "predčasnom" odchode rodičov je niečo neférové. A tým naozaj nechcem šmahom ruky odpísať pôrody po štyridsiatke, tobôž ak je dieťa už na svete, ale vrhať sa bezhlavo do materstva v každom veku s takým tým "užívam, kým môžem", no ja ti neviem!
@nela1916 to užívanie života, nebolo myslené ako užívam si - tak robím deti, či čo. To bolo myslené všeobecne. Ale predčasne môžu odísť aj 20 ročný rodičia, alebo v 30 tke, kde je napísané, že to tak nie je, alebo, že sa to nedeje ? Neviem, nepoznám nikoho, kto by sa vrhal bezhlavo do materstva, naše generácie, to berú ako veľkú zodpovednosť. Za seba môžem povedať, že moja mama, pre mna nikdy nebude stará, ja ju vidím ako mladú ženu plnú energie. Veľa krásneho my dal aj môj dedko, aj keď už mal po 60 tke, bol to ten najlepší človek na svete 🙂
@slimstar A jasné, ani ja nepoznám ľudí v strednom veku, čo by sa bezhlavo vrhali do materstva, ale väčšinou sa uvažuje nad tým, či starostlivosť o deti ešte fyzicky / psychicky / finančne zvládnu, či tie medzigeneračné rozdiely nebudú až priepastné, príp. rozdiely medzi súrodencami, jednoducho sa berú do úvahy aspekty prítomnosti. Ja len podotýkam, že ak tak nejak uchopíme život ako celok, je tu ešte jeden, podľa mňa nezanedbateľný aspekt, ktorý môže vyplávať na povrch v budúcnosti. Ale.... Taká úvaha už spätne nefunguje, v žiadnom prípade tu niekoho nepodnecujemm, aby rozhodnutie pre materstvo spätne ľutoval alebo tak.

@fra Presne, po vojne, sa rodili deti, bežne po 40 tke. Pozrite si staré filmy, volakedy sa aj brali v 40 tke. Nič nové to nie je, ja poznám viac žien, ktoré majú zdravé deti a rodili zhruba v 45. Podarilo sa náhodou ..