Som štvrtýkrát tehotná a rozhodujeme sa, či si dieťa necháme
Ahojte som 4x tehotna a teraz riesime s manzelom ci si dietatkl nechat alebo nie, prislo necakane neplanovame no proste je tu. Mam strach a neviem sa rozhodnut. Som v 6tt
Platime toho vela sme v 3 izbovom byte plis psik. Prosim o radu. Som zufala
@marticka92 Necakane, neplanovane...dristy a este raz dristy. Prislo to, lebo sme sa dostatocne nechranili. Trapna si.
@marticka92 urcite si to dietatko nechaj. A ked nie je aj anonymny porod. Chlapci su uz velki urcite ti pomozu.
@kvetinka75 ???snad zle vidim … ak by Ti dieta umrelo den pred porodom a po porodeni by Ti niekto povedal ze “ tu nebolo” nedala by si mu facku?? ci ked mas dieta pred ocami tu je a ked za rohom uz tu nie je? nechapem tuto logiku .. dieta tu je ci ho vidis ci nie 🤦🏼♀️
Každé dieťa je veľký dar - rozhodne by som o potrate ani neuvažovala....ja sama teraz o dieťaťko prišla strašne to bolí...podľa mňa si ho určite nedaj vziať aj keď už máš doma tri...určite by si časom ľutovala....
Obaja túžite po štvrtom,ja by som neváhala ,keď si to môžete dovoliť tak prečo nie a vermi všetko sa dá ja mám päť deti ,teraz už troch dospelých synov a dve dievčatá čo sú ešte s nami a sme šťastná rodina
@hendikep ja neviem prečo sa snažia niektorí stoj čo stoj presvedčiť druhých o svojej pravde. Mne je jedno čo si ty myslíš. Ty nežiješ život druhých, nikto nemá právo súdiť a vyjadrovať sa o druhých len preto, že sa rozhodnú ako sa rozhodnú. Tá konkrétna žena, ktorá má problém (nemyslím teraz priamo autorku, ale vo všeobecne) bude to dieťa vychovávať, ona vie, v akej situácii žije. Sama má právo sa rozhodnúť čo spraví. Nikto jej nebude prispeivať na stravu, nájomné, dieťa strážiť. Čo ty vieš o ich situácii, či to zvládnu alebo nie. Nie je zvládnuť ako zvládnuť. Kopa žien to nezvláda a ptoom to tak aj vyzerá. Treba ľudí presviedčať, že dokážu aj horou pohnúť ale potom ich v tých ich sr,,,čkách nechajú. A mnohí to nezvládajú. Takže ak sa nejaká žena rozhodne pre potrat, nesúdim. Ale to je veľmi ťažké pre moralistky, že? REšpektovať názor a rozhodnutie druhých aj keď s tým nesúhlasím
@h2 ja som ani netušila že treba si počítaj lajky 😂
Si mlada baba, ja som myslela, ze mas tak 45. Este aj 10 deti mozete mat, ked sa nebudete chranit, pozor na to.
Pre vsetky ktore ste mi poradili a podporili ma tak dietako si nechame a pre vsetky ktore ste ma odsudzovali a pytali sa ma psika aj maseho psika si nechame😄dakujem vsetkym za podporu
@mimusina o jedno dietatko som uz prisla a bola to velka rana pre mna preto mam taky strach.
@marticka92 ja neviem co vsetci tocili s tym psom. Ved psika si spomenula len preto, aby si dala obraz, kolko osob a zvierat zije v byte. Nedala si to ako moznost volby, ze ak si nechame psa , nenechame si dieta 😲 OMG, len take myslienky ze niekoho mozu napadnut.
@marticka92 držím ti palce, nech všetko dobre dopadne
@marticka92 Co pises, nedava zmysel. O jedno dietatko si prisla a bola to velka rana, na druhej strane uvazujes, ze dalsie das prec. To uz nebude velka rana?
Zeny vy sa uvedomte!! Ked tu napise @anjelicek26 ze caka 5te! tak jej gratulujete ale rovnako ako autorka o jedno dietatko prisla, rovnako ako autorka ma deti zabezpecene, rovnako ako autorka ma zvieratko (pes-macka) jediny rozdiel je v byvani co autorka asi nevdii ako problem …. Jedno dieta bolo vyslovene planovane a chcene a druhe prislo necakane. Preco aj to druhe nemoze byt darom a autorku nepodporite?
@stormie podporiť niekoho neznamená tlačiť ho do niečoho, čo si ja myslím, že je správne. Ale podržať ju v jej vlastnom rozhodnutí, nech už je akékoľvek.
@kvetinka75 lenze autorka este nie je rozhodnuta, tak preco tu vidim samy hejt a negativa? Tej prvej menovanej by si to tu nikto asi nedovolil napisat aj keby tiez nebola rozhodnuta
@marticka92 juj super, tesim sa a gratulujem 🌸🍀😍 potom daj vediet, ako ide tehotenstvo a co budete mat, potesim sa informacii. Normalne si mi spravila den ☀️☀️☀️
@stormie Ale @anjelicek26 neuvazuje, ze ho da prec. Maly rozdiel
@anjelicek26 ty si tu uz tusim pojem 🙂
@stormie ja to neberiem ako negatíva ale ako realitu. TEraz som čítala 1 článok o zdražení šk.pomôcok. Pod ním kopa komentárov, ako je všetko drahé, ako sa štát nestará a ako treba za všetko platiť. Halooooo. Všetci vieme že každý rok ide niečo hore, že sa za všetko platí. Tak si nenarobím detí, pretože chcem ale uvažujem, a dávam si pozor, či a koľko detí budem mať ak im chcem zabezpečiť všetko potrebné.
Neviem kto je tá prvá menovaná, ktorú spomínaš ale ja vždy reagujem na konkrétnu tému. Ale ak sa už niečo neplánované stane, tak človek si sám musí zvážiť všetky pre a proti a rozhodnúť sa podľa seba a nie podľa okolia.
Mám vo svojom okolí asi 2 také rodiny. Keď prišli deti, brali ich ako dar. A teraz? Deti nechodia nikam. Nemajú peniaze, oblečenie, kto čo dá, nežijú ale živoria. A toto je život? Ano vychovajú ich ale ako a za akú cenu? Takže za každú cenu niekoho presviedčať o niečom čo možno ani nezvládne je nonsens (nenarážam teraz na autorku, tam je iná situácia).
@marticka92 zvládnete. Neboj sa. Podľa mňa si písala hlavne v šoku. Psík zas nezaberie toľko miesta ako to tu bolo spomínané. Drzim palce a užívajte si q teším sa potom na info, ako si užívate spolu bábätko 😊
Inak, veľa ľudí píše, ako keby mali haciendu. Kedysi sme vyrastali deti v jednej izbe a žijeme. Ja aj manžel sme sa delili s 3 surodencami v jednej izbe, my potom neskor so 4 keďže sa narodil brat. Mama zvládla a to vychovávala aj postihnutého syna. Spravili sme školu, žili sme skromne, nechodili sme k moru, ale mali sme čo jesť, pracovali sme v záhrade, pri zvieratách, žijeme, psychickú ujmu nemám. A keby mi naši vtedy položia otázku či si majú nechať najmladšieho 🤦♀️ ved som mala 15, prečo by malo dieťa rozhodovať o rodičoch?
@marticka92 v prvom rade gratulujem k babatku, .....clovek vie sa prisposobit...my sme zili s 3 detmi 7 rokov 2izbovom byte....urcite vychovate aj 4 a psika mozno docasne presunut.....zivot je vzdy otazka priorit......teraz mame 5 deti.....
Ináč ja sledujem na YouTube dicoveringglam, nejak tak sa vola, čakajú 6 bábätko , bývajú v nájomnom dvojizbovom byte, zvláda to bravúrne, obdivujem ju.
Takze ak máte 3 izbový vlastný byt, zvládneš to neboj.
Btw, žili sme 6ti v 3izbaku, žiadnu traumu z toho nemáme, dnes sme siedmi v dome, ale veľmi radi spomíname a aj vdaka tomu máme k sebe bližšie. Život je taký pestrý, pekný, prečo upriamiť pozornosť iba na financie, ak ma prísť nový ćlen rodiny? Je to veľmi malý pohľad.
@marticka92 to je super sprava, zvládnete to neboj. A tie čo tu radili blbosti aj ohľadom psíka, tak nech nezabúdajú, že aj on je živý tvor a uvidíš ako aj on bude bábätko chrániť. A staršie deti ti tiež pomôžu. Ste rodina, rodina si ma pomáhať a byť si vzájomne oporou.
@marticka92 super rozhodnutie. Prajem pohodove tehotenstvo. Držte sa

@tiezjedna prepanakrala,to vážne ma rozoberať s 15r a mladšími deťmi,či má ísť na potrat alebo nie..? Už sa mi rozum zastavuje z niektorých rád...